- 19 Ekim 2022
- 1.830
- 4.891
- 63
- 29
- Konu Sahibi cileklipasta95
-
Oğlum tam 3yasinda, Hergun etkinlik yapmadım ama hergun oynadık, konuştuk, her elime aldigimi gosterdim, adını rengini işlevini anlattım, gelişimi de gayet güzel, halası rehabilitasyon merkezinde müdür yaşına uygun gelişim testleri yapar ay ay şu an 6-7yasondaki birinci sınıf bir çocuğun kelime dağarcığına ve motor becerisine sahipmiş, ekstra etkinlik yapmadım.ha bulduğum uygun kitapları aldım, açtım önüne o disledi ben hayvanları resimleri anlattım falan oynadık oynarken bir iki üç sende bende saydık böyle, illa özel birşey olması gerekmiyor ki, tahta kaşıkla da aynı işi görüyoruz mandalla da al sana etkinlik, zaten o kadar işin arasinda insta mom'lara yetişme durumumuz yok benceMerhaba sevgili anneler,
Sosyal medyada anneler bebeklerinin ayına göre sürekli etkinlikler düzenliyorlar ve bebekleri de inanılmaz uyumlu görünüyorlar.
Benim bebeğim 8 aylık olacak yarın. Bikaç defa bende denedim orada gördüklerimden ve tabi ki o bebekler gibi yapmadı. Eline ne geçerse sadece ağzına götürmek istiyor :)
Bebeğimle ce-ee oynuyoruz, top oynuyoruz, bu aralar yürümek istiyor yürütüyorum, önüne oyuncaklarını koyuyorum kendi oyalanıyor, hergün dışarı çıkıyoruz. Bunlar yeterli mi yoksa sürekli öyle etkinlikler mi yapmak gerekiyor? Kendimi sorguluyor ve vicdan azabı çekiyorum, bebeğim benim yüzümden geri kalır diye endişe ediyorum.
Ne oynardınız mesela? Ben ne yapacağımı bilemiyorum. Kızım çabuk sıkılıyor, çok mızmız, bende tıkanıp kalıyorum.Oğlum tam 3yasinda, Hergun etkinlik yapmadım ama hergun oynadık, konuştuk, her elime aldigimi gosterdim, adını rengini işlevini anlattım, gelişimi de gayet güzel, halası rehabilitasyon merkezinde müdür yaşına uygun gelişim testleri yapar ay ay şu an 6-7yasondaki birinci sınıf bir çocuğun kelime dağarcığına ve motor becerisine sahipmiş, ekstra etkinlik yapmadım.ha bulduğum uygun kitapları aldım, açtım önüne o disledi ben hayvanları resimleri anlattım falan oynadık oynarken bir iki üç sende bende saydık böyle, illa özel birşey olması gerekmiyor ki, tahta kaşıkla da aynı işi görüyoruz mandalla da al sana etkinlik, zaten o kadar işin arasinda insta mom'lara yetişme durumumuz yok bence
Di mi, kendimi çok kötü hissediyorum onları gördükçe. Kendi başına oynarken sanki suç işliyormuşum gibi geliyor ilgilenmiyorum diyeİnstagramdaki süpermomların ne yaptığı hiiiiç umurumda değil. Tamamen içerik üretmek için bu kadar abarttıklarını düşünüyorum. Bu iş çocuktan çocuğa değişir, her çocuk bir değil. Benim kızım aşırı hareketli bir çocuk mesela, koşup zıplıyoruz, çizmeleri giyip su birikintilerinde oynuyoruz vs.
Öyle her çocuk oturup 1 saat kitap okumanızı dinlemez yani
Ay takipten çıkın bitsin gerçekten, kimseyi yargılamıyorum ama öyle saça başa fön çekip kameraya baka baka çocukla etkinlik yapmak bana hiç samimi gelmiyor. Etkileşim için olduğunu düşünüyorum, tamamen şahsi fikrim.Di mi, kendimi çok kötü hissediyorum onları gördükçe. Kendi başına oynarken sanki suç işliyormuşum gibi geliyor ilgilenmiyorum diye
Ona bırak sen oyun kurma o oynarken ona katil topun pesindeyse bana at de, elinde bir şey varsa aaa × oyuncakla mı oynuyorsun bakayım bunun rengi yeşil mıymış de, ne bileyim o neyle ilgileniyorsa ona dahil ol sen kurma oyun, sınırlama, başka oyuna geçsin zaten ne kurabilirler bu donemlerde, el ayak parmaklarıni sayabilirsin oğlum çok eglenirdi ayak parmaklarını sayarken, ben tubitaktan renkli hayvan baskılı kitaplar almıştım onlara bayiliyordu kitap yaşı büyüktü ama renkleri dikkatni cekiyordu incelerdi bende aa penguen fil anlatirdim hoşuna giderdi, böyle şeyler, aklıma daha gelmedi gelirse özelden de yazarımNe oynardınız mesela? Ben ne yapacağımı bilemiyorum. Kızım çabuk sıkılıyor, çok mızmız, bende tıkanıp kalıyorum.
Asıl kendisi oynasın ne güzel oyun kurup birşeyler uretebilsin siz uretirseniz daha bağımlı oluyor oynayalım yapalım diyeDi mi, kendimi çok kötü hissediyorum onları gördükçe. Kendi başına oynarken sanki suç işliyormuşum gibi geliyor ilgilenmiyorum diye
Benim de bebeğim 4 aylık sosyal medyadaki anneleri gördükçe ben de kendimi sorguluyıordum.Ayına göre oyuncaklar aldım ana kızımın pek ilgisini çekmedi.Eline her aldığını sadece ağzına alıyorMerhaba sevgili anneler,
Sosyal medyada anneler bebeklerinin ayına göre sürekli etkinlikler düzenliyorlar ve bebekleri de inanılmaz uyumlu görünüyorlar.
Benim bebeğim 8 aylık olacak yarın. Bikaç defa bende denedim orada gördüklerimden ve tabi ki o bebekler gibi yapmadı. Eline ne geçerse sadece ağzına götürmek istiyor :)
Bebeğimle ce-ee oynuyoruz, top oynuyoruz, bu aralar yürümek istiyor yürütüyorum, önüne oyuncaklarını koyuyorum kendi oyalanıyor, hergün dışarı çıkıyoruz. Bunlar yeterli mi yoksa sürekli öyle etkinlikler mi yapmak gerekiyor? Kendimi sorguluyor ve vicdan azabı çekiyorum, bebeğim benim yüzümden geri kalır diye endişe ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?