Tatlı Tarifi Etimek Tatlısı

TbZ

Mulier Amicta Sole
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2009
91
0
Şekeri tencereye koyup, kısık ateşte karamel haline getiriyoruz, sonra içine 2 bardak kaynamış suyu ilave edip karamel olmuş şeker eriyene kadar biraz daha ateşte tutuyoruz. Etimekleri dikdörtgen ya da kare bir tepsiye dizip (etimekler birbirine çok yakın olmasın şişecekler şerbeti çekince) sıcak şerbeti üzerlerine döküyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.

Bir tencereye süt, margarin ve unu koyup muhallebi olana kadar pişiriyoruz, piştikten sonra bir taşım kaynatıp (karıştırmaya devam ederek) altını kapatıyoruz. 1 paket vanilyayı ekleyip 10 dakika mikser ya da blender ile çırpıyoruz (muhallebiyi pişirirken çok cıvık olduğunu farkederseniz içine biraz daha un katabilirsiniz)
Hazırlanan muhallebiyi soğumuş olan etimeklerin üzerine döküyoruz. Soğuyana kadar bekletiyoruz.

(Bu tarif 10 tane etimek içindir, miktara göre malzemeleri arttırabilirsiniz):

10 tane tuzsuz etimek
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
750 gr. süt (muhallebi için)
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığından biraz az margarin
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
1 bardak süt (krem şanti için)
Hindistan cevizi

Soğuduktan sonra, 1 bardak süt ile hazırladığımız 1 paket krem şantiyi tatlının en üstüne sürüyoruz, Üzerine hindistan cevizi döküp (isteyenler ceviz ya da fındık ta koyabilir) biraz daha buzdolabında bekletip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun :))

Bu tarifi cumartesi günü yaptım. Ekmek kadayıfından hiç bir farkı yok :)
Ama şekeri mutlaka karamelize edip şerbeti hazırlayın. Tadı enfes oluyor böylece.
Ve muhallebi için şeker kullanılmadığından dolayı içiniz bayılmıyor, şerbet ve şekersiz muhallebi birbirini dengeliyor.

ben bu tatlıyı yaptığımda üzerine kivi çilek muz ile süsledim şahane oldu misafirlerime yapmıştım hepsi çok beğendi.

bayılıyorum bu tatlıya
paylasım ıcın tesekkurler

ya bende yaptım ama etimekler yumasamadı etimeğin üstüne dökülen muhallebiyle krem santiyi karıstırp yapıyorlarmıs bilen varsa yardmcı olsn,muhallebiyi pisirib krem santiyide sütle cırptıktan sonra ikisni birbiirinemi karstııryoruz yoksa başka şekildemi...

Ben de ara ara yaparım bu tatlıyı tadı aynı ekmek kadayıfı gib oluyor çok severim ama şekeri karamelize etmeyince o tat yakalanmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…