- 10 Ekim 2007
- 6.361
- 2.133
- 698
- 45
- Konu Sahibi elenaferrante
-
Çok doldurma içini birbirini ezinxe çamaşır kırışıyor tabi içinde de hiç beklemesin sıcakken esnet katla misçamaşırlar kırışmıyor ama nevresimler kırışıyor benimkinde
niye
Aynı sıkıntı bende de var çözüm bulan aydınlatsınMerhaba
Eşim de ben de eve geç geldik. Ben 8 gibi geldim. Eşim 9.30 gibi geldi.
Ben gelince bir şeyler yedim, kızımı yedirdim, yıkadım, biraz oyun oynadık. Sonra eşim geldi.
Eşim gelince yemek yemedi, tok gelmişti, ben de kızı babasıyla salonda bırakıp odaya ütü yapmaya geçtim. Yarım saat 45 dk kadar ütü yaptım.
Sonra kızın sütünü içirdim, altını değiştirdim uyutmaya götürdüm. Yarın saat uyku süremiz oldu.
Niyetimiz kız uyuyunca beraber dizi izlemekti.
Bu arada çamaşır makinesinde yıkanan çamaşırlar yıkandı bitti.
Ben de mutfakta biraz iş yapacaktım. Bulaşık makinesini boşaltacak, kirlileri makineye dolduracak, tezgahı ve masayı silecektim.
Eşime gayet güzel bir şekilde çamaşırları sermesini rica ettim.
Seremem şimdi dedi, ama ben de mutfağı toparlayım, işlerimiz bitsin ki dizimize geçelim dedim. Mutfağı halledince çamaşırları ser dedi.
Ben de eşimin yıkananları makinede bıraktım, kendimin ve kızımın kıyafetlerini serdim.
Pasif agresif bir tutum içine girdim. Pişman değilim.
Büyük bir dert değil ama içimi dökesim geldi.
Not: ev hanımı değilim. Haftada 5 gün sabah 8-akşam 6 çalışıyorum
benimkide yardım etmez çayına kadar ben koyardım çalışmama rağmen ama sürekli kusur bulur neden dağınık neden toz var. yer içer döker gider çekilit gibi değildibende çalışıyorum
eşim ev işi yapmaz.
olduğu kadar kendim yaparım.
çok ta problem etmiyorum.
baştan bitir hiç uğraşma bile bile çekilmez. sonra çok zor olur çok pişman olursunBu konuda cok esitlikciyim ama suan gorusmeye calistigim kisi yemege elimi surmem sebze dahi dogramam dedi.Temizlige yardim beellki dedi.Hoslanmasam ardima bakmadan kacardim.Nasil yetecem,nolacak bilmiyorum.
aynı duyguları bende hissediyorum bencil saygısız biriyle evlenmişim. neyseki uzatmadan boşanıyorum benimki çekilecek gibi değildi.14 yıl boyunca hiçbir şeye yardım etmedi. Üstelik eline sağlık demeyi bile öğretemedim. Ağzıma sağlık deyip kalkar sofradan. Lavaboyu çoğu zaman kirli bırakır. Evde tamir edilmesi gereken şeyleri en az 20 -30 kez söylemem gerekir. Tamir gerektiren kendine lazım birşeyse en kısa zamanda halleder. Banyonun girişindeki yerdeki mermer kırılmıştı hiç unutmam. Kapı kapanınca altında kalan. Ben ona hiç basmıyordum ki demişti sonrasında. Banyoya tamir için getirdiğim sıhhi tesisatçı silikonla yapıştırdı sağolsun. Çalışıyorum akşama kadar ayaktayım işim gereği. Tabağınızı bari lavaboya bırakın sofradan giderken derim. Oğlum 14 yaşında Allah razı olsun arada da olsa yardım eder. Hiç evlenmeseydim keşke diyorum bazen. Bizim yediğimizden emin olmadan hiçbirşeyi ağzına atmayan babacığım geliyor gözümün önüne. 75 yaşında hala anneme süpürgesinde yardım eden. Sonra bencil eşime dönüp bakıyorum. Niye evlendim ki diyorum kendime. Anneme babama baksaydım bir ömür. En azından kıymet bilirlerdi
benimkide yardım etmez çayına kadar ben koyardım çalışmama rağmen ama sürekli kusur bulur neden dağınık neden toz var. yer içer döker gider çekilit gibi değildi
Merhaba
Ben gelince bir şeyler yedim, kızımı yedirdim, yıkadım, biraz oyun oynadık. Sonra eşim geldi.
Eşim gelince yemek yemedi, tok gelmişti, ben de kızı babasıyla salonda bırakıp odaya ütü yapmaya geçtim. Yarım saat 45 dk kadar ütü yaptım.
Sonra kızın sütünü içirdim, altını değiştirdim uyutmaya götürdüm. Yarın saat uyku süremiz oldu.
Ben de mutfakta biraz iş yapacaktım. Bulaşık makinesini boşaltacak, kirlileri makineye dolduracak, tezgahı ve masayı silecektim.
Seremem şimdi dedi, ama ben de mutfağı toparlayım, işlerimiz bitsin ki dizimize geçelim dedim. Mutfağı halledince çamaşırları ser dedi.
Ben de eşimin yıkananları makinede bıraktım, kendimin ve kızımın kıyafetlerini serdim.
sevdiği şeyler yaptırılabiliyor.Haklısınız!
Özellikle çalışan bir anne olarak yükünüz benim gibi anlayabiliyorum sizi.
Evet burada sermemeniz bana göre yanlış olmuş.Ceza bu şekilde olmamalı diye düşünüyorum.
Anlamıyorsa bunu konuşarak halledin bence.
Birde çamaşır sermekten hazetmiyor olabilir mesela eşim sevmez ozaman tezgah ve sofrayı toplarmısın derim ben sermeye geçerim.Bir de bu şekilde deneyin.
sevdiği şeyler yaptırılabiliyor.
sevmedigi seyleri söylüyor benim eşimde.
bazen ben evi temizlerken o uzanıyo. hiç ses etmeden işe devam ediyorum...
sonra yarım saat gecince hadi sende yerleri siliverde bitsin diyorum...
ya da süpürge yap diyorum...
yapıyor . ben de o sırada banyo tualet yıkıyorum
Erkegede her iş yaptırılmıyor
Merhaba
yaa yapalım derler. biz bu yüzden boşanıyoruz. hemde herhafta kadın gelip temizliği yapmasınarağmen. hergün 4 çeşit yemek hazırlamama dikkat etmeme rağmen bende çalışıyorum yardım etmeyi bırak hep eleştirir büyüteçle toz arıycak nerdeyse. yer içer döker temizlemez ama neden temizlemedin diye kavga çıkarır. ayy burdaki yazılanları okudukça sinirlendim benimkide koca mı adam mı yaa hiç faydası yok eziyeti var çile çekmişim resmen kurtuluyorum vallahi. hadi yapmadığı neyse onuda kabul etmiştimde bide kusur bulup kavga çıkarması hadsizzzValla eşim yapmazsa ben de yapmıyorum.Sevgiliyken bile gelip evimi temizlerdi , temizlikçiye güvenmiyorum diye kendisi gelirdi dip köşe temizlerdi , sorardı evin pis mi yapalım beraber diye.Başlardık temizlemeye ben uyduruk uyduruk temizlerdim , dizi açar izlerdim , o özene özene temizlerdi. :)) Allah bin kere razı olsun hep yapar , gocunmaz da ki o da anne babasının evinde hiç iş yapmayan tayfadan.Yani o bahane değil anne baba evinde iş yapmayan erkekler de iş yapıyor kendi evlerinde.Ki eşim evlenene kadar anne babasıyla yaşadı.
O yapmazsa siz de yapmayın , süper kadın gibi davranmayın , yetişemiyorum diyin.Eleştirmesine de kulak asmayın.Özellikle çalışan kadınlar asla her işi yapmasınlar.Biraz pis kalsın ev , biraz pislikten kimseye zarar gelmez.Sonra beraber yapalım diyorlar zaten.
çok kakma . yapcagı varsa da yapmayablrBen çok merak ediyorum evlenmeden önce iş paylaşımı olacak diye konuştunuz mu hiç ben bekarım 1 yıllık ilişkim var şimdiden bu konuları kafasına kakıyorum bak herşey yarı yarıya diye ama işe yarar mı işte o muamma
bencede evlenmeyin çekilir dert değiller valla..Yemek yapma konusunda sıkıntısı yok da tok gelip zorla yemek yemek çok zor oluyor. Midem bulanıyor :s aç geleyim istiyorum ama okulda yemk saati düzensiz oluyor geç yiyince akşam yemeği gibi oluyor. Evliyken çok vakit olmuyor o yüzden hafta içi akşam işleri bitirip hafta sonu rahat etmek istiyor insan .. mesela bugün temizlik yaptık bi yere çıkamadık boş geçti cumartesi. Yarın sınav görevi var. O arada perde falan yıkanacak derken bitti gitti tatil :)) bekarken oh güzeldi! Çamaşırları bile toplamazdım telden alır giyerdim orası boşalırdı çamaşır sepeti dolardı yıkardım yine ordan alıp giyerdim. Bir çorba ile doyardım veliler bi şeyler getirirdi .. evi illa o gün temizlemek zorunda değildim. Hatta süpürgeyi banyonun önüne koymuştum saçımı kurutunca süpürüyorum yerde 1 tane kıl olmazdı. Şimdi adam yürürken yere kıl döküyor 2 günde ev leş ... evlenmeyin diyeceğim ama Bebek söz konusu olunca evlilik şart
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?