estENDO

estENDO

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2017
2
0
43
ESTETİK DİŞ HEKİMLİĞİ

Gülümseme, sosyal çevreye açılan bir penceredir.
Gülüşünüz ne kadar doğal ve estetik olursa, size karşı oluşan olumlu duygu ve düşünceler o kadar fazla olur. Bu da kişinin özgüveninin artmasına, kendisiyle barışık ve mutlu olmasına yardımcı olur.

Güvenin temeli, kişinin kendine güvenmesidir. Güzel bir gülümseme sizin kendinize güvenmenizi sağlar, en güzele giden yolda size ışık tutar.

  • Gülerken elinizle ağzınızı kapatma ihtiyacı duyuyorsanız,
  • Gülüşünüzden memnun değilseniz,
  • Gülümserken daha farklı yansımak istiyorsanız (daha feminen, maskülen, çocuksu...),

Estetik Dolgular
Özellikle estetiğin ön planda olduğu vakalarda tercih edilen estetik dolgular, diş renginde restorasyonlardır. Bu tip dolguların dişe bağlanma kabiliyetinden dolayı, amalgam (siyah dolgu) dolgularda olduğu gibi, tutuculuk sağlamak için dişten madde kaldırılmasına gerek yoktur. Çürük dokunun uzaklaştırılması yeterli olmaktadır.

Kompozit dolguların uygulanmasında, dolgu materyali dişe tabaka tabaka yerleştirilir ve her tabaka özel bir ışıkla sertleştirilir. İşlem sonunda, dolgular komşut ve karşıt dişlere göre şekillendirilir, düzeltilir ve parlatılır.

Eskiden sadece ön dişlerde kullanılan bu dolgu maddeleri, materyalin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi sonucunda, çiğneme basınçlarına ve aşınmaya dayanıklı hale getirilmiş ve günümüzde arka dişler için de başarılı şekilde uygulanabilir olmuştur.


Kompozit Laminate Veneer
Kompozit dolgular yalnızca çürük dişleri restore etmek için değil, memnun olunmayan diş rengi ve biçimini düzeltmek, gülüşünüzü geri kazandırmak için de kullanılabilmektedir.

Günümüzde, ön dişler için geliştirilen estetik restorasyon materyalleri ile, standart kompozitlerle yapılan restorasyonlardan farklı olarak daha doğal diş görüntüsü elde edilebilir.

Uygulama, direkt ve indirekt laminate veneerler olmak üzere iki şekilde yapılabilir:

  • Direkt laminate uygulamaları, laboratuar çalışması gerekmeksizin, klinikte tek seansta diş üzerine estetik restorasyon materyalinin yerleştirilmesi esasına dayanılarak yapılır. Hastaya tedavi sonrasında nasıl görüneceğinin povası yapılabilir. Hastanın beğenmesi dahilinde işleme başlanır. Aksi halde çok kolaylıkla yapılan örnek, dişlerden uzaklaştırılabilinir.
  • İndirekt laminate uygulamalarında ise, hastadan elde edilen çalışma modelleri üzerinde hazırlanan veya fabrikasyon olarak hazırlanmış laminate veneerler dişe uyumlanarak, özel bir bağlayıcı ile dişe yapıştırılır.
Ancak kompozit dolguların dezavantajları da mevcuttur. En önemli dezavantajı; işlem sonrası bir süre hassasiyet olabilmesidir. Dolguların renkleri, kahve, çay gibi boyayıcı yiyecek ve içeceklerle hafif değişebilmektedir. Ayrıca diş sıkma problemi olan hastalarda, kırılma riskine karşı gece plağı kullanılması önerilebilir.


Porselen Laminate Veneer
Laminate veneerler geçtiğimiz yıllar içerisinde gelişerek estetik diş hekimliğinin en popüler restorasyonlarından birisi haline gelmiştir. Porselen laminate veneer, doğrudan diş yüzeyine uygulanan ince bir porselen tabakasıdır. Bu restorasyonlar renklenmiş dişlerin renginin iyileştirilmesinde, şekil bozukluğu olan dişlerin konturlarının değiştirilmesinde ve dişler arasındaki açıklıkların kapatılmasında kullanılabilir. Diş kesimi mine sınırları içerisinde ve minimal düzeydedir. Porselenden hazırlanan tabaka, dişlerin ön yüzeylerine, özel bir yapıştırıcı kullanılarak yapıştırılıp tedavi tamamlanır.

Sağlam yapıları ve bozulmayan renkleri ile dişlere doğal ve sağlam bir estetik sağlarlar.

Laminate tedavisine:

  • Renklenmelerde, bleaching (diş beyazlatma) gibi metotlarla sonuç alınamayan, ileri derecede antibiyotik, flor vb. lekelerinde, kalıtsal yapı ve renk bozukluklarında,
  • Ayrık dişlerin tedavisinde (diastema kapama),
  • Kırık ve aşınmış dişlerin restorasyonunda,
  • Rengi ve yapısı bozulmuş eski dolguların düzeltilmesinde,
  • Çapraşık ve eğri dişlerin düzeltilmesinde (ortodontik tedaviye alternatif olarak)
başvurulabilinir.


Metalsiz Porselen Kron Köprüler (Tam Seramikler)
Kronların görüntüsünü birçok şey etkilese de en önemlisi ışığa verdikleri tepkidir. Doğal dişler ışığı geçirir. Bunun sonucunda da dişte derinlik ve canlılık ortaya çıkar. Metal desteksiz porselenlerin (tam seramikler) ışık geçirme özelliklerinden dolayı derinlik ve canlılıkları daha fazladır. Böylece doğal diş görünümüne en yakın sonuçlar elde edilip, gülüşünüz estetik bir hal alır.

Metal destekli porselenler ise ne kadar iyi yapılmış olurlarsa olsunlar, ışığı tam olarak geçiremedikleri için bir donukluk ve yapaylık sergilerler.

Ayrıca metal destekli porselenler dişe mekanik olarak yapışırlar. Tam seramikler (metal desteksiz porselenler) ise dişe mekanik ve kimyasal olarak yapışırlar. Bu nedenle tam seramiklerin tutuculukları çok daha fazladır.

Tam seramiklerin alt yapısında metal olmadığından dolayı, dişeti hizasında koyu renk (mor renkte) bir çizgi oluşturmazlar. Böylece daha estetik bir görüntü sağlarlar.

Tam seramik restorasyonların bir diğer avantajı da, metal seramiklerde kullanılan metallere karşı (nikel vb.) oluşabilecek alerji riskinin, tam seramiklerde metal kullanılmadığında dolayı olmamasıdır.

Zirkonyum esaslı materyaller kullanılarak yapılan tam seramik kron ve köprüler, hem arka hem ön bölgedeki dişlerde rahatlıkla kullanılmaktadır. Zirkonyum, mekanik direnci, biyolojik uyumu ve kırılmaya karşı direnci ile diğer dental materyaller arasından sıyrılmaktadır. Zirkonya içeren estetik restorasyonların kırılma direnci 900 ile 1400 Mpa arasındadır.

Teknolojinin de yardımıyla CAD sistemlerinin bütün avantajlarından faydalanarak, devamlı olarak geliştirilen yazılımlar yardımıyla üç boyutlu tasarımlar yapılmaktadır. İnsan hatası minimalize edilerek kusursuza yakın restorasyonlar üretilmektedir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…