• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Estetik - Karın germe estetik ameliyatı (Abdominoplasty, Tummytuck)

arkadaslar, 28. Nisan cumartesi mini karIn germe, lipo...amel. gerceklesecek.
Doktorum Ercan karacaoglu....
Cok heycanlIyIm, tabikide korkuyorum...

Şimdiden geçmiş olsun.Korkmana gerek yok canım uyu uyan her şey bitmiş.Ağrı sızı vs yok.Heyecan olsun tabiii güzel karın hayalin gerçek oluyor.

Kızlar cuma yaklaşıyor ben adet oldum inşallah olumsuz etkilemez ameliyatı. Hiçbirşey hissetmiyorum bu normal mi ?

Canım hiç bir etkisi olmadı.Bende aynı durumdaydım.Şimdiden geçmiş olsun belki girmişindir ameliyata.Dualarım seninle mübarek gün.Hayırlı haberlerini yazarsın.

arkadaşlar bende mini karın germe ameliyatı olacağımmm... nasip se 27 nisan daaa...anesteziden korkuyorummmm....

Aklına getirme böyle şeyleri.Teknoloji o kadar gelişmiş ki.İyi bir doktorun ekibide iyidir.Korkular yersiz.Uyu uyan her şey bitmiş sadece güzel olacak karnını düşün yaz geldi yaza fit gireceksin.

Bugün serayın ameliyatı varmış.Hayırlı haberlerini bekliyoruz.İki gündür interneti açamadım unutmuşum bu günü.Tüm ameliyat olacak arkadaşlara şimdiden geçmiş olsun.

Selam herkese, ameliyat olacak tüüm arkadaşlara şimdiden geçmiş olsun,çok güzel haberlerinizi okuyacağız işallah umarım ben de yakın zamanda bu haberi verebilirim.
Bu arada bir şey de sormak istiyorum. İşyerinden bu işlem için izin alırken göbek fıtıgı operasyonu olarak bilgi vermeyi düşünüyorum, çok dallanıp budaklanmasın şirkette ne dersiniz?

Selam herkese, ameliyat olacak tüüm arkadaşlara şimdiden geçmiş olsun,çok güzel haberlerinizi okuyacağız işallah umarım ben de yakın zamanda bu haberi verebilirim.
Bu arada bir şey de sormak istiyorum. İşyerinden bu işlem için izin alırken göbek fıtıgı operasyonu olarak bilgi vermeyi düşünüyorum, çok dallanıp budaklanmasın şirkette ne dersiniz?

bencede, ben böyle seylere cok acIk olmama rahmen isyerlerinde hic gerek yok. Gereksiz büyütülebiliyor. Gerci farkedilecek tabiki budurumda artIk bilemem.....:)

Bugün serayın ameliyatı varmış.Hayırlı haberlerini bekliyoruz.İki gündür interneti açamadım unutmuşum bu günü.Tüm ameliyat olacak arkadaşlara şimdiden geçmiş olsun.

Bentoprak ben ve nlglb 14 30 da ziyarete gidiyoruz.Gel hadi sende hava güzel laflarız,kahve sözün duruyor unutma:ssz:

internette araştırdıkça daha da korkmaya başladım. bu emboli falan.. ne bileyimmm...kan pıhtısı da olabiliyormuşş.. ben çok taktım galiba .. korkuyorumm..

iyi yaparsın ne gerek var milletin bilmesine dimii.. :))) bende kadın hastalıklarından dedim :))))

internette araştırdıkça daha da korkmaya başladım. bu emboli falan.. ne bileyimmm...kan pıhtısı da olabiliyormuşş.. ben çok taktım galiba .. korkuyorumm..

merhaba ,bende tam bunu düşünüyordum..dün doktorada sordum..evet her ameliyatta bu risk var dedi:5: ama lipo yapılınca dahada artıyormuş risk...ağrısından filan değilde bende bundan korkuyorum.. acaba eskiden dahamı çok oluyordu ALLaha şükür son zamanlarda duymadım ve duymamda inşalla,h birde bilen varmı ,bu risk ameliat bitene kadarmı ,yoksa süresi belli olmuyormukii?

Son düzenleme:
KOMPLİKASYONLAR VE ÇIKABİLECEK SORUNLAR

Her ameliyatta olduğu gibi bu ameliyat için de korkulan komplikasyonların başında, kanama ve enfeksiyon var.

Bu tür ameliyatlarda ciddi bir kanama olması olasılığı yok ama morarma şeklinde basit hematomlar görülebilir.

Ameliyattan sonra beşinci gün civarında oluşan kızarıklık, ateş ve şişlik enfeksiyon habercisi olabilir. Çözüm enfeksiyonun temizlenmesi ve tabii antibiotik tedavisi olacaktır.

Cilt kaybı, yine nadir olmasına rağmen görülebilecek komplikasyonlar arasındadır. Daha çok aynı bölgeye ikinci kez ve çok kapsamlı bir liposuction yapıldığında görülebilir. Tek bir sigara bile bu olasılığı arttıracaktır. Sakın bir şey olmaz diye sigaraya başlamayın. Her ameliyattan sonraki ilk iki haftanın kritik olduğunu unutmayın.

Ameliyatta kullanılan ilaçlarının dozlarının da iyi hesaplanması gerekiyor. Tumesan sıvısı yüksek miktarda lokal anesteteikler içerdiği için belli doz miktarlarına çok dikkat edilmesi gerekli. Doz aşımında bazı nörolojik bulgular ortaya çıkabilir.

Emboli de, her ne kadar düşük bir olasılık olduğunuyukarıda uzun uzun anlattıysam da ihtimal dahilinde.

Son düzenleme:
• “ölenler oluyormuş, gazetelerde çıkıyor, doğru mu?”

Her ameliyatın riski vardır. Ama liposuction bunlar içerisinde en risksiz olanlardan biri. İlk liposuction yapılmaya başlandığı yıllarda, 30 - 40 sene önce, tumesan tekniği bilinmiyordu. Yağlar alınırken ciddi kanamalar olabiliyordu ve yağ embolisi denilen, parçalanmış yağların damarlar içerisinde birikmesi olarak tarif edebileceğim ciddi komplikasyonlar görülüyordu. Üstelik bu hastaların ameliyat bölgeleri morarıyor ve bu morluklar aylarca geçmiyordu. O yıllardan kalan bu kötü “repütasyon” hala devam ediyor. Tumesan tekniği ile bu tür sorunlar artık neredeyse hiç yaşanmıyor. Gazetelerde çıkan haberler her seferinde eğitimi olmayan insanların yaptığı ameliyatlar. Eğer doktorunuzun bu konuda bir eğitimi ve tecrübesi varsa ciddi bir komplikasyon ortaya çıkması gerçekten çok küçük bir olasılık.

merhabalar , karın germe ve silikon ameliyatı olmayı çok istiyorum 1,5 yaş arayla iki çocuğum var ve ikiside sezeryan,küçüğüm 18 aylık büyüğüm 36 aylık ,spor yapamıyorum yada yapmıyorum diyeyim. izmitte yaşıyorum ve eşimi ikna ettim gibi :)) ama gelin görün ki kime ameliyat olucam ve fiyatlar nasıl? çok geriye dönük bakamadım tavsiyelerinizi, önerilerinizi bekliyorum beni cevapsız bırakmayın ;)) görüşürüz.

merhaba ,bende tam bunu düşünüyordum..dün doktorada sordum..evet her ameliyatta bu risk var dedi:5: ama lipo yapılınca dahada artıyormuş risk...ağrısından filan değilde bende bundan korkuyorum.. acaba eskiden dahamı çok oluyordu ALLaha şükür son zamanlarda duymadım ve duymamda inşalla,h birde bilen varmı ,bu risk ameliat bitene kadarmı ,yoksa süresi belli olmuyormukii?

bende bunu merak ediyorum..bunun süresi ne kadar yani ameliyattan ne kasar sonra bu risk kalkıyor...

• “ölenler oluyormuş, gazetelerde çıkıyor, doğru mu?”

Her ameliyatın riski vardır. Ama liposuction bunlar içerisinde en risksiz olanlardan biri. İlk liposuction yapılmaya başlandığı yıllarda, 30 - 40 sene önce, tumesan tekniği bilinmiyordu. Yağlar alınırken ciddi kanamalar olabiliyordu ve yağ embolisi denilen, parçalanmış yağların damarlar içerisinde birikmesi olarak tarif edebileceğim ciddi komplikasyonlar görülüyordu. Üstelik bu hastaların ameliyat bölgeleri morarıyor ve bu morluklar aylarca geçmiyordu. O yıllardan kalan bu kötü “repütasyon” hala devam ediyor. Tumesan tekniği ile bu tür sorunlar artık neredeyse hiç yaşanmıyor. Gazetelerde çıkan haberler her seferinde eğitimi olmayan insanların yaptığı ameliyatlar. Eğer doktorunuzun bu konuda bir eğitimi ve tecrübesi varsa ciddi bir komplikasyon ortaya çıkması gerçekten çok küçük bir olasılık.

ben hiç ölüm haberi bulamadım bu konuyla ilgiliii.. bilmiyorum var mıııı.. inş. yoktur... :(((

merhabalar , karın germe ve silikon ameliyatı olmayı çok istiyorum 1,5 yaş arayla iki çocuğum var ve ikiside sezeryan,küçüğüm 18 aylık büyüğüm 36 aylık ,spor yapamıyorum yada yapmıyorum diyeyim. izmitte yaşıyorum ve eşimi ikna ettim gibi :)) ama gelin görün ki kime ameliyat olucam ve fiyatlar nasıl? çok geriye dönük bakamadım tavsiyelerinizi, önerilerinizi bekliyorum beni cevapsız bırakmayın ;)) görüşürüz.

merhaba.. ben devlet hastanesinde olacağım..benimki mini karın germe ameliyatı lipoda uygulayacakk.. fiyatı 900 tl.. gerisini devlet karşılıyor....

Back