Esma Esad: Erdoğan tek kitap okumuş bir haydut, eşi ise alışveriş meraklısı

Iki ismin arasında anlam farkliligi var diye biliyorum. Ama arapcam yok tabii.. arapcasi olan bir arkadas aciklasa aslında.

Mesela @Bilgece sen arapca biliyordun sanırım. Esed ile Esad arasında ki fark nedir?

Ben biliyorum arapça. Esad=bahtiyar esed=aslan demek. Aradaki fark, sin harfimi mi yoksa sad harfimi oradan çıkıyor. Sin harfi ince okunur esed gibi. Sad harfi kalın okunur esad gibi. Netten baktım simdi ismin aslı hangi harfle diye sin harfiymis.

Yani kısaca artık esed diyebilirsiniz gönül rahatlığıyla

ağzına sağlık arkadaşım.
mühürlenmemiş kalpler, ne güzel de söyledin.

Atalarımız hoş insanlarmış cidden, boş yere laf kalabalığı olmasın diye ne güzel ifade etmişler topu topu iki cümleyle.

"Tencere dibin kara, seninki benden kara" ve "Al birini vur ötekine" der susarım o yüzden.

Iki ismin arasında anlam farkliligi var diye biliyorum. Ama arapcam yok tabii.. arapcasi olan bir arkadas aciklasa aslında.

Mesela @Bilgece sen arapca biliyordun sanırım. Esed ile Esad arasında ki fark nedir?

Canim Esat "en mutlu" Esed de "aslan" anlamina gelir. Esat'in adi aslinda Esed tuhaf oldu ama :)))

İşin özü dil biliminde degil psikoloji biliminde saklı da ondan.

Algı yönetimi ve manipülasyon özetle. Ortada 2 farklı insan olduğu sanrısı yaratmak için kullanılan onlarca siyasi ve psikolojik hileden sadece biri.

Günlük hayatta, filmlerde "ben degistim, simdi bambaşka biriyim" diyerek kişinin kendi geçmişiyle geleceğini 2 farklı insana bölüp yeni durumu benimsetmeye çalıştıgı hilenin ülkesel çapta ve siyasi amaçla kullanılanı.

"Eski sözde dostum şimdi sözde düşmanım oldu. Aslında ortada ne dostluk var ne düşmanlık, hepsi ekonomik, siyasi, uluslararası ve en önemlisi de kişisel çıkar ve konum meselesi." demekten daha kolay.

Son cümlem size degil Mune Abla, buradaki yorum sahibelerine de degil dogrudan ama "Bahtiyar" Esad'ı "Arslan" Esed'e dönüştüren zamanlaması manidar telaffuz sorunları demesin kimse yani.

Boşuna demiyorum siyaset ilginç diye sürekli bir algı oluşturuyor ülkeler, ülkeleri yönetenler.
Haber programlarını izliyorum arada, X ülke lideri algı operasyonu yapıyor derken bile algı yaratılmaya çalışılıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…