Tatlı Tarifi Etimekli Tavuk Gögsü Tarifim-Resimli

incitanemtuana

EVLI MUTLU IKI COCUKLU :)
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2007
25.344
26
41
yapimi kolay
lezzeti hafif
ve SIK sunumuyla
tadina doyamicaksiniz

tencerede süt,seker ve unu tel cirpiciyla cirpip
sonrasinda atesin üzerine alip
üzeri göz göz oluncaya dek pisiriyoruz

atesten alinca vanilyayi,margarini ve damla sakizini ilave edip mikser ile homojen olana dek iyice cirpiyoruz
yaklasik 10-15dakika

islak bir borcama hafif süt ile islattigimiz etimegi bir sira halinde diziyoruz
üzerine tavuk gögüsünün yarisini döküyoruz
yine bir sira daha sütledigimiz etimegi diziyoruz
ve kalan tavuk gögüsünü yayip bu sekilde oda isisina gelmesini bekliyoruz

1litre süt
2türk kahvesi fincani toz seker
2türk kahvesi fincani un
1paket vanilya
2dis damla sakizi
25gr. margarin

1paket tuzsuz etimek + az süt

süslemek icin:
hindistan cevizi
ve buzluk meyvalari-ben cilek kullandim

üzerine bolca hindistancevizi serpip
borcamin üzerini kapatarak
buzdolabinda iyice soguyana dek dinlendiriyoruz
dilim dilim kesip servis yapiyoruz
buzluktanda cilek cikarip yaninda servis yaptim
hem renk hemde tad katmis oldu

AFIYET OLSUN

olsa da yesem şimdi..muhteşem görünüyor..eline emeğine sağlık canımcım.. opuyorumnanaktan..

canim pirinc unu bulamadim daha buldugum an yapip eklicem insaallah
hic denemedim hic yemedim
pirinc unu giriyomus icine
sözüm söz tatlimopuyorumnanaktan

Şaka yaptım ablacım gidip araştırmışsın düşünmen bile yeter ben sana yollarım kutu kutu merak etme sen ellerine sağlıkolumunekankayizsmile

ayyyy tavuk göğsüne bayılırım çok canım istedi
yarın bunu yapıcam
çok teşekkürler

canım tarifini ben bugün denedim.fakat fincan farkındamıdır nedir çok sulu oldu muhallebi.un zaten bana başta çok az geldi fakat tarife bağlı kalayım dedim.hayal kırıklığına uğradım bide canım nasıl çekmişti resimde görünce..sulu olsada etimeklerin üstüne döküp yedim kimseye sunmadan.un miktarına di.kkat edilmesi lazım..eline sağlık canım..

canım tarifini ben bugün denedim.fakat fincan farkındamıdır nedir çok sulu oldu muhallebi.un zaten bana başta çok az geldi fakat tarife bağlı kalayım dedim.hayal kırıklığına uğradım bide canım nasıl çekmişti resimde görünce..sulu olsada etimeklerin üstüne döküp yedim kimseye sunmadan.un miktarına di.kkat edilmesi lazım..eline sağlık canım..

Bu tarif ben ce çok eksikk Ben Gerçi artık göz kararı yapıyorum bunu bir dene birde
İlk önce 1buçuk su bardağı şeker aynı ölçde su kaynat ılıt kasik eteimek kulanırsan bence daha lezzetli oluyor ılınınca 2 pake etimek hafif bandır kalanıda üstüne dök beklesin 2 küçük Çay barağından 1 parmak eksik un Az margarinle kokusu çıkana kadar kavuruyorum 2 çay bardağından biraz fazlada şeker Kayanamaya başlayınca atılacak 1 buçk çorba kşığı Nişaşta Suda incelt onuda kat en son vanilya etimeklerin üstüne dök en son üstüne krem şanti hafif soğcokacimcoookcokacimcoookcokacimcoookuduktan sonra bu kadar afiyet olsun

Of çok lezzetli görünüyor nasıl da canım çekti -tatlicadiarzu-

Ellerine sağlık şekerim

tskler canim benim

Şaka yaptım ablacım gidip araştırmışsın düşünmen bile yeter ben sana yollarım kutu kutu merak etme sen ellerine sağlıkolumunekankayizsmile

oy ablasinin tatlisi saolasin

ayyyy tavuk göğsüne bayılırım çok canım istedi
yarın bunu yapıcam
çok teşekkürler

dilerim denemis ve begenmissindir olumluda sonuc almissindir canim benim

eline sağlık tatlım

tskler cimcimem

Ellerine sağlık arkadaşım gerçekten harika görünüyor.

saolasin canim benim

canim olumlu sonuc alamamana cok üzüldüm inanki
ben ilk defa yaptim tavuk gögslü bir tarif
benimkide farkediyosan cok cok kati diil
ama tarifi orjinalinde neysse öyle yaptim ve yayinladimda
hatta yine baktim bir eksik yok
ve ben olumlu sonuc aldim
begenildide tarifim

hatta link veriyorum sana burdan aldim tarifi

http://yeturlalezzetkareleri.blogspot.com/2009_06_01_archive.html

ama yorumun icin yinede tskler canim
üzüldüm inanki
bu tarifi bildiginiz tavuk gögsü tarifiyle denersiniz ozaman

Bu tarif ben ce çok eksikk Ben Gerçi artık göz kararı yapıyorum bunu bir dene birde
İlk önce 1buçuk su bardağı şeker aynı ölçde su kaynat ılıt kasik eteimek kulanırsan bence daha lezzetli oluyor ılınınca 2 pake etimek hafif bandır kalanıda üstüne dök beklesin 2 küçük Çay barağından 1 parmak eksik un Az margarinle kokusu çıkana kadar kavuruyorum 2 çay bardağından biraz fazlada şeker Kayanamaya başlayınca atılacak 1 buçk çorba kşığı Nişaşta Suda incelt onuda kat en son vanilya etimeklerin üstüne dök en son üstüne krem şanti hafif soğcokacimcoookcokacimcoookcokacimcoookuduktan sonra bu kadar afiyet olsun

tskler bilgilendirmen icin
tarif eksik diil
ben olumlu sonuc aldim
ama arkadasimizda olmamasinada ayrica üzüldüm
güvendigim bir tarif olmasa zaten paylasmazdim
denedim ve begendik
ama ilk yapisimdi
ve resimdede gayet hos görünüyo

tskler bilgilendirmen icin
tarif eksik diil
ben olumlu sonuc aldim
ama arkadasimizda olmamasinada ayrica üzüldüm
güvendigim bir tarif olmasa zaten paylasmazdim
denedim ve begendik
ama ilk yapisimdi
ve resimdede gayet hos görünüyo

Tabiki güsel görünüyor senin resimlerin ama elden elede fark var benim tarifimide dene istersen çok üstünkörü anlatıım gerçi :icecream::ama

yok canim estaffurullah
seninki etimek tatlisi
yada etimekli prenses tatlisi tarifi diilmi?
ben yapiyorum
etimekleri serbetleyip
üzerine irmik tatlisi
ve en üstünede kremsanti
onu animsatti bana tarifin

canım sen ilk denemende tutturdun ya önemli olan paylaşmandı bizimle..eline sağlık afiyet şeker olsun:)) bende çöpe atmadım oturdum yedim biraz daha var aklıma tatlı vurdukça yicem.dedim ya fincan farkı sanırım.ama tarifini bi dahakine kendi tavuk göğsü tarifimle deneyecem ozaman tekrar paylaşırım :))

kızlar sımdı denıcem bunu bakalım nasıl olucakk yazarımmmm sızlere tsk sımdıden tarıf ıcın canım

X