- 5 Kasım 2019
- 490
- 1.158
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba arkadaşlar çok güzel bir başlık açılmış Allah okuyan herkesin duasını kabul etsin, mübarek Esmalarının sırlarına mazhar eylesin inşallah. Bu tür tekrarla okunan zikirleri okurken yaptığım bir hatayı burada paylaşmak istiyorum. Yapanlar var mı bilmiyorum ama varsa onlara da rehber olur inşallah. Bir zikri sayılı okurken hızlı hızlı ve kaptırıp gittiğimi fark ettim. Okuduğum esnada çeşitli şeyler düşünüp yapabiliyorum. Kabul olur mu Allah bilir ama zikirlerin ve Esmaların kalpten inanarak ve anlayarak okunması gerektiğini biliyorum.
Peki Esmaül Hüsna Nasıl Okunmalı?
Okuduğunuz Esmanın anlamını bilip özümsemek ilk aşamamız. İkincisi her okuyuşta ne söylediğinizi ve kime söylediğinizi bilerek okumak. Allah'a övgüde bulunurken sırf sayıyı tamamlayayım diye düşünmeden yuvarlayarak söylememizin hiçbir hikmeti yok. Allah belki sevabını yazar bilemeyiz ama Esmanın şifresini bu şekilde elde edemeyiz. Çok okumak istiyoruz hepimizde bu var ama çok okumaktan ziyade etkili okumak önceliğimiz olsun. Kalpten ve inanarak, anlamını bilerek okuyalım inşallah. Böyle okuduğunuzda kalbinizdeki heyecanı ve aşkı hissedeceksiniz. Esma okumak sadece sayılardan ibaret olmayacak bir zevk haline gelecek Allahın izniyle. Selametle kalın. Hadsizlik ettiysem kusura bakmayın.
El-Vekil : Kendisine tevekkül edenleri en iyi neticeye ulaştıran.
okunan:100
kalan: 100
Yok kişisel yazmadım geçen bununla ilgili bir konu okudum kitapta sonra da yazayım buraya dedim. Kitap şu an yanımda olsa o sayfayı çekip koyacaktım. Kitap nasıl kelime-i tevhid çekileceğini falan da detaylı anlatıyor. Ben okuyup geçiyorum doğrusu. Sabah serviste falan esma okuyayım diyorum etrafa baka baka dilim okuyor aklım gördüklerimde. İnsanız mükemmel olamayız ama çabalayabiliriz :)Allah razı olsun sizden de.
ben şahsen zikir matik kullanmıyorum sırf hızlı hızlı gidiyor yuvarlanıyor kelimeler diye. Nurlar içinde yatsın rahmetli babaannem kağıda çizgi çekerdi onun izinden gidiyorum, dediğiniz gibi de yavaş yavaş oluyor yani bir es verebilecek zaman kalıyor çizgi çizerken.
Biraz üzerime alındım ama içiniz rahat olsun çekmek olsun diye çekmiyorum ❤
Cok guzel tesekkurler canm o halde her esmanin altina anlamınıda ekleyelim Namaria cımMerhaba arkadaşlar çok güzel bir başlık açılmış Allah okuyan herkesin duasını kabul etsin, mübarek Esmalarının sırlarına mazhar eylesin inşallah. Bu tür tekrarla okunan zikirleri okurken yaptığım bir hatayı burada paylaşmak istiyorum. Yapanlar var mı bilmiyorum ama varsa onlara da rehber olur inşallah. Bir zikri sayılı okurken hızlı hızlı ve kaptırıp gittiğimi fark ettim. Okuduğum esnada çeşitli şeyler düşünüp yapabiliyorum. Kabul olur mu Allah bilir ama zikirlerin ve Esmaların kalpten inanarak ve anlayarak okunması gerektiğini biliyorum.
Peki Esmaül Hüsna Nasıl Okunmalı?
Okuduğunuz Esmanın anlamını bilip özümsemek ilk aşamamız. İkincisi her okuyuşta ne söylediğinizi ve kime söylediğinizi bilerek okumak. Allah'a övgüde bulunurken sırf sayıyı tamamlayayım diye düşünmeden yuvarlayarak söylememizin hiçbir hikmeti yok. Allah belki sevabını yazar bilemeyiz ama Esmanın şifresini bu şekilde elde edemeyiz. Çok okumak istiyoruz hepimizde bu var ama çok okumaktan ziyade etkili okumak önceliğimiz olsun. Kalpten ve inanarak, anlamını bilerek okuyalım inşallah. Böyle okuduğunuzda kalbinizdeki heyecanı ve aşkı hissedeceksiniz. Esma okumak sadece sayılardan ibaret olmayacak bir zevk haline gelecek Allahın izniyle. Selametle kalın. Hadsizlik ettiysem kusura bakmayın.
El-Vekil : Kendisine tevekkül edenleri en iyi neticeye ulaştıran.
okunan:100
kalan: 100
ekledim canım son esmaya telden girince ekleyemiyorumCok guzel tesekkurler canm o halde her esmanin altina anlamınıda ekleyelim Namaria cım
500 aldim Kalan 1500Sıradaki ismi şerif Ya Kaviyy c.c Pek kuvvetli. Pek güçlü olan.
2000 den düşelim inşallah
ben gördükçe eklerim inşallah. Bilgisayardan giriyorum gündüzleriekledim canım son esmaya telden girince ekleyemiyorum