• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Estetik olurken aceleye getirmeyin

Angelleyes

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2021
12
2
16
Ben burun ameliyatı oldum 5 yıl kadar önce ve inanın çok zor bir ameliyat bana fazla mı narkoz verilmisti bilmiyorum ama 3 gün kan kusmuştum ameliyattan sonra hastanede kaldığım gece iki kaşık çorba yediysem geri çıkarıyordum ve peşine kan kusuyordum. Herneyse revizyon isteyenler bu zorlukları tekrar yaşamayı göze alıyorsunuz bu yüzden ameliyat olacağınız doktor mümkünse profesör olsun alanında uzman ve sosyal medyada ünlü olmasın. Ben zamanında burnum küçükken kıkırdağı sanırım kırılıp kaynadı 18e girmeden 1-2 Ay once yaptırdım ama aceleye geldi. Burun ucuma hic dokunulmamisti topaç gibi burnumun ucu ama uzakta bakinca yandan guzel. Burnumun sağ tarafı içe dogru hafif basık kaldı ameliyat hatası sanırım ama bunu doktora soyledigimde bisey yok demisti ben bariz var dediğimde darbe almissindir diyip gecistirmisti.Ve nefes alma problemimim yokken yaklaşık 3 yıldır burun etlerim büyüdü sağ taraf neredeyse hic nefes alamıyorum bir daha ameliyat olursam revizyonu becerebilecek çok daha kıdemli bir doktora yaptırırım.

Anlattiklariniza gore hata sizde görünüyor. Anestezi oncesi bilgiler isteniyor sizden. Kilo, boy, sigara, alkol gibi. Orada eksik/fazla bir şey söylemişsinizdir.

18'den önce ameliyat olmak zaten riskli.

Onemli olan kriter, ameliyat yapmaya alışık bir elin ameliyat etmesi. Profesör ya da uzman olması şart değil.

Doktor riskli olduğundan bahsetmedi hiç ameliyat olabilirsin dedi ve ailemin onayıyla ameliyatımı olmuştum hemde çok uygun bir fiyata. Zaten 2 ay vardı 18'e o zamanlar ve demek ki eli estetik yapmaya alışık degildi doktorun. Kulak burun boğaz doktoruydu. Estetik çok yapmiyordu bunu bilip de ameliyat olmak da benim hatam. Muayene olduğum ilk anda ameliyat tarihi aldırmam da hata. Burnumu o zamanlar çok kafaya taktığım için olsun bitsin gozuyle bakip aceleye getirdim biraz ama muayene olduğum 2.doktordu zaten ve doktor ameliyat sonrası gelip bakmadı bile sadece tamponları aldırmaya gittiğimde gördüm. Ama ameliyat ekibi iyiydi anesteziden önce sohbet ettiler sonrasında benimle ilgilenen hemşire de iyiydi ondan sonra da 6 ay sonra kontrole gittiğimde gördüm doktoru. Bende hata var zaten aceleye getirdim o zamanlar. O yüzden örnek olsun diye anlatıyorum 🙏🏼

Geçmiş olsun;ama şaşırdım. Çünkü burun operasyonları çok kolay geçiyor. Ben de oldum, ameliyattan sonra uyandım, kustum narkozu attım. Sonra yedim içtim zımba gibiydim. Hastanede bile kalmadım, eve geldim. Ertesi gün yürüyerek şubede kalan kargomu almaya gittim.

Çevremde de çok olan var;ama hiç dediğiniz gibi durumlar duymadım. Günlerce kan kusmak vs normal değil.

Back