Eti fırına çiğ mi veriyorsunuz etim neden sert oluyor ?

Fırına et attığım tek yemek var. Patlıcan ve et o da. Önce patlıcanı pişiriyorum. O yumuşadıktan sonra etleri atıyorum. Çok uzun pişirmiyorum. Hemen pişiyor zaten. Bir de et güzel olmali diye düşünüyorum. Bir kasap parçalamadiysa kurban da nice bonfileler, antrikotlar ziyan oluyor.

Kurbandan et vardı buzlukta. Patates patlıcan biber et sarımsağı borcama koydum( tarifteki videoda direkt koyuyordu) üstüne salçalı (tuz kırmızı biber de koydum )su döktüm üstüne ıslattıgım yaglı kagıdı örttüm 200-220 de pişirdim ama etler sepsert oldu patlıcan da güzel pişmedi ☹️ neden öyle oldu instagrmda tepsiye hepsini karıştırıp koyuyorlardı benim etlerim niye sert oluyor.
Dana eti değildir inşallah 🤔

Pişmedi işte🫢😅 fanlı mı atmıştım onu hatırlamıyorum yazık oldu malzemeye☹️ bi dahakine olur inşallah 😐
Ben de Belen Tava denerken kurutmuştum etleri, dediğim şekilde çözüm buldum. Fan ayarına dikkat edip, ıslak bir kağıtla kapatın. Umarım olur, ellerinize sağlık şimdiden.

Kurbandan et vardı buzlukta. Patates patlıcan biber et sarımsağı borcama koydum( tarifteki videoda direkt koyuyordu) üstüne salçalı (tuz kırmızı biber de koydum )su döktüm üstüne ıslattıgım yaglı kagıdı örttüm 200-220 de pişirdim ama etler sepsert oldu patlıcan da güzel pişmedi ☹️ neden öyle oldu instagrmda tepsiye hepsini karıştırıp koyuyorlardı benim etlerim niye sert oluyor.
Önce haşlıyorum yarım saat falan. Et yumuşayınca suyundan ayırıp fırına atıyorum. Lokum gibi oluyo

Bilmiyorm dana da olabilir annem getirmişti kurbanlık et düdüklüde yumuşak oluyo fırında olmadı
Aslında farkı anlaşılır iki etin de. Danaysa fırına direkt atılmaz ama küçükbaş hayvan etine ön pişirme uygulamaya gerek yok. Ben o videoda gördükleriniz gibi yapıyorum.

Fırında yaptığım hiçbir eti onceden haslamam kuzu kaburga,pirzola tarzı vs kuşbaşı da öyle hiç sert olmaz.

Fırının önceden ısınması önemli ilk önce yüksek ayarda pişirin 180-200 arası mesela sonra dereceyi biraz düşürün çok güzel pişer

Mesela kaburga yaparsanız hiç su bile eklemenize gerek yok patates,ve sarımsaklı salçalı,yağlı baharatlı sos yetiyor.

Salçalı Suyu üstüne gelecek kadar olması lazım et tavuk farketmez herseyi fanlıda pişiririm ben ama et baya uzun süre pismeli mesela bi saat üstü kapalı 1 saat üstü acık pişirirsen anca pişer

Anladım bu çiğ atanlarınki nasıl yumuşak oluyor acaba peki
Fırına attığım zaman bende çiğden atarım önceden pişirmem yani ama sert olmaz. Normal sizin attığınız gibi ekstra bir şeye gerek yok.Suyunu biraz fazla koyun zaten suyun buharında etler sertleşmiyor. fırını önceden ısıtıyorum ve yüksek ayarda 220 derece filan üstü kapalı sonra üstleri kızarana kadar da yağlı kağıdı alarak pişiriyorum. Folyo kullanmak çok zararlı kesinlikle kullanmayın.

Fırına attığım zaman bende çiğden atarım önceden pişirmem yani ama sert olmaz. Normal sizin attığınız gibi ekstra bir şeye gerek yok.Suyunu biraz fazla koyun zaten suyun buharında etler sertleşmiyor. fırını önceden ısıtıyorum ve yüksek ayarda 220 derece filan üstü kapalı sonra üstleri kızarana kadar da yağlı kağıdı alarak pişiriyorum. Folyo kullanmak çok zararlı kesinlikle kullanmayın.
Ben de böyle yaptım ama sert oldu işte su koydum yağlı kagıtla kapladım üstünü 200 de pişmedi

Ben de böyle yaptım ama sert oldu işte su koydum yağlı kagıtla kapladım üstünü 200 de pişmedi
Ben kurban etlerini fırına vermeden önce mutlaka haslar sonra sebze ile karıştırıp fırına veririm. Etler kesildikten sonra dinlenmedigi için sert oluyor bence. Kasaptan alınan et daha yumuşak oluyor

Bana etinizle alakalı bir durummuş gibi geldi. Kurban etleri genelde sert oluyor niyeyse. Ben kurban etlerini yoğurt suyu, süt gibi bir marinasyon malzemesinde bekletmeden kullanmıyorum.

İnstagramda gördüğüm videolarda kuşbaşı eti patates patlıcanı karıştırıp salçalı su döküp fırına veriyorlardı öyle yaptım ben de üstüne de yanmasın diye yaglı kağıt serdim teknik olarak doğru yapmışsın diyorlar ama çok sert oldu etler anlamadım patlıcan da kötü pişti doğrayıp açıkta kalmış gibiydi üstte kalanlar 😕 kv de önce bi haşlıyor eti de internette et yemeklerine bakıyorum öylece atıyorlar eti benimki niye olmuyo anlamadım
Et var et var bazı etin pişme süresi daha uzun hayvanından kaynaklı sizin pişirmenizle bir alakası yok örnek verecek olursam bir kurban bayramındaki hayvanın eti 1 saat pişirmemle anca yenecek gibi oluyordu geçen kuşbaşı et aldım o kadar kısa sürede pişti ki resmen kuzu eti gibiydi

Back
X