Canımı çok yakan, nişanlanma arifesinden döndüğümüz eski sevgilim benden helallik istedi aylar boyunca,içi yandıkça yazdı istedi, asla dedim hakkım sonuna kadar haram olsun yan benim gibi dedim. Bir yıl sonra bazı manevi şeyler yaşadım ve hakkımı helal etmem gerektiğine inandım.. En can alıcı nedenlerden ikisi, diğer tarafa ilk ben gidersem onu bekleyecek olmam, yüzleşmede o hesaplamalar çok inceymiş, çok araştırdım hemde çok! Günler gecelerce.. Borçlu ve günahkar çıkmaktan korktum.Onun hakkı bana geçebilirmiş bunu öğrendim. Öyle hakkımı helal etmiyorum demekle bu işler bu kadar basit değilmiş. Evet Allah o hakkı bize vermiş ancak, irademize bırakmış, nefsimize yenilicekmiyiz yoksa Allahın tecellisinemi bırakacağız. Çünkü sen hakkını helal etsende etmesende Rabbim senin hakkını onda bırakmıyormuş. Kamu davası gibi düşün. Diğer türlü olduğunu varsaysan, herkes herkese hakkını helal etse, bu kurtuluş olsa, cehennemdekilerin yarısı kimler? Üstelik şöyle bir hadis var 'ahiret günü hakkınızı helal etmediğiniz kişinin o halini görseydiniz, o an hakkınızı helal ederdiniz'' diye.. Düşünüyorumda, ben de pek mükemmel biri değilim, bende bilmeden can yaktım, bilerek yada bilmeyerek ağlattım, kırdım..Bunlarda hep bir hak.. Ben hakkımı helal ederek o ağırlıktan kurtuldum, ertesi sabah yeniden doğmuş gibi oldum. O sen etsende etmesende vicdanım rahat değil dedi, oda farkında çünkü Rabbimin katında benim bu lafımın pekte kıymetinin olmadığının..
Demem o ki, senin zaten canın acımış, ciğerin yanmış, sen hakkını helal et Allaha havale etki, Rabbinin katında hayırla anıl.. Allah affedicileri sever.Ve araştır bak, hak helal etmek ne kadar kıymetli ve önemli.. Diğer dünyalığını düşünen hakkını helal etsin diye bir söz vardır...Bence birdaha düşün canım..