Eti fırına çiğ mi veriyorsunuz etim neden sert oluyor ?

Ben de böyle yaptım ama sert oldu işte su koydum yağlı kagıtla kapladım üstünü 200 de pişmedi
Kurban eti demişsiniz ve dinlenmediği için onlar sert olabilir bir de o eti doğrarken kısımlarına ayırıp doğramadığımız zamn da hayvanın her yerinden et karışmış oluyor kimi pişiyor kimi pişmiyor. Kurban eti haşlamaya ve kavurmaya iyi gidiyor.yumuşak kebaplık dediğimiz kısımları(ki bunu da bilen ayırmalı her gördüğümüz yumuşak et pişince öyle olmuyor) ve koyun etini fırında pişirmenizi öneririm.

Ön pişirme şart demek ki çiğ atanların nasıl yumuşak oluyor bi daha denk gelirsem sorucam gerçekten merak ettim
Etleri önceden pişirmenize gerek yok, fırına çiğ atabilirsiniz ama sizin yaptığınız 2 hata var.

1-et pişerken baharat koyabilirsiniz ama tuz koymayın, tuzu ete pişme anında koyarsanız sertleştirir.
2- fırında et yapacağınızda 180 derecede 1,5 saat pişirin.

İçine cok mu su koydunuz ? Su patlıcanında etinde pişmesini zorlaştırıyor aslında. Ben hiç mühürleme haslama falN yapmam direkt koyrım önce 190 derecede alt ust vr pişirme kağıdı sererim üstüne sonlara dogru 250e getiririm en sonda az bi fanlı yaparım ve sebzeler etler genelde kendi suyunda pişer . Cok cok salcalı su yaparım ve üzerine mutlKa tereyg sıvıyag eklenmeli

Teyzemden bir tarif öğrendim öyle güzel oluyor ki asla ağzıma et alamayan ben bile yedim:) yumuşacık dağılıyor
Eti düdüklü de ağzını kapatmadan hiç bir şey koymadan rengi değişene kadar çeviriyorum suyunu saldığında kapatıp o suyu döküyorum o su işte sertleştiriyor çünkü ,

Sonra et küsmesin diye sıcak suyla süzgeçte yıkıyorum 10 dk kadar düdüklüde haşlıyorum
Sonra da sote gibi soğan biber domates kavuruyorum tava da. Sonuç efsane…

Back
X