- 28 Nisan 2011
- 538
- 406
-
- Konu Sahibi BlairWaldorf_23
Bizim evde ağaçlarla dolu sokağın içinde.
Bizde de sabah toz alınır,öğleden sonra bir bakarsınız sanki 10 gündür ellenmemiş.
Gerçi bizde vitrin,süs eşyası vs. yok da televizyon ünitesi siyah cam,bitmiyor tozu.
Ağaçlardan kaynaklandığını hiç düşünmemiştim,kendi beceriksizliğimiz sanmıştım.
Benimde evimin önünde ve arkasında ağaçlar var o yüzden en çok balkonlar kirleniyor . Mobilyalarim doğal ahşap renginde toz vs hiç belli olmuyor ayda bir toz alıyorum yerleri de sık sık silmiyorum onu da ayda bir veya bir buçuk ayda bir ama evi sık sık supuruyorum. Annem aşırı titiz bi kadın o yüzden kendini de çok yipratmisti ben standartlarda temiz bi insanım. Eğer aşırı hassassaniz böyle yuvarlak şarjlı kendi dolaşıp temizlik yapan bi alet var adını bilmiyorum öyle bişey alabilirsinizMerhaba hanımlar, sizlerden öneri almak için açıyorum konuyu. Çok ihtiyacım var
Ben geçen Temmuz ayından beri şu anki evimde yaşıyorum. Almanya'dayız ve 2 odalı bir dairede oturuyoruz. Gelin görün ki, temizlik yapacağım zaman sanki 5 oda 1 salon.
Evin içi inanılmaz tozlanıyor. Temizlik yapıyorum ve aynı akşam mobilyaların üzerinde toz görüyorum. En sıkıntılı durum ise yer silmek.
Çok titiz bir insanım, ayrıca inşallah bu yıl içerisinde 3 kişi olacağız. Her seferinde bu kadar dip bucak uğraşmak daha da zorlaşacak.
Bana klasik viledalar haricinde önerebileceğiniz mop tarzı aparatlar veya etkili temizlik malzemesi / püf noktası öneriniz var mı?
Taşınma imkanım yok şu anda. Evin ön ve arka cephesinde ağaçlar var, en çok onlar yüzünden oluyor zaten.
Mobilya rengi çözüm değil canım. iki küçük çocuğum doktor teşhisiyle alerjik, eşimle ben de çok sağlam değiliz kbb açısından :) zaten bende sinüzit var toz tetikliyorOrmanın bol olduğu bir yerde tüm balkonlarimin ana caddeye baktığı bir köşe konumda oturuyorum.Evim aynı dediğiniz şekilde toz içinde .Allah'tan parkelerim çok açık renk de yerler kurtarıyor ama mobilyalar tozlu olduğu gözüküyor.Bir daha eşya alırsam ahşap bölümlerini beyaz/krem alacagim.En azından tozlu olur ama belli olmuyor da olur
Bende de polen alerjisi (zeytin ve kavak ağacı) var. Büyük kızımda da sebebi belirlenemeyen astım tanısı var. Ama benim derdim mobilyalar çook kötü gözüküyorMobilya rengi çözüm değil canım. iki küçük çocuğum doktor teşhisiyle alerjik, eşimle ben de çok sağlam değiliz kbb açısından :) zaten bende sinüzit var toz tetikliyor
Bende de polen alerjisi (zeytin ve kavak ağacı) var. Büyük kızımda da sebebi belirlenemeyen astım tanısı var. Ama benim derdim mobilyalar çook kötü gözüküyor
[/ kadınsal dertler bende pek geçerli olmuyor açıkçası, erkek gerçekçiliği taşıyorum zihnimde :)
Mopu denedim begenmedim, leifheit‘ in Combi Set Bodenwischer urununu bir deneyin. Sirkeli ilik suyla silerim.Merhaba hanımlar, sizlerden öneri almak için açıyorum konuyu. Çok ihtiyacım var
Ben geçen Temmuz ayından beri şu anki evimde yaşıyorum. Almanya'dayız ve 2 odalı bir dairede oturuyoruz. Gelin görün ki, temizlik yapacağım zaman sanki 5 oda 1 salon.
Evin içi inanılmaz tozlanıyor. Temizlik yapıyorum ve aynı akşam mobilyaların üzerinde toz görüyorum. En sıkıntılı durum ise yer silmek.
Çok titiz bir insanım, ayrıca inşallah bu yıl içerisinde 3 kişi olacağız. Her seferinde bu kadar dip bucak uğraşmak daha da zorlaşacak.
Bana klasik viledalar haricinde önerebileceğiniz mop tarzı aparatlar veya etkili temizlik malzemesi / püf noktası öneriniz var mı?
Taşınma imkanım yok şu anda. Evin ön ve arka cephesinde ağaçlar var, en çok onlar yüzünden oluyor zaten.
Merhaba hanımlar, sizlerden öneri almak için açıyorum konuyu. Çok ihtiyacım var
Onu bir araştırayım , teşekkür ederim :)Mopu denedim begenmedim, leifheit‘ in Combi Set Bodenwischer urununu bir deneyin. Sirkeli ilik suyla silerim.
Evin her yeri boydan kapicam, kedi gibi tuylerimiz dokulur, bu mevsimde de agaclardan ucusan polenler girer eve makinayla cekerim oncesinde sonra silerim.
Açıkçası öyle yapmaya çalışıyorum ama bi yere kadar dayanabiliyorum. Yatak başlığım bile toz oluyorTek önerebileceğim çok titizlikten vazgeçmek olur. Ömür geçip gidince pişmanlık sebebi.
Onu da düşündüm ama koltukların altı ve arkası falan yine hep kalcakRoomba'lar var evde dolaşıp süpüren robot. Ne kadardır kullanışlı mıdır işinize yarar mı bilmiyorum ama araştırmaya değer belki.
Temizleyecek daha az yeriniz olur en azından. Daha az yıpranırsınız.Onu da düşündüm ama koltukların altı ve arkası falan yine hep kalcak
Yazın hep cam kapı açık bende.. Toz ondan çok oluyor bi de park var evin önünde kumlu.. Her gün toz alsam yine aynıAğaçlar ve sokak olmasa sebebi, mevsimler arasında bu kadar fark olmazdı bence. Kışın da tozlanıyor ama bahar ve yazda olduğu kadar değil.
Benim de vitrinim vs yok, tv altında bi dolabım var. Minimum eşya var yine de durum böyle.
Normal mop ile sanki sağdan sola gidiyor tozlar sadece.
Ah ne güzel etrafta ağaçlar olması. İstanbul da nasıl bir havayı soluyoruz biliyor musunuz. Çok dert edilecek bir şey değil inanın bu temizlik meselesi. Bebeğimiz olduktan sonra zaten insanda bir mikrop korkusu oluşuyor. Bence çok fazla takılmayın bu temizlik işine. Sinirlerimi yıprattığıma hiç değmedi. Zamanla anladım..