- 1 Şubat 2023
- 1
- 3
- 44
Merhaba guzel bayanlar...ben de ayin 20sinde lipo,tam karin germe ve protezli meme diklestirme operasyonu oldum.1.57 boyunda 54 kg olarak girdim bu ise.Benim sorunum dogum sonrasi yasadigim psikolojik durumlar sebebi ile kurdesen olup delicesine karnimi kasidigimdan hamilelik boyunca bir tane bile catlamayan karnimin harita haline gelmesi idi ve elbette alt karnim da vardi.Yaklasik 5.5 saat suren operasyon sonrasi narkotik agri kesiciler sayesinde agri pek hissetmedim.Ilk ayaga kalktigimda bir daha yuruyemem sandim cunku direnler beni mahvetti. 3.gun direnler cikinca daha iyice gibiydim(bu arada diren cikma mevzusu kafamda travma idi ama asla bekledigim gibi okmadi rahatti...deriiin nefes bitti gitti) ama yine de yurumek eziyetti.Hastane cikisi yurtdisi bir influencerda gordugum taktikle yastikla karnima destek olarak yurudum ve arabada da karnima hep yastikla destek oldum.Protez kas alti yapilsaydi oturup kalkarken kollarimi kullanamazdim orasi net.Catlaklarimin gobek deligi altinda olanlari komple gitti gobek uzerinde olanlar ise yeni gobek deliginin altindalar fakat zamanlar odemler gidince daha da asagi ineceklermis. Beni zorlayan lipo oldu acikcasi.Ozellikle sag yanim oturup kalkarken agriyor.Dik yurumek icin erken ve dik olamamak elbette ki sirt agrisi yapiyor.1 hafta kontrolumde bant acildi soyle bir baktim dikislere fena degildi ama ilk ciktigimda pileli gibiydi resmen ama acilacagini biliyordum ki 1 haftada o pileli durumlar acilmis ve daha da iyi olacak diye umit ediyorum.Yine bantlanip kapatildi ve hergun bant uzerinden batikonlayacakmisim bantlar icine gecirebiliyormus.Gobek deligi kenarlari birbirine yapismasin diye batikonlu gazli bez konuluyor icine.O gazli bezi cimbizla ice itmek cok rahatsiz edici ama yapilmasi gerekiyormus.Odem konusunda asla bitli cayi ve hap kullandirmiyor doktorum.Bu tarz urunlerin tam tersi odem tutmaya sebep olabilecegini soyluyor.Simdilik kendisine guveniyorum bu konuda.En az 3.5 lt su icip yurursen hicbirine gerek olmaz diyor.Memelere gelirsek suan yuzune bakilacak gibi degiller cok odemliler ve t scar oldugundan kesi cok tabi.Cok karisik yazdim kusura bakmayin.Sorunuz olursa cevaplamaya hazirim