• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Essek gibi calisacan yoksa bosanirim diyen eş kişisi

Evet 8 yil once tr deydi
Bura gelmeden once birikim yapiyim ora gelin kirayi oderim katkim olur dedi bir miktar para biriktirip euroya cevirdi ama ben birikim yap demedim gelince burda calisiriz birikim yapariz dedim o birikim yapip bin euro yaptirmis kendi istegiyle karar verdi katkim olsun diye
Ve birikim yapmaya baslayinca evde annesinr ve kiz kardeslerine haslik veremiyordu kiz kardesleri ve annesi onune yemek dahi koymuyorduki ben anliyordum galiba birikim yaptigi icin para vermiyor onun icin ev halki boyle davraniyor diye dusunuyordum
Babasi calisiyordu abisi ikinci katta oturuyor oda calisiyordi
Kendiside Tr de calisiyordu eve geldiginde goruntulu konusuyorduk bugun yemek yapmamislar deyip pekmez ekmek yiyordu bir keresinde isten gelmis evde yemek yok bilmeden cig yufkayi yemis afedersiniz kusmuş
Gorumcem nisanlanmisti o zamanlar nisanlisini yemege cagirmislar benim oduna hic bisey ayirmamislar o zaman pekmez ekmek yediydi galiba
Simdi yedigi onunde yemedigi arkasında herseyi dort dortluk o yuzden sanki ev araba yokmus gibi ev derdine düştu
Yiyecek ekmegimiz olmasaydi ekmek et sut derdine duserdi nedeyim bilmiyomki
Yemek vermedikleri kadar varmış...

Evet 8 yil once tr deydi
Bura gelmeden once birikim yapiyim ora gelin kirayi oderim katkim olur dedi bir miktar para biriktirip euroya cevirdi ama ben birikim yap demedim gelince burda calisiriz birikim yapariz dedim o birikim yapip bin euro yaptirmis kendi istegiyle karar verdi katkim olsun diye
Ve birikim yapmaya baslayinca evde annesinr ve kiz kardeslerine haslik veremiyordu kiz kardesleri ve annesi onune yemek dahi koymuyorduki ben anliyordum galiba birikim yaptigi icin para vermiyor onun icin ev halki boyle davraniyor diye dusunuyordum
Babasi calisiyordu abisi ikinci katta oturuyor oda calisiyordi
Kendiside Tr de calisiyordu eve geldiginde goruntulu konusuyorduk bugun yemek yapmamislar deyip pekmez ekmek yiyordu bir keresinde isten gelmis evde yemek yok bilmeden cig yufkayi yemis afedersiniz kusmuş
Gorumcem nisanlanmisti o zamanlar nisanlisini yemege cagirmislar benim oduna hic bisey ayirmamislar o zaman pekmez ekmek yediydi galiba
Simdi yedigi onunde yemedigi arkasında herseyi dort dortluk o yuzden sanki ev araba yokmus gibi ev derdine düştu
Yiyecek ekmegimiz olmasaydi ekmek et sut derdine duserdi nedeyim bilmiyomki
Eşini rahat tepmeye başlamış bence
Ailesi kendine kötü davranırken böyle ezik büzük olanlar iyi bakımı görünce elde de biraz para olunca ne oldum ben demeye başlıyor.

Merhaba kizlar o kadar doluyumki ellerim titriyor resmen
Nasil bu hale geldik anliyamiyorum. Cogu zaman tartışırdık 2 saat gecmeden barışırdık ama bu sefer baya ciddi görünüyor ki cok morelim bozuk.
Esim olacak kisi isten eve geldiginde hic biseye karismayan yatana kadar tlf başında oyun oynayan biri
Cocuklarla ilgisi sıfır
Bazen oglum baba diye bagirir hic duymaz tlf la mesgul surekli oyun oynar sohbet etmez ben iki cocukla gece gündüz koşturma içindeyim cocuklarin okulu alisveris evin isi bende o calistigi icin biseyde beklemiyorum zaten ama ilgisi sifir konusmaz sohbet etmez konussada hep para yatirim ev alalim sohbetleri
iki gundur ev alalim tartismasindayiz iki gun once annenlere soyle cocuklara baksin sende calis yuksek kredi alirsak iyi bir ev aliriz dedi
Annemlere soyledim cocuklara bakamayiz dediler aannemkolundan babam elinde rahatsiz babam iki elinden 3 kere amaliyat oldu kararlarina saygi duydum tamam dedim esimede durumu anlattim konu kapandi
Aklimdan kreste geciyor ama kres 7 de aciliyor es kişisi yaninda calismami istiyor calistigi yer 6bucukta is basi yapiyor kendisi sera bahcesinde calisiyor
Kendisine daha oncede cocuklarin okuluna uygun is söyledim onlarda fazla para yok korona gecsin bakariz deyip kapatti
Dun evle ilgili konusurken bahceli alirsak bahceye cocuklar icin biseyler yapalim dedim ipler koptu
Sen ye ic yat anca hic bisey icin mucadele etme dedi
Daha once beraber calisiyorduk esyalari beraber aldik herseyi beraber yaptik maddi olarakta eve katkim cok oldu simdi böylemi oldu dedim
Naptin ev mi aldin ucak mi aldin dedi calistim deyip duruyon oncesinde calistin tamam ben şimdiyi soyluyorum dedi
Bende sana yaranamadimki iki cocukla calissam yaranacammi dedim
Ayaga kalkti essek gibi cslisacan cocuklar buyusun essek gibi calisacan sana iyilik yaramiyor dedi yoksa bosanirim dedi
Sok oldum ben cslismammi diyorum cocuklari disarimi atim durum boyle napim dedim babami aradim daha once tartismamizda hic aileme duyurmamistim bu bardagi tasiran son damla oldu babam geldi konustu
Herseye sıfırdan basladiniz herseye sahip oldunuz ama ev konusunda biraz bekle acele etme diye ogut verdi gitti
Babam surekli arayip duruyor bisey diyor mu diye
Eş kisisi Dun kendi yemegini hazirladi yedi is icin ekmegini hazirladi bugun yemek yaptim sofrayi kurdum yemedi
Mutfakta ayak ustu biseyler yedi bende hic bisey demeden sofrayi kaldirdim
Calissam hic biseye destek olmuyacak biliyorum rahatina cok duskun iki cocukla ben herseye kosturacam hic biseyr cesaret edemiyorum psikolojim bozuldu bu isin sonu neye varacak bilmiyorum
Anladığım kadarıyla çok takıntılı biri eşin o evi krediyi de kurmuş kafasında istediği olmadi diyede ipleri koparmış.

Nasil bu hale geldik anliyamiyorum. Cogu zaman tartışırdık 2 saat gecmeden barışırdık ama bu sefer baya ciddi görünüyor ki cok morelim bozuk.
Esim olacak kisi isten eve geldiginde hic biseye karismayan yatana kadar tlf başında oyun oynayan biri
Cocuklarla ilgisi sıfır
Bazen oglum baba diye bagirir hic duymaz tlf la mesgul surekli oyun oynar sohbet etmez ben iki cocukla gece gündüz koşturma içindeyim cocuklarin okulu alisveris evin isi bende o calistigi icin biseyde beklemiyorum zaten ama ilgisi sifir konusmaz sohbet etmez konussada hep para yatirim ev alalim sohbetleri
iki gundur ev alalim tartismasindayiz iki gun once annenlere soyle cocuklara baksin sende calis yuksek kredi alirsak iyi bir ev aliriz dedi
Annemlere soyledim cocuklara bakamayiz dediler aannemkolundan babam elinde rahatsiz babam iki elinden 3 kere amaliyat oldu kararlarina saygi duydum tamam dedim esimede durumu anlattim konu kapandi
Aklimdan kreste geciyor ama kres 7 de aciliyor es kişisi yaninda calismami istiyor calistigi yer 6bucukta is basi yapiyor kendisi sera bahcesinde calisiyor
Kendisine daha oncede cocuklarin okuluna uygun is söyledim onlarda fazla para yok korona gecsin bakariz deyip kapatti
Dun evle ilgili konusurken bahceli alirsak bahceye cocuklar icin biseyler yapalim dedim ipler koptu
Daha once beraber calisiyorduk esyalari beraber aldik herseyi beraber yaptik maddi olarakta eve katkim cok oldu simdi böylemi oldu dedim
Naptin ev mi aldin ucak mi aldin dedi calistim deyip duruyon oncesinde calistin tamam ben şimdiyi soyluyorum dedi
Ayaga kalkti essek gibi cslisacan cocuklar buyusun essek gibi calisacan sana iyilik yaramiyor dedi yoksa bosanirim dedi
Sok oldum ben cslismammi diyorum cocuklari disarimi atim durum boyle napim dedim babami aradim daha once tartismamizda hic aileme duyurmamistim bu bardagi tasiran son damla oldu babam geldi konustu
Herseye sıfırdan basladiniz herseye sahip oldunuz ama ev konusunda biraz bekle acele etme diye ogut verdi gitti
Eş kisisi Dun kendi yemegini hazirladi yedi is icin ekmegini hazirladi bugun yemek yaptim sofrayi kurdum yemedi
Calissam hic biseye destek olmuyacak biliyorum rahatina cok duskun iki cocukla ben herseye kosturacam hic biseyr cesaret edemiyorum psikolojim bozuldu bu isin sonu neye varacak bilmiyorum
Şimdi hiç olgun olmayan bir cevap vereceğim ama kusura bakmayın içimde kalacak. Eşşek gibi (!) çalışıp siz onu boşayın.

Çalışın evede bir bakıcı tutup yemekte yaptırın buyursun çalışmaksa al sana çalışmak çöpe mi atcak çockları 2 tane evlatvar ay sinr oldmya

Günümüzde de bu tipler iyice türedi. Kadınlar hem dışarıda çalışsın hem eve gelsin ev işleri ve yemekleri yapsın hem de çocuklarla ilgilensin. Kendileri de evde yan gelip yatsın. Başka bir isteğin var mı paşam?

Oooo çok sert olmuş. Eşiniz tam bir öküzmüş affedersiniz. Gerçekten günümüzde artık kadınların sorumluluğu o kadar fazla ki. Eskiden çalışmayan kadınlara çok çok kızardım. Şimdi çok hak veriyorum. Biz kadınlar kafa olarak değiştik ama erkekler o dar düşüncelerden çıkarmadılar.
Pandemiden mi başka bireyden mi bilemiyorum ama bu aralar bende şunu düşünüyorum. Akşama kadar eşek gibi çalışıyorum. Evde resmen depar atıyorum. Eşim kendi içtiği su bardağını bile kaldırmaz. O kadar yoruluyorum ki. Tarifi yok. Bende gerçekten işi bırakmayı düşünüyorum artık.

"evde otur evinin hanımı çocuklarımın anası ol" diye direten erkeklerden "eşşek gibi çalışcaksın" diyen erkeğe hangi ara evrildiler bu cinsler😂
çalışmıyorum ulan yiyorsa boşa derdim ben olsam...evet hayat müşterek bu zaman da tek maaşla geçinmek zor ama işe gelince ortak ev işine gelince kadın yapar demek serefsizliğin daniskasıdır😡

Kendi bilir, herkes nasıl yaşamak istiyorsa öyle yaşar.
Bir an aklıma eski deyimler geldi, karınca gibi çalışacaksın deseydi o kadar dokunmazdı galiba 🤔
Neyse ben en iyisi gidip yatayım 👋

Eşin istediği mülk e sahip olmak için senin sırtına basmaya calısıyor. Bunun aldatmak ile alakası yok
Mal mülk hırsından saçmalamış sadece 👀 Allah akıl fikir versin eşine

Ancak bir erkeğin kadının parası üzerinden hesap yapmasını doğru bulmuyorum ve bulmayacağım. Çalışan kadınlar da lütfen maaş kartlarını teslim etmesinler. Harcamalara ortak olmak ayrı bir şey, teslimiyetçi olmak ayrı bir şey, neden çalışıyorsunuz o zaman.
Harika !! Ne güzel söylemişsin
Ayakta alkışlıyorum seni :super::-):super:

Yurt disindaki butun kadin ve cocuk haklarindan haberi var
Bunu bile basima kalkti sen kendini guvende hissediyorsun bu yuzden boylesin diye
Tek sucum hakkimi savunmak evde istegi bitmez bir dedigini iki etmem ama bundan sonra hic bisey eskisi gibi olmuyacak bu net ve kesin
Turkiyeye en son gittiginizde cocuklar evin icinde kosturarak oynuyor diye elti kendi ogluna ve benim oglum icin esime donerek vur sunlarin agzina dedi esimin yaninda es kisiside eltimin agzina bakip kalkti cocuklara birer vurdu elti cocugunu aldi evine gitti ben ne sucu var cocuklarin niye vuruyorsun dedigimde sen cocuklara bakmiyon diye annesinin onunde ustume yürüdü evde missfir vardi misafir cikti gitti geldigibe pisman oldu kadin
Bide beni sucluyor sen herkesin icinde bana karsi geldin diyo
Karsi gelmem de cocuklara niye vuruyorsun demem
Simdi Turkiyeye gidelim diyor en son gittigimizde bir daha kesinlikle gelmem demistim simdede gitmek istemiyorum
Cunki her gittigimizde rezil olup geliyoz
Ayrilsam devlet bana bakar calismaya bile gerek yok hem aylik cocuk parasi hem 3 aylik cocuk parasi hem dulluk maasi kira yardimi gul gibi gecinirim cocuklariminda yaninda olurum bunlari essek gibi biliyor
Biz Turkiyede iken Elti kocasini gostererek ben yurt disinda olsam bunu bosarim devletten alirim cocuklariminda yaninda olurum demisti
Millet gulup gecmisti dusundum ben o ortamda oyle bisey soyleseydim olay olurdu herhalde
Hangi ülkedesiniz merak etttim bu imkanları duyunca

Cocuklarla ilgisi sıfır
Çalışma, her yük senin omzunda olacaksa niye çalışacaksın?

Back