• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Estetisyen,Cilt Bakım ve Güzellik Uzmanları

BAKIM MASKELERİ


Maskeler, çabuk ve etkili sonuç için cildin imdadına yetişen kozmetik ürünleri arasında önemli bir yer tutuyor. Özel formülleri sayesinde temizleyici, nemlendirici, onarıcı, canlandırıcı gibi değişik işlevlere sahipler. Kuru, yağlı, karma, hassas... kısaca her cilt tipi için uygun olanları var. Gece veya gündüz ne zaman isterseniz uygulamanız mümkün; tek şartla: cildiniz makyajsız ve temiz olmalı. En doğru uygulama peryodu ise, haftada 1 kez.


İşte, en çok kullanılan ve el altında bulunması gereken 2 maske türü ve etkileri:

Nemlendirici maskeler: Özellikle sonbaharda her cildin derdine devadır. Yaz boyu, güneş, rüzgar, klorlu ve tuzlu su, rejim derken cilt yıpranır, nemini ve canlılığını yitirir. Nemlendirici maskeler cildi derinlemesine nemlendirip nem tutma bariyerinin onarılmasına yardım eder, nemsizlik veya kuruluktan oluşan tahrişleri giderir, hassasiyeti yatıştırır. Cilde parlaklık, canlılık ve yumuşaklık kazandırır. Eğer cildiniz fazlasıyla yıpranıp hassasiyet kazandıysa düzelene dek nemlendirici maskeyi haftada 2-3 kez uygulayabilirsiniz. Nemlendirici maskeler genellikle fazlası kağıt bir mendille alınarak yüzde bırakılır.

Temizleyici maskeler: Kent yaşamında ve kış aylarında cildi toz ve kirden hızla arındırarak cildin derinlemesine temizlenmesinde son derece etkilidirler. Cildi fazla yağ salgısından ve ölü hücrelerden de temizledikleri için cildin sağlıklı ve net bir görünüme kavuşmasını sağlarlar. Yağlı ciltler için hazırlanmış olanları cildi temizlemenin yanı sıra sebum salgısını da dengeleyerek siyah nokta ve sivilce oluşumunu da engeller.

Bu 2 tip maskenin yanı sıra, cildin ihtiyaçlarına göre, besleyici, kırışık önleyici ve azaltıcı, onarıcı, leke giderici, enerji verici gibi etkilere sahip maskeler de vardır.


HAMİLELİK MASKELERİ

Hamilelikte görülen yüz lekeleri çoğunlukla 4. veya 5. aya doğru, yüzde düzensiz ve renkli lekeler şeklinde kendini gösterir.
Lekeler, pigment üretiminin artması nedeniyle özellikle alın, yanaklar ve dudak üzerinde yoğunlaşır. Esmer tenlilerde açık tenlilere oranla daha sık görülür. Bu, tamamen hormonal bir olay

olup sizi tedirgin etmemelidir. Doğumu takiben kademeli olarak tamamen yok olacaktır.
Nasıl hafifletilir?
İşte size 4 sır:
Cildinizi temiz tutun. Hava kirliliğinin neden olduğu pisliklerden, makyaj artıklarından ve gece salgılarından kurtulmak için cildinizin günlük temizliğini aksatmamalısınız. Bu düzenli temizlik cildinizin açılmasına yardımcı olacaktır.

Haftada 1 veya 2 kez yüzünüzü ölü hücre ve pisliklerden arındırarak cildinizin yenilenmesine yardımcı olun. Sonuç mu ? Daha açık, pürüzsüz ve yumuşak bir cilt.

Güneş filtreli ürünler kullanın. Gün ışığında bulunan ve çok zararlı olan UVA ve UVB ışınlarından kesinlikle korunmanız gerekir; çünkü bu ışınlar hamilelikteki yüz lekelerini artırır. Güneş filtresi olan bir gündüz kremi kullanın veya bir gündüz kremiyle birlikte, en az 15 koruma faktörlü bir kremi birlikte uygulayın.

Güneşlenmeyin. Eğer tatile gidiyorsanız, bir güneşsiz bronzlaştırıcı kremle hile yapın; böylece bronz bir tene sahip olacak ve güneşe çıkanlara imrenmeyeceksiniz.
 
Yüz maskeleri

Bezelyeden patlıcana kadar birçok sebzenin,cildimiz için birer cansimidine dönüşebileceğini biliyor musunuz?Sebzeler vücudumuza olduğu kadar cildimiz üzerinde de olumlu etkilere sahip.Hazırlanması çok kolay olan bu maskeleri uygulayarak pürüzsüz ve sağlıklı bir cilde kavuşabilirsiniz.

1.SALATALIK MASKESİ : İki tutam çuha çiçeği kurutularak,dövülüp toz haline getirilir.Kabukları soyulmuş yarım salatalık,bir fincan pirinç unu,çuha çiçeği tozu ile birlikte on dakika ateşte pişirilir.Elde edilen karışım bulamaç haline getirilir.Hazırlanan bulamaça yarım fincan elma suyu,bir çorba kaşığı saf zeytinyağı ilave edilerek krem haline getirilir.

ETKİSİ : Yüz ve boyuna uygulanan bu maske cildin canlı ve sağlıklı gözükmesini sağlar.Yüzde yarım saat beklettikten sonra ılık su ile yıkanır ve gül suyu sürülür.

2.BAL MASKESİ : Civan perçemi çiçeği,saf suda on dakika kaynatıldıktan sonra sıkılarak süzülür.Bir fincan su soğutulur.Elde edilen posa ezildikten sonra,yarım fincan limon suyu,bir çorba kaşığı zeytinyağı,bir tatlı kaşığı bal ve çırpılmış yumurta sarısı ile karıştırılır.Hazırlanan karışıma soğuk civan perçemi suyu ilave edilir.Maske kıvamına gelinceye kadar yulaf unu
eklenir.

ETKİSİ : Yüzdeki çöküntü ve kırışıklıkların giderilmesini önler.Bu maske bir hafta uygulanmalıdır.Yüzde bir saat kalması gereklidir.

3.YUMURTA MASKESİ : İki avuç buğday,iki bardak suda ezilir.İki yumurta sarısı ve bir çorba kaşığı badem yağı konulur.Yüze sürülür ve kurumaya başlayınca yıkanır ve gülsuyu sürülür.

ETKİSİ : Kızıl lekelerin ve sivilcilerin giderilmesini sağlar.Sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa uygulanır.Bu maske şampuan olarak kullanılabilir,saçların parlamasını sağlar.

4.BEZELYE MASKESİ : İki su bardağı taze bezelye,ezildikten sonra üzüm pekmezi ile karıştırılır.Yumurta akı ve yarım fincan ayçiçek yağı ilave edilir.Bir miktar un konularak maske kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.

ETKİSİ : Ten dokusu üzerinde parlaklık sağlar,gece yatmadan uygulanmalıdır.Sabah cilt temizlenir.

5.ÇİLEK MASKESİ : Bir avuç taze çilek ezilip,yulaf unu ile karıştırılır.Bir adet yumurta sarısı ile iki çrba kaşığı yoğurt çırpılır,krem kıvamına getirilir.

ETKİSİ : Kuru ciltler için besleyici olan bu maske 20 dakika ciltte kaldıktan sonra ılık su ile yıkanır.Çilek maskesi özellikle gözaltlarındaki kırışıklıkların azalmasında önemli rol oynar.

6.PATLICAN MASKESİ : Dilimlenmiş yarım patlıcan iki bardak suda kaynatılır.Hazırlanan karışıma bir diş sarımsak eklenerek lapa haline getirilir.Buna kaymak katılarak krem haline getirilir.Bu karışım iki ay boyunca hergün tekrarlanmalıdır.

ETKİSİ : Tendeki mikropları arındırmada ve yüze canlı bir görünüm kazandırmada etkindir.

7.KAYISI MASKESİ : Üç tutam defne yaprağı,bir tutam tarçın kayısı suyunda pişirilir.Bir adet yumurta ve yarım fincan süt karıştırılarak krem haline getirilir.

ETKİSİ : Yüzdeki sivilcelerigidermek ve tene tazelik kazandırır.Saça uygulandığında dökülmeyi durdurur ve saçın geç ağarmasını sağlar.

• YULAF MASKESİ İLE SİYAH NOKTALARDAN KURTULUN

Yulaf ezmesi, cildin derinlemesine temizlenmesi ve siyah noktaların yok edilmesini sağlayan bir maskedir. Bu maske ayrıca cildin içinde dolaşan pislikleri temizleyip, cildin fazla yağlanmasını da engeller. Bu nedenle kuru ciltli kişiler tarafından pek fazla kullanılmamalıdır. Yulaf ezmesi maskesinin yapımı son derece basittir. Pişirdiğiniz yulafları süzdükten sonra, bunları geniş bir kabın içinde bir kaç dakika ezin. Hazırladığınız bu yulaf ezmesini yüzünüze sürdükten sonra 15 dakika kadar bekleyin. Daha sonra yüzünüzü ılık suyla temizleyin. Bu maskeyi vücudunuza da uygulayarak, şaşırtıcı sonuca ulaşabilirisiniz.

Evde yapabileceğiniz yüz maskeler

• Yumurta, bal, yoğurt evimizde hemen her zaman bulunan yiyecekler. Ama bu kez bunları yemek pişirirken değil, güzellik maskeleri uygularken kullanacağız. Hazır mısınız? O zaman tariflerimize başlıyoruz! Besleyici maske İçinde bulunan badem yağı ve yumurta sarısı sayesinde cildi sanki yeni doğmuş bir bebeğinki gibi yumuşacık yapan bu besleyici maskeyi ayda bir kez uygulayabilirsiniz.

Malzemeler

3 tatlı kaşığı toz haline getirilmiş badem

1 tatlı kaşığı tatlı badem yağı

1 tatlı kaşığı krema

1 adet yumurta sarısı

Hazırlanışı : Yoğun bir kıvama gelinceye kadar tüm Malzemeleri bir kasede karıştırın.

Uygulaması Gözlerin etrafına gelmeyecek şekilde maskeyi yüzünüze sürün. 15 20 dakika dinlenmeye bırakın. Ilık suyla durulayın.

Sonuç Kırışıkları gerilmiş, daha pürüzsüz bir cilt.

• Onarıcı maske Özellikle yaz aylarında uzun süreli güneş banyolarının ardından uygulamak için ideal. Balın ve gliserinin yumuşatıcı etkileri sayesinde cildin nem oranını artıran bir maske.

Malzemeler

1 adet limon

3 çorba kaşığı bal

Gliserin

Hazırlanışı : Limon suyuyla balı hızlı hareketlerle iyice karıştırın. 15 gram gliserini ilave edin. Özlü bir karışım elde edinceye kadar karıştırın.

Uygulaması Hazırladığınız maskeyi masaj yapmadan yüzünüze ve boynunuza yayın. 15 dakika kadar yüzünüzde dinlendirdikten sonra ılık suyla
temizleyin.

Sonuç Cildi derinlemesine nemlendiriyor.

• Dinlendirici maske Bu maske aynı zamanda yüzünüzün daha kolay bronzlaşmasını sağlar. Karışımdaki Malzemeler cildi besler ve aynı zamanda pürüzsüz bir görünüm almasına yardımcı olur.

Malzemeler

1 adet yumurta sarısı

1 kase yoğurt

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

5 damla havuç yağı

Hazırlanışı : 1 adet yumurta sarısını 2 tatlı kaşığı yoğurtla çırpın. Zeytinyağını ve havuç yağını ekleyin.

Uygulaması Karışımı yüzünüze ve boynunuza sürün. 20 dakika kadar dinlendirip, ılık suyla temizleyin.

Sonuç Cildi, özellikle güneşin zararlı etkilerine karşı koruyan ama bronzlaşmayı da artıran bu maskenin nemlendirici ve besleyici etkisi kendini hemen gösteriyor.

• Evde yapabileceğiniz vücut maskeleri

Yukarıda evde yapabileceğiniz yüz maskeleri nin tariflerini vermiştik. Şimdi sıra vücut için yapılabilecek maskelerde... Eğer ipek gibi bir ten istiyorsanız, bu iki maskeyi mutlaka uygulayın!

Peeling Kremi Bu peeling kremini ayda bir kez uygulayın. Ölü hücreleri temizler ve vücudun yumuşak, pürüzsüz olmasını sağlar.

Malzemeler

1 çorba kaşığı deniz tuzu

3 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı : Küçük parçalara ayrılmış deniz tuzunu, zeytinyağı ile iyice karıştırın.

Uygulaması Ilık bir duş alın. Hazırladığınız karışımı, dairesel hareketlerle masaj yaparak vücudunuza sürün. Bu karışımı özellikle topuklar, dirsek, diz gibi bölgelere yoğunlaşarak uygulayın. Ilık suyla durulayın.

Sonuç Gözenekleri tıkayan ölü deri temizleniyor ve cilt yapılacak bakıma hazır hale geliyor.

• Bal Maskesiyle epilasyon Cildin hassas olduğu noktalara uygulanabilecek balla yapılan epilasyon.

Malzemeler

1 kase bal

Limon suyu

Bez parçaları (eski çarşafları kesebilirsiniz)

Hazırlanışı : Kısık ateşte balı ısıtın. Yoğun bir kıvama geldiğinde birkaç damla limon suyu ekleyin. Soğumaya bırakın.

Uygulaması Hazırladığınız karışımı tüylerin bulunduğu bölgeye yayıp, birkaç saniye bekletin. Ağdanın üzerine bir bez parçası yapıştırıp, üzerini düzeltin. Tüylerin tersi yönünde tek hamlede çekin. Ağda bittikten sonra soğuk suyla temizleyin.

Sonuç Pürüzsüz, ipek gibi bir ten!

YÜZ GÜZELLİĞİNİZİ DEVAM ETTİRME USULLERİ

Bitkisel maskeler

1) Kuru Ciltler İçin Maskeler :

• Yulaf İçi Maskesi :2 çorba kaşığı yulaf içi, suda veya sütde 15 dakika kaynatılır. Soğuduktan sonra mahlülle bir kaşık bal ilave edilir. Hafif sıcak vaziyette yüze sürülüp, 15 dakika bekletilir. Yüz ılık su ile yıkanır.

• Kabak Maskesi : Pişirilmiş kabaktan 2 çorba kaşığı iyice karıştırıldıktan sonra, içerisine 1 çorba kaşığı zeytin yağı veya badem yağı karıştırılır. Elde edilen karışım yüze sürülür, 20 dakika sonra ılık su ile yıkanır.

• Havuç Maskesi : 2 havuç rendelenir, yumurta akı ile çırpılır, 1 tatlı kaşığı zeytin yağı veya süt ve az miktarda nişasta karıştırılır. Sonra yüz boyun ile birlikte yağlanır. 30 dakika sonra ılık su ile yıkanır.

• Marul Maskesi : Marul yaprakları ince ince kıyılır, üzerine zeytin yağı ve birkaç damla limon suyu sıkılır (lapa haline gelmesi için). Yüze sürülür. 20 dakika sonra yavaş yavaş evvela sıcak su ile, sonra soğuk su ile yıkanır. Marul yerine, rendelenmiş turp veya patates püresi de kullanılabilir.

• Muz Maskesi : Bir adet muz iyice dövüldükten sonra, içerisine 1 tatlı kaşığı süt veya kaymak katılarak karıştırılır. Sonra yüze sürülür. 20 dakika sonra ılık su ile yıkanır.

• Elma Maskesi : Bir elma iyice rendelendikten sonra, içerisine bir çorba kaşığı zeytin yağı, süt veya kaymak karıştırılır. Yüz ve boyuna sürülür. 20 dakika kadar bekledikten sonra ılık su ile yıkanır.

• Şeftali Maskesi : OIgun bir şeftali iyice ezildikten sonra, haşlama papatya suyu ile lapa haline gelinceye kadar karıştırılır. Sonra yüze sürülür. 20 dakika bekletildikten sonra yüz, sıcak su ile yıkanır.

• Hıyar (salatalık) Maskesi : Rendelenmiş hıyara birkaç damla limon suyu damlatılır. Yüz ve boyuna sürülür. 20 dakika sonra bir mendil veya bir bezle iyice temizlenir, yüz yıkanmalıdır.

2) Yağlı Ciltler İçin Maskeler :

• Badem Maskesi : Papatya, Ihlamur çiçeği, lavanta, mürver ağacı çiçeği ve çam filiz uçlarından eşit miktarda alınıp karıştırılır. Bu karışımdan 2 çorba kaşığı alınıp 150 g. kaynar su içinde haşlanır. Bu haşlamaya (50 grama 1 çorba kaşığı badem içi gelecek şekilde) badem içi ilâve edilip, haşlamaya devam edilir. Sonra haşlanmış terkibe (1 tatlı kaşığı un ve yarım tatlı kaşığı bal ilave edilir. Sıcak vaziyette yüze sürülür. (Sıcaklık dayanılacak gibi olmalıdır.) 30 dakika bekledikten sonra, evvela sıcak sonra soğuk su ile yıkanmalıdır.

• Elma Maskesi : 12 elma rendeledikten sonra, iyice çırpılmış yumurta akı ile karıştırılır. Elde edilen karışım yüze ve boyna sürülüp 20 dakika bekledikten sonra ılık su ile yıkanır.

KOZMETİKDE KULLANILAN DİĞER BİTKİLER

• Hatmi Tentürü : 2 çorba kaşığı hatmi yaprağı veya ince kıyılmış kökü 300 g. soğuk suda 1 saat bekletilip, süzülür. Elde edilen tentür mantarlarla ve kuru cilde karşı kompres şeklinde kullanılır.

• Karahindiba Haşlaması : Bitkiden 2 çorba kaşığı 300 g. suda 10 dakika kaynatılır. Soğuduktan sonra süzülür. Elde edilen mayi ile sabah akşam yüz yıkanır. Yüzdeki küçük siyah lekeleri ve çilleri giderir.

• Nane haşlaması : 100 g. nane yarım kova kaynar suda yarım saat bırakıldıktan sonra yorgunluktan dolayı şişmiş ayaklara banyo şeklinde uygulanır.

• Gül Yaprakları İle Tütsülenmek (İnhalasyon) : Hafif ateş üzerinde, su kaynatılan bir kab üzerine kevgir veya elek kapatılır. Eleğin kaidesine gül yaprakları serilir. Yüz gül yapraklarına 1520 cm. kadar yaklaştırılır, baş bir havlu ile örtülür. Güldeki eterik yağ cildi sağlamlaştırır ve yüze canlılık ve tazelik verir.

• Yüzde Beliren Mantarlar : Tuzlu su ve kızıl ağaç veya huş ağacı yapraklarının haşlaması ile giderilir. Sati mantarlarda ise : Atkuyruğu veya büyük kuzukulağı haşlamasıyla kompres yapılır.

• Dudaklarda Meydana Gelen Uçuklarda : Meşe kabuğu veya menekşe haşlanarak kompres yapılır.

• Yüzde Çıkan Siyah Lekecikler : 2 çorba kaşığı mısır unu veya yulaf unu 1 yumurta akı ile köpükleninceye kadar çırpılır. Yüzdeki siyah lekelere sürülür. Kuruduktan sonra kuru, pamuklu bir bezle silinir. Sonra soğuk su ile yıkanır.Yüze zeytin yağı ile hafif masaj yapılması tavsiye olunur. Yüz masajdan evvel, sabun kullanmadan sıcak su ile yıkanır ve soğuk su ile durulanır. Sonra da zeytin yağı ile yüze hafif masaj yapılır ve 20 dakika bekletildikten sonra tekrar sabun kullanılmadan sıcak su ile yıkanır, soğuk su ile de durulanır. Zeytinyağı dirsek ve tırnaklar içinde yararlıdır. Zeytin yağına taze fesleğen (100 g. fesleğen 1/2 It. zeytin yağı) karıştırılır. Bir hafta bekletilerek yapılırsa çok yararlıdır.

• Yüzde beliren lekeler (siyah ve sarı lekeler). Taze (hıyar) salatalık püresi yüze devamlı sürülerek giderilir. Cilt yumuşak ve pürüzsüz olur.
 
ben haşimato troidisi hastasıyım. lida yosun kapsülünü kullanabilirmiyim?
:a015:
 
ben teşekkür ederim arkadaşlar,
sitemizde başka güzellik uzm arkadaşlar yokmu?
 
olmazmı canım burdayım mesajı daha yeni gördüm bu arada sen zaten şahane bilgiler paylaşmısın emeğine sağlık


Akne Nedir?

Akne, siyah veya beyaz noktalar, bir çok türden sivilceler ve
bazen de kistler şeklinde kendini gösteren tıkanmış gözeneklere verilen isimdir. Yüz bölgesi, boyun ve bazı durumlarda da göğüs, sırt, omuz ve kolların üst kısımlarında oluşabilir. Gençlerde sıkça görülür. Ancak bu sorun herhangi bir yaş grubuna özel değildir: 40'lı yaşlarda olan ergin kişilerde de akne problemi yaşanabilir. Hayati bir önemi olmamasına karşın bu sorunu yaşayanlar için çok can sıkıcı ve görüntü olarak kötüdür. Yoğun akne ciddi ve kalıcı cilt izlerine neden olabilir.

Aknenin Genel Görüntüsü Nasıldır?

Akne sadece kızarık şişliklerden (papül) oluşmaz, içindeki
yağın kolayca dışarı çıkartılabileceği siyah noktalar (açık komedon), bunun tersi özellik taşıyan beyaz noktalar (kapalı komedon), içi cerahatle dolu küçük şişlikler (püstül) ve içinde sert bir cisim olduğu izlenimini veren kistler ve nodüller vardır. Nodüller ve kistler iyileşmeleri esnasında bazen yara izi (skar) bırakabilirler. Bu yara izlerinin ortaya çıkmasını engellemek akne tedavisinin önemli amaçlarından biridir, çünkü skar tedavisi akne tedavisinden çok daha zordur. Akne, yağ bezlerinin sıklıkta bulunduğu bölgelerde, yani yalnız yüzde değil aynı zamanda göğüs ve sırtta da olabilir. Akne problemi olanların birçoğunun ortak özelliği ciltlerindeki yağ oranının hayli yüksek oluşudur.

Hangi Nedenlerle ve Nasıl Oluşur?

Ergenlik döneminde görülen aknelerin nedeni, kişilerin çocukluktan gençliğe geçiş döneminde yaşadıkları değişiklikler. Fiziksel olgunluğu sağlayan hormonlar, yağ bezlerinin daha çok sebum üretmesine neden olurlar. Yağ bezleri üzerinde en çok etkili olan hormon androjen hormonudur. Erkeklik hormonu olan androjen, kadınlarda da bir miktar bulunur. Yağ bezleri, içinden bir kılın büyüdüğü kıl foliküllerinde bulunurlar. Ergenlik döneminde folikülün etrafında bulunan hücreler daha sık dökülürler. Dökülen hücreler sebumla karışıp birbirine yapıştığında, folikülün ağzını tıkar. Ciltte yaşayan bir bakteri olan P.acnes, kapalı kıl foliküllerinde daha kolay ve hızlı bir şekilde çoğalmaya başlar. Bu bakteri ciltte enflamasyona neden olan tahrişler yaratır. Bazen folikülün duvarı patlayarak enfeksiyon cilde yayılır. Akne lezyonlarının siyah noktalardan sivilcelere, onların da nodüllere dönüşmesi bu şekilde gerçekleşir.
 
Akne Niçin Tedavi Edilmelidir?

Tedavinin en önemli hedeflerinden biri kist ve nodüllerin iz bırakmasını yani skar oluşturmasını engellemektir.

Bir diğeri, akneli kişinin akne süresini (bu süre bazen 10 yıldan çok daha uzun olabilir) kısaltmaktır.

Üçüncü önemli hedef ise akneden kaynaklanan hoş olmayan görüntü nedeniyle bireylerin kendilerini aile ve arkadaş çevresi gibi sosyal ortamlarda izole edilmiş hissedilmelerini engellemek, bu durumun yol açabileceği psikolojik sorunları ortadan kaldırmaktır.

Yani sivilcelerin tedavi edilmesinin başlıca nedenleri iyileşmekte olan kist ve nodüllerin kişinin cildinde iz bırakmasını önlemek, kişinin akneli olarak geçirdiği süreyi kısaltmak ve aknenin neden olduğu psikolojik sorunları ortadan kaldırmaktır.


 
Akne Nasıl Tedavi Edilir?

Akne ister hafif, ister ciddi olsun mutlaka hekiminizin size vereceği bilgiler doğrultusunda kontrollü ve güvenli biçimde tedavi edilmelidir.

Unutmayın ki "TEDAVİ EDİLEMEYECEK AKNE YOKTUR". Ancak farklı türde ve şiddette aknenin tedavisi için farklı seçenekler vardır ve tedavinin başarılı olabilmesi için uygun olanın seçilmesi esastır. Bu nedenle hekiminizin önerilerine sıkı sıkıya uymak, tedaviyi bilinçli bir şekilde sürdürmek gerekir.

Hangi Tedavi?

Ergenlik çağında görülen sivilceler (fizyolojik akne) genellikle topikal (harici) tedaviye iyi yanıt verirler. Ancak topikal tedavi tek başına yeterli olmazsa yerine oral bir antibiyotik verilebilir veya her ikisi birden uygulanabilir. Antibiyotik tedavisinde amaç akneye neden olan bakterilerin sayısını azaltmak ve bunların neden olduğu iltihabı (enflamasyon) ortadan kaldırmaktır.

Yağ bezleri seks hormonlarının kontrolündedir; bu nedenle akne genellikle ergenlik döneminde ortaya çıkar. Bu hormonlar yağ bezlerini uyararak daha fazla yağ salgılamasına neden olurlar. Ergenlik döneminde hem genç kızlarda hem genç erkeklerde fazla miktarda üretilirler. Bu durum erkekler için tamamen normaldir, ancak nadir olarak genç kızlarda ve kadınlarda hormon tedavisi uygulanmasını gerektirecek ölçüde hormon dengesizliği olabilir. Hem hormon dengesizliğine neden olan faktörleri ortadan kaldırmak hem de akne ile birlikte görülebilecek kıllanma ve benzeri diğer şikayetleri ortadan kaldırmak için bu bayan hastalara hormon tedavisi uygulamak gerekebilir, buna hekim karar verecektir.

Retinoid Tedavisi?

Akne tedavisinde topikal (harici) ürünlerle veya oral (ağızdan) antibiyotiklerle beklenen düzeyde iyileşme sağlanamıyorsa özellikle kist ve nodüller varsa veya hızla skar oluşumu sözkonusu ise hekimler bu tedaviye geçebilir.

Bu tedavi yalnızca dermatologlar tarafından uygulanmaktadır. Tedavi sırasında hekimin öneri ve uyarıları mutlaka sıkı sıkıya izlenmelidir. Hekim ve eczacılar bu konuda size daha geniş bilgi verebilirler.

Nasıl tedavi edilir?

İlaç, dermabrazyon, lazer ve kimyasal peeling.

İlaçla tedavi hangi durumda geçerlidir?

Vücuttaki aknelerin aktif olması durumunda tercih edilen bir yöntemdir. Genellikle aktif akne yaraları kullanılan antibiyotik ve antibiyotikli kremlerle baskılanır.

Akne izleri cerrahi yöntemlerle giderilebilir mi?

Dermabrazyon yöntemi, derinin bir bölümünün cerrahi aletler yardımıyla soyulmasıdır. Oluşan kabuklanma altından sağlıklı deri tabakası 10-15 günde meydana gelir.

Tedavide lazerin yeri nedir?

Dermabrazyonla lazer arasındaki fark lazerde oluşturulan ışık demetlerinin deriyi soyucu etkisinden yararlanılması.

Kimyasal peeling ile tedavi nasıl olur?

Glikolik asit, TC gibi asitli solüsyonların deriyi soyucu ve gerici etkisinden yararlanılıyor.

Tedavi sonrası nelere dikkat edilmeli?

Tüm yöntemler sonrası hastaların kesinlikle güneş ışınlarından korunmaları gerekmektedir. Bu nedenle tedavilerin yaz aylarında yapılması sakıncalıdır.
 
Akne Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Akne Bir Enfeksiyon Mudur?

Akne normal olaral her deride bulunan mikropların normalden fazla yağlanan ve gözenekleri tıkanan deri ile etkileşimi sonucu ortaya çıkar. Yani tamamen mikroplara bağlı bir enfeksiyon değildir.

Güneş Banyosu Akneyi Azaltır Mı?

Güneş Banyosu genelde akne için yararlıdır. Ancak hastaların %20'sinde kötüleşme gözlenir, bunun nedeni rutubetli bölgelerde bulunma ve fazla terleme dolayısıyla cildin gözeneklerinin daha çok kapanmasıdır.

Diyet Uygulamak Akneyi Etkiler Mi?

Beslenme biçiminin akneyi etkilediğine ilişkin bilimsel bir kanıt yoktur. Bazı hastalar bu nedenle çikolata ve yağlı yiyeceklerden (ve bazı diğer gıdalardan) kaçınırlar. Bu yaklaşımı sağlık açısından genel olarak yararlıdır ancak akneyi kötüleştirmez.

Belli Meslekler Akneyi Etkiler Mi?

Nemli ortamlarda yapılan işler akneyi kötüleştirir.

Seyrek Yıkanma Akneyi Kötüleştirir Mi?

Akne bir tür enfeksiyon değildir, bu nedenle seyrek yıkanma akneyi etkilemez.

Sivilceleri Sıkmak Sonucu Etkiler Mi?

Aknenin sıkılarak temizlenmesi önerilmez. Sıkma sonucu enfeksiyon yayılabilir. Özellikle cerehat derinde ise, onu çıkartmak için kuvvetle sıkmak daha derine kaçmasına ve daha uzun süre daha büyük boyutta devam etmesine, hatta yara izi (skar) bırakmasına neden olur.

Doğum Kontrol Hapları Akneyi Etkiler Mi?

Hamile kalmayı önleyici nitelikteki herhangi bir doğum kontrol hapı akneyi etkilemez. Akneyi önleyici nitelikte bir doğum kontrol hapının hem östrojen hem de antiandrojen içermesi ve mutlaka hekiminizin önerisi ve reçetesi doğrultusunda kullanılması gerekir.

Akne Ergenlik Boyunca Devam Eder Mi?

Klinik(tedavi gerektiren) akneli hastaların çoğunluğunda bu problem 25 yaşına dek ortadan kalkar, ancak küçük bir kısmında (kadınlarda %5 , erkeklerde %1) akne 40 yaşına dek sürebilir.

Makyaj akneyi kötüleştirir mi?

Bazı makyaj malzemelerinin akneyi kötüleştirdiğine dair kanıtlar vardır. Bununla birlikte herhangi bir genelleme yapmak oldukça zordur. Akneli hastalara yağlı olmayan malzemelerle ve olabildiğince kısa süreli makyaj yapmaları önerilir.

Cinsel İlişkide Bulunmak Akne Üzerinde Olumlu Etki Yaratır Mı?

Cinsel ilişkinin akneyi iyileştirdiğine veya kötüleştirdiğine dair herhangi bir kanıt yoktur.

Hamilelik Akneyi Etkiler Mi?

Hamileliğin akne üzerindeki etkileri değişiktir. Bazen iyileşme bazen de kötüleşme sözkonusu olabilir, ancak hastaların büyük çoğunluğunda durum değişmeden kalır.

Aknenin Nedeni Yüksek Seks Hormonları Mıdır?

Hormonlar tek başına akneden sorumlu değildir, problem yağ bezlerinin hormonlara karşı duyarlı olmasıdır. Aknesi olan kişilerin pekçoğunda hormon seviyeleri normaldir. Kadınların ve genç kızların %99'unda hormon seviyelerini ölçmek , adet düzensizlikleri ve aşırı kıllanma durumu sözkonusu olmadıkça gerekli değildir.

Tedaviye Ne Kadar Süre İle Devam Etmeliyim?

Unutulmamalıdır ki akne yetişkinlerin aylar hatta yıllar süren bir problemidir. Yüzeysel tedaviler ve tekrarlanan antibiyotik tedavisi oldukça uzun zaman alabilir.

Akne Yalnızca Fiziksel Etkileri Olan Bir Rahatsızlık Mıdır?

Hastaların pek çoğu tarafından akne öncelikli olarak fiziksel bir rahatsızlık olarak algılanır. Buna karşın akne duyguları da büyük ölçüde etkileyebilir.
 
Akne Hakkında Öneriler

Akneli bir cilde mahkum değilsiniz. Eğer akne sizi rahatsız ediyorsa tedavi olmak için girişimde bulunun.

Ne akne ilaçlarını ne de başka ilaçları ilaç bilgisi olmayan kişilerin yönlendirmesiyle kullanmayın.

Güneş banyosu geçici bir iyileşme sağlar, gerçek bir tedavi değildir.

Aknelerimiz sıkmakla iyileşmez, daha da kötü hale gelebilir.

Sabırlı olun. Daha önce de belirtildiği gibi en etkili tedavi dahi aylar sürebilir. Hekiminizin önerdiği tedavi mutlaka cildinizin yapısı, aknenin derecesi, iz(skar) bırakan türde olup olmaması, sosyal koşullarınız ve tedaviye yönelik uyarı ve önlemleri izlemedeki titizliğiniz ile yakından ilişkilidir. Bu nedenle verilen tedavinin sizin için en uygun tedavi olduğunu bilmelisiniz.

Sonuç alamadığınızı düşünüyorsanız tedavinizi bırakmadan veya değiştirmeden önce hekiminize danışın, değişiklik gerekli ise bunu hekim yapmalıdır.

Unutmayın:TEDAVİ EDİLEMEYECEK AKNE YOKTUR. Hekimler şikayetinizi giderebilecek en uygun tedaviyi bilmekte ve belli bir sıra içinde uygulamaktadır. Tedavinin bu sıraya uygun biçimde yapılması konusunda kararlı olun, bu durum sonucu mutlaka etkileyecektir.

Geçmiş Olsun...
 
Sadece estetik açıdan değil, sağlık açısından da cildimizin temizlik ve bakımına özen göstermek yaşımız ilerledikçe oluşacak kırışıklık ve deformasyon gibi problemlerin önlenmesi bakımından çok faydalıdır. Aksi takdirde UV ışınları, makyaj, serbest radikaller, sigara, stres, hava değişimleri ve yanlış beslenme cildimizi olumsuz yönde etkiler ve genç yaşta olmamıza rağmen yorgun ve solgun görünmemize neden olur.
Cildimizin canlılığı, parlaklığı ve diriliği en önemli sağlık göstergelerindendir. Dolayısıyla 20’li yaşlardan itibaren her bayanın temizlik, bakım ve koruma amaçlı olarak ayda bir kez cilt bakımı yaptırması çok faydalıdır.
Cilt bakımı yaparken doğru ürün seçimi çok önemlidir. Bu yüzden hangi ürünün kullanacağına karar verebilmek için bakıma başlamadan önce kapsamlı bir cilt analizi yapmak gerekir. Böylece yağ nem ve elastikiyet oranı göz önünde bulundurularak cildin yağlı, kuru, normal olgun yada hassas olduğuna karar verebiliriz. Cilt Yaşı her zaman esas yaşımızla doğru orantılı olmayabilir.
Cilt bakımı yaklaşık iki saat sürer ve bu süre içinde sırası ile süt ve tonik ile temizleme, peeling, ozon artı buhar, serum ve ampul emilimi yüz masajı, maske, yüksek frekans ve kremleme işlemleri uygulanır. Bu uygulamalar ile cilt temizlenir tıkalı gözenekler açılır, kan dolaşımı hızlandırılır, cilt ölü hücreler ve siyah noktalardan arındırılır nem depo edici ve hücre yenileyici işlemlerle taptaze canlı bir görünüm ortaya çıkar.
Cilt bakımı yaparken yaşa ve cilde göre doğru ürün kullanılması gerekir. Bu yüzden sivilce, akne, leke ve kırışıklık bakımlarında cerrahi müdahale uygulanmadan ve kimyasal peeling işlemi yapılmadan, deri altına hiçbir madde enjekte edilmeden son derece başarılı sonuçlar elde edilmektedir.
Cilt Bakımıyla İlgili Dikkat Edilecek Hususlar:

1. Günde 2 litre su için.

2. Kalitesiz makyaj ürünleri kullanmayın.

3. Sigara içmeyin.

4. Aşırı güneşlenmeyin.

5. Makyajınızı çıkarmadan yatmayın.

6. Cildinizi her gün nemlendirin.

7. Her hafta 1 peeling yapın.

8. 15 günde bir maske uygulayın.

9. Sivilce ve komedonları bilinçsizce sıkmayın.

10. Uzun süre klimalı ortamlarda bulunmayın.

11. 3 günde 1 eriyinceye kadar bir buz kalıbını cildinizde gezdirerek dolaşımı hızlandırın.

12. Ve bakılan bir cilt ile bakılmayan bir cilt arasındaki farkın ileriki yaşlarda daha çok kendisini göstereceğini unutmayın.


Cilt Bakımı Ünitesinde Bulunması Gereken Araç-Gereçler:

Bu tip bakımlar, tam teşekküllü bakım ünitelerinde, uzmanlarca yapılmalıdır. Hijyenik olmayan şartlarda uygulanan prosedürler yarardan çok zarar getirecektir. Bir cilt bakım ünitesinde bulunması gereken elemanlar şunlardır;

1. Cilt bakım cihazı ( Frimatör ve/veya yüksek frekans ve/veya vakum sprey ve/veya İyontoforez ve /veya galvenik veya faradik akım ile kas stimülasyonu ve/veya ultrason ve/veya soft laser ve/veya infraruj)
2. Vapozon (buhar/ozon cihazı)
3. Işıklı büyüteç
4. El aynası
5. Cilt bakım uygulamalarına yönelik çeşitli el aparatları (Maske kabı, maske fırçası, tek kullanımlık spatula vb.)
6. Pamuk, sünger veya cilt temizleme bezleri
7. Saç için band ve/veya bone ve/veya saç için havlu
8. Güzellik uzmanının kullanacağı maske ve önlük
9. Uygulama yatağı/koltuğu ve uygulayıcı taburesi
10. Kozmetik uygulamalarda kullanılan ürünler
11. Ürün ve malzeme dolabı
12. Lifting cihazları* (Galvanik veya faradik akım uygulayan cihazlar ve/veya soft laser, infraruj, ultrason ve/veya vibrasyon cihazları ve/veya vakum cihazları)


 VAPOZON: Cildin porlarını açmak için kullanılır. Ozon gazı bileşimi ile daha yoğun sis üreterek cildi daha çabuk nemlendirir.

 LOOP LAMBASI: 5 diyoptri büyütme gücüne sahip büyüteçli ve gün ışığı özelliklerine sahip bir ışık kaynağı olan akrobat hareketli bir lambadır.

 FRİMATÖR: Doğal yapıdaki, çeşitli boy ve özelliklerdeki fırçalardır. Bunlarla farklı ürünlerin cilde yedirilmesi yanında bir anlamda hafif bir peeling de yapılmış sayılır. Yüksek torklu cihazlar olduğundan en düşük devirde bile durmaz. Fırçanın kılları porların içine kadar girerek cildin derinlemesine temizlenmesini sağlar.

 İYONTOFOREZ: Galvanik akımla nötron ve proton yüklü ampullerin cilde yedirilmesini sağlayan aparatlardır. Etken maddenin dokunun en alt tabakasına kadar ulaşmasına yardımcı olur.

 HIGH FREKANS: Özel gazlarla doldurulmuş cam tüplerdir. Uygulama sırasında cilde oksijen takviyesi yapar. Kullanılan ürünün dokuya nüfuz etmesini sağlar. Kan dolaşımını hızlandırıp, Hücreleri harekete geçirir. İşlem sırasında elektrik arkı yaparak havadaki ozonu ayırır ve cilde ozon verir. Her uygulamaya göre değişik başlıkları vardır.

 VAKUM: Cilt üzerinde akne, komedon ya da pistülize oluşumların emilerek dışa çıkmalarını sağlayan ayrıca cilde bir çeşit masaj yaparak kanlanmayı arttıran işlemdir. Uygulama için farklı başlıkları vardır.

 SPREY: Cilde, homojen bir şekilde distile su ya da tonik püskürtmede kullanılır. Atomize püskürtme sistemi ile fazla miktarda tonik püskürtülmesini engeller.

 PATTERN: Lenf dolaşımına yönelik, darbeli vakumlama sistemi ile bir çeşit masaj yapar, kan dolaşımını hızlandırır, yağ dokuları arasında sıkışıp kalan lenfatik damarların tekrar işlev kazanmasını sağlar.
 
:teselli: :asigim: çok sevindim canım,paylaşımlarının devamını bekliyorum:sm_cool:
 
OK GİBİ KİRPİKLER


Kirpikleriniz için de suya dayanıklı rimelleri tercih edin.



Kısa kirpikleri uzun göstermek de yeni ürünlerle şimdi çok kolay.



Pisayada sırf bunun için üretilmiş pek çok maskara bulabilirsiniz.



Rimelin kalıcılığını sağlamak için size pudra çok yardımcı olacaktır.



Önce bir kat rimel sürün. Üzerinden pudra ile hafifçe geçin ve tekrar rimel sürün. Böylece rimeliniz uzun süre dayanacaktır.



Düz fırçalı rimeller, kirpiklerin dolgun ve sık görünmesini sağlar.



Rimeli kirpiklerinizin alt kısmından başlayarak sürerseniz, uzun bir görünüm de elde edersiniz.



Kirpiklerinizin uzun ve dolgun bir görünüme sahip olması için, rimeli kirpiklerinizin alt kısımlarından başlayarak yukarı çeker gibi doğru sürün.



Büyüleyici kirpikler elde etmek için, alt kirpiklerinize de biraz rimel sürebilirsiniz. Ama yoğun olmamasına dikkat edin.



Koyu ve etkileyici bir göz makyajı için, rimel rengi konusunda tercihinizi siyah, kahverengi ve lacivertten yana yapabilirsiniz.



Işıltılı kirpikler için de mürdüm rengi, gri ya da mor rimel kullanabilirsiniz. Kullandığınız rimelin fırçası da çok önemli.



Yarım ay biçiminde olan fırçalar, kirpiklerinizin daha kıvrık, ayrık ve uzun görünmesini sağlarken, düz fırçalar daha dolgun, gür ve sık bir görünüm kazandırır.



Ağır makyajdan hoşlanmıyorsanız bile gözlerinize muhakkak rimel sürün.



Birkaç kat rimel, görünümüzü hemen değiştirecektir.



Öte yandan, makyajda gözleri vurgulamak yılın trendleri arasında.



Eğer siz de bu makyajı tercih ederseniz kirpiklerinize daha fazla özen göstermelisiniz.
 
yaren,entele otunu ben aldımdasen yazıp yollarsa nasıl yapacagımı çok sevinirim.bide benim cildimde .sivilce gibi bazı kabarcıklar çıkıyor alerjik ola bilrmi
cevap yazarsan sevinirim
 
:emir_bebek:Sarımsağın Cilde Faydaları


Sarımsağın sağlığa olan faydaları bilinmektedir. Çiğ sarımsak, antibiyotik, antiseptik ve virüslere karşı korumacı olarak etki etmektedir. Aynı zamanda antioksidandır.
İltihaplı bölgeye sarımsak uygulamak iltihabın azalmasını sağlar. Sarımsağın güzellik problemlerinde kullanıldığı pek çok yer mevcuttur. Sarımsağın tüm faydalarından yararlanmanın bir kolay yolu da bir diş dilimlenmiş sarımsağı yoğurt ya da peynir ile birlikte yemektir.

Aşağıdaki sorunlarla karşılaştığınız zaman sarımsaktan faydalanmayı deneyebilirsiniz:

Akne

İki diş sarımsağın suyunu aynı miktarda sirke ile karıştırın. Pamuk yardımıyla karışımı aknenin üzerine günde birkaç kez uygulayın. Bu solüsyonda sarımsak, anitbiyotik, antiseptik özellikleri ile akneye karşı savaşırken antioksidan özelliği ile de cildi korur ve onarır. Sirke ise cildin pH dengesini korur.

Uçuk

Bir diş sarımsağı kesin ve direkt uçuğa uygulayın. Sarımsak suyu yakabilir ama uçuğunuzu iyileştirecektir.

Sedef Hastalığı

Sedef hastalığını sarımsak yağı ile tedavi edebilirsiniz. Eczaneden sarımsak yağı jel kapsüllerinden satın alın. İğne yardımıyla içindeki yağı çıkartın ve bölgeye uygulayın.

Saç Dökülmesi

Sarımsak saç dökülmesi için doğal bir çözümdür. Sarımsak yağını dökülmenin olduğu bölgeye uygulayın ve tüm gece kalsın. Sabah saçınızı yıkayın.

Ayak Mantarı

Birkaç diş sarımsağı doğrayın ve bölgeyi sarımsak ile kapatın. Üzerine tül kapatarak tüm gece kalmasını sağlayın. Sabah ayağınızı yıkayın ve sarımsak yağını bölgeye uygulayın. Çorabınızı giyin. Bu yöntemi kırmızlık ve kaşıntı ortadan kalkana kadar birkaç gün daha uygulayın.
 
Eğer 15 yaşında cildinizde oluşan bir aknenin 35 yaşında tekrar ortaya çıktığını far ettiyseniz siz de yetişkin aknesine sahipsiniz. 25 & 40 yaş arası beş bayandan biri yetişkin aknesinden yakınmaktadır. İşte yetişkin aknesi konusunda birkaç gerçek:


Akne genelde siyah noktalar ile başlar: Siyah noktalar kir değildir, yağ ve ölü hücrelerin gözenek içinde kalarak bakteri ile karışıp gözeneği tıkaması ile oluşur. Hava ile temas edince de siyaha dönüşür. Siyah noktalar kabarır, kızarır ve kirli ellerinizle dokunduğunuz zaman yayılırlar. Bu da sivilceye neden olur. Sivilce iltihaplandığı zaman ise beyaz uç verir. Bunlar da sivilce izlerine neden olabilir.

Yetişkin aknesinin pek çok nedeni vardır: Bu nedenler: stres, kötü kozmetik, hormonlar , doğum kontrol hapları.
Stres, yağ bezlerinin çok daha fazla çalışmasına neden olur. Kötü kozmetik ürünleri, gözeneklerde bakteriye neden olur. Hormonlar, sebum bezlerinin işlevini fazla yerine getirmesine neden olur, androgen içeren doğum kontrol hapları ise sivilceye neden olur .

Peynir, çikolata akneye neden olmaz: Akne bir hastalık değildir , tamamen cildinizin durumuyal alakalıdır. İyi bir dermatolog cildinizin neye ihtiyacı olduğunu iyi bilir: sülfür, çinko, maske, eksoliye etme.
:1yes2:
 
Back