Ev almayi düşünüyoruz ama...

1. Kat dediğiniz dükkan üstü veya ilk giriş kat üstü gibiyse bizim en sevdiğimiz kattır.
Üst katlarda asansörsüz evlerde asla oturmam hele en üst katta imkansız izmir çok sıcak oluyor :KK66:
Hırsız 1. Katada 5. Katada girer yeterki girmek istesin

Anneannem garaj üstü bir evde oturuyor bizimle aynı apartmanda ve evi ısınmıyor. Şöyle anlatayim kombiyi aynı derecede yaktigimizda onun evi bariz daha serin 3 belki 4 derece bu sebeple tavsiye etmem 1. Katta yola cepheliyse çok toz ve gurultu problemi olur site iÇinde olsa dahi bazen sorun oluyor

Isınma çok çok büyük bir problem 1. Kat için. Zaten fiyatının uygun olmasının en büyük nedeni de budur. Bizde ev bakarken merkeze cok yakın bir yer bulmuştuk üst katlar 250 iken 1. Kat herşeyi yapılı bir şekilde cam balkonuna kadar 190 a veriyodu müteahhit. O zaman bizde çok kararsız kalmistik almak istedik fakat 1. Katta oturan arkadaşlarımız hiç tavsiye etmedi sakın almayın dediler.satisi bile çok zor oluyormuş ilerde satmak isterseniz. Bence almayın yani.

Arkadaşlara katılıyorum ısınma büyük problem hele ki soğuk bir ilde yaşıyorsanız.
Biz bile aşağısı boş kalınca çok sıkıntı çekmiştik soğukluktan dolayı. Şuan iyi ısınıyor çok şükür.
Bir de mantıklı düşünelim bu kadar kolaylık sağlaması yalıtım dolayısıyla satmakta zorlanacağını bildiği için olabilir.
Diğer evlerin farkını doğalgaz faturasıyla ödeyebilirsiniz..

Olumsuz yonleri
1. Isınma
2. Güvenlik
3. Dışarıdan gelen gürültü
4. Balkonda rahatça oturamama, yoldan gecenlerin balkonda otururken size bakması
5. Satmak isterseniz fiyatını dusurmek zorunda kalmak

Olumlu yönleri
1. Fiyatı uygun
2. Asansör bozulursa onlarca merdiven çıkma derdi yok:)
Başka da bir şey aklıma gelmedi sizin için liste yaptım:)

IsınmaZ kesinlikle. Feci birsey. Adam makyaj yapmış zaten eve kafanızı karıştırmak için.

Biz de soğuk memlekette oturuyoruz.
Ayni durum badimiza gelmisti.sehrimizin ünlü bir insaat firmasinda giris kat vardi.ev genis ve fiyat uygundu...
Adam garajında tavanina da yalıtım yapacağız dese de biz vazgectik.

hem soğuk oluyor hemde güvenli gelmiyor bana nedense annem giriş katta oturuyor bence giriş kat iyi değil yuksek girişleri bilemiyorum ama en azından 2. kat olmalı inş. gönlünüzce bi ev bulursunuz ama biraz fazla olsun içinize sinsin sıcak ve güvenli olsun

Biz dukkan ustu birinci katta oturuyoruz. Isinma gayet iyi cunku yalitim var ve yerden isitmali sistem kullanilmis. Evimden cok memnunum merkeze uzak, kafa dinliyorum. Gurultu patirti yok, sakin. Hirsiz icin zaten cozum yok her yere giriyorlar. Bizim ust kata girdi mesela. Allah korusun.

Bizde bikaç ay sonra ev alıcaz kısmetse. 1. Katta oturuyorum. O kadar zorluğu var ki. Bir kere ısınma çok dert. Olan doğalgaz faturasına oluyor.

O kadar dertliyim ki isterse üç kuruşa olsun asla giriş ve 1. Kat istemem. Ara kat daire bakıyorum. İsterse denize baksın isterse konforlu olsun farketmez kesinlikle istemiyorum. Eşimde bildiği için ara kat harici bakmıyor. Çok sorunları oluyor.

Yinede sen bilirsin.

Arkadaslar hepiniz çok saolun sanirim bu 1. Kat konusunu kapatmam ve o evi unutmam lazım. Adam yalıtım olduğunu söyledi ama yine de zor gibi gözüküyor. Üstelik 3 buçuk aylik bebeğim var o da çok üsür sanırım evi ısıtamazsak.

Arkadaslar rabbim nasip ederse insaallah ev alicaz.
Şu anda sehrin en merkezi mahallesinde oturuyoruz. Bu mahalleyi çok seviyoruz hersey elimizin altında gelin görün ki evler bu mahallede 250 binden aşağı deil. Bizim butcemizibaya zorluyor. İstediğimiz kredi çıkmıyor birde.
Eşimle mahalle mahalle gezerken merkeze bayaa uzak ama gelişmekte olan cok nezih bi mahallede insaat firmasından bi ev bulduk. Orda da evler çok pahalı.
Biz bolu da yaşıyoruz burda kış mevsimi biraz uzUn suruyor. Hep güney cepheli en üst kat ya da orta kat evlere bakıyorduk. O bulduğumuz ev garaj üstü ama o kadar güzel ki içindeki malzemeleri o kadar kaliteli ki. Adam hicirseyden kismamis. Kombi var balkon desen öyle büyük ki hayalimdeki balkon cam balkon banyo jakuzili çok önemli deil gerçi jakizili olmasi ama şik iste ebeveyn banyosu var guney dogu cephe geniş ferah 3 katli bi bina. 220 den 198 e düştü 195 e zorlayabiliriz belki. Ust katlari 350 binden emlakcisi nete koymus bugun gordum. Ama biz İnşaat firmasından bullduğumuz için emlakçı Komisyonu da yok. Bnka da faiz atıyorum 0.90 dan verecek se 0.05 ini peşin odeyecegim sizin için dedi adam. Gerekli bütün kolaylığı yaptı ama biz 1. Kat olduğu için kararsız kaldık. Kaç gndur o evi düşünmekten başım catlio. Baktığımız hiçbir evi beğenmiyorum.
O ev aklımdan çıkmıyor. Ama işte hem merkeze uzak hem 1. Kat.
İsinabilir miyiz hırsız girer mi kafamda deli sorular
Alacağımız dier mahalledeki evler de merkez Cok yakin deil en alinabiliri 170-180 binden baslio ve cam balkon yok kombi yok emlakcı dan buluyoruz genelde komisyon masrafı var. İnşaat firmasından bulsak kredi de sorun cikio. Bu adam kredi de sorun cikartmiyor.
Sizlere sorum 1. Katta oturanlar zorlukları nelerdir. Ve siz olsanız ne yapardınız.
Yıllarca 1.katta oturduk ailecek yukarı katların bütün herşeyini çektik,çöp atma,halı silkeleme,aşağı bulaşık suyu dökme,çay artığı dökme,lavabo taşması yemek dökme,sulu sulu çamaşır asma hatta çocuk işetmesi o yüzden 1.kat tavsiye etmiyorum evimize hırsız girdi korkulukları keserek ama hırsız her kata girer 12.kata bile girdi hırsız siz düşünün.Şuan son kat evimiz çok rahat.Eskiden son katlar ucuz olur derlerdi ama artık son katlar pahalı eğer sizi zorlamayacaksa son kat alın yazın serin kışın da sıcak ki yaz mevsimi burada çok sıcak geçer nemle 50-55 lere bile çıkar.

Arkadaslar hepiniz çok saolun sanirim bu 1. Kat konusunu kapatmam ve o evi unutmam lazım. Adam yalıtım olduğunu söyledi ama yine de zor gibi gözüküyor. Üstelik 3 buçuk aylik bebeğim var o da çok üsür sanırım evi ısıtamazsak.
İki çocuğum var. Hastalanmasınlar diye boyuna açıyorum doğalgazı. 80 m2 eve aylık 330 ila 400 tl fatura ödedim. Ev büyük olsa 500 den az olmayacağı kesin.

Şimdi arakat yaklaşık 110 130 m2 arası cepheli bir ev bakıyorum. Sonuçta kira değil kendimizin haliyle iyi araştırıyorum.

Yıllarca 1.katta oturduk ailecek yukarı katların bütün herşeyini çektik,çöp atma,halı silkeleme,aşağı bulaşık suyu dökme,çay artığı dökme,lavabo taşması yemek dökme,sulu sulu çamaşır asma hatta çocuk işetmesi o yüzden 1.kat tavsiye etmiyorum evimize hırsız girdi korkulukları keserek ama hırsız her kata girer 12.kata bile girdi hırsız siz düşünün.Şuan son kat evimiz çok rahat.Eskiden son katlar ucuz olur derlerdi ama artık son katlar pahalı eğer sizi zorlamayacaksa son kat alın yazın serin kışın da sıcak ki yaz mevsimi burada çok sıcak geçer nemle 50-55 lere bile çıkar.
Aynı şeyleri 5 yıldır yaşıyorum. Gına geldi. Seni iyi anlıyorum. Çöpü halısı faresi hırsızı bitmiyor. İnşallah bende kurtulcam.

X