• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşlerin aileleri hep mi sıkınti

Mysticless

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2016
79
42
38
36
Merhaba
İlk kez yaziorm neyazikki çok darlanmis durumdayim
Esimin ailesi sehir disinda yasiyor şoyle bir sikintimiz var kafalarina estigi gibi sadece ogullarini arayip biz geliyoruz diyorlar isin kotüsu izne ayrilip esimle yildonumümüz icin plan yaomaya calisirken birden onlarin gelecegini ogrendim esime planimiz oldugunu bir sonraki haftasonu gelmelerini soylemesini soyledm ama neyazikki esimle bakis acilarimiz ayni degil cok ciddi tartsmis olup sonuc olarak geldiler ve ben iznimi onlari agirlamakla gecirdim bu 2.kez yapiliyor bir onceki de dogum gunumdeydi
Bu ise nasil cozum bulucam esimin bu tavri beni cok soguttu ciddi bi boyuta geldim bir insan ailesine neden bu hafta musait degiliz evde degiliz planimiz vs var diyemezki....bu arada bnm ailemle ayni sehirdeyim ailem asla aramadan sormadan pat die gelmez...var mi çozum onerisi olan
Sevgiler.

Şehirdışından gelecek olduklarından bişey diyemiyordur bence. Sizin aileniz gibi aynı şehirde olsalar bugün müsait değiliz demek daha kolay olur.
Ben olsam bende diyemem:110:

Durum eşinde bitiyor canım.o seni anlamadıkça tu kaka,ailesini sevmeyen hep sen olursun..Eşinin ailesininde maşallahı varmış ne diim allah kolaylık versin sana

Merhaba
İlk kez yaziorm neyazikki çok darlanmis durumdayim
Esimin ailesi sehir disinda yasiyor şoyle bir sikintimiz var kafalarina estigi gibi sadece ogullarini arayip biz geliyoruz diyorlar isin kotüsu izne ayrilip esimle yildonumümüz icin plan yaomaya calisirken birden onlarin gelecegini ogrendim esime planimiz oldugunu bir sonraki haftasonu gelmelerini soylemesini soyledm ama neyazikki esimle bakis acilarimiz ayni degil cok ciddi tartsmis olup sonuc olarak geldiler ve ben iznimi onlari agirlamakla gecirdim bu 2.kez yapiliyor bir onceki de dogum gunumdeydi
Bu ise nasil cozum bulucam esimin bu tavri beni cok soguttu ciddi bi boyuta geldim bir insan ailesine neden bu hafta musait degiliz evde degiliz planimiz vs var diyemezki....bu arada bnm ailemle ayni sehirdeyim ailem asla aramadan sormadan pat die gelmez...var mi çozum onerisi olan
Sevgiler.
Benim eşimin ailesi de öyleydi. Önce bi ses cikartmadım. Baktım olacak gibi değil Dolaylı yoldan kendi ailemi örnek verdim. Eşim anladı.Sonra açık açık dedim bu kadar sık gelinmeyecegini ve uzun kalinmayacagini hoslanmadigimi. Benim Ailem yapsa sen naparsin dedim ya. Ailesinede yüzümle tavirlarimla belli ettim.

Bunu eşinizle halletmelisiniz bence. Karşı tarafa ne deseniz kötü olursunuz bu durumda. Eşinizle açık açık konuşun.

Bide direk oğullarını arayıp söylüyolar. Biz dış kapının dış mandalı
Sanki oğulları hizmet edecek
Adabıyla gelseler kimse böyle düşünmezde gerçekten düşüncesiz davranıyolar

Bazi insanlar gercekten hic arayip sormadan,musait misiniz umursamadan çat kapı geliyolar.alıstırırsanız bu duruma hep böyle gider.siz esinizin ailesine boyle bi konuyu acamayacaginiza gore cozum esinizde.onun uygun bir dille aramalari gerektigini soylemesi lazim.bir daha baska bir planiniz varken gelirlerse de planinizi bozmayin eve gec gidin,kusura bakmayin onceden planliydi deyin,umursamayin.

Şehir dışından geldiklerine göre birşey diyemiyorsur.Ne desin adam bu hafta gelmeyin haftaya gelinmi ?
Uzakmı geldikleri yol? Çalışıyorlarmı ?
Yeni evlimisiniz ? Bu özel günler yenilerde sorunlu oluyor daha çok yada ben biraz odunum bilemedim :)

Calisiyorum 2buuck yildir evliyiz ve de 8 saatlik yoldan geliyorlar ve emekliler sorun o insanlar degil geldiklernde de asla yansitmadim sorun esimde annesj babasi nerden bilsin ozel gun oldugunu planimiz oldugunu bunu soylememesi ve soylemedigi gbi bana emrivaki olmasini normal karsilamasi
Insan dusunmezmi bu kiz caliyor bu sene ilkkez izne ayrilmis o da 4 gunluk onuda evde misafr agirlamakla gecirmesin yuldonumumuz oldugunu ve unuttugunu soylemiorm kizlar yazdikca sinirleniyorum suan
Esimi nasil yontucam bu konuda adam guzellikle anlatiorm anlamio kavgayla anlamio mevzuyu drek sen benim ailemi istemiosun olarak algilio cunku cok hoslasmadigimi bilio ama yaptigi seyin yanlis oldugunun farkina varmasi lazim

Çözüm Önerim bir süre özel günlere anlam yüklemeden eşinize uzak ve tavırlı davranın. Eşinizin ailesi geldiğinde de bizde şöyle yapacaktık siz geldiniz diye sürekli olarak laf çarpın belki sizi aramayı öğrenirler
Bu cok mantikli kayinv ye soledim zaten bi planimz vardi ama olsun diye umarim anlamistir
Esime karsi istesemde bir sure eskisi gbi olamam mumkun degil

Şimdi tamam sende haklısın.Ama eşinde haklı.Şöyle bi durum var,belki ailesi izinli olduğunu bilip beraber vakit geçirelim gelinde olsun diye düşünmüştür.Ha diğer türlü olsa,hani sen işte,onlar misafir ,belki o zamanda ben yokum acaba dolduruyormu oğlunu gibi birşey düşünebilirdin.Yani yukarısı bıyık aşağısı sakal misali.
Hoşlanmadığını bildiği in direk önyargılı oluyor demekki eşin.
Sanki biraz haklı gibi geldi bana.Doğum günümde de geldiler diyosun bence gelmelerini hiç istemiyo gibisin.Yanılıyormuyum ?

Tatlli dille bi sonraki hafta buyrun demek kimseyi kirmazki ama
Tabi kırmaz haklısın. Benim de ailem şehir dışında öyle bişey olsa içim içimi yer ama diyemem gibi geldi bian.

İlk evlendiğim sene ilk d günümde ve hamileyim düşün, hazırlandık dışarı çıkıcaz pat diye abisi kuzenleri geldi. Hiç bi halt demedi bende saatlerce ağlayarak uyuyakalmıştım:sinirli:

Az yontmamışım bende ya, ah bu erkekler:sopa:

Şimdi tamam sende haklısın.Ama eşinde haklı.Şöyle bi durum var,belki ailesi izinli olduğunu bilip beraber vakit geçirelim gelinde olsun diye düşünmüştür.Ha diğer türlü olsa,hani sen işte,onlar misafir ,belki o zamanda ben yokum acaba dolduruyormu oğlunu gibi birşey düşünebilirdin.Yani yukarısı bıyık aşağısı sakal misali.
Hoşlanmadığını bildiği in direk önyargılı oluyor demekki eşin.
Sanki biraz haklı gibi geldi bana.Doğum günümde de geldiler diyosun bence gelmelerini hiç istemiyo gibisin.Yanılıyormuyum ?
Hic bi gelisleri normal olmadigi icin ve geldiklerinde kayinvaldem benden gercekten hizmet gelinlik bekledigi icin hoslanmiyorum ve esimde bunu biliyor eskiden bi gun onceden soyluolardi esime ve esimde aynen pat die bana soyluordu hani bi gonul alma yolunu yaomada yok calistgim icin catkapi misafre kapim ne yazikki acik degil bunu anladilar simdi uc gun onceden haber veriolar sagolsunlar
Sorunun kokeni ne biliomusunuz bnce aile yapilarimizin yetistrilis bicimlerimizn farkli olmasi bizim ailede erkek tarafysak gelin aranir musaitmisiniz gelmeyi dusunuorz die sorulur bunlarda oglumun evi istedgm zaman gelirim mantigi var sanirim
Ask gmherseyin ustesinden gelir diyen kafama tukiriyim musadenizle

Back