Allah razı olsunsüper ben 100 alıyorum
700 aldım2000 aldım
Kalan 2700
700 aldım100 okudum.
Kalan 1.700
Hayırlı olsun topiğin çok sevindim bol bol zikredip Rabbim'in mucizelerine nail oluruz inşallah Allah'ım kabul etsin inşallah“Allah’ın 99 ismi vardır. Yüzden bir eksik. Bu isimleri bir kimse ezberlerse (hıfz) Cennete girer. O tektir, teki sever.” (Buhârî, De’avât, 68, VII, 169)
“Allah’ın 99 ismi vardır, yüzden bir eksik. Kim bunları sayarsa (ihsâ) Cennete girer.” (Buhârî, Tevhîd, 12; Şurût, 18; Müslim, Zikir, 5; Nesâî, es-Sünenü’l-Kübrê, Nu’ût, 1,)
“Allah’ın 99 ismi vardır. Kim bunları sayarsa (ihsâ) Cennete girer.” (Tirmizî, De’avât, 83)
Esmaul Husna faziletleri:
1. Esmâ-i Hüsnâ Allah hakkında yücelik ve aşkınlık ifade eder ve kullarda saygı hissi uyandırır.
2. Zikir ve duada kullanılmaları halinde kabule vesile olur ve sevap kazandırır.
3. Kalplere huzur ve sükûn verir, lütuf ve rahmet ümidi telkin eder.
4. Bilginin değeri bilinenin değerine bağlı bulunduğu ve bilinenlerin en şereflisi de Allah olduğu için Esmâ-i Hüsnâ bilgisine sahip olanlara bu bilgi meziyet ve şeref kazandırır.
5. Esmâ-i Hüsnâ Allah için vâcip, câiz ve mümteni‘ olan sıfatları içermesi sebebiyle O’nun hakkında yeterli ve doğru bilgi edinmemize imkân verir. Fahreddin er-Râzî ise hüsnânın bu mânalarından Allah’a ait olanları zikretmekle yetinerek O’nun hakkında kullanılacak güzel kavramının kemal ve celâl niteliklerini dile getirdiğini ifade etmiştir.
Bu başlıkta Allahımızın en güzel ismi Şerifleri olan Esma-ül Hüsna yı hatim şeklinde okuyalım inşaAllah
Sayımız her Esma için 5000 olacak.
İlk olarak Ya Allah( Lafza-ı Celal) Tüm isim ve sıfatları kendinde toplayan. 5000 den düşerek okuyalım.
Sonrasında Ya Rahman 5000, Ya Rahim 5000 şeklinde ilerleyelim inşallah.
Rabbim ism-i şerifleri hürmetine dualarımızı kabul buyursun
ayseMsb stanki Kafiyesizsiir 5 528mucizemmm Ashie @newplanet Umut_2019 canlar okumak isterseniz diye etiket yaptım.
esmaul husna hatmine sayıdan düşerek başlayalım inşallah
Amiin Rabbim bizleri ismi şerifleri hürmetine muhafaza eylesin dünyada ahirette darda koymasın İnşaAallahHayırlı olsun topiğin çok sevindim bol bol zikredip Rabbim'in mucizelerine nail oluruz inşallah Allah'ım kabul etsin inşallah
kalan 800 okunan ismi şerif Ya Allah c.c200 okumaya başlıyorum hemen
Amin canım inşallah Rabbim sizden de razı olsun inşallah.Amiin Rabbim bizleri ismi şerifleri hürmetine muhafaza eylesin dünyada ahirette darda koymasın İnşaAallah
sizlerden de Rabbim razı olsun
maşallah canım Allah daim eylesin.. çok güzel olur inşallah hep birlikte okuyalımAmin canım inşallah Rabbim sizden de razı olsun inşallah.
Benim zaten günlük çektiğim esmalarım var sizede katılırım hep birlikte çekeriz
200 aldım kalan 600kalan 800 okunan ismi şerif Ya Allah c.c
Allah razı olsun canım300 ude ben alayım bari . Maşallah canım güzel bı düşünce
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?