- 28 Mart 2020
- 21.328
- En iyi cevaplar
- 1
- 64.746
- 598
- Konu Sahibi Nedesemolmuyor1
-
Dana eti değildir inşallahKurbandan et vardı buzlukta. Patates patlıcan biber et sarımsağı borcama koydum( tarifteki videoda direkt koyuyordu) üstüne salçalı (tuz kırmızı biber de koydum )su döktüm üstüne ıslattıgım yaglı kagıdı örttüm 200-220 de pişirdim ama etler sepsert oldu patlıcan da güzel pişmedineden öyle oldu instagrmda tepsiye hepsini karıştırıp koyuyorlardı benim etlerim niye sert oluyor.
Ben de Belen Tava denerken kurutmuştum etleri, dediğim şekilde çözüm buldum. Fan ayarına dikkat edip, ıslak bir kağıtla kapatın. Umarım olur, ellerinize sağlık şimdiden.Pişmedi iştefanlı mı atmıştım onu hatırlamıyorum yazık oldu malzemeye bi dahakine olur inşallah
Bilmiyorm dana da olabilir annem getirmişti kurbanlık et düdüklüde yumuşak oluyo fırında olmadıDana eti değildir inşallah
Ön pişirme şart demek ki çiğ atanların nasıl yumuşak oluyor bi daha denk gelirsem sorucam gerçekten merak ettimEt ile sebzelerin pişme süresi aynı değildir eti önceden haslamanizda fayda var tabi onu ayarlayın et fazla da haşlanmasın
Teşekkürler tekrar söylediklerinize göre denerim bi daha bakalmBen de Belen Tava denerken kurutmuştum etleri, dediğim şekilde çözüm buldum. Fan ayarına dikkat edip, ıslak bir kağıtla kapatın. Umarım olur, ellerinize sağlık şimdiden.
Önce haşlıyorum yarım saat falan. Et yumuşayınca suyundan ayırıp fırına atıyorum. Lokum gibi oluyoKurbandan et vardı buzlukta. Patates patlıcan biber et sarımsağı borcama koydum( tarifteki videoda direkt koyuyordu) üstüne salçalı (tuz kırmızı biber de koydum )su döktüm üstüne ıslattıgım yaglı kagıdı örttüm 200-220 de pişirdim ama etler sepsert oldu patlıcan da güzel pişmedineden öyle oldu instagrmda tepsiye hepsini karıştırıp koyuyorlardı benim etlerim niye sert oluyor.
Aslında farkı anlaşılır iki etin de. Danaysa fırına direkt atılmaz ama küçükbaş hayvan etine ön pişirme uygulamaya gerek yok. Ben o videoda gördükleriniz gibi yapıyorum.Bilmiyorm dana da olabilir annem getirmişti kurbanlık et düdüklüde yumuşak oluyo fırında olmadı
Fırına attığım zaman bende çiğden atarım önceden pişirmem yani ama sert olmaz. Normal sizin attığınız gibi ekstra bir şeye gerek yok.Suyunu biraz fazla koyun zaten suyun buharında etler sertleşmiyor. fırını önceden ısıtıyorum ve yüksek ayarda 220 derece filan üstü kapalı sonra üstleri kızarana kadar da yağlı kağıdı alarak pişiriyorum. Folyo kullanmak çok zararlı kesinlikle kullanmayın.Anladım bu çiğ atanlarınki nasıl yumuşak oluyor acaba peki
Canim ben hep cig atiyorum cok nadir sert cikiyoAnladım bu çiğ atanlarınki nasıl yumuşak oluyor acaba peki
Ben de böyle yaptım ama sert oldu işte su koydum yağlı kagıtla kapladım üstünü 200 de pişmediFırına attığım zaman bende çiğden atarım önceden pişirmem yani ama sert olmaz. Normal sizin attığınız gibi ekstra bir şeye gerek yok.Suyunu biraz fazla koyun zaten suyun buharında etler sertleşmiyor. fırını önceden ısıtıyorum ve yüksek ayarda 220 derece filan üstü kapalı sonra üstleri kızarana kadar da yağlı kağıdı alarak pişiriyorum. Folyo kullanmak çok zararlı kesinlikle kullanmayın.
Ben başta 200 e vermiştim ama diğer üye de 200 de pişirmiş anlamadım vallaCanim ben hep cig atiyorum cok nadir sert cikiyo
Cok dusuk derecede yabi 150 falan yarim saat pisiyor sonra 200e koyuyorum
Ben kurban etlerini fırına vermeden önce mutlaka haslar sonra sebze ile karıştırıp fırına veririm. Etler kesildikten sonra dinlenmedigi için sert oluyor bence. Kasaptan alınan et daha yumuşak oluyorBen de böyle yaptım ama sert oldu işte su koydum yağlı kagıtla kapladım üstünü 200 de pişmedi
Olabilir kurban etiydi ziyan oldu üzüldümBen kurban etlerini fırına vermeden önce mutlaka haslar sonra sebze ile karıştırıp fırına veririm. Etler kesildikten sonra dinlenmedigi için sert oluyor bence. Kasaptan alınan et daha yumuşak oluyor
Acaba firindan firina degisiyor olabilirmiBen başta 200 e vermiştim ama diğer üye de 200 de pişirmiş anlamadım valla
Et var et var bazı etin pişme süresi daha uzun hayvanından kaynaklı sizin pişirmenizle bir alakası yok örnek verecek olursam bir kurban bayramındaki hayvanın eti 1 saat pişirmemle anca yenecek gibi oluyordu geçen kuşbaşı et aldım o kadar kısa sürede pişti ki resmen kuzu eti gibiydiİnstagramda gördüğüm videolarda kuşbaşı eti patates patlıcanı karıştırıp salçalı su döküp fırına veriyorlardı öyle yaptım ben de üstüne de yanmasın diye yaglı kağıt serdim teknik olarak doğru yapmışsın diyorlar ama çok sert oldu etler anlamadım patlıcan da kötü pişti doğrayıp açıkta kalmış gibiydi üstte kalanlarkv de önce bi haşlıyor eti de internette et yemeklerine bakıyorum öylece atıyorlar eti benimki niye olmuyo anlamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?