Eti fırına çiğ mi veriyorsunuz etim neden sert oluyor ?

Nedesemolmuyor1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2019
3.027
1.481
133
32
Kurbandan et vardı buzlukta. Patates patlıcan biber et sarımsağı borcama koydum( tarifteki videoda direkt koyuyordu) üstüne salçalı (tuz kırmızı biber de koydum )su döktüm üstüne ıslattıgım yaglı kagıdı örttüm 200-220 de pişirdim ama etler sepsert oldu patlıcan da güzel pişmedi ☹️ neden öyle oldu instagrmda tepsiye hepsini karıştırıp koyuyorlardı benim etlerim niye sert oluyor.

Kurbandan et vardı buzlukta. Patates patlıcan biber et sarımsağı borcama koydum( tarifteki videoda direkt koyuyordu) üstüne salçalı (tuz kırmızı biber de koydum )su döktüm üstüne ıslattıgım yaglı kagıdı örttüm 200-220 de pişirdim ama etler sepsert oldu patlıcan da güzel pişmedi ☹️ neden öyle oldu instagrmda tepsiye hepsini karıştırıp koyuyorlardı benim etlerim niye sert oluyor.
ben genelde eti haslayip oyle atiyorum firina

sebze ile etin pisme sureleri ayni degil onu ayarlamak lazimc..

birde fanli firinlarda fan eti kurutabiliyor pisirirken 🙄

ben genelde eti haslayip oyle atiyorum firina

sebze ile etin pisme sureleri ayni degil onu ayarlamak lazimc..

birde fanli firinlarda fan eti kurutabiliyor pisirirken 🙄
Mühürlemeden direk mi attınız fırına ?
İnstagramda gördüğüm videolarda kuşbaşı eti patates patlıcanı karıştırıp salçalı su döküp fırına veriyorlardı öyle yaptım ben de üstüne de yanmasın diye yaglı kağıt serdim teknik olarak doğru yapmışsın diyorlar ama çok sert oldu etler anlamadım patlıcan da kötü pişti doğrayıp açıkta kalmış gibiydi üstte kalanlar 😕 kv de önce bi haşlıyor eti de internette et yemeklerine bakıyorum öylece atıyorlar eti benimki niye olmuyo anlamadım

Haslamadan fırına verecekseniz etleri daha minik doğrayın ve mutlaka folya ile sarın tepsinizi üzerine sadece yağlı kağıt koyarsanız içine koyduğunuz su buharlaşıp gider yemek kurur.
Ben kuşbaşı ve patatesi birlikte koyarım içine su koymam1 su bardağına yakın sıvı yağ koyarım birazcık tatli kırmızı biber ve tuz folyoyla da iyice sararım ama pisme süresi uzun oluyor ama güzel de pişiyor

İnstagramda gördüğüm videolarda kuşbaşı eti patates patlıcanı karıştırıp salçalı su döküp fırına veriyorlardı öyle yaptım ben de üstüne de yanmasın diye yaglı kağıt serdim teknik olarak doğru yapmışsın diyorlar ama çok sert oldu etler anlamadım patlıcan da kötü pişti doğrayıp açıkta kalmış gibiydi üstte kalanlar 😕 kv de önce bi haşlıyor eti de internette et yemeklerine bakıyorum öylece atıyorlar eti benimki niye olmuyo anlamadım
Dana eti sert olur. Kuzu kullanırsanız fırında yumuşak olur. Ben fırında kuzu ile yapıyorum. Birazda yağlı bir et olması gerekli. Yoksa sert olması kaçınılmaz

Haslamadan fırına verecekseniz etleri daha minik doğrayın ve mutlaka folya ile sarın tepsinizi üzerine sadece yağlı kağıt koyarsanız içine koyduğunuz su buharlaşıp gider yemek kurur.
Ben kuşbaşı ve patatesi birlikte koyarım içine su koymam1 su bardağına yakın sıvı yağ koyarım birazcık tatli kırmızı biber ve tuz folyoyla da iyice sararım ama pisme süresi uzun oluyor ama güzel de pişiyor
Kaç derecede ne kadar pişiriyorsunuz bi de fanlı mı pişiriyorsunuz ortasında pervane olan mı ( çok anlamıyorum fırından)😬 yoksa sadece alt üst açık mı

bende riske atmiyorim normal pisiriyorum firinin ayri bir lezzet oluyor ua oyle olsun istiyorsam tepsiye dokup firinliyorum

Çiğ atıyorsun değil mi sert olmuyor mu kaç derece ne kadar pişiriyorsunuz
yok cig atmiyorum eger kemikli ise hasliyorum ...
ama sebzeli yemek yapacaksam eti sogan salca vs ile tavada kavuruyorumm

yani onden pismis oluyor

sonra domates biber vs ne ekleyeceksem oyle pisiriyorum

Ben kuşbaşı eti sadece Belen tava için fırında pisiriyorum. Sebzelerle karıştırıp üzerine sosu, tereyağını ekleyip fansiz ayarda 180 derece üstü açık 20 dakikada bir karıştırarak pişiriyorum. Dümdüz kuşbaşı özel bir et değil. Hiç kuruma ya da sertleşme yaşamadım.

Aslında kendi deneyimime göre bunun önceden pişirmekle ilgilisi yok. Etleri ufak doğrayın. Fırın kağıdını suyla ıslatarak buruşturun, sonra açıp tepsinin üzerine kapatın. Fırını fansız çalıştırın. Etler nemli bir şekilde pişer.

Aslında kendi deneyimime göre bunun önceden pişirmekle ilgilisi yok. Etleri ufak doğrayın. Fırın kağıdını suyla ıslatarak buruşturun, sonra açıp tepsinin üzerine kapatın. Fırını fansız çalıştırın. Etler nemli bir şekilde pişer.
Pişmedi işte🫢😅 fanlı mı atmıştım onu hatırlamıyorum yazık oldu malzemeye☹️ bi dahakine olur inşallah 😐

Back
X