• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Estetik operasyon öncesi psikolojik rapor gerekli mi ?

Psikolojik rapor ...

• Kesinlikle istenilmelidir.

OY: 32 31,4%
  • tamamen gereksiz, bir talep.

OY: 12 11,8%
  • değil de bence operasyon sonrası psikolojik destek olarak alınmalı !

OY: 5 4,9%
  • değil de operasyon öncesi psikolojik destek alınmalı

OY: 13 12,7%
  • Hekim tarafından uygun gördüğü hastalardan istenmelidir.

OY: 40 39,2%

• Ankete Katılan
    102

Kazen

Yönetim
Administrator
14 Kasım 2001
21.326
En iyi cevaplar
2
69.481
1.623
101
Merhaba
Son günlerde oldukça sık duymaya başladık. "Bazı hekimler estetik operasyon olmak isteyen hastalarından psikolojik olarak uygundur raporu" istemekte. Bu konuda düşüncelerinizi merak ediyoruz !

Bazı uzmanların bu konuda görüşleri ;

Estetik sorunların zamanla kişide telafisi zor ruhsal sorunlara yol açtmakta ve bazı estetik rahatsızlıkların kısa ve küçük operasyonlarla düzeltilerek, kişide ki özgüveni artırdığını kendine güvenen bireyler haline getirir.

Dış görünüşünden memnun olan kişi çoğu zaman kendisi ile barışık, iş hayatında ve sosyal ilişkilerinde daha başarılı, aşk ve hayatında daha kolay mutlu olabilmektedir. Kişinin kendini aynada güzel ve alımlı görmesi özgüveninin artmasına ve insanlarla daha çabuk iletişim kurmasına olanak sağlar. Burnunun yüzüne hiç yakışmadığını, hamilelikten sonra karnının eskisi gibi dümdüz olmadığını ya da yüzünün elastikiyetini kaybedip sarktığını görüp dış görünüşünün kötü olduğunu düşünenler ise çevreleriyle olan ilişkilerinde tutuk ve uyumsuz davranabilirler. Bazı kişilerde bu kusur öyle bir takıntı haline gelir ki, bireyin iş ve sosyal hayatını tam bir kabusa çevirebilir...

Burun ameliyatı ruha da iyi geliyor !

Burun estetiği, en popüler kozmetik uygulamalardan birisidir. Sadece görüntü açısından değil,psikolojik açıdan da burun estetiği önemlidir.

Merhaba
Son günlerde oldukça sık duymaya başladık. "Bazı hekimler estetik operasyon olmak isteyen hastalarından psikolojik olarak uygundur raporu" istemekte. Bu konuda düşüncelerinizi merak ediyoruz !

ben hekimlerin tarafından da olaya bakmaya çalışıyorum zor işleri:ssz:ameliyat masasına yatan kalktığında hokus pokus olacak diye düşünüyor tüm sorunlar hemen bitecek,bekleme süresi denilen süreyi hiç hesaba bile katmıyorlar( bende dahil)

hele ruhsal yönden sorunları var ise vay doktorun haline :ssz: bununla ilgili prof.Dr.Erol Kışlaoğlunun bi videosunu izlemiştim :34:

Sık estetik operasyon yaptıran kişilerin ruh hali nasıldır? - UZMANTV

Ankete gelince kesinlikle rapor istenmeli şıkkı uygulanırsa doktorlar tarafından :ssz: çok sayıda psikolojik sorunlu hasta çıkacağına eminim :34:

şu şık yok ama bence ''operasyon öncesi psikolojik destek alınmalı'' olaya kendini iyice hazırlamalı hasta

Son düzenleme:
kesinlikle ve kesinlikle istenmeli bu rapor . nedenine gelirsek. yaklaşık 4 gün önce septum deviasyonu, konka hipertrofisi ve kırık burun kemiği ameliyatı oldum. mecbur olmasam asla olmazdım ki burnum benim kemerlidir ve büyüktür. ama mecbur kaldığım için bu operasyonları geçirdim çünkü sağ burun deliğimden senelerdir hiç nefes alamam yoktu sanki orası o yüzden oldun onun sışında güzellik için çekilecek acı ve çile değil. elbet dış görünüş güzel olsun isteniyordur ama bunun için bıçak altına yatmak akıl karı gelmiyor bana. ameliyat olmuş biri olarak yorum yapıyorum :26::26::26::26:

Bence de kesinlikle istenmeli.insan bir anlik buhranla ya da zayif psikoloji ile ileride pisman olacagi,sonucundan memnun kalmayacagi girisimlerde bulunabilir.hasta bu estetik operasyonu gercekten istiyor mu,psikolojisi bunun icin hazir mi,bu konuda bilincli mi ve yeterince uzun sure ustunde dusunup;arastirma yapmis mi? Bence bunlar cok onemli

Henüz estetik operasyon geçirmemiş birisi olarak ( henüz dedim çünkü hiçbir şekilde estetik ameliyatlara karşı değilim ve birgün ihtiyaç duyarsam neden olmasın ) Bence ilk 2 estetik ameliyattan sonra kesinlikle ve psikolojik rapor istenmeli diye düşünüyorum kişi fiziksel görüntüsünü takıntı haline getirmiş olabilir ve durum boyle ise cıkacak hiçbir sonuctan memnun kalmayıp tekrar tekrar estetik ameliyatlara başvurabilir bunun da sağlık ve psikolojık açıdan zararlı oldugunu düşünüyürum.
Sevgiler.

Merhaba

hastanın iyiliği için olan bir uygulama bence. insanların zaten standartlar içerisinde güzel olan bir uzvu için(burun, çene, kulak vs.) ünlü birine benzemek için yaptırılan şeyler de iki kez düşünülmeli. kendi bedeni tabi istiyorsa gitsin janet jackson'a benzesin. ama ben şahsen estetik cerrah olsam böyle bir hastayı kabul etmezdim. zaten işine saygı duyan ve para için her inliği yapmayan, fırsatçı olmayan, hastalarından yararlanmayan bir uzmanda emin olun benimle aynı görüşte olacaktır. ben de çene ve yüz protezleri için görüşüyorum şuan bi uzmanla. kendimi öyle iyi ifade etmiş olmalıyım ki bana dedi ki senin gibi bilgili ve ne istediğini bilen hastaya muhtacız dedi. ve derdini anlattı. yani bu sadece bir görüntü profil bozukluğu değil insanın sosyal yaşantısını etkileyen bir bozukluk olduğundan dem vurdum. her neyse sonuç olarak bence gayet normal bir uygulama. sonuçta insanlar bir anlık depresyon sonucu yanlış kararlar alması önlenecek. yine de kafasına takan bir şekilde istediğini alacak o ayrı.

Son düzenleme:
raporluk olacak kadar takıntılı olanlara, raporu olsa dahi estetik cerrahi müdahele yapılmamalı.
ruh sağlığı yerinde mi değil mi diye, sırf formalite gereği de böyle bir rapor istenmemeli. :))
çünküüüü, benim gibi ailesinden gizli ameliyat olacakları iyice zor durumda bırakmamalı!

oylamada bana uyan seçenek yok.

Son düzenleme:
Estetik ameliyat için başvuran her kişiden psikolojik rapor istenmez,ancak gerekli durumlarda psikiyatri görüşü ve psikolojik destek istenir.Bunu tayin edecek,yani hangi hasta için desteğe ihtiyaç olduğunu belirleyecek kişi Plastik,Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanıdır.Muayene sırasında ne istiyor ?,neden istiyor ?,ne bekliyor?,uygun mu?,istekleri rasyonel mi ? sorularına cevap aranır.Yanıtlar tatminkar değilse ikinci ve hatta üçüncü görüşme yapılabilir ve psikolojik/psikiyatrik desteğe ihtiyaç duyulur ise hasta yönlendirilir.Estetik ameliyat için -özellikle minör problemleri olan kişiler- gelen kişilere normal hasta muayenesinden daha uzun zaman ayırmak gerekir.
Prof.Dr.Sıdıka Kurul
Plastik,Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı

Katılıyorum :42:

Psikolojik rapor bence estetik cerrah tarafından uygun görülürse istenmeli.her gelen hastadan böyle bir rapor istenmeside hoş değil.Plastik cerrahları istenilen ameliyata gerçekten ihtiyaç varmı,hastanın istedigi operasyon mantıklımı doğrumu,yapılabilecek birşeymi gerçekten bunu anlayabiliyor operasyon öncesi görüşmede.Fakat bazı doktorlarımız sadece hasta istiyor diyerek ve alacagı paraya bakaraktan ameliyatı hemen yapıyor.Sonrasında hasta sorunla yanına geldigi zamanda hasta psikolojik hastaymış bir sorun yokmuş gibide karşılayabiliyor :19:
Bir sorun olmadıgı halde ameliyata ısrar eden bir hastadan öncelikle bu raporu isteyebilir.Ama gerçektende operasyona ihtiyacı olan bir hastadan git rapor al gel demeside gereksiz bence..Dedigim gibi ameliyat öncesi görüşmede hasta ile doktor arasında geçen görüşmede doktor hastanın ameliyatı gerçekten ne için istedigini anlayabiliyor.Kendisi için değilde bir başkası için ameliyat olan zaten hiçbir zaman mutlu olamiyor ve oram buram diyerekten birçok kez ameliyat masasına yatıyor .. Doktor birkaç kez görüşmede yapabilir,ameliyat sonrası yaşayabilecegi komplikasyonları hastasıyla konuşmalı bilinçlendirmeli.Gerek gördügü hastalarına psikolojik destek almasını önermeli :42:

Oylamayada katılmadım çünkü bana göre uygun olan bir seçenek yok..Bence plastik cerrah uygun gördügü hastalardan bu raporu istemeli.Yani gerek görülürse rapor istenmeli ..

Katılıyorum :42:

Psikolojik rapor bence estetik cerrah tarafından uygun görülürse istenmeli.her gelen hastadan böyle bir rapor istenmeside hoş değil.Plastik cerrahları istenilen ameliyata gerçekten ihtiyaç varmı,hastanın istedigi operasyon mantıklımı doğrumu,yapılabilecek birşeymi gerçekten bunu anlayabiliyor operasyon öncesi görüşmede.Fakat bazı doktorlarımız sadece hasta istiyor diyerek ve alacagı paraya bakaraktan ameliyatı hemen yapıyor.Sonrasında hasta sorunla yanına geldigi zamanda hasta psikolojik hastaymış bir sorun yokmuş gibide karşılayabiliyor :19:
Bir sorun olmadıgı halde ameliyata ısrar eden bir hastadan öncelikle bu raporu isteyebilir.Ama gerçektende operasyona ihtiyacı olan bir hastadan git rapor al gel demeside gereksiz bence..Dedigim gibi ameliyat öncesi görüşmede hasta ile doktor arasında geçen görüşmede doktor hastanın ameliyatı gerçekten ne için istedigini anlayabiliyor.Kendisi için değilde bir başkası için ameliyat olan zaten hiçbir zaman mutlu olamiyor ve oram buram diyerekten birçok kez ameliyat masasına yatıyor .. Doktor birkaç kez görüşmede yapabilir,ameliyat sonrası yaşayabilecegi komplikasyonları hastasıyla konuşmalı bilinçlendirmeli.Gerek gördügü hastalarına psikolojik destek almasını önermeli :42:

operasyona kesinlikle ihtiyacı olanlara lafım yok . şayet benimde ihtiyacım vardı. sağ burun deliğim komple kapalıydı senelerdir septum deviasyonu ve burnumdaki 2 kırıktan dolayı. ayrıca alerji için çok düzenli ilaç kullanmadığım için konkalarımda sıkıntı yaratıyordu. bunun için lafım yok. ama sırf burnum kalkık olsun diye ameliyat olanları anlamıyorum . çok düşüktür tamam yine yaptır. ama şu var burnu çok güzel olanlar yukarıda bir arkadaşın dediği gibi sırf bir ünlüye benzeyeceğim diye burnum kalkık dursun . göğüslerim 90 olsun diyenler sağlıklı değil diye düşünüyorum şahsen.

operasyona kesinlikle ihtiyacı olanlara lafım yok . şayet benimde ihtiyacım vardı. sağ burun deliğim komple kapalıydı senelerdir septum deviasyonu ve burnumdaki 2 kırıktan dolayı. ayrıca alerji için çok düzenli ilaç kullanmadığım için konkalarımda sıkıntı yaratıyordu. bunun için lafım yok. ama sırf burnum kalkık olsun diye ameliyat olanları anlamıyorum . çok düşüktür tamam yine yaptır. ama şu var burnu çok güzel olanlar yukarıda bir arkadaşın dediği gibi sırf bir ünlüye benzeyeceğim diye burnum kalkık dursun . göğüslerim 90 olsun diyenler sağlıklı değil diye düşünüyorum şahsen.

Aynı şeyi düşünüyoruz zaten..Bir ameliyat gerekli oldugunda yapılmalı :34: Bende iki burun ameliyatı oldum,aynı sizin sorunlarınızdan bendede vardı.İki ameliyatımda başarısız oldu,halen nefes alamıyorum.Üçüncü ameliyatta riskli,işte bizi böyle zor duruma getiren doktorlarımızda var demek istiyorum.Asla estetik amaçlı düşündügüm bir operasyon değildi,ama burnum kırılacagı için zaten mecburen şeklinin tekrar verilmesi gerekiyordu ve güya estetikte yapıldı :P
Gögüs konusuna gelince bir bayan gögüsleri sırf 90 olsun diye ameliyat olmaz sanırım.(sözüm sanatçılardan,vücuduyla,fizigiyle para kazananlardan dışarı..)Ya ciddi bir deformasyon vardır yada kendini rahat ettirmeyecek kadar ufak olan gögüsleri vardır! Bazı durumlar,yaşadıgı olaylar bir bayanıda ciddi taravmalara sokabilir.Bunlardan kurtulmak kendini daha mutlu,özgüveni yüksek olması için ameliyat masasına yatabilir.Yaşamayan asla anlamaz tabi.Konumuzda bu değil zaten özür diliyorum..

Son düzenleme:
bence estetik cerrahların odası falan varsa psikologlarla anlaşmaya oturmuş olabilirler. :37:

bence hangi branşta olursa olsun, bir doktorun, gerektiğinde danışıp görüş alacağı bir psikolog/psikiyatrist arkadaşı da olmalı.

Son düzenleme:
Rapor almak şeklinde değil.ama hastanın estetik mudahaleye ihtiyacı var mi yok.mu böyle bir operasyonu kabullenebilecek mi, bedensel.ve ruhsal.açıdan.hazır mi değerlendirilmeli... Bedenindeki değişime uyum saglayamayacak, milimetrelik farklari bile algilayacak.kişilerin bu operasyon işini daha dikkatli düşünmeleri gerekmekte

Gerektiğinde bu rapor istensin denmiş ama o zaman estetik yaptıracak hastalar arasında bölünme olmaz mı ? Zira rapor istenen hemen "benden neden istedi ki ?" moduna girmez mi ?

sesli düşündüm ...

Not : size göre eksik seçenek varsa söyleyin ekleyelim....

Gerektiğinde bu rapor istensin denmiş ama o zaman estetik yaptıracak hastalar arasında bölünme olmaz mı ? Zira rapor istenen hemen "benden neden istedi ki ?" moduna girmez mi ?

sesli düşündüm ...

Not : size göre eksik seçenek varsa söyleyin ekleyelim....

Gerçekten gerekli olupta ameliyat olan hastalar var birde başka birşeylerle mutsuz olupta başkaları için estetik ameliyatı olanlarda var ama..Yani bu durumda gerçekten gerekli olupta ameliyat olanlar oluyor ve gerçekten hiçbirşeyi olmayıpta orasıyla burasıyla oynatıp estetik hastalığı olanlar oluyor ;)
Bu durumda rapor alınmasını isteyen hasta bir durup düşünmeli.Neden benden rapor isteniyor?Ondan neden istenmiyor? Aslında benmi gereksiz bir ameliyat olma istegimdeyim,gerçekten gerek yokmu yoksa??
Birde ameliyat sonrası yaşanacak komplikasyonlardan dolayı psikolojik destek gerekebilir..Öncesi veya sonrası olabilir o ayrı birşey..Plastik cerrah hastaya ne için gerekli olduğunu açıklayıp gönderebilir.Direk gidip rapor almalısınız demeyerek..
Yani zaten bu durumda estetik olan hastalar ikiye ayrılmış oluyor ;) Yani bölünüyor gerçekte hasta kabul etsede etmesede ;)

Son düzenleme:
Kesinlikle ama kesinlikle doktara başvuran hastanın ne taleple ve ne psikoloji ile gittiğini ilgili hekimin analiz etmesi lazım ona göre rapor istemeli bence . Mecbur kalınarak olunan operasyonlarda da hastnın kaldıramayacağı fiziki değişiklikler yapılmamalı. Eğer yapılması gerekli isede psikolojik olarak destek verilmeli. Kendimden örnek verecek olursam ben mecburiyetten burun estetiği geçirdim her ne kadar burnum kemerli olsada seviyordum dış görünüşümü operasyondan sonra belli bir süre gözlük takamayacağım için lens de kullanmaya başladım bu bende biraz fazla etki yaptı alçılarım açıldı eve geldim ailem merakı gözlerle bana bakıtılar en son kendimi odama kitlemiş ve ağlar vaziyette buldum. allahtan dayım dr duda bana telkinlerde bulundu şişlerin inicek morlukların geçecek ve hatta başka hastaların öncesi sonrası resimlerini bile gösterdi.Yinede toplum içine çıkmada azda olsa sıkıntı yaşamıştım. şimdi çok şükür alıştım ve burnumu seviyorum biraz uzun oldu ama neyse :))))

Sahsen iki ay once cene estetigi aldim ama rapor fln istemedi benden 2 hafta sonrada abim enim doktoruma burun estetigi oldu ki kendisini cok cok basarili buluyorum sadece ameliyattan sonra abim icin bize tramva gecirmesin yeter dedi ben bile cene estetiginde 2 gun bunalima girdim sadece alt cenenin 6mm ile geri alinmasi ile bile cok farkli bir yuz sekli oldu bende 27 yil ayni surata bak sonra 2 gun gecsin bambaska bi surat gorunce ne yalan diyim cok bunalima girmistim simdi ise cok begeniyorum yuzumu ama abimde olmadi bunalim.. Ama dedigim gibi bizden rapor fln istemedi doktor

Back