Ev almak istiyoruz ama cok zor ev alanlar bakabilir mi ?

10 senede 1600 lira ödemeyle zaten aşağı yukarı 200.000 kredi çekmiş olursunuz...

Siz ısrarla peşinatı ve almayı düşündüğünüz evin değerini yazmıyorsunuz.

Diğer konularda da bilgim yok.
Hayir 1
Canım emlakçılar çok fena bayada oyun ediyorlar.biz emlakciya 4 bin verdik ilan verende 2500 e yakın para vermesine rağmen o rakamı komik buldu baya olay çıkardı.sahibinden alırsan süper olur ama o da biraz zor
Kimsede sahibinden ilan acmaz olmus oyle zor olmuski bu isler demek oyle dogru bana 10000 civari dedi .s eve mi ekleyeyim emlakciya mi vallahi

Canım evet tapu masrafı carti curtu çok ekstralari çıkıyor ve 20000 ekstra olması lazım.tapuya 8 bin.emlakciya 4 bin verdik daha ekstralarla 17 bini buldu

Canım evet tapu masrafı carti curtu çok ekstralari çıkıyor ve 20000 ekstra olması lazım.tapuya 8 bin.emlakciya 4 bin verdik daha ekstralarla 17 bini buldu
Neyse canim size gecmis olsun guzel gunlerde oturun evinizde darisi basimuza zorlyk olmadan guzel gunlerede hic gelemeyiz herhalde

Hayir 1

Kimsede sahibinden ilan acmaz olmus oyle zor olmuski bu isler demek oyle dogru bana 10000 civari dedi .s eve mi ekleyeyim emlakciya mi vallahi
Evet sahibinden ilan bulmanız cokzor ne yapacaksın biliomusun bizim vaktimiz yoktu arabamizda yoktu önce kendine evi alacağın semti seciceksin ve sokak sokak geziceksin ve birçok sahibinden ilan oluyor nedense internete vermiyorlar.

Evet sahibinden ilan bulmanız cokzor ne yapacaksın biliomusun bizim vaktimiz yoktu arabamizda yoktu önce kendine evi alacağın semti seciceksin ve sokak sokak geziceksin ve birçok sahibinden ilan oluyor nedense internete vermiyorlar.
Bugun bende oyle dusundum halen vardir degil mi oyle ya vallahi eskide olsak simdo coktan bulmustuk dolandiricisi,kazikcisi nasil insanlar olduk bilemiyirum hic guven kalmadi ... ama son care sokak sokak bakinmak gercekten.

evi nerde alıcagınıza baglı izmir ankara bursa istanbul sa zorrr ama baska yerler olabiir

Bugun bende oyle dusundum halen vardir degil mi oyle ya vallahi eskide olsak simdo coktan bulmustuk dolandiricisi,kazikcisi nasil insanlar olduk bilemiyirum hic guven kalmadi ... ama son care sokak sokak bakinmak gercekten.
Canım emlakçılarin yüzde 90 i nasıl kaziklasak onun peşinde bizim avantajımız emlakçı bizi ev sahibiyle tanıştırdı adamda durustmus sağolsun o yüzden skıntı olmadı.ama çok homurdandilar ev ucuza gitti gibi düşündüler.yani diyeceğim o ki sen elinden geldigince semtini seç ve ilan bak ara o numarayı.

Şuan hangi semttesin bazen çok mecbur satmak zorunda kalıyorlar evlerini ne bilim paraya ihtiyaç olup çok uygunada satan oluyormuş bize denk gelmedi

ev alma bekle.

Merhaba

krediler şuan çok yüksek ve ev almak için uygun bir dönem degil mumkunse biraz daha bekleyin piyasa çok çalkantılı şuan emlakcilarda %2 gibi bir komisyon aliyor ama sıkı bir pazarlik atarsan baya iniyorlar ev alirken emlakçı pirimini ev sahibiyle ortak ödemeye çalışın

Simdi bende istanbuldan yeni ev aldim hemde 6 yil kirada oturduktan sonra. Burdan ogrendigim ne kadar erken alirsan o kadar kar. Biz biraz pesinat biriktirelim diye bekledik bir baktikki ev paralari artmis hatta faiz falan arttigi icin dahada zarardayiz. Biz emlakcidan aldik evi emlakciya evin parasinin %3_5 gibi bir meblasini oduyorsunuz. Tapuyada evin belediye tarafindan belirlenmis bedelinin belirli bir yuzdesini oduyorsunuz. Ortalama biz 180 tl lik bir ev icin ( 2 yil once ) 3.5 bin tl emlakciya 5 bin tl tapuya verdik ki anlasma dolayisiyla ev sahibinin tapu masrafinida biz odedik. Normalde tapu masrafi yasada yari yariya odenir diyo. Bankaya kredi icin cekilen para disinda dosya masrafi 1 bin tl hayat sigortasi ( toplu yaptirdik 800 tl ve dask konut sigortasi ( tutari hatirlamadim) ucreti oduyorsunuz. Islemler bu sekilde. Sahibinden bulursaniz emlakci paraniz tasinma icin kullanilir.

Tabikide var baska detayli uorumda yazdim bende. Biz emlakcidan aldik evi. Aldigimiz evin sokagini gezsek arka binada sahibinin ofisi varmis bu parayi vermemis olurduk

Canım birde gerçi sen eski eve bakıyorsun ama bence eski ev fikrini biraz esnet derim yeni ama uygun olanlarada bak derim.birde evi yapan müteahhitlerde uyguna satabiliyor ama onlarda daha az kredi tutarına göre uyguna veriyor tabi.istanbulda nekadar erken ev alirsan okadar iyi.Arkadaşım 4 yıl evvel 125 e aldığı evi 300 e satmayı dusunuyor.cok uçtu fiyatlar send biliyorsun gerci.dua edelim inş dilediğin gibi içinde memnun olacagin güzel bir evin olur

çok teşekkür ederim.
evet ha deyince olmuyor ve bi yerden başlamak lazım çünkü malesef kiralar giderek artıyor.
biz aslında en başında o evi almayı hiç düşünmemiştik.
ama ev sahibi aniden 50 bin civarı nakite sıkıştığı için satmak istedi.
böyle bi teklifte bulundu.ve bizde aldık.
sağdan soldan çok laf geldi eski ev mi aldınız zarar girersiniz vs diye.
ama krediyi hayatımıza sokmayan bir çift olarak o parayı,evi almasak böyle disipline bi şekilde biriktiremezdik...
yani parayı bi yere bağlamak gerekiyor.bu kira olacağına ev olsun.
peşinatınız da fena değil sonuçta.

%25 peşinatınız olması şart
sıfır daire alırsanız abonelikler daha yüksek olur.

bende alalı 6 ay oluyor istanbul da aylarca sahibinden sitelerine baktım eşimi zar zor almaya ikna ettim ve her hafta sonu ilan numaralarına göre gidip baktık emin olun yeni yapılan evler 5 kuruş etmez kutu gibi ,nereye baksak öyle en sonunda eski bir bina daha vardı hatta eşim bakmak istemedi önce sonra oğlumun ısrarıyla çıkmış iyikide çıkmış yukarı ev bize saray gibi geldi ,karar verme aşaması çok sıkıntılı geçti eski diye baya bir düşündük falan sonunda aldık sahibinden ,hatta verilen fiyatın altına düşürdük bina yaşını bize söylenenden daha eski olduğunu öğrendiğimiz için,10 bin tl kadar tapu harç dask,disk,evde ufak tefek tadilatlar tuutu ve kiraya verdik,ben orayı daire olarak değil arsa olarak düşünerek aldım çünkü yeri çok iyi cadde üstü ,kiracıda kredime destek oluyor.
sizin için şunu söyleyim 100 bin peşinat çıkarmalısınız ki aylık taksit sizin istediğiniz şekilde olması için ,evin değeride 220 yi geçmemeli

Artık kredi sorunu olmayan ev de bulmak zor. Son beş yılda el değiştirmemiş bir ev olmalı. Biz geçen sene aldık. Krediye uygun olmayan baya ev vardı. Hele o yap satçıların evleri fena. Almak çok zor.
OOooooooww feci darbe aldım dostum . Her yap satçı bir degil :)Çok kaliteli iş yapanlar var :) ödeme kolaylığı sağlayanlar var ..hatta benim saf minnoşum bir müşterisinin haline acımış da kendisine kefil olmuş . Bütün yap satcilar kazıkçı yada dolandırıcı değil ki

Her yerde var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…