Estetik - Karın germe estetik ameliyatı (Abdominoplasty, Tummytuck)

Merhaba guzel bayanlar...ben de ayin 20sinde lipo,tam karin germe ve protezli meme diklestirme operasyonu oldum.1.57 boyunda 54 kg olarak girdim bu ise.Benim sorunum dogum sonrasi yasadigim psikolojik durumlar sebebi ile kurdesen olup delicesine karnimi kasidigimdan hamilelik boyunca bir tane bile catlamayan karnimin harita haline gelmesi idi ve elbette alt karnim da vardi.Yaklasik 5.5 saat suren operasyon sonrasi narkotik agri kesiciler sayesinde agri pek hissetmedim.Ilk ayaga kalktigimda bir daha yuruyemem sandim cunku direnler beni mahvetti. 3.gun direnler cikinca daha iyice gibiydim(bu arada diren cikma mevzusu kafamda travma idi ama asla bekledigim gibi okmadi rahatti...deriiin nefes bitti gitti) ama yine de yurumek eziyetti.Hastane cikisi yurtdisi bir influencerda gordugum taktikle yastikla karnima destek olarak yurudum ve arabada da karnima hep yastikla destek oldum.Protez kas alti yapilsaydi oturup kalkarken kollarimi kullanamazdim orasi net.Catlaklarimin gobek deligi altinda olanlari komple gitti gobek uzerinde olanlar ise yeni gobek deliginin altindalar fakat zamanlar odemler gidince daha da asagi ineceklermis. Beni zorlayan lipo oldu acikcasi.Ozellikle sag yanim oturup kalkarken agriyor.Dik yurumek icin erken ve dik olamamak elbette ki sirt agrisi yapiyor.1 hafta kontrolumde bant acildi soyle bir baktim dikislere fena degildi ama ilk ciktigimda pileli gibiydi resmen ama acilacagini biliyordum ki 1 haftada o pileli durumlar acilmis ve daha da iyi olacak diye umit ediyorum.Yine bantlanip kapatildi ve hergun bant uzerinden batikonlayacakmisim bantlar icine gecirebiliyormus.Gobek deligi kenarlari birbirine yapismasin diye batikonlu gazli bez konuluyor icine.O gazli bezi cimbizla ice itmek cok rahatsiz edici ama yapilmasi gerekiyormus.Odem konusunda asla bitli cayi ve hap kullandirmiyor doktorum.Bu tarz urunlerin tam tersi odem tutmaya sebep olabilecegini soyluyor.Simdilik kendisine guveniyorum bu konuda.En az 3.5 lt su icip yurursen hicbirine gerek olmaz diyor.Memelere gelirsek suan yuzune bakilacak gibi degiller cok odemliler ve t scar oldugundan kesi cok tabi.Cok karisik yazdim kusura bakmayin.Sorunuz olursa cevaplamaya hazirim👍

Benim ameliyatım tam bugün 1 ay oldu aralık 31 de oldum bende benim hala karnımda şişlik var çok ödem oldu üstüne enfeksiyon kaptım bu yüzden çok dikkat edin bu duruma görüntüme gelince yani istediğim gibi değil şuanda 6.ayda belli oluyormuş ne yazıkki ağrım olmadı demicem evet oldu birde o ağrılarımla yetmezmiş gibi enfeksiyon kaptım çok şükür geçti dikişlerim kavuştu dün işe başladım
Çok geçmiş olsun güle güle kullanın benimde ameliyatımın üçüncü günü bugün, çok ağrım yok ama henüz çok yeni olduğu için nasıl oldum göremiyorum. Çok teşekkür ederim

Merhabalar ben de yaklaşık 3 ay önce karın germe ve lip oldum.Fakat benim de sıkıntım karnım düz ama ilk uyandığımda.Sonrasında içime çekince düz,serbest bırakınca bombeli şişiyor ve karnım geriliyor😵‍💫doktoruma sordum bol bol karın çalışıp kaslarını güçlendireceksin dedi.Bakalım 1 sene dolana kadar deneyeceğim ama hala devam ediyorsa ben de revizyon düşüneceğim😏ama ben de aynı doktoruma yaptırmam diye düşünüyorum ama alternatif hakkında da bilgim yok🤷‍♀️Araştıracağım.Sizin normal hali ve şiş hali nasıl bir de sizin karın kaslarınız dikilmiş miydi?
Ben de Murat Sarıcı iyi diye duymuştum ama bilgisi tecrübesi olan var mı?
Evet karın kaslarim dikildi, Bı yerde bombe var ve bombe bazen tamamen iniyor bazen de yumurta gibi çıkıyor, eğer su toplar ve iylesmezse kistlesiyormus, zaman gösterecek gibi, Dr um da net konuşmuyor. Murat Sariciyi araştıracağım teşekkürler 🙏

Ben izler icin slikon bant kullanmaya basladim ama kafam da karisti. Bu bantlarin altinda dikis izleri nasil iyilesecek. 1,5 ay oldu ameliyat olali o nedenle bantlari yapistirmakta sorun olmaz diye dusundum ama oksijenle de temasi kesiliyor ve siz cikarmasaniz cikmiyor. Bant kullananlar nasil kullaniyorsunuz?

Ben izler icin slikon bant kullanmaya basladim ama kafam da karisti. Bu bantlarin altinda dikis izleri nasil iyilesecek. 1,5 ay oldu ameliyat olali o nedenle bantlari yapistirmakta sorun olmaz diye dusundum ama oksijenle de temasi kesiliyor ve siz cikarmasaniz cikmiyor. Bant kullananlar nasil kullaniyorsunuz?
Ben 6 ay kullandım silikon banti , şu an yara izin oldukça beyazladi kullanmasaydim nasıl olurdu bilmiyorum tabi, yarada kloid oluşumunu engelliyormuş. Ben banyodan banyoya çıkarıp tekrar tekrar kullanıyordum taki yapiskanligi gidinceye kadar

Ben silikon bant hiç kullanmadım açıkçası ama silikon jel kullanıyorum.Toplamda 3 ay günde bir kez kullanmamı söyledi doktorum bakalım🤷‍♀️

ben 16 ocakta karın germe ameliyatı oldum lipo olmadı. genital bölgemin üstünde şişlik var yumruk büyüklüğünde böyle olan oldu mu geçer mi ödem midir :KK43: bu süreçte böyle yaşayanlar cevap verirse çok mutlu olurum 🙏🏻

ben 16 ocakta karın germe ameliyatı oldum lipo olmadı. genital bölgemin üstünde şişlik var yumruk büyüklüğünde böyle olan oldu mu geçer mi ödem midir :KK43: bu süreçte böyle yaşayanlar cevap verirse çok mutlu olurum 🙏🏻
Hepimizde oluyor o sislik. 1,5 ay oldu hala biraz sis. Sivi birikiyormus oraya. Yara izleri de asagu iniyormus zamanla

Merhaba benim 16. Gunum ıstersem dik yuruyorm dınlenmeye devam karnım bıraz fazla sert gıbı dr dıkkat ermedınmı ınsallh iç kanaman yktur dedi dınlendm dedım corba yaptım 1/2 defa ama agır kaldrmadm yuruyup dınlenecektın dedi inş ters durum yoktur yaramın surumu ıyı pansuman devam benımde aralıjta kontrol var karın sertlık için dr kontrol altındasn dedi inş duzelır dnlenıyrm sadece ve yuruyorum ev içinde dsarı çıkmadm tek basıma
Bende Sema Özden de oldum 13 Aralık 2 ay oldu diyelim ama hala gerginlik sertlik var siz basıl oldunuz

Arkadaşlar karın germemin üstünden tam 1 yıl geçti. Zaman zaman yazdım buraya ilerlemeyi. Ben de en çok uzun vadede ne olacağını merak ediyordum. şimdi yıldönümünü de yazacağım süreci merak edenler için. 6. Ayda pilatese başlamıştım ve hala devam ediyorum. Karın kaslarımı artık çok iyi hissediyorum. Eskiden yıllarca reformer pilates yaptım ama karnımı hiç hissetmiyormuşum boşuna kendimi yormuşum yani. Karnım artık dümdüz olduğu için spor yapmama rağmen biraz saldım ve 2 kilo falan aldım ancak göbeğim gayet iyi kilo biraz popoya gitti yani. Ve ben bu durumdan da gayet memnunum 😃 dikiş izlerim silikleşti, ayrıca aşağı doğru kaydı. Artık iç çamaşırımdan hiç belli olmuyor. Göbek deliğim de normale döndü, dikişler hiç belli olmuyor. Hiç ameliyat olmamışım gibi hissediyorum artık. Yani 1 yılda tamamen normale dönülüyor ve hatta eskisinden de iyi oluyor. Tabi ben hem ameliyatta hem de sonraki süreçte hiç sorun yaşamadım çok şükür. Tüm süreç olması gerektiği gibi geçti. Ameliyat olacaklara tavsiyem 1. Doktoru sosyal medya reklamlarına göre değil gerçek tavsiyelere göre seçin, 2. İlk 15 gün hiç bir iş yapmayın kendinize çok iyi bakın baktırın, 3. Sabırlı olun ilk aylar ödem oluyor şişlik oluyor, izler geçmiyor gibi geliyor vs vs ancak hepsi sürecin bir parçası. Ben hiç pişman olmadım ve hatta hala her aynaya baktığımda iyiki ameliyat olmuşum cesaret etmişim diyorum 😊 şimdilik böyle sevgiler herkese ❤️

Arkadaşlar karın germemin üstünden tam 1 yıl geçti. Zaman zaman yazdım buraya ilerlemeyi. Ben de en çok uzun vadede ne olacağını merak ediyordum. şimdi yıldönümünü de yazacağım süreci merak edenler için. 6. Ayda pilatese başlamıştım ve hala devam ediyorum. Karın kaslarımı artık çok iyi hissediyorum. Eskiden yıllarca reformer pilates yaptım ama karnımı hiç hissetmiyormuşum boşuna kendimi yormuşum yani. Karnım artık dümdüz olduğu için spor yapmama rağmen biraz saldım ve 2 kilo falan aldım ancak göbeğim gayet iyi kilo biraz popoya gitti yani. Ve ben bu durumdan da gayet memnunum 😃 dikiş izlerim silikleşti, ayrıca aşağı doğru kaydı. Artık iç çamaşırımdan hiç belli olmuyor. Göbek deliğim de normale döndü, dikişler hiç belli olmuyor. Hiç ameliyat olmamışım gibi hissediyorum artık. Yani 1 yılda tamamen normale dönülüyor ve hatta eskisinden de iyi oluyor. Tabi ben hem ameliyatta hem de sonraki süreçte hiç sorun yaşamadım çok şükür. Tüm süreç olması gerektiği gibi geçti. Ameliyat olacaklara tavsiyem 1. Doktoru sosyal medya reklamlarına göre değil gerçek tavsiyelere göre seçin, 2. İlk 15 gün hiç bir iş yapmayın kendinize çok iyi bakın baktırın, 3. Sabırlı olun ilk aylar ödem oluyor şişlik oluyor, izler geçmiyor gibi geliyor vs vs ancak hepsi sürecin bir parçası. Ben hiç pişman olmadım ve hatta hala her aynaya baktığımda iyiki ameliyat olmuşum cesaret etmişim diyorum 😊 şimdilik böyle sevgiler herkese ❤️
Paylasim icin tesekkur ederim❤️ izler icin birsey kullandini mi? Kullandiysaniz ne kadar sure kullandiniz?

Paylasim icin tesekkur ederim❤️ izler icin birsey kullandini mi? Kullandiysaniz ne kadar sure kullandiniz?
ben organizk ev yapımı kantaron yağı kullandım, ilk aylar sürekli sabah akşam sürdüm. ama sonra bıraktım zamanla zor gelmeye başladı, fakat aslında çok faydasını gördüm.

Merhaba herkese.
Uzun yıllardır hep uzaktan takip ettim buraları. Özellikle de bu konuyu. Nihayet ameliyat olmaya karar verdim. Perşembe günü inşallah tam karın+lipo olacağım. Ben paylaşımlarınızdan çok faydalandım ben de üye olup hem tecrübelerimi paylaşmak hem de gerektiğinde sizlere danışmak adına aranıza katıldım. İnşallah herşey çok iyi olur. Endişe ve korkularım var fazlasıyla. Önerilerinizi ve dualarınızı beklerim .

Merhaba hangi doktora ameliyat oldunuz acaba sadece karın germe mi oldu lipo BBL ve göğüs büyütme de istiyorum ben göğüslerim emzirmekten dolayı içi boşa ve küçüldü karnım da aynı durumdayım çok egzersiz yaptım hiç karnımı hissetmiyorum hep aezeryandan sanıyordum ama demekki kaslar ile ilgilymiş

X