ben keten tohumu ve soya sütü içiyorum canım araştırdımda hacettepe üniv öğrenci tez ödevlerini okudum internetten oralarda yazıyodu en yaygın 2çeşit östrojen varmış biri izovlanlar diğeri lignanlar(harf hatası yapmış olabilirim) iste bu en yaygınlardan biri keten tohumunda diğeri soyada bulunuyormuş orda yazıyodu en çok keten tohumunda ve soya sütünde varmış östrojen
bide canım jinekomasti diye bir hastalık varya erkeklerde meme büyümesi hastalığı işte onla ilgilide hacettepe tıptan bir tez okudum araştırma yapılmış ve o memesi büyük erkek hastaların 20tanesinin 12tanesinde östrojen fazlalığı çıkmış ergenliktede östrojen artıyor diye göğüsler büyüyor yani canım bu konuyla ilgili bütün bilgileri birleştirdim östrojen göğüsü cidden büyütüyor bizimde östrojen almamız lazım ama düzenli bir şekilde.ben daha önce 15gün soya sütü içmiştim sızlamalar olmuştu sonra 1ay içememiştim sonra 4-5gün keten tohumu yemiştim yani hiç düzenliyapamadım şimdi tekrardan ikisine birden başladım 2gündür başladım inşallah sağlıklı bir şekilde büyürler yaaaaaaa