- 31 Ocak 2009
- 1.577
- 212
- 38
-
- Konu Sahibi akademikuye
Sessiz kal, karsi tarafa da kufur etmek nankorluk
evet tam olarak istediğim bu ...Laf dalaşına girersen daha haklı görmeye başlar kendini, sen sustukça biraz daha ciddiyetini anlar hem de taktik değiştirip özürler dilemeye başlar çünkü düşünmeye fırsatı olur. Senin deiçin soğur :)
Canim benim su asamada sanki cevap vermemen daha saglikli gibi geliyor canimiz cok yandigi icin biZde icimiZdekileri dokelim diyoruz ama sanirim su asamada en dogrusu sessiz kalmak hem sessiz kalinca bakalim tekrar yazicakmi napicak..ben bu mesajin senle konusmak icin bahane oldgunu dusunuyorum ...Arkadaşlar bir kaç ay önce telefonda küfür ettiği için ayrıldığım eski erkek arkadaşım msj attı... Ayrılığımızda %85 kendi payı oldugu halde nasıl oluyorsa kendini hala haklı görüyor... Gerek sosyal aglardakı herkese acık paylasımlarıyla gerekse attıgı msj ile...Sanki o küfürleri, hakaretleri ben etmişim... Diyeceksiniz ki hakettin mi (kimse sözel şiddeti haketmez gerçi) ? Hayır haketmedim msj ımı gördün neden cevap vermedin dedim sadece fakat görmemiş... Bu olay üzerine 3 yıla yaklasan ilişkiyi hiçe saydı küfürlerle bitti. Biterken de hiç çaba göstermedi... Dünden razıymış gibi.... Çok acıttı, çok incitti beni söylediği sözler...
Bu kısa özetten sonra konu şu ki msj attı. Msjda sunu yazmış. 'Doğum günümde de yanımda olmadıgın için seni ömrümün sonuna kadar affetmeyeceğim..'. Bu düpe düz nankörlük... (o de bağlacı) ben ne fedakarlıklar yaptım şimdi tek tek yazmayayımSizlere danışmak istediğim nokta şu: bu adama cevap yazmalı mıyım ? Hatasını ve haklılığımı anlatacak ve de asıl benim onu affetmediğimi Allah a havale ettiğimi.... Yoksa hiç cevap vermemeli miyim? Sessiz kalmak ona daha ciddi bir cevap mı olur?
Tavsiyelerinizi ve tecrübelerinizi bekliyorum..
Canim benim su asamada sanki cevap vermemen daha saglikli gibi geliyor canimiz cok yandigi icin biZde icimiZdekileri dokelim diyoruz ama sanirim su asamada en dogrusu sessiz kalmak hem sessiz kalinca bakalim tekrar yazicakmi napicak..ben bu mesajin senle konusmak icin bahane oldgunu dusunuyorum ...
Eğer çok doluysan yaz ama her ne yazarsa yazsın cevap verme.
Çünkü insanın söyleyecek çok şeyi oluyor püskürmek istiyor öfkesini ama içine atınca da canı sıkılıyor.
O yüzden içinde tutamıyorsan yaz gönder ve sonrasında sessiz kal. O yazdığın mesajla kalsın.
Diğer bir tercih eğer için soğuduysa sessiz kalmak en güzelidir.
inanır mısınız o bana küfür ederken ben agzımı acıp bir şey demedim... o kadar uzağım ki küfür ve hakarete şok oldum resmen... ertesi gün bir arkadaşım ara içini dök yoksa rahatlayamazsın dedi aradım... aradım fakat beni bir daha ararsan hattı değiştiririm dedi yine içimde patladı söyleyeceklerim...
ben küfür etmedim...aksine hiç kötü söz söylemedim... msj atmam daha mantıklı olursa yani buradaki tavsiyelerden sonra msj atma ihtiyacı hissedersem zaten küfür etmem.. küfür eden biri olsaydım onun yaptıgını normal karsılardım... msjımın özü herseyi onun mahvettiği ve bugun beni suçlamaya hakkı olmadığı şeklinde olur