ev arkadaşım ayakkabımı kıyafetlerimi kullanıyor önerileriniz...

modavesosyete

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2019
7
1
28
herkese merhaba, ben ankarada kardeşimle kalıyordum çocukluk arkadaşım iş arıyordu kendisi fizyoterapist bende bizim evin yakınındaki hastanede iş bulmuştum ona tavsiye ettim ve geldi işe girdi bizle kalmaya başladı o zaman memleketten apar topar gelmişti diye benden pantolonumu istedi ben de seve seve sormana bile gerek yok aha dolap burda kullanabilrsin diye söyledim. kızla aramız çok iyi yani sevdiğim biri fakat bunun çantası kopmuştu benim bir tanesini aldı günlerce giydi ta ki en sonun ben alana kadar sonra spor ayakkabımı giyiyor ve sabahtan akşama işte ayakta kalıyor her seyi alıp çok rahat kullanması bana batmaya başladı. ilk başta bu kadar rahat davranmasına yol açmak tabi benim suçum fakat şuan iş çığrından çıktı yani o kadar rahat davranması beni şaşırtıyor. kendisi çok hassas bir kız ve çok sevdiğim bir arkadaşım o yüzden ne yapmam gerektiği konusunda emin değilim ima yoluyla bir şeyler anlatmaya çalıştm fakat onu da anlamıyor. arkadaslar hatanın ben de olduğunu biliyorum o yüzden bu noktayı geçelim ve kırmadan nasıl halledebilirim?

canım tüm eşyalarını getirdin artık benimkileri kullanmanı bırakabilir misin?
doktora gittim ve ayaklarımda mantar vücudumda da alerji izleri çıktı. başkalarının eşyalarını kullanıyorsan kesinlikle bırak dedi.
gibi.

Ona bu cesareti en basinda siz vermissiniz. Yuz bulan herkes astarini ister. Sinirlarinizi cizerseniz kimse asmaya cesaret edemez.

Demissiniz ya kendisi cok hassas burada da yaniliyorsunuz bence. Kime gore, neye gore hassas? Bence isine gelmeyen noktalarda hassas :)

Ayrica kisisel esyalarin vs. Ortak kullanilmasi son derece sagliksizdir.

Ona bu cesareti en basinda siz vermissiniz. Yuz bulan herkes astarini ister. Sinirlarinizi cizerseniz kimse asmaya cesaret edemez.

Demissiniz ya kendisi cok hassas burada da yaniliyorsunuz bence. Kime gore, neye gore hassas? Bence isine gelmeyen noktalarda hassas :)

Ayrica kisisel esyalarin vs. Ortak kullanilmasi son derece sagliksizdir.
normal şartlar altında rahatsız olduğum şeyleri dillendirebilen bir insanım sıkıntım en basta bu rahatlığı kendim vermem. hem ben diyorum rahat rahat takıl, kız bokunu çıkarınca canım giymeni istemiyorum demek bir türlü içime sinmiyor

normal şartlar altında rahatsız olduğum şeyleri dillendirebilen bir insanım sıkıntım en basta bu rahatlığı kendim vermem. hem ben diyorum rahat rahat takıl, kız bokunu çıkarınca canım giymeni istemiyorum demek bir türlü içime sinmiyor

Bulasici bir hastalik uydurun akli basina gelir :) baktiniz hala ayni az otede oyna deyin :)
En sinir oldugum insan tipi. Kilifini da bulmus hassas-MIS yersennn :)))

tamam hatanı kabul ediyorsun, bundan sonra yapacağın iş, 'tamam arkadaşım seni seviyorum dolabımı istediğin gibi kullan dedim ama sen abartıyorsun ben bunu kastetmemiştim' demek, diyebilirsin basit. Anlar heralde :süslü:

Peki siz onun eşyalarını kullanıyor musunuz?
ilk geldiğinde bir kez kazağını giymiştim sonra rahatsız olduğum için bir daha bir şeyini giymedim bana gellip şunu senin için getirttim giy vs diyor ben yok saol ya ben rahat edemem dedim bir kaç kez saçma sapan seyler için ondan izin aldım hani belki o da izin almaya alışşsın diye de yok anlamıyor

ben de seve seve sormana bile gerek yok aha dolap burda kullanabilrsin diye söyledim.

böyle bir cümle kurmanızdaki motivasyon neydi? ay ben çok iyiyim beni iyi bilsin ne kadar gönlü cömert olduğumu bilsin demek. e karşınızdaki de öyle sanıp almaya devam etmiş bu durumda suçlu mu? bence değil.

madem rahatsız olacak bi yapınız vardı sormadan al istediğini diye bir cümle kurmamalıydınız. bu iyilik meleği ayaklarıba girip sonra katakullilerle yalanlarla iş yapmaktansa hiç o cümleyi etmeseydiniz daha iyiydi.

şimdi de bence açık açık söyleyin. dürüstlükten zarar gelmez.

Bunun kırılmadanı yok. Evinizi açmışsıniz, işini bulmuşsunuz, pantolonu yokken pantalonunuzu vermişsiniz.

Bunun ötesi onun edepsizliği artık. Artık eşyalarının hepsini getirdin benimkileri artık kullanma demeniz gerekiyor. İşte böyle hergün sırtında taşırsın bir kere indirince olay olur. Önemli değil ama bence siz çok fedakar bir arkadaşsiniz daha ötesini düşünmeyin. Kırılan kırılsın. Yoksa siz uzuluyorsunuz

böyle bir cümle kurmanızdaki motivasyon neydi? ay ben çok iyiyim beni iyi bilsin ne kadar gönlü cömert olduğumu bilsin demek. e karşınızdaki de öyle sanıp almaya devam etmiş bu durumda suçlu mu? bence değil.

madem rahatsız olacak bi yapınız vardı sormadan al istediğini diye bir cümle kurmamalıydınız. bu iyilik meleği ayaklarıba girip sonra katakullilerle yalanlarla iş yapmaktansa hiç o cümleyi etmeseydiniz daha iyiydi.

şimdi de bence açık açık söyleyin. dürüstlükten zarar gelmez.
biz onla ilk okuldan beri arkadaşız çok sevdiğim biri bu yüzden o gun içimden gelerek bunu söyledim gerçekten sıkıntı da değildi çünkü eşyası olmayan yeni işe başlamış birine bunu yaparım fakat sonrada esyalarını getirdi ve hala aynı sıklıkta ve özensizlikte kullanmaya başlayınca onun bu kadar rahat ve düşüncesiz olması beni rahatsız etti. tabi ben de başıma gelince anladım en azından basından bu kadar rahat cümle sarf etmem gerekmezdi biraz daha sınırlayıcı bir konuşma yapailirdim.

Bunun kırılmadanı yok. Evinizi açmışsıniz, işini bulmuşsunuz, pantolonu yokken pantalonunuzu vermişsiniz.

Bunun ötesi onun edepsizliği artık. Artık eşyalarının hepsini getirdin benimkileri artık kullanma demeniz gerekiyor. İşte böyle hergün sırtında taşırsın bir kere indirince olay olur. Önemli değil ama bence siz çok fedakar bir arkadaşsiniz daha ötesini düşünmeyin. Kırılan kırılsın. Yoksa siz uzuluyorsunuz
anlayışlı tavrınız için teşekkür ederim :)

bu arada zaman ayırıp cevap veren herkese çook teşekkürler ben ilk defa bir foruma yazıyorum ve bu kadar hızlı dönüş olacağını tahmin etmemiştim. her ey gönlünüzce olsun :)

bence kendinizi bu kadar suçlu hissetmeyin, tamam kıyafet kullanımı konusunda ilk başta çok fazla rahatlık sağlamışsınız ama o an hiç eşyası olmayan birinden eşya sakınamazdınız ve bu kadar abartacağını da bilemezdiniz. ayrıca bir insana cömert davranmak her türlü suistimalini hak ettiğimiz anlamına gelmiyor.

ne yazıkki çözüm konusunda yukarıda yazılanlar dışında aklıma farklı bir şey gelmedi. açıkça ifade etmek en güzeli tabi ama bazılarımızın kişiliği buna elvermiyor. doğrudan kendi üzerinizden olmasa da başka birisiyle ilgili sağlık sorunundan da yola çıkabilirsiniz. ailenizden biriyle telefonda konuşurken mesela bir tanıdığınızla ilgili haber almış gibi aa öyle mi olmuş, ya çok tiksinirim ben , biz sürekli ortak giyiyoruz aslında kıyafetlerimizi gibi spontane şeyler konuşup, telefonu kapattıktan sonra kısca olayı anlatıp ya ben çok huylandım biz de artık ortak kullanmayalım gbi şeyler söyleyebilirsiniz belki.

hastalık üretmeyin bence. tskıntılı biri mi bilmiyorum ama eğer takntılı ise sürekli her çıkan hastalkkta giydiği kıyafetleri bahane edecek. sen mış hastalığı diye uydurduğun o hastalığı o abartacsk da abartacak gidip gelip başının etini yicek. eğer takıntılı değilse kendi içimde sana yansıtmadan bir sivilcesi çıksa giydiği kıyafete bahane bulacak. sana da söÿleyemeyeceğiiçin bir yerden duyucaksın. ve bazı şeyler nasıl dönüp dolaşıp geliyor belli olmuyor. hiç ummadığın yerde duyarsın adını,bilmem ne hastalığı varmış diyecekler sein için. bence açık açık söyle. deki ben kıyafetin yık diye izin verdim ama normalde böyle şeyleri sevmem

biz onla ilk okuldan beri arkadaşız çok sevdiğim biri bu yüzden o gun içimden gelerek bunu söyledim gerçekten sıkıntı da değildi çünkü eşyası olmayan yeni işe başlamış birine bunu yaparım fakat sonrada esyalarını getirdi ve hala aynı sıklıkta ve özensizlikte kullanmaya başlayınca onun bu kadar rahat ve düşüncesiz olması beni rahatsız etti. tabi ben de başıma gelince anladım en azından basından bu kadar rahat cümle sarf etmem gerekmezdi biraz daha sınırlayıcı bir konuşma yapailirdim.

tamam bence açıkça söyleyin artık. yalan söylemeyin bence.

tatlı bir dille söyleyin bence eğer bozulursa onun ayıbı olur. aramızdaki samimiyete güvenerek beni bildiğini düşünerek böyle konuşuyorum diyin.

X