Hayir 110 senede 1600 lira ödemeyle zaten aşağı yukarı 200.000 kredi çekmiş olursunuz...
Siz ısrarla peşinatı ve almayı düşündüğünüz evin değerini yazmıyorsunuz.
Diğer konularda da bilgim yok.
Kimsede sahibinden ilan acmaz olmus oyle zor olmuski bu islerCanım emlakçılar çok fena bayada oyun ediyorlar.biz emlakciya 4 bin verdik ilan verende 2500 e yakın para vermesine rağmen o rakamı komik buldu baya olay çıkardı.sahibinden alırsan süper olur ama o da biraz zor
Neyse canim size gecmis olsun guzel gunlerde oturun evinizde darisi basimuza zorlyk olmadan guzel gunlerede hic gelemeyiz herhaldeCanım evet tapu masrafı carti curtu çok ekstralari çıkıyor ve 20000 ekstra olması lazım.tapuya 8 bin.emlakciya 4 bin verdik daha ekstralarla 17 bini buldu
Evet sahibinden ilan bulmanız cokzor ne yapacaksın biliomusun bizim vaktimiz yoktu arabamizda yoktu önce kendine evi alacağın semti seciceksin ve sokak sokak geziceksin ve birçok sahibinden ilan oluyor nedense internete vermiyorlar.Hayir 1
Kimsede sahibinden ilan acmaz olmus oyle zor olmuski bu islerdemek oyle dogru bana 10000 civari dedi .s eve mi ekleyeyim emlakciya mi vallahi
Bugun bende oyle dusundum halen vardir degil mi oyle ya vallahi eskide olsak simdo coktan bulmustuk dolandiricisi,kazikcisi nasil insanlar olduk bilemiyirumEvet sahibinden ilan bulmanız cokzor ne yapacaksın biliomusun bizim vaktimiz yoktu arabamizda yoktu önce kendine evi alacağın semti seciceksin ve sokak sokak geziceksin ve birçok sahibinden ilan oluyor nedense internete vermiyorlar.
evi nerde alıcagınıza baglı izmir ankara bursa istanbul sa zorrr ama baska yerler olabiirIyi aksamlar arkadaslar bu sene ev almak istiyoruz tabii kredi ile :) oyle milli piyango falan vurmadi :))eski bir ev disunuyoruz eldeki miktar boyle gosteriyor 1600 civarida kredi odeyecek sekilde bir sey ayarlayacagiz ayarlamasinada bu isin icine emlakci vs girince is buyuk bir sektore donuyor ucuz evler direk krediye uygun olmuyor iki sokak altina metro dayanan zaten almis basini tutana ask olsun evi olmayanin ev almasi oyle zor kigozum gitgide korkuyor bekledikce bosa kira oduyorum yakin zamand yilda ev alan tecrubesini paylasabilecek var mi istanbul sehrim ne onerirsiniz surec icin ?
Canım emlakçılarin yüzde 90 i nasıl kaziklasak onun peşinde bizim avantajımız emlakçı bizi ev sahibiyle tanıştırdı adamda durustmus sağolsun o yüzden skıntı olmadı.ama çok homurdandilar ev ucuza gitti gibi düşündüler.yani diyeceğim o ki sen elinden geldigince semtini seç ve ilan bak ara o numarayı.Bugun bende oyle dusundum halen vardir degil mi oyle ya vallahi eskide olsak simdo coktan bulmustuk dolandiricisi,kazikcisi nasil insanlar olduk bilemiyirumhic guven kalmadi ... ama son care sokak sokak bakinmak gercekten.
ev alma bekle.Iyi aksamlar arkadaslar bu sene ev almak istiyoruz tabii kredi ile :) oyle milli piyango falan vurmadi :))eski bir ev disunuyoruz eldeki miktar boyle gosteriyor 1600 civarida kredi odeyecek sekilde bir sey ayarlayacagiz ayarlamasinada bu isin icine emlakci vs girince is buyuk bir sektore donuyor ucuz evler direk krediye uygun olmuyor iki sokak altina metro dayanan zaten almis basini tutana ask olsun evi olmayanin ev almasi oyle zor kigozum gitgide korkuyor bekledikce bosa kira oduyorum yakin zamand yilda ev alan tecrubesini paylasabilecek var mi istanbul sehrim ne onerirsiniz surec icin ?
Iyi aksamlar arkadaslar bu sene ev almak istiyoruz tabii kredi ile :) oyle milli piyango falan vurmadi :))eski bir ev disunuyoruz eldeki miktar boyle gosteriyor 1600 civarida kredi odeyecek sekilde bir sey ayarlayacagiz ayarlamasinada bu isin icine emlakci vs girince is buyuk bir sektore donuyor ucuz evler direk krediye uygun olmuyor iki sokak altina metro dayanan zaten almis basini tutana ask olsun evi olmayanin ev almasi oyle zor kigozum gitgide korkuyor bekledikce bosa kira oduyorum yakin zamand yilda ev alan tecrubesini paylasabilecek var mi istanbul sehrim ne onerirsiniz surec icin ?[/QUOTE merhaba canim ben istabulu bilmem ama...oturdugum yerden bikac gun once projeden ev aldik... ev piyasasi iyice ucmus sok olduk... aslinda biz seneye dusunuyorduk ama ev fayatlari duracak gibi degil.. o yuzden onbin pesinat ve sonrada ara odemeler yapmak sartiyla projeden ev aldik tabi istedigim buyuklukte degil biraz küçük ve birazda uzak ama imkanlarimiz bunu elverdi...baska bi ev begendim hatta bayildim ama bize pahali geldi alamadik neyse nasip dedik.. sozlesme imzalanirken benim gozumden yas akti cunku aklim diger evde kalmisti... simdi hayirlisi buymus diyorum.. allah herkese hayirli bi ev yuva nasip etsin... sizede insallah
krediler şuan çok yüksek ve ev almak için uygun bir dönem degil mumkunse biraz daha bekleyin piyasa çok çalkantılı şuan emlakcilarda %2 gibi bir komisyon aliyor ama sıkı bir pazarlik atarsan baya iniyorlar ev alirken emlakçı pirimini ev sahibiyle ortak ödemeye çalışınIyi aksamlar arkadaslar bu sene ev almak istiyoruz tabii kredi ile :) oyle milli piyango falan vurmadi :))eski bir ev disunuyoruz eldeki miktar boyle gosteriyor 1600 civarida kredi odeyecek sekilde bir sey ayarlayacagiz ayarlamasinada bu isin icine emlakci vs girince is buyuk bir sektore donuyor ucuz evler direk krediye uygun olmuyor iki sokak altina metro dayanan zaten almis basini tutana ask olsun evi olmayanin ev almasi oyle zor kigozum gitgide korkuyor bekledikce bosa kira oduyorum yakin zamand yilda ev alan tecrubesini paylasabilecek var mi istanbul sehrim ne onerirsiniz surec icin ?
Simdi bende istanbuldan yeni ev aldim hemde 6 yil kirada oturduktan sonra. Burdan ogrendigim ne kadar erken alirsan o kadar kar. Biz biraz pesinat biriktirelim diye bekledik bir baktikki ev paralari artmis hatta faiz falan arttigi icin dahada zarardayiz. Biz emlakcidan aldik evi emlakciya evin parasinin %3_5 gibi bir meblasini oduyorsunuz. Tapuyada evin belediye tarafindan belirlenmis bedelinin belirli bir yuzdesini oduyorsunuz. Ortalama biz 180 tl lik bir ev icin ( 2 yil once ) 3.5 bin tl emlakciya 5 bin tl tapuya verdik ki anlasma dolayisiyla ev sahibinin tapu masrafinida biz odedik. Normalde tapu masrafi yasada yari yariya odenir diyo. Bankaya kredi icin cekilen para disinda dosya masrafi 1 bin tl hayat sigortasi ( toplu yaptirdik 800 tl ve dask konut sigortasi ( tutari hatirlamadim) ucreti oduyorsunuz. Islemler bu sekilde. Sahibinden bulursaniz emlakci paraniz tasinma icin kullanilir.ilahi buradan ev alacak degilim ya pesinatim var uzerini tamamlayinca banka bu kadar istiyor onlar sorun degil sorun dertlesiyorum insanlar nasil aliyor diye ben araci bulamiyorum cevremiz cok yok emlakci mantigini ogrenmek istiyorum daha cok alanlardan istanbul anadolu yakasi icin arastiriyoruz :)
Tabikide var baska detayli uorumda yazdim bende. Biz emlakcidan aldik evi. Aldigimiz evin sokagini gezsek arka binada sahibinin ofisi varmis bu parayi vermemis olurdukBugun bende oyle dusundum halen vardir degil mi oyle ya vallahi eskide olsak simdo coktan bulmustuk dolandiricisi,kazikcisi nasil insanlar olduk bilemiyirumhic guven kalmadi ... ama son care sokak sokak bakinmak gercekten.
45 bin kadar biz eski bir ev dusunuyoruz hic yeni dusunmedik :) dusunmemize firsat dogmadiufak odali 2 +1 istiyoruz sadece kira odeyecegime benim olsun istiyorum bosuna gidiyor gibi geliyor para .s bir sene en fazla beklerim iste o sure zarfinda birikir bende iyice konuya adapte olmak istiyorum ha denilince alinmiyor ev gercekten bu arada hayirli olsun eviniz guzel gunlerde otyrun
%25 peşinatınız olması şartAy sukur sonunda tam aradigim kisisin :)) hayatta birakmam :)) ben de onlari merak ediyorum iste anlatamiyorrumkiiii ben de synen boyle olacagini dusunuyordum aman Allahim ne zor bir surec ondan oturu hep oturdugum daireyi almayi istedim ama yakina metro dayandi
OOooooooww feci darbe aldım dostum . Her yap satçı bir degil :)Çok kaliteli iş yapanlar var :) ödeme kolaylığı sağlayanlar var ..hatta benim saf minnoşum bir müşterisinin haline acımış da kendisine kefil olmuş . Bütün yap satcilar kazıkçı yada dolandırıcı değil kiArtık kredi sorunu olmayan ev de bulmak zor. Son beş yılda el değiştirmemiş bir ev olmalı. Biz geçen sene aldık. Krediye uygun olmayan baya ev vardı. Hele o yap satçıların evleri fena. Almak çok zor.
Her yerde var.Peşinatınız ne kadar var?
Aşağı yukarı ne kadarlık bir ev bakıyorsunuz?
Kredi geri ödemesi için 1600 lira düşük bi rakam sanki. Yani 1600 lira taksit ile 10 yıl vadeli kredi çekseniz 200.000 lira eder aşağı yukarı.
Peşinatınız yoksa eğer işiniz zor biraz. İstanbul'da 200.000e ev nerelerde var bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?