Estetik burun ölçülerini aynada test edin

Estetikport

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2014
206
14
0
34
İstanbul

Güzel bir buruna sahip olmak hemen her kadının hayalidir. Peki güzel burun için estetik olsun ya da olmasın yüzle uyumlu ideal estetik ölçüler nelerdir? Aynaya bakarak birazdan yazacağımız ölçüleri siz de burnunuz için uygulayıp modern estetik dünyasında kabul gören ideal burun görüntüsüne sahip olup olmadığnızı anlayabilirsiniz.

Burunda ölçüsel güzellik tanımlamasının kadınlar için belirlenen değerleri şöyledir: Kadında burun ucuyla üst dudak arasındaki ideal açı 95-115 derece olmalıdır. 95'in altı erkeksi bir burun, 115'in yukarısı abartılı ve doğal olmayan bir burun görüntüsü ortaya çıkarır. Burnun uzunluğu, aynaya karşıdan baktığınızda alındaki saç köklerinden çene ucuna kadar olan mesafenin üçte biri kadar olmalıdır. Burun genişliğiniz bir göz genişliği ya da iki kulak arasındaki mesafenin 5'te 1'i kadar olmalıdır. Burun kökü ile yüz arasındaki açınızın ideal değeri ise 30 ila 40 derecedir. Burun kökü, burun ucu ve çene ucu arasındaki 120 ile 132 derecelik açı güzel bir burunda aranan değerlerden bir diğeridir. Yani burun ucu ile çene ucu arasında hayali düz bir çizgi çizin. Dudaklar bu hayali çizginin gerisinde kalmalıdır.​

Eki Görüntüle 938812

Bazi Doktorlar malesef bunlara Dikkat etmiyor, mesela benim bir arkadasim Burnunu yaptirdi cok güzel olmus Burnu, fakat yakismiyor, bende simdi Reviziyon ameliyat icin Doktor ariyorum

Bazi Doktorlar malesef bunlara Dikkat etmiyor, mesela benim bir arkadasim Burnunu yaptirdi cok güzel olmus Burnu, fakat yakismiyor, bende simdi Reviziyon ameliyat icin Doktor ariyorum

Kişinin yüzüyle oransal güzellik ölçüleri dikkate alınarak oluşturulan uyumlu burun güzel olandır. Herkesin gıpta ile baktığı bir burun yapısı farklı bir yüz yapısında adeta ödünç alınmış gibi durabilir. Yakışmayabilir. O yüzden bahsettiğimiz ölçülerle her yüze yakışan doğal görünümlü burun formunu elde ediyoruz. Bu da ömür boyu hasta memnuniyeti demek oluyor..

Buradaki olculer cm ile yada mm ile yazilabilseydi keske.matematigi zayif biri icin olculemez degerler..birileri bunu cm ye cevirsin lutfeeenn

Buradaki olculer cm ile yada mm ile yazilabilseydi keske.matematigi zayif biri icin olculemez degerler..birileri bunu cm ye cevirsin lutfeeenn

Sevgili Melis1978,

Buradaki ölçüler maalesef santime çevrilemiyor. Burun estetiği tamamen oranlar üzerinden belirlenir dolayısı ile açı olarak vermek en uygunudur.

doktorların bazıları estetik operasyonlardan önce bazı programlar kullanarak yapacakları burunları gösterebiliyorlar ancak bazılarıda bu duruma karşı hangisi daha doğrudur?

doktorların bazıları estetik operasyonlardan önce bazı programlar kullanarak yapacakları burunları gösterebiliyorlar ancak bazılarıda bu duruma karşı hangisi daha doğrudur?

Sevgili PersistenceMemory

Bilgisayar teknolojisi, estetik cerrahlara önerilen uygulamanın etkilerini göstermek için hasta fotoğraflarını değiştirebilme şansı verir. İlk başta bu faydalı görünebilir çünkü uygulamanın sizin için uygun olup olmadığına karar vermenize yardımcı olacaktır. Fakat, bilgisayar görüntüleri yanlış yönlendirebilir ve yanlış vaadlerde bulunabilir. Tipik sonuçlardan çok ideal olanları gösterebilir. Dahası, bilgisayarda oluşturlmuş fotoğrafla bire bir örtüşme garantisi olmadığı size söylense de duyduklarınızdan çok gördüklerinize inanacaksınızdır, ve düşüncelerden çok duygularınız sizi yönlendirecektir. Kararınızı verene kadar bilgisayar görüntüsünü erteleyerek kendinizi koruyunuz....

Bu konu aslında sadece hastaların kafasını değil doktorların kafasını da karıştırmaktadır. Amerika kongrelerinde fotoşop gibi bilgisayar ile resim değiştiren programlarının hastanın doku kalitesini-genetik yapısını gösteremediği için yanlış yönlendirme yaptığı sıkça belirtilir olmuştur. Örneğin deri kalınlığı, kıkırdakların kalınlığı, yağlı cilt özelliği yüz kemklerinin durumu gibi faktörler sonuçlar üzerinde çok etkili olmasına karşın bunların etkisi maalesef gösterilemez.

Dr Tayfun Türkaslan

arkadaslar bende burun ameliyatı olmak istiyorum kısa zamanda ama doktor konusunda cok çelişki yasıyorum yardımcı olurmusunuz

Bu açıdan hiç düşünmemiştim teşekkürler

Rica ederiz... aklınızdaki soru işaretlerini giderebildiğimize memnun olduğumuzu belirtmek isterim.. Sorularınızı her zaman bizimle paylaşabilirsiniz. Memnuniyetle yanıtlayacağız..

Bazı arkadaşlarımız ne yazıkki şunu anlamıyor..
Kendi burnundan memnun olmayan biri bir başkasının burnunu beğeniyor ve aynısını istiyor yada hayal ediyor. Aynı cerrahta ameliyat olmasına rağmen hayalinde kurduğu buruna kavuşamıyor. Kendi burnununda güzel olmasına rağmen memnuniyetsiz oluyor. Aslında sebebi açık.. O beğendiği burun ne yazıkki karşısındaki insanda güzel duruyor. Her burun yapıldığı yüzde güzel olduğuna inanıyorum. Yakın bir tarihte bir operasyon geçirdim ve gerçekten çok güzel ve doğal bir buruna sahip oldum. Tamamen doktoruma bırakmıştım. Sonuçtan oldukça memnun kaldım.

Çok fazla kalkık yada kavisli bir burunun doğallıktan ziyade yapay olduğuna, herkezle birebir aynı burunun ise gerçeklikten çok yapaylığı olduğuna inanıyorum.

Gami hangi doktora ameliyat olduğunu yazabilirmisin rica etsem bende ameliyat olcam ve doktor karari veremiyorum kafam cok karisik bana bu konuda yardımcı olabilirmisin

ahmet ısıkdemır bır tv programında estetık burun olculerını cok guzel anlatmış.youteb da var

2 sene önce almansuperplasttan hüseyin güner e ameliyat oldum. burun ucum sola kaymış durumda sağ taraftan da kemik çıktı param da kalmadı ve doktor kesinlikle bir daha benimle ilgilenmedi sizin önereceğiniz uygun fiyata düzeltme yapabilecek bir doktor var mı?

Sevgili Bananarama,

Anlattıklarınıza bakılırsa burnunuzdaki şikâyetlerin giderilmesi için revizyon burun estetiğine ihtiyaç var. Revizyon burun estetiği zor bir işlemdir ilkine göre. Ancak estetik cerrahın tecrübesi burnunuzun kaderini belirleyecektir. Arzu ederseniz Estetikport'tan Nuray Hanım'a 0549 749 90 00 no'lu telefondan ulaşıp her türlü sorunuza yanıt bulabilirsiniz...

Estetikport

peki siz lazerli estetik mi yoksa normal burun estetiğini mi önerirsiniz?

Sevgili Dysprosiumkk,

Lazer, burnun ameliyattan önceki ve sonraki haline, aradaki hacim ve şekil farkına göre ihtiyaç halinde kullanılan bir yöntemdir. Eğer çok büyük ve kalın derili bir burun varsa ve hastamız 40 yaşın üzerindeyse, yani burun derisi esnekliğini kaybetmişse, burun estetiği ameliyatı olduktan sonra küçültülecek burunla aynı ölçülere getirilecek cildin sıkılaştırılması ve burnun çatısına fazla, bol gelmemesi için lazer kullanılmaktadır. Ancak önemli olan burnun örtüsü olan cildin altında yaratılan yeni burun şeklidir. Başka sorularınızı yanıtlamaktan memnuniyet duyarız.

Estetikport

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…