• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşya biriktirme hastalığı

morian

Guru
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2013
56
3
298
mrb arkadaşlar benim ablamda temizlik takıntısı var ilaçta kullanıyor bunun için hergün sabahtan akşama kadar temizlik yapar çamaşır perde yıkar vs fakat bir de eşya alıp onları kutuda biriktiyor saklıyor kullanmıyorda..örneğin mikrodalga fırın elektirik süpürgesi vb şeyler bunları özenle kutulara koyup etrafını bantlarla filan sarıp saklıyor ama bu aynı zamanda onu çok strese sokuyor bazen hepsinin üzerine çıkıp zıplayıp kırasım geliyor diyor nette biraz araştırma yaptım fakat pek birşey bulamadım bu da takıntınin bir çeşidi mi acaba :26:

valla canım ne desem bilemedim Allah şifa versin bizim bi akrabada suya dokundu mu çekemiyodu kendini saatlerce duş alır elini yıkar istiyorum ama olmuyo diyodu psikolojik işte

mrb arkadaşlar benim ablamda temizlik takıntısı var ilaçta kullanıyor bunun için hergün sabahtan akşama kadar temizlik yapar çamaşır perde yıkar vs fakat bir de eşya alıp onları kutuda biriktiyor saklıyor kullanmıyorda..örneğin mikrodalga fırın elektirik süpürgesi vb şeyler bunları özenle kutulara koyup etrafını bantlarla filan sarıp saklıyor ama bu aynı zamanda onu çok strese sokuyor bazen hepsinin üzerine çıkıp zıplayıp kırasım geliyor diyor nette biraz araştırma yaptım fakat pek birşey bulamadım bu da takıntınin bir çeşidi mi acaba :26:

bende böyleydim ..aldığım eşya olsun kıyafet olsun ilk zamanlar kullanmaya kıyamam hemen eskiyeceğinden korkardım..kullanmasamda temiz ve uzun ömürlü kalsa derdim..kullandığım zaman ufacık bir çizik olsa canım sıkılır sanki dünya başıma yıkılırdı..daha sonra amaaaaan ben kullanmıcamda kim kullanacak ya ölürsem benden sonra gelen (kocamın eşi olacak kişi)kullanacak belkide beğenmeyecek değiştirilecek,en iyisi ben kullanayım dedim,eskiyecek tabi eskisinki yerine yenisi gelsin yeni model ürünler..şimdi aldıklarımı çatır çatır kullanıyorum..ama öyle üstüne çıkıp kırasım var demezdim..

ben de çıkar gençken kullan hevesini al diyorum ama kullanmıyor bu hastalık yaşamı çekilmez kılıyor gerçekten ablam diyorki şöyle bir geçen yıllara bakıyorum da hayatım evde temizlikle geçmiş diyor

ben de çıkar gençken kullan hevesini al diyorum ama kullanmıyor bu hastalık yaşamı çekilmez kılıyor gerçekten ablam diyorki şöyle bir geçen yıllara bakıyorum da hayatım evde temizlikle geçmiş diyor

eşyaları bize hizmet etsin diye alıyoruz ama biz onların hizmetçisi oluyoruz...alıp bir köşeye koyuyoruz sanki bizden değerliymiş gibi gel git tozunu al sil parlat,yıpranan biz oluyoruz..kullanmadığımız halde kala kala zamana yeniliyor ve eskiyor,eşyada olsa kıyafette olsa..

Back