esnaf mı memur mu

Esnafi cok bilmiyorum ama memurluk garanti

bi arkadaş var babası esnaf kocasının ailesi memur. kız biz battık çıktık ben hepsini gördüm iş kurmaktan heves etmekten korkmuyorum ama o hiç alışmamış hemen strese giriyor bu konuda onu açamıyorum demişti. annem memur annem hep en iyisinin memurluk olduğunu savunur. ben esnaf olmak istiyorum yaa. sevgilim memur o da seviyor. düşünüyorumm stabilite arıyorsan memur macera arıyorsan esnaf diyorum. şaka bi yana neyin esnafı? tükan nerede? hangi memur? zorunlu tayin var mı? vb. çok değişken var bence.

İkisiyle de diğer kriterler nasıl hallediliyor bilmiyorum ama ben genelden farklı düşünerek memur istemem stabil hayat ne uzar ne kısalır sevmiyorum esnaf tercihim

Siz ne iş yapıyorsunuz?

Evlilik bu şekilde karar alınması gereken bir müessese değil.
Kazancı önemli tabii ki geçim açısından, ancak karşınızdaki esnafta olsa memur da olsa, adam değilse, 5 para etmez.
İster stresli işi olsun, ister rahat işi olsun, karakteri iyi olsun önce.
Karakteri düzgün adam stres altında da eşine iyi bir eş olur.

zorunlu tayın yok ogretmen dıgerıde harfıyat sırketlerı var

Daha kırmızı olanı seçin, içi olgundur onun. Bir de şimdi sera malı olabilir hep, yazı bekleseniz yerlisi çıkar.

İki kişi arasında kararsız kalıyorsanız hep aklınız diğerinde kalacak en ufak olumsuzlukta diğeri olsaydı daha mı iyi olurdu acaba diye düşüneceksiniz ve bu döngü hiç bitmeyecek. Allah kolaylık versin bari en yakışıklı olanını seçin en azından en iyisini seçtim olmadı dersiniz

yani tercihler ben beyaz yakalı dışında biriyle görüşmüyorum. Size hangi meslek yakın geliyorsa onu seçin derim.

Memuru seç bence .Dusuk maaş almıyorlar garanti iş ülke ülke gezersin evin de olur arabanda
Ülke ülke memur maaşıyla nasıl geziliyor hele ki tek adam çalışıyorsa? 100 bin bile alsa euro olmuş 41-42 tl yeşil pasaportu olan karı koca öğretmen arkadaşım sadece benim yaşadığım ülke/şehre gelebiliyor otel parası vermediği için Anca buradan komşu ülke/şehirlere gidiyorlar.O da Avrupa içi tren, otobüs falan çok uygun diye.

Son düzenleme:
Memur daha risksiz ama aynı yerde kalır. Bi memurla villada oturamazsınız
Ticarette batmak da var çıkmak da. Belki dipte olur belki havuzlu villada yaşarsınız.
Bahsettiğiniz kişinin iş alanı ve şimdiki durumu da önemli.
Son kanaatim yakışıklı olanı al bence

Katalogtan mı seçiyorsun kız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…