Estetik - Karın germe estetik ameliyatı (Abdominoplasty, Tummytuck)

Arkadaşlar herkese selamlar

16 gün öne karın germe ve meme protez ameliyatı oldum.Son 10 gündür gögüs altımda mide bölgemde kocaman bir yumru var.Önceleri ödem sandım ve fazla rahatsız etmedi.Gittikçe sertleşti ve büyüdü sanki.Druma gösterdigimde ise ilk hafta masaj önerdi.Herhangi gerileme olmadı.Daha sonrakı hafta ise şırıngayla çekmeyi denedi birşey çıkmadı.Katılaşmış seroma oldugunu söyledi.Masaja devam dedi.
Geçmiyor inmiyor.Yemek yedıkten sonra iyice belirginleşiyor ve baskısı çok rahatsız edici. Birde masaj için kekik yagı önerildi sürdügümde kekik yagıda şiş bölgemi resmen yaktı.Şimdi birde yanık acısı.

Ameliyat olan arkadaşlarımdan ricam böyle bi durum yaşadınızmı.Çözüm olarak ne yapıldı.Olduysa ne kadar sürdü.

Tanının tam adı seroma. Tecrübelerinizi paylaşımlarınızı beklıyorum.

canım öncelikle geçmiş olsun senin için netten bu yazıyı bulabildim ,görsellere bakarsan görüntüde var yazıya bakılırsa bi operasyondaha geçireceksin sanırım geçmiş olsun..Seroma, yarada kan veya pü harici mayi toplanmasıdır. Seroma mayisinin H ve CO2 konsantrasyonu seruma göre daha yüksek, O2 ve globulin ise daha düşüktür. Seromalar, sıklıkla cilt flebi kaldırılan veya çok sayıda lenf kanalı kesilen (radikal mastektomi, kasık ameliyatları vb.) ameliyatları takiben görülür. Lenfatikler kesilmeden önce bağlanırlarsa insidans düşürülebilir. Seromalar, iyileşmeyi geciktirdikleri ve bakteriyel üreme için ideal bir vasat oldukları için genellikle boşaltılmaları gerekir. Büyük bir kısmı iğne aspirasyonu ile boşaltılabilir. Diğer seroma nüksederse sklerozan bir solüsyon (150 cc serumfizyolojik içinde 1 gr tetrasiklin) boşluğa verilir ve aspire etmeden önce 45 dk. bekletilir. Büyük seromalar veya sklerozdan sonra nüks edenler cerrahi olarak boşaltılmalıdır. Boşaltımdan sonra lenfatik sızıntıyı ve tekrar birikmeyi önlemek üzere kompresyon bandajı uygulanmalıdır.

Figencim çok teşekkur ederim.Bunları bende okudum üzücü tabi.Bir umut kısa zamanda geçebilegini düşünerek yazdım.Bazen vücut absorbe edebiliyormuş.Belki dedim masajla falan sorunu çözen olmuştur.Belkı dedim 15 güne kendiliginden dagıldı diyen biri çıkar.Belki işte bir umut.Dr bir hafta bekleyelim dedi.Sanırım aynı şeyı önerecek.Bir ampul bile igne olacak sabrı kalmıyor insanın bazen.

Alakana emegine teşekkur ederim

Aledax, inan çok üzüldüm en baştan beri karında bir sıkıntın vardı, bozma moralini en kısa zamanda geçer inşallah arkadaşım. Ben diğer tarafa yazmıştım baktım cevap yazmamışsın iş var dedim herhalde ..demek bununla uğraşıyordun..doktorun ne diyor peki neden olurmuş böyle bir durum?

........................

Son düzenleme:

................... kızlar pardon

Son düzenleme:

Merhaba jelesec.Evet canım ya karnım biraz sıkıntı yaptı.T bölgesinde yara hala kapanmadı ama idare ediyoruzz.Acısı yok pansuma vs derken tamamen kapanmasını beklıyoruz.

Asıl sıkıntım bu seroma denen mıdeme oturmuş taş parçası.Bazen olabiliyormuş.Geçici desede doktor aceyıp gıcık sinir bozucu.Masaj verdi bekleyelım dedi.Enjektorle çekmeyı denedi ama sertleşmiş bişey çıkmadı.Masaj a devamda edemiyorum.Kekik yagı yumuşatır diye önerdiler.Onuda sürünce resmen yaktı şiş bölgemi.bildigin yanık yanı.

Ameliyat süreci sıkıntılarının tamda sınırındayım sanırım.Ya çitin öteki tarafına hızla atlayacagım yada mız mız burda sizi bıktıracagım.Bakcez artık

Canım bazı sıkıntılar yaşanabiliyor malesef..Allah daha beterinden korusun, ben çok takıntılıyım gelir beni bulur diye bu durumlar...burada bir kaç arkadaş sıkıntısını yazdı sanki benim karnıma olmuş bunlar gibi hissettim oldum. Sen yaz canım her zaman içinde tutma paylaş bizler bikmayız ben hiç bıkmam

Jelesec cigim yüregine saglık.Hissediyor olman gönlünün naifligindendir.

Umarım senın başına hiç bir sıkıntı gelmeden çarçabuk olur biter ameliyatın.En kolayından en güzelinden.

Olmakta olanada müdahele edemiyoruz bazen işte.Yaramı seviyorum vedalaşıyorum.Kızınca kovuyorum ama arsız biraz.Yapıştı kaldı.Sevdi beni sanırım.Ha birde seromam var.
Onlara bi iyilik düşünüyorum.Dur sen.Direk defedecegım en süratlisinden

Ya sabır. Ya şafi.Şifalanıp saglıcakla huzurla yola devam..

Gülerek okudum yazını arkadaşım aman sevmesin çabuk gitsin bu sıkıntılar senden hem memenin hemde karnının keyifini çıkar gitsinler de...

İnşallah canım bende olur atlatırım memede hiç sıkıntı yaşamamıştım öyle olmasını ümit ediyorum...eylüle kaldı artık deniz keyfimi rahat yapayım.Allahım yardım etsin herkes sonuçlarından mutlu olur inşallah ne diyeyim zor işler

................................

Son düzenleme:

Çok geçmiş olsun yaşadığın olayı ilk kez duydum.Kolay atlatırsın inşallah.

ay arkadasIm, senin gelmen yeterli idi, bosver önemli degil.....

Şişlik oluyor lipo yerlerinde de uzun korse mi takıyorsun 3 haftadan sonra şişlikler inmeye başlıyor. Ama lipo yerlerinde ağrı oluyor benim halen sabah kalkınca hafif acı ağrı var.

ben uzun korse giyiyorum, karIn bölgemden diz altIna kadar. Birde karIn bölgemde ayrI tekrar üstüne korse var. Cemil beyin sayfasInda sanki uzun giymeleri gerekmiyor gibi hasta konforundan bahsediyor. Nekadar giyeceksin korseyi, ne tavsiye etti dokt. Cemil beyin internet sayfasIna girdim acIklamalarI güzeldi. Lipo agrIlarInI hissetmiyorum bile, keske yaglarIn hepsi gitsinde agrIya katlanIrIm. Benim takIntIm var bukonuda,kimse anlayamIyor.

arkadasIm, nerelerdesin, valla özledim seni. Iki hafta bugünkü gün hatIrlarsan, sende en az benim kadar heyecanlI idin. Nekadar cabUk geciyor zaman. Iki hafta bitti sayIlIr.
Lipoya gelince takIntIlIyIm arkadasIm, neyapayIm.
Esim beni cok güldürüyor. Ev numaranI gönderde seni arayayIm anlatIrIm....seni cok .

Bende uzun giyiyorum lipo olduğu için ayrıca karnımda bir korse yok. 3 hafta devamlı 3 haftadan sonra geceleri çıkarabilirsin dedi Ama ben geceleri korse yıkadımmı çıkarıyorum devamlı giyiyorum 2 haftam kaldı orada daha ne kadar takıp takmayacağımı söyler artık korsen çok sıkı mı ?

Canım ya diğer taraftayım,orada ameliyat olan arkadaşlarımız vardı onlarla yazışıyoruz. Hep yazıyorum zaman su gibi akıyor...ya yapma gözünü seveyim takıntı yapacak bir durumun yok inan olsa söylerim,sen böyle, düşünürsen ben atayım köprüden kendimi hoş ve ince bir bayansın tamam yazdım teli öptüm seni çok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…