Estetik - Karın germe estetik ameliyatı (Abdominoplasty, Tummytuck)

Merhabalar
İlk doğumdan sonra toparlayan karnım ikinci gebelikte hiç toplayamadı ve iri de bebekti kaslar dayanamadı sanırım taşımaya. Üç sene geçti doğumumdan ve bir ara 55 kg olmama rağmen (170 boyum) hala göbeğim vardı. Sinir oluyordum . reformer pilatese de gittim aylarca ama yok çare olmadı. O karın düzleşmedikçe de oturur yiyordum ne anlamı varki eski haline gelmedikçe diye. Karnımda çatlaklar yok benim buruşuk derim de yoktu. En son dayanamadım gittim mini karın germe oldum ve o göbek sebebi olan karın kası ayrılmasını diktirdim. Aynı anda da burun deviasyonu ameliyatı oldum.
Öncelikşe söyleyeyim asla ikisini birlikte olmayın. Meme olur mesela ama burun asla. Nefes alamadıkça karnım ağrıdı resmen. Bir hafta tamponlarla durdum. Genzim aktığı için öksürük oluyordu ve karnımı çok zorladı bu durum yoksa sadece karın olsa bence dert değil. En zoru burundu bence. Karnımdaki dren 6 gün kaldı. Çıktığıöda korse giydirmişlerdi. Çift korse vardı bende. Bacaklı tüm bir korse ve belde ekstra cırt cırtlı korse. Ameliyat 5 saat sürmüş eşim kafayı yemiş tabi.
İlk 3 gün kabus gibi. Sonra rahatlanıyor. Ben burnumdan kaynaklı rahat yemek yiyemedim. Bilaç gün bişi yiyemeyince kabızlık oldu. Karnımdanda ıkınamadığımdan ölcem sandım en son lavman yaptım da rahatladım sonra katı yiyeceklere geçtiğim için sorun olmadı. Bugün 22. Günüm. Burnum iyi ama ben bu sayfa karın germe için olduğundan esas bundan bahsedicem. Karnım gergin ve dike yakın yürüyorum hala çift korseliyim. Dikişler kapanmıştı aslında ama dün banyo sonrası bir baktım siyah bi nokta delik şeklinde. Hemen dr uma attım resmimi. Eriyen dikiş yeri orası antibiyotikli krem sür dedi ona başladım. Bu güne dek başka bişi sürmemiştim batikon vs dahil çünkü hiçbişi sürme demişti. İçteki korse bollaştı ama kilomda değişiklik yok. Bel kısmımda lipo var bir de iç bacakta azıcık. Ne kdr yağ gitti bilmiyorım ama şu an 64 kg yum. Öncesinde ölçülmedim. Ameliyat gününden beri de diyetteyim. Ödem için bromelain kullanıyorum. Adet de oldum yarın bitecek belki daha da düşer kilom tartılmadım henüz adetim diye. Üç hafta annem kaldı benle evde iki çocuk var malum. Ama geçen gün gitti. Haftasonu eşim yardım etmesine rağmen yorulmuşum. Bitim kanlandı herhalde iyi hissediyorum diye. İşte o delik gibi şeyi görünce dur kızım dedim kendime daha iyileşmiş olamazsın. Sonra açtım bu topiği sabah beri okuyorum acaba benle aynı süreçten geçenler var mı diye.. çok sorularım var size. Dikişin resmini de atıcam.
Birincisi ben eski halime tam olarak ne zmn döncem? Yani artık çocuklarla yerde boğuşacak zamana, evi süpürüp temizlicek zamana ne zmn gelicem?
Cinsel ilişkiyi sormuştım dr a 1 ay sonra demişti ama bnm 22. Günüm hiç 1 hafta sonra olabilcek gibi gelmiyor. Deneyen var mı bir ay sonunda?
Dikiş için sizin dr lar ne demişti pansuman vs?
Korselerden cırtlı olanı çıkardım. Forumda bir kan dolaşımını durdurduğundan yaralar zor iyileşiyor demiş. Alttaki bollaştı rahat ztn o kaldı bi. Bugün böyle kalayım dedim. Korkuyorum dikişler açılcak diye ya
Çok geçmiş olsun baya kolaylamışsınız bana göre.Ben de ne zaman normale dönüleceğini çok merak ediyorum.Benim de göbek deliğim için batikon ve fito krem kullanıyorum.Hala dikişlerimde ameliyattan çıktığım şekildeki bantlarım var onlara bir şey yapmıyorum.Cuma günü birdaha kontrolüm var.Hala dik yürüyemiyorum.
Ne zaman normale dönülüyor,korse çıkıp normal yaşama geçiliyor merak ediyorum açıkçası

Çok geçmiş olsun baya kolaylamışsınız bana göre.Ben de ne zaman normale dönüleceğini çok merak ediyorum.Benim de göbek deliğim için batikon ve fito krem kullanıyorum.Hala dikişlerimde ameliyattan çıktığım şekildeki bantlarım var onlara bir şey yapmıyorum.Cuma günü birdaha kontrolüm var.Hala dik yürüyemiyorum.
Ne zaman normale dönülüyor,korse çıkıp normal yaşama geçiliyor merak ediyorum açıkçası
Size de çok çok geçmiş olsun. Bnm karın germede göbek deliğim baştan yapılmadı. Yer değiştirmeden yapıldı çok sarkıklık olmadığıdan. Sabah beri sayfalarca yazı okudum. Genel itibariyle 4. Aydan sonra normal yaşantıya dönmüşler ama çok değil mi? Ben dr uma sorduğumda iki ay sonra tekrar baştan ameliyat olcak hale gelirsin demişti ( meme silikon istiyordum da onu diyor) ama eşim istemiyor vazgeçti benim bu hallerimi görünce. Hadi diyoe onlar sağlık için gerekliydi bişi demedim ama ben seni kaybetme korkusu yaşamak istemiyorum bir daha diyor. Ztn bnm de tekrar ameliyata girecek gücüm yok ne yalan söyliyim

Size de çok çok geçmiş olsun. Bnm karın germede göbek deliğim baştan yapılmadı. Yer değiştirmeden yapıldı çok sarkıklık olmadığıdan. Sabah beri sayfalarca yazı okudum. Genel itibariyle 4. Aydan sonra normal yaşantıya dönmüşler ama çok değil mi? Ben dr uma sorduğumda iki ay sonra tekrar baştan ameliyat olcak hale gelirsin demişti ( meme silikon istiyordum da onu diyor) ama eşim istemiyor vazgeçti benim bu hallerimi görünce. Hadi diyoe onlar sağlık için gerekliydi bişi demedim ama ben seni kaybetme korkusu yaşamak istemiyorum bir daha diyor. Ztn bnm de tekrar ameliyata girecek gücüm yok ne yalan söyliyim
Ne yalan söyleyeyim ben bu kadar zor meşakatli bir süreç olacağını düşünmüyordum.Yani max 1 hafta sonra her şey normale döner diyordum ama malesef öyle değilmiş.Bence en zoru karın.Ben yıllar önce burnumu yaptırmıştım 1 hafta sonra hiçbir şey yokmuş gibi hayatıma devam etmiştim.Bana da öyle geliyor minimum 3 aydan önce normale dönülmez gibi

Ne yalan söyleyeyim ben bu kadar zor meşakatli bir süreç olacağını düşünmüyordum.Yani max 1 hafta sonra her şey normale döner diyordum ama malesef öyle değilmiş.Bence en zoru karın.Ben yıllar önce burnumu yaptırmıştım 1 hafta sonra hiçbir şey yokmuş gibi hayatıma devam etmiştim.Bana da öyle geliyor minimum 3 aydan önce normale dönülmez gibi
Evet burun olayını atlattım açıkcası. İlk hafta kabustu tamponlar vs. Sonraki iki hafta geniz akıntısı pıhtı parçaları vs.. şimdi 23. Gün ve gayet iyiyim. İşte çocuklardan korumaya çalışıyorum. Nefes alabiliyorum en güzeli de bu. İç hattaki dikişler üç ayda eriyecekmiş o yüzden o kısım rahatsız edici. Tam olarak ne zmn düzeldiniz siz burun için? Yani sümkürmek bile yasak ya, normal eski burnumuz gibi ne zmn olmuştu?

Karın kısmına gelirsek dikişlerim açılmasın başka bişi istemiyorum şu an. Beni en çok o korkutuyor. Ben dik yürümeye başlamıştım yürüyüşlerde yapıyordum böyle olunca gerisin geri yattım yatağa valla. Yine eğik yürüyorum ve yatarken diz arkama yastık koyup v şeklinde yatıyorum sırt üstü.

Evet burun olayını atlattım açıkcası. İlk hafta kabustu tamponlar vs. Sonraki iki hafta geniz akıntısı pıhtı parçaları vs.. şimdi 23. Gün ve gayet iyiyim. İşte çocuklardan korumaya çalışıyorum. Nefes alabiliyorum en güzeli de bu. İç hattaki dikişler üç ayda eriyecekmiş o yüzden o kısım rahatsız edici. Tam olarak ne zmn düzeldiniz siz burun için? Yani sümkürmek bile yasak ya, normal eski burnumuz gibi ne zmn olmuştu?

Karın kısmına gelirsek dikişlerim açılmasın başka bişi istemiyorum şu an. Beni en çok o korkutuyor. Ben dik yürümeye başlamıştım yürüyüşlerde yapıyordum böyle olunca gerisin geri yattım yatağa valla. Yine eğik yürüyorum ve yatarken diz arkama yastık koyup v şeklinde yatıyorum sırt üstü.
Valla burun beni hiç yormadı hafif şişlikler oluyor tabi ama 6 ay sonra normale dönüyor.Merak etmeyin zor kısmını geçirmişsiniz
Benim 11. günüm hala dik yürüyemiyorum.Dikişlerimi de göremedim hala cuma günü bantları çıkacakmış,dediğiniz gibi yatış pozisyonum da aynı dik yatıyorum bacaklarımda yastıkla yatıyorum.Bakalım ne olacak.

Benim 5 yıl önce ilk karın germemi konyada bir doktor yaptı.çamaşırımdam yaklaşık 2 parmak yularda ve sezeryan göbeği misali katlı bir karnım olmuştu.1 yıl bekledim düzelmeyince ercan beye gittim..çok sakin bir şekilde anlattı rahatlattı aml günü aldım ve tekrar aml oldum.ve çok memnunum.resim atmayı burdan bilmiyorum ama deneyim bi☺️
Merhabalar rica etsem konyada hangi dr a olmuştunuz? Bende konyada karın germe oldum da merak ettim aynı dr mu diye?

40
Güne toparlıyorsunuz 3.ayda herşey normale dönüyor

Herkese selam bugün ameliyatımın 17. Günü ve ben çok sıkıldım ağladım yeterrr diye psikolojik olarak yoruldum bu halde olmaktan gerçekten çok zormuş. Tahmini olarak ne zaman iyi ki ameliyat olmuşum diyeceğim ben ne zaman crop giyemedim ne zaman geçecek arkadaşlar 🥹 ameliyatım çok güzel geçti dikişlerim çok güzel iyilesiyor göbek deliğim iyileşti bile muhteşem bir iş çıkardı doktorum ama ne zaman bitecek bu korse bağımlılığı tam anlamıyla dik yürüyemiyorum bir se hala of çok sıkıldım😭
Çok az kaldı bence şükret bolluk kalmaması iyi şişler inince dikleşirsin ben dik yürüyebildim ama daha bi gevşek oluyor sanki o zaman

Bugün 28 gün doldu ve dik yürüyorum artık. Bulaşık yemek vs yaptım rahatça. Vee akıllardaki soru, ilişkiye de girdik çok zorlamadan. 😂😂 şimdilik bir sıkıntı yok. Acı vs de hissetmedim. 5 aralıkta kontrole gideceğim bakalım ne olcak
Korsemi değiştirmem lazım üstümdeki bollaştı. Medikal korseydi üstümdeki. Sizin var mı öneriniz? Korse alan oldu mu başka?

Merhabalar benim bugün 20. günüm.
Artık dik yürüyebiliyorum.
İki günde bir duş alıyorum.
Dikişlerime her gün madecasol sürüyorum,kabuklar dökülmeye başladı.
Göbek deliğim daha iyi.
Hala korse takmaya devam ediyorum.
Haftaya 1. ay kontrolüm var sonrasında korseyi çıkarırız dedi doktorum.
İnş zamanla çok daha iyi olacak her şey.
Sadece göbeğimdeki dikişler sanki biraz yukarıda duruyor ama emin değilim.
Burada karın germe ameliyatı olanların fotoları da hiç yok kıyaslama yapamıyorum.

Merhaba benim 16. Gunum ıstersem dik yuruyorm dınlenmeye devam karnım bıraz fazla sert gıbı dr dıkkat ermedınmı ınsallh iç kanaman yktur dedi dınlendm dedım corba yaptım 1/2 defa ama agır kaldrmadm yuruyup dınlenecektın dedi inş ters durum yoktur yaramın surumu ıyı pansuman devam benımde aralıjta kontrol var karın sertlık için dr kontrol altındasn dedi inş duzelır dnlenıyrm sadece ve yuruyorum ev içinde dsarı çıkmadm tek basıma

5. Haftada korseyi çıkardım attım ve crop giymeye başladım korseye çok bağlı kalmayın çünkü çıktığı an şişiyorsunuz vücudunuz alışıyor ona 5 hafta yeter sonra daha hızlı oturuyor yerli yerine

Eklentiler

• 02806611-C937-4351-83C0-04547712493F.jpeg
    02806611-C937-4351-83C0-04547712493F.jpeg
    101,5 KB · Görüntüleme: 142
5. Haftada korseyi çıkardım attım ve crop giymeye başladım korseye çok bağlı kalmayın çünkü çıktığı an şişiyorsunuz vücudunuz alışıyor ona 5 hafta yeter sonra daha hızlı oturuyor yerli yerine
Evet benim doktorum da 4 haftam dolduğunda çıkarttırdı.Geçmiş olsun size de

Merhaba benim de geçtiğimiz cuma günü 4 haftam bitti ve doktor korsemi çıkarabileceğimi söyledi.Ben de çıkardım ama hala şiş ödemli.Bir de dikiş izleriniz ne durumda acaba benimkiler hala çok belirgin bugün 32. günüm ve hala dikiş yerlerim acıyor.
İz kremine bu hafta sonunda başlayacağım.
İz kremi ya da bandı mı kullandınız,en faydalı hangisi bilgisi tecrübes olan yanıtlayabilir mi?

Merhaba benim de geçtiğimiz cuma günü 4 haftam bitti ve doktor korsemi çıkarabileceğimi söyledi.Ben de çıkardım ama hala şiş ödemli.Bir de dikiş izleriniz ne durumda acaba benimkiler hala çok belirgin bugün 32. günüm ve hala dikiş yerlerim acıyor.
İz kremine bu hafta sonunda başlayacağım.
İz kremi ya da bandı mı kullandınız,en faydalı hangisi bilgisi tecrübes olan yanıtlayabilir mi?
İz kremleri için erken boşa masraf iki yıl geçince beyaz çizgi halini alınıyor onun yerine kantoran yağı kullanin

Doktor bu hafta başlamam gerektiğini söyledi.
İnce beyaz hal alır inş benimki de🙏
Kantaron yağı doğl nereden bulunur bilgisi olan var mı bir de en iyi hangisidir?
Bnde iki yıl oldu hiç birşey kullanmadım iz kremlerine boşa para dökmeyin

Eklentiler

• IMG20221021185852.jpg
    IMG20221021185852.jpg
    50,6 KB · Görüntüleme: 161
X