- Konu Sahibi Estetikport
-
Bazi Doktorlar malesef bunlara Dikkat etmiyor, mesela benim bir arkadasim Burnunu yaptirdi cok güzel olmus Burnu, fakat yakismiyor, bende simdi Reviziyon ameliyat icin Doktor ariyorum
Güzel bir buruna sahip olmak hemen her kadının hayalidir. Peki güzel burun için estetik olsun ya da olmasın yüzle uyumlu ideal estetik ölçüler nelerdir? Aynaya bakarak birazdan yazacağımız ölçüleri siz de burnunuz için uygulayıp modern estetik dünyasında kabul gören ideal burun görüntüsüne sahip olup olmadığnızı anlayabilirsiniz.
Burunda ölçüsel güzellik tanımlamasının kadınlar için belirlenen değerleri şöyledir: Kadında burun ucuyla üst dudak arasındaki ideal açı 95-115 derece olmalıdır. 95'in altı erkeksi bir burun, 115'in yukarısı abartılı ve doğal olmayan bir burun görüntüsü ortaya çıkarır. Burnun uzunluğu, aynaya karşıdan baktığınızda alındaki saç köklerinden çene ucuna kadar olan mesafenin üçte biri kadar olmalıdır. Burun genişliğiniz bir göz genişliği ya da iki kulak arasındaki mesafenin 5'te 1'i kadar olmalıdır. Burun kökü ile yüz arasındaki açınızın ideal değeri ise 30 ila 40 derecedir. Burun kökü, burun ucu ve çene ucu arasındaki 120 ile 132 derecelik açı güzel bir burunda aranan değerlerden bir diğeridir. Yani burun ucu ile çene ucu arasında hayali düz bir çizgi çizin. Dudaklar bu hayali çizginin gerisinde kalmalıdır.
Eki Görüntüle 938812
Bazi Doktorlar malesef bunlara Dikkat etmiyor, mesela benim bir arkadasim Burnunu yaptirdi cok güzel olmus Burnu, fakat yakismiyor, bende simdi Reviziyon ameliyat icin Doktor ariyorum
Buradaki olculer cm ile yada mm ile yazilabilseydi keske.matematigi zayif biri icin olculemez degerler..birileri bunu cm ye cevirsin lutfeeenn
Güzel bir buruna sahip olmak hemen her kadının hayalidir. Peki güzel burun için estetik olsun ya da olmasın yüzle uyumlu ideal estetik ölçüler nelerdir? Aynaya bakarak birazdan yazacağımız ölçüleri siz de burnunuz için uygulayıp modern estetik dünyasında kabul gören ideal burun görüntüsüne sahip olup olmadığnızı anlayabilirsiniz.
Burunda ölçüsel güzellik tanımlamasının kadınlar için belirlenen değerleri şöyledir: Kadında burun ucuyla üst dudak arasındaki ideal açı 95-115 derece olmalıdır. 95'in altı erkeksi bir burun, 115'in yukarısı abartılı ve doğal olmayan bir burun görüntüsü ortaya çıkarır. Burnun uzunluğu, aynaya karşıdan baktığınızda alındaki saç köklerinden çene ucuna kadar olan mesafenin üçte biri kadar olmalıdır. Burun genişliğiniz bir göz genişliği ya da iki kulak arasındaki mesafenin 5'te 1'i kadar olmalıdır. Burun kökü ile yüz arasındaki açınızın ideal değeri ise 30 ila 40 derecedir. Burun kökü, burun ucu ve çene ucu arasındaki 120 ile 132 derecelik açı güzel bir burunda aranan değerlerden bir diğeridir. Yani burun ucu ile çene ucu arasında hayali düz bir çizgi çizin. Dudaklar bu hayali çizginin gerisinde kalmalıdır.
Eki Görüntüle 938812
doktorların bazıları estetik operasyonlardan önce bazı programlar kullanarak yapacakları burunları gösterebiliyorlar ancak bazılarıda bu duruma karşı hangisi daha doğrudur?
Sevgili PersistenceMemory
Bilgisayar teknolojisi, estetik cerrahlara önerilen uygulamanın etkilerini göstermek için hasta fotoğraflarını değiştirebilme şansı verir. İlk başta bu faydalı görünebilir çünkü uygulamanın sizin için uygun olup olmadığına karar vermenize yardımcı olacaktır. Fakat, bilgisayar görüntüleri yanlış yönlendirebilir ve yanlış vaadlerde bulunabilir. Tipik sonuçlardan çok ideal olanları gösterebilir. Dahası, bilgisayarda oluşturlmuş fotoğrafla bire bir örtüşme garantisi olmadığı size söylense de duyduklarınızdan çok gördüklerinize inanacaksınızdır, ve düşüncelerden çok duygularınız sizi yönlendirecektir. Kararınızı verene kadar bilgisayar görüntüsünü erteleyerek kendinizi koruyunuz....
Bu konu aslında sadece hastaların kafasını değil doktorların kafasını da karıştırmaktadır. Amerika kongrelerinde fotoşop gibi bilgisayar ile resim değiştiren programlarının hastanın doku kalitesini-genetik yapısını gösteremediği için yanlış yönlendirme yaptığı sıkça belirtilir olmuştur. Örneğin deri kalınlığı, kıkırdakların kalınlığı, yağlı cilt özelliği yüz kemklerinin durumu gibi faktörler sonuçlar üzerinde çok etkili olmasına karşın bunların etkisi maalesef gösterilemez.
Dr Tayfun Türkaslan
Gami hangi doktora ameliyat olduğunu yazabilirmisin rica etsem bende ameliyat olcam ve doktor karari veremiyorum kafam cok karisik bana bu konuda yardımcı olabilirmisin
2 sene önce almansuperplasttan hüseyin güner e ameliyat oldum. burun ucum sola kaymış durumda sağ taraftan da kemik çıktı param da kalmadı ve doktor kesinlikle bir daha benimle ilgilenmedi sizin önereceğiniz uygun fiyata düzeltme yapabilecek bir doktor var mı?
peki siz lazerli estetik mi yoksa normal burun estetiğini mi önerirsiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?