- 18 Kasım 2022
- 51
- 23
Çok geçmiş olsun baya kolaylamışsınız bana göre.Ben de ne zaman normale dönüleceğini çok merak ediyorum.Benim de göbek deliğim için batikon ve fito krem kullanıyorum.Hala dikişlerimde ameliyattan çıktığım şekildeki bantlarım var onlara bir şey yapmıyorum.Cuma günü birdaha kontrolüm var.Hala dik yürüyemiyorum.Merhabalar
İlk doğumdan sonra toparlayan karnım ikinci gebelikte hiç toplayamadı ve iri de bebekti kaslar dayanamadı sanırım taşımaya. Üç sene geçti doğumumdan ve bir ara 55 kg olmama rağmen (170 boyum) hala göbeğim vardı. Sinir oluyordum . reformer pilatese de gittim aylarca ama yok çare olmadı. O karın düzleşmedikçe de oturur yiyordum ne anlamı varki eski haline gelmedikçe diye. Karnımda çatlaklar yok benim buruşuk derim de yoktu. En son dayanamadım gittim mini karın germe oldum ve o göbek sebebi olan karın kası ayrılmasını diktirdim. Aynı anda da burun deviasyonu ameliyatı oldum.
Öncelikşe söyleyeyim asla ikisini birlikte olmayın. Meme olur mesela ama burun asla. Nefes alamadıkça karnım ağrıdı resmen. Bir hafta tamponlarla durdum. Genzim aktığı için öksürük oluyordu ve karnımı çok zorladı bu durum yoksa sadece karın olsa bence dert değil. En zoru burundu bence. Karnımdaki dren 6 gün kaldı. Çıktığıöda korse giydirmişlerdi. Çift korse vardı bende. Bacaklı tüm bir korse ve belde ekstra cırt cırtlı korse. Ameliyat 5 saat sürmüş eşim kafayı yemiş tabi.
İlk 3 gün kabus gibi. Sonra rahatlanıyor. Ben burnumdan kaynaklı rahat yemek yiyemedim. Bilaç gün bişi yiyemeyince kabızlık oldu. Karnımdanda ıkınamadığımdan ölcem sandım en son lavman yaptım da rahatladım sonra katı yiyeceklere geçtiğim için sorun olmadı. Bugün 22. Günüm. Burnum iyi ama ben bu sayfa karın germe için olduğundan esas bundan bahsedicem. Karnım gergin ve dike yakın yürüyorum hala çift korseliyim. Dikişler kapanmıştı aslında ama dün banyo sonrası bir baktım siyah bi nokta delik şeklinde. Hemen dr uma attım resmimi. Eriyen dikiş yeri orası antibiyotikli krem sür dedi ona başladım. Bu güne dek başka bişi sürmemiştim batikon vs dahil çünkü hiçbişi sürme demişti. İçteki korse bollaştı ama kilomda değişiklik yok. Bel kısmımda lipo var bir de iç bacakta azıcık. Ne kdr yağ gitti bilmiyorım ama şu an 64 kg yum. Öncesinde ölçülmedim. Ameliyat gününden beri de diyetteyim. Ödem için bromelain kullanıyorum. Adet de oldum yarın bitecek belki daha da düşer kilom tartılmadım henüz adetim diye. Üç hafta annem kaldı benle evde iki çocuk var malum. Ama geçen gün gitti. Haftasonu eşim yardım etmesine rağmen yorulmuşum. Bitim kanlandı herhalde iyi hissediyorum diye. İşte o delik gibi şeyi görünce dur kızım dedim kendime daha iyileşmiş olamazsın. Sonra açtım bu topiği sabah beri okuyorum acaba benle aynı süreçten geçenler var mı diye.. çok sorularım var size. Dikişin resmini de atıcam.
Birincisi ben eski halime tam olarak ne zmn döncem? Yani artık çocuklarla yerde boğuşacak zamana, evi süpürüp temizlicek zamana ne zmn gelicem?
Cinsel ilişkiyi sormuştım dr a 1 ay sonra demişti ama bnm 22. Günüm hiç 1 hafta sonra olabilcek gibi gelmiyor. Deneyen var mı bir ay sonunda?
Dikiş için sizin dr lar ne demişti pansuman vs?
Korselerden cırtlı olanı çıkardım. Forumda bir kan dolaşımını durdurduğundan yaralar zor iyileşiyor demiş. Alttaki bollaştı rahat ztn o kaldı bi. Bugün böyle kalayım dedim. Korkuyorum dikişler açılcak diye ya
Ne zaman normale dönülüyor,korse çıkıp normal yaşama geçiliyor merak ediyorum açıkçası