• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Estetik operasyon öncesi psikolojik rapor gerekli mi ?

Psikolojik rapor ...

• Kesinlikle istenilmelidir.

OY: 32 31,4%
  • tamamen gereksiz, bir talep.

OY: 12 11,8%
  • değil de bence operasyon sonrası psikolojik destek olarak alınmalı !

OY: 5 4,9%
  • değil de operasyon öncesi psikolojik destek alınmalı

OY: 13 12,7%
  • Hekim tarafından uygun gördüğü hastalardan istenmelidir.

OY: 40 39,2%

• Ankete Katılan
    102
kesinlikle istenilmeli

şu da bir gerçek ki, estetik ameliyat olmayı düşünen bazı kişilerin ailesindekilerin de zaman zaman psikolojik desteğe ihtiyacı olabiliyor.
örneğin, bir yakınım burnunu yaptırdı (ki ihtiyacı vardı ameliyat olmaya) ve ailesi Ona demediğini bırakmadı. ameliyat öncesi bile ağlatmışlar kızı. şimdi sonuçtan mutlu olmasına rağmen ailesi hala saçma sapan konuşup kızın canını sıkıyor. bu ailenin de sizce psikolojik desteğe ihtiyacı yok mudur?

ben de burun ameliyatı olmayı düşünüyorum. onları psikolojik olarak hazırlamak için de iki senedir, "ben burnumu yaptıracağım, bir gün mutlaka!" diyorum. kızıyorlar, kırıcı konuşuyorlar ara ara. pişman olursun diyorlar. çevrelerinde kötü örnekler de gördükleri için.
önyargıları yıkmak zor. bir de ailem bilse benim meme büyütme ameliyatı olduğumu, hem de iki kez! oooo, akla getirmek bile çok, çok, çok, çok ne!? onu bile bilmiyorum!!!

ne diyordum?

ailemin psikolojik desteğe ihtiyacı var burun ameliyatım için. ve onları bu sürece ben hazırlıyorum. tüm şirinliğimle! :D

Merhaba Arkadaşlar,
Ben de 10 gün önce göğüs büyütme operasyonu geçirdim. Ameliyat sonrası ilk günler psikolojik olarak çok zordu ve bunu daha önceden hiç tahmin etmemiştim. Acayip duygusallaştım, neredeyse iş pişmanlık boyutuna geldi. Hekimim benden böyle bir rapor talep etmedi ancak, dediğim gibi bu ruh hali biraz daha sürseydi depresif bir hal alacağım kesindi. Neyse ki şimdi çok iyiyim.
İyi haftlar dilerim hepinize,

Yorumların çoğunluğu zorunlu olan operasyonlara yönelik peki görsel açıdan bu operasyonu geçirenler ne diyor acaba bu konuda ?

1994 yılında bence mucize bir şekilde burnumu yaptırdım. ondan önce eğri kambur bir burnum vardı. kendime güvenim yerlerdeydi. burnumu yaptırdım ve kendime güvenim geldi. Şimdi bazen düşünüyorum yaptırmasaydım belkide intihar etmiştim. Annem bile burnumla alay ediyordu psikolojimi düşünün.

Bence sadece dış görünüşünde ciddi değişikler olabilecek hastalardan istenebilir.Çünkü kişi ameliyattan çıktığında aynada farklı birini görecekse belki bu bir sorun teşkil edebilir.Ancak ben mesela göğüs küçültme ameliyatı yaptırdım ben ve benim gibi hastalardan istenmesine gerek yok bence.Çünkü zaten ameliyattan çıkınca benim psikolojim acayip düzeldi:)Artık göğsümü gere gere gezebiliyorum.Daha ne olsun:)))

Psikolojik rapor gerekli mi? Evet bence gerekli diye düşünüyorum.Bunu, X bayanın halini beğenmedim rapor isteyeyim,Y bayanın kaşı kalktı bu sonra başıma ekşiyebilir şeklinde düşünüp değil de gerçekten zorunlu hale getirip,çifte standart uygulamadan estetik doktorların bu ameliyatı olacak herkesden bu raporun alınması görüşündeyim.Sadece tedbir amaçlı tabii.Herkes psikolojik bozuklu olacak diye bir durum yok.Nasılki ameliyata girmeden önce çarşaf çarşaf imza atıyoruz kendi irademiz ve isteğimiz ile ve olabilecek her türlü komplikasyonu kabul ediyorum...diyoruz.Raporda da aynı zorunluluğu getirebilirler.Ben sağlık açısından çok büyük göğüslü olduğum için çok rahatsızlık yaşıyordum.Ayrıca kilo alımı ve doğum sonrası sarkma olması nedeniyle karın ameliyatı da yaptırmıştım göğüsle birlikte.Bunlar olup bitince çok mutlu olacağımı artık hiç bir şey düşünmeyeceğimi zannediyordum.Sonuçlarımdan çok memnunum.Ama bu sefer vucut yapımdan dolayı kollarımdaki fazlalık gözüme batmaya başladı.Acaba kolumu da yaptırsammı diye düşünmedim değil. Estetik böyle bir şey işte.Bazı kişilerde ardı arkası kesilmiyor.Hatta bu durum bağımlılık haline gelebiliyor.Sonuç olarak da psikolojik sorunlar çıkıveriyor.Tabii bunun bir de başka bir yüzü daha var.Sonuçtan memnuniyetsizlik:50: Eski halinin ne kadar vahim olduğunu görmezden gelip yeni halini beğenmeyenler ,ne yapılsa da sonuçtan memnun olmama durumları...Sanki doktorlar hokus pokus yapacaklar ve ortaya Jennifer Lopez benzeri bir şey çıkartacaklar gibi:) Aslında bu rapor işi sanırım doktorların işini kolaylaştıracak gibime geliyor.Nasıl travmatik kişilikler geliyor ki bunu yapmayı düşünmüşler.Hani hastanın yüzüne karşı hayır demektense,raporu alıp eline, ''ben sizi bu sonuçlara göre ameliyat edemem'' demek işlerini daha kolaylaştıracaktır diye düşünüyorum:34:

Not:Doktorumun ısrarı ile kol germeden vazgeçtim.Eğer kol germe ameliyatımı yaparsa yeni görüntümün eskisine göre daha çok beni üzeceğine ikna etti(İzler konusunda) Şu anda çok mutluyum.

Bana kalırsa tamamen gereksiz bir istek. Zaten estetik operasyon talebiyle gelen kişinin ruh sağlığının normal olması absürt. Ha bazısı takıntılarını günlük yaşamına aksettirecek yapıdadır daha zayıftır, bazısıysa insanlara hissettirmez.
Estetik cerrahi zaten kişisel zaaflarımızdan faydalanarak ayakta duran bir SEKTÖR. (Rekonstrüktif cerrahiyi ayrı tutuyorum) Kendiyle barışık biri böyle bir ameliyata girer mi? Peki kendiyle barışık olmayan birinin ruh sağlığı yerinde olabilir mi?
Ama gel gelelim ki Benim Bedenim Benim Kararım! Yaptırdım pişman değilim, yine olsun yine yaptırırım.

Son düzenleme:
Bir bayan kafasına bu ameliyatı koyduysa onay raporunu alacak bir psikolok doktor bulamazmı??

Tabiki bulacak,eş dost tanıdık..Ne olacak plastik cerrahla beraber psikolokta para kazanacak.Belki hastayı kafaya takacak rapor vermeyecek,hasta ameliyat olamadığı için psikolojik travma yaşayacak!

Benim bedenim,benim kararlarım..Ben mutsuzsam psikolog izin vermedi diye ameliyat olamayacakmıyım peki? Bir yolunu bulupta ameliyat olamayacakmıyım? Anlaştığım bir doktor bulamayacakmıyım?Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım..Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım...

Bana kalırsa tamamen gereksiz bir istek. Zaten estetik operasyon talebiyle gelen kişinin ruh sağlığının normal olması absürt. Ha bazısı takıntılarını günlük yaşamına aksettirecek yapıdadır daha zayıftır, bazısıysa insanlara hissettirmez.
Estetik cerrahi zaten kişisel zaaflarımızdan faydalanarak ayakta duran bir SEKTÖR. (Rekonstrüktif cerrahiyi ayrı tutuyorum) Kendiyle barışık biri böyle bir ameliyata girer mi? Peki kendiyle barışık olmayan birinin ruh sağlığı yerinde olabilir mi?
Ama gel gelelim ki Benim Bedenim Benim Kararım! Yaptırdım pişman değilim, yine olsun yine yaptırırım.

ay ne güzel bir yorum.

Sahsen iki ay once cene estetigi aldim ama rapor fln istemedi benden 2 hafta sonrada abim enim doktoruma burun estetigi oldu ki kendisini cok cok basarili buluyorum sadece ameliyattan sonra abim icin bize tramva gecirmesin yeter dedi ben bile cene estetiginde 2 gun bunalima girdim sadece alt cenenin 6mm ile geri alinmasi ile bile cok farkli bir yuz sekli oldu bende 27 yil ayni surata bak sonra 2 gun gecsin bambaska bi surat gorunce ne yalan diyim cok bunalima girmistim simdi ise cok begeniyorum yuzumu ama abimde olmadi bunalim.. Ama dedigim gibi bizden rapor fln istemedi doktor

Merhaba Zeynep çene estetiği demiştin çocukluğumdan beri benimde böyle bi sorunum var alt çenem önde nasıl bi ameliyatı bana bahsedebilir misin biraz

Bence de herkesten istenmesi saçma,kadının upuzun burnu varsa,yada memeleri sarkıksa(örnekler arttırılabilir)estetik yaptırması kaçınılmazdır,bunun nesine rapor isteyecekler?

Back