Eşlerin Doğuma Girmesi

barewa

Guru
Kayıtlı Üye
28 Mart 2007
48
0
286
41
İstanbul
merhabalar ben 26+3 günlük ikiz hamileyim...istanbuldayım anadolu yakasında bi hastanede doğum yapıcam kısmetse ve epidural sezeryan olmak istiyorum,,,şu anda 2,5 yaşında bi kızım var onun doğumuda genel anesteziyle sezeryan olmuştu ve hep içimde kaldı doğumda uyanık olarak kalmak ve eşimin doğuma girmesi,,,şuanda bi doktorla görüşüyoruz ve epidural sezeryanda eşlerin doğuma alınması sakıncalıymışşş ama ben hep duyuyorum yok eşleimiz doğuma girdi diye acaba bileniniz varmı bu na kim karar veriyor doktormu hastanemi ,,, aranızda iyi bi doktor tanıyan varmı yada eşiyle beraber doğuma girmiş biri yada eşlerin doğuma girmesini onaylayan bi hastane.....

canm eğer normal doğum yapmıyorsan yani herhangi bir narkoz,epidural yada ne bileyim bıçaklık bir durumun varsa ameliyata eşleri almıyorlar genelde
bende geçen de sordum doktoruma da eğer üçüzlerini normal doğurursan alırım kocanı başka türlü olmaz demişti :1:
e nasıl doğurulur şimdi üçüz normalce,çok zayıf bir ihtimal zaten kendide biliyor ya
şaşırmıştım ama demekki en uygunu buymuş dedim

evet canım genelde bütün doktorlar böle sölüyolar normal doğuma alınıyo eşler ama epidural sezeryanada alınan eşler duyuyorum okuyorum dergilerden bu nasıl oluyo anlamadım ,,, yada ssk geçmeyen özel hastanelerdemi alınıyo acaba offf

benim doktorum da eşimi almamıştı bayılır birde onunla uğraşmayyalım diye neticede kesilip biçiliyoruz ve ters giden bişey olsa doktorlarında elini ayyağını bağlarlar..

canm eğer normal doğum yapmıyorsan yani herhangi bir narkoz,epidural yada ne bileyim bıçaklık bir durumun varsa ameliyata eşleri almıyorlar genelde
bende geçen de sordum doktoruma da eğer üçüzlerini normal doğurursan alırım kocanı başka türlü olmaz demişti :1:
e nasıl doğurulur şimdi üçüz normalce,çok zayıf bir ihtimal zaten kendide biliyor ya
şaşırmıştım ama demekki en uygunu buymuş dedim

ciğer geliştirici iğne yaptırdı mı dr un canım ???

merhabalar ben 26+3 günlük ikiz hamileyim...istanbuldayım anadolu yakasında bi hastanede doğum yapıcam kısmetse ve epidural sezeryan olmak istiyorum,,,şu anda 2,5 yaşında bi kızım var onun doğumuda genel anesteziyle sezeryan olmuştu ve hep içimde kaldı doğumda uyanık olarak kalmak ve eşimin doğuma girmesi,,,şuanda bi doktorla görüşüyoruz ve epidural sezeryanda eşlerin doğuma alınması sakıncalıymışşş ama ben hep duyuyorum yok eşleimiz doğuma girdi diye acaba bileniniz varmı bu na kim karar veriyor doktormu hastanemi ,,, aranızda iyi bi doktor tanıyan varmı yada eşiyle beraber doğuma girmiş biri yada eşlerin doğuma girmesini onaylayan bi hastane.....

ciğer geliştirici iğne yaptırdı mı dr un canım ???

canım bende bursada oturuyorum bursada izin veren hastane var.tabiki sana uzak...ameliyata giren arkadaşlarımın eşleri de var...anlattıklarına göre; eşler kan,bıcak falan görmüyo kii.....zaten seninde hiç bir şey görmeyeceğin bir perde var...eşler bu perdenin arkadasında,,anestezi uzmanının yanında duruyor..hatta arkadaşım fotoğrafçı bile tutmuştu..ilk doğum resimlerini çekmek için...bence eşinin ameliyata girmesini istiyorsan güzel bir hastane bulabilirsin...

açıkcası pek iyi bir fikir olduğunu düşünmüyorum.ben bir laporoskopi ameliyatı olmuştum.ameliyattan çıktıktan sonra o narkozun etkisiyle o kadar bağırmışımki eşim çok korkmuş.sonra bana dediki sen bir laporoskopiye bu kadar bağırıyosan çocuk mocuk doğuramassın dedi.aylarca çocuk yapmak istemedi.zor ikna ettim bir daha öyle bağırmıycam diye. :1:

Bu sorunun cevabını bende merak ediyorum.
Sezeryan değilde normal doğumda erkekleri olumsuz etkiler mi acaba doğuma girmek ?

Bu sorunun cevabını bende merak ediyorum.
Sezeryan değilde normal doğumda erkekleri olumsuz etkiler mi acaba doğuma girmek ?

Ben oğlumu normal doğurmuştum, eşimde girdi doguma hatta kameraya bile çekti...ama yaptıgı kayıtlardan anlaşılıyor ki pek kendinde değilmiş, dogum yerine genelde kendi ayakkabilarini çekmiş:) doğumdan sonra "iyki sen doğurdun ben beceremezdim bu isi" demişti. Epidural olmasına ragmen oğlum iri olduğu için kolayda bir dogum olmamıştı ama göbek bağını esim kesti, cok özel bir andı:) şimdi oğlum bana cok düşkün "göbek bağını ellerimle kestim ama siz niye hala ayrilmiyosunuz, çözemedim ben bu isi" diyor...

oglusum dogarken babasi da girmisti doguma, basta etkilenmemis, sanki 5. cocugunu bekler gibiydi gayet rahat tavirlar falan. Bu tabiki daha sancilarin artmasini beklerken idi uzandigim yerde...taaa ki gercek dogum baslayana kadar. Panikten napacagini sasirdi siddetli sancilar baslayinca. dogum aninda donup kalmis ve rengi atmis doktorun dedigine göre, ben kendim göremedim cünkü bebegimin ve kendi canimin derdindeydim o an:9:

oglum kucagimdayken esim cok aglamisti onu iyi hatirliyorum, sandigimizdan cok daha fazla etkileniyorlar, biz dogum aninda sürekli vücudumuzun sinyallerine konsantre oluyoruz bir an evvel dogum yapabilmek icin, ama onlar sadece bakiyor ve ellerinden bisey gelmiyor, elimizi tutmaktan baska...:)

Back