• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Estetik burun ölçülerini aynada test edin

Kişinin yüzüyle oransal güzellik ölçüleri dikkate alınarak oluşturulan uyumlu burun güzel olandır. Herkesin gıpta ile baktığı bir burun yapısı farklı bir yüz yapısında adeta ödünç alınmış gibi durabilir. Yakışmayabilir. O yüzden bahsettiğimiz ölçülerle her yüze yakışan doğal görünümlü burun formunu elde ediyoruz. Bu da ömür boyu hasta memnuniyeti demek oluyor..

ölçüler her yüzün yapısına ve aslolan ifadeyi bozmayacak şekilde olduğunda anlamlı oluyor. Benim merak ettiğim ölçünün doğru analiz edilip yapıldığı operasyonlarda hastanın cilt yapısı ve yara iyileşme süreci ile ilgili . yani burun içi yeni duruma adapte olacak üst derninin daha iyi kavraması ya da tıbben nasıl adlandırılırsa yaraların daha çabuk iyileşmesi için neler öneriyorsunuz? örneğin çinko hapı veya multivitamin kullandıran hekimler duyuyorum. sigara kullanımına asla diye bakan kadar burun estetiğini etkilemez hastayı psikolojik baskıya almam diyen hekim duyuyorm sizin iyileşme sürecindeki tavsiyelerinizi öğrenebilir miyim? Aslında dış görüntü ile ilgilenen hastanın burun içinde neler olduğunu bilmesi en doğrusu olacak diye düşünüyorum

ölçüler her yüzün yapısına ve aslolan ifadeyi bozmayacak şekilde olduğunda anlamlı oluyor. Benim merak ettiğim ölçünün doğru analiz edilip yapıldığı operasyonlarda hastanın cilt yapısı ve yara iyileşme süreci ile ilgili . yani burun içi yeni duruma adapte olacak üst derninin daha iyi kavraması ya da tıbben nasıl adlandırılırsa yaraların daha çabuk iyileşmesi için neler öneriyorsunuz? örneğin çinko hapı veya multivitamin kullandıran hekimler duyuyorum. sigara kullanımına asla diye bakan kadar burun estetiğini etkilemez hastayı psikolojik baskıya almam diyen hekim duyuyorm sizin iyileşme sürecindeki tavsiyelerinizi öğrenebilir miyim? Aslında dış görüntü ile ilgilenen hastanın burun içinde neler olduğunu bilmesi en doğrusu olacak diye düşünüyorum

Selam Duruerg

Ara sıra dış derinin oturması için masaj önerilebilir, onun haricinde dengeli bir beslenmeniz var ise başka hiç bir şeye ihtiyacınız yok.
Sigaraya burun ameliyatlı yada ameliyatsız zaten karşıyım.. Diğer sorularınızı memnuniyetle yanıtlayacağımızı bilmenizi isteriz.

Sevgiyle kalın..

Doç. Dr. Tayfun Türkaslan

Mesela ben burnum icin iki ayri plastik cerrahla görüştüm ama bu bahsettiğiniz ölçüleri ne bilgi amaçlı ne de bigisayarda olmasi gerekeni gosterirken mesela benim burnumu bilgisayarda şöyle yapacaklarını anlatirken bu ölçülerden hiç bahsetmediler ki bu bence vurgulanmasi gereken en onemli nokta bence

Doktorlarin profesyoneller olarak biz siradan insanlar gibi dusunmeyip daha aciklayici ve uyarici olmaları gerekmiyor mu?

Bu arada sevgili doktor bey, bu ölçülerin dogru analiz edilip edilmedigini hatta bu ölçülerin dikkate alınıp alınmadığını nasıl anlayabiliriz?

Bu arada sevgili doktor bey, bu ölçülerin dogru analiz edilip edilmedigini hatta bu ölçülerin dikkate alınıp alınmadığını nasıl anlayabiliriz?

Asenar Selam,

Kalabalık sorularını okudum. Şunlarım söyleyebilirim. Tecrübeli estetik cerrahlar bu konuya önem verir. Çünkü her yüz parmak izi gibi farklı olduğu için bu ölçüler her yüze uygun burun şekillerini ortaya çıkarmakta son derece etkili kriterlerdir.

Ben, ameliyatım sonrasında ortaya çıkacak burun şekliyle ilgili hastalarıma bir çalışma yapmamayı tercih ediyorum. Çünkü bir canlı dokudan, insan derisi, kemiği ve kıkırdaktan bahsediyoruz. Burun bölgesini bilgisayarda yapmıyoruz, ameliyathanede yapıyoruz ve en zor estetik operasyon burun estetiğidir. Çok komplike bir organdır. Bilgisayarda gösterilen sonuçlar değil, doktorun tecrübesi ve burun yapısının özellikleri sonuçları belirler.. Bu detay çok önemli ve unutulmamalı.

Ölçülerin dikkate alınıp alınmadığını, doktorunuzun bu konuya verdiği önem, bunu dile getirmesi, daha önce yaptığı burun estetiğindeki başarılı sonuçların fotoğraflarını görerek fark edebilirsiniz.

Elbette, kafanızdaki bütün soruların yanıtlarını doktorunuzdan talep edip, bunları alabilmeniz gerekli..

Yardımcı olabildiysek bu yanıtlarımızla, bundan mutluluk duyarız..

Sevgiyle kalın..

Kişinin yüzüyle oransal güzellik ölçüleri dikkate alınarak oluşturulan uyumlu burun güzel olandır. Herkesin gıpta ile baktığı bir burun yapısı farklı bir yüz yapısında adeta ödünç alınmış gibi durabilir. Yakışmayabilir. O yüzden bahsettiğimiz ölçülerle her yüze yakışan doğal görünümlü burun formunu elde ediyoruz. Bu da ömür boyu hasta memnuniyeti demek oluyor..

Doğal,tam anlamıyla istediğim burun şekline sahip olabilmem bana çok mu pahalıya patlar?

bilgisayarda yapılan düzeltmeler hep kaba taslak oluyor tam anlamıyla bir planlama ve ölçüm yapıldığına inanmıyorum şahsen

Selam,

Doğal burun yapısı, sizin burun şekli ve dokularınız ile estetik cerrahın tecrübesinin toplamından çıkan sonuçtur. Yüz hatlarınızla uyumlu burun yapısı doğal burundur. Burun ameliyatının maliyetini, estetik cerrahın tecrübesi, seçeceğiniz hastane ücretleri belirler. Size en net rakamlar muayene sonrası söylenir.

Diğer bir konu, dijital ortamda burun ameliyatı sonrası oluşacak burunu çizip göstermeyi biz tercih etmiyoruz. Çünkü dijital sonuçla ameliyat sonucu birbirini tutmaz. Sizler de takdir edersiniz ki, dijitalde kusursuz bir burun çizebilirsiniz, ama insan vücudu yaşayan canlı bir organizmadır. Bu demek değildir ki, sonuçlar istenildiği gibi değil. Burun estetiğindeki tecrübemiz ve yakaladığımız doğal görünüm kesinlikle yüz güldürücüdür..

Sağlıkla kalın..

2 sene önce almansuperplasttan hüseyin güner e ameliyat oldum. burun ucum sola kaymış durumda sağ taraftan da kemik çıktı param da kalmadı ve doktor kesinlikle bir daha benimle ilgilenmedi sizin önereceğiniz uygun fiyata düzeltme yapabilecek bir doktor var mı?

Ben de ona burun septorinoplasti ameliyatı olmayı düşünüyordum. Lütfen biraz daha açıklayabilir misin, ne ameliyatı oldun sadece estetik mi, devalüasyon vs. de düzeltme dahil miydi, açık mı kapalı ameliyattı? Burda onla ilgili sayfada hep olumlu yazmışlar.

Back