• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ESKİ NİŞANLIM HELALLİK İSTEDİ?

İşte cevap vermeyeydin iyiydi, sevgilisinden ayrılmak ona "o kadar" koymuş ki hayatı boyunca senin ahının tutmasından korkup helallik istemiş. Sana yaptıklarına pişman oldugundan değil yani, kendi bencilliğinden.

bende aynen böyle düşündüm canım... af edemem zaten Rabbim biliyr neler çektim

Dolap neydi ya :KK70: İyi demissiniz ablasıyla da konusmayın kendisiyle de uzak durun hicte rahatlamasın ici.Pisman olanlara üzülürüm normalde de buna hic üzülmedim niyeyse ben

sadece Allah büyük diyorum.. :)

Sana yaşattıklarını çekiyor galiba canım,demekki onun sana yaptıklarını yeni sevgilisi de ona yaptı ki o da ahının çıktığını düşünüyor..o kadar hızlı koşmasaymış o da oh iyi olmuş ceksin biraz da o,ama sana bulaşmasın.

Sana yaşattıklarını çekiyor galiba canım,demekki onun sana yaptıklarını yeni sevgilisi de ona yaptı ki o da ahının çıktığını düşünüyor..o kadar hızlı koşmasaymış o da oh iyi olmuş ceksin biraz da o,ama sana bulaşmasın.

çok büyük zalimlik yaptı canım o ayrıldığı sevgili bana mesaj atmıştı mutlulklarını göstermek için neler yaptı ah etmedim ama havale ettim Rabbime. ve helal etmedim hakkımı o da bugun hakkına gırdım helal et dedi zaten

çok büyük zalimlik yaptı canım o ayrıldığı sevgili bana mesaj atmıştı mutlulklarını göstermek için neler yaptı ah etmedim ama havale ettim Rabbime. ve helal etmedim hakkımı o da bugun hakkına gırdım helal et dedi zaten
Eski konularına bir göz attım,iyiki bitmiş ya,hiiç üzülme dramatize etme,kendine baak çook güzel bir kız ol,sana şunu diyim bence senin eski nişanlın görselliğe önem veren yüzeysel biri sanırım,kilonu ver güzelleş,keyfine bak çok daha iyileri,yakışıklı akıllıları çıkar inşallah ,ne diye üzülcekmissin üzülme sırası onda tatlım,sonra da bunu dinle...
gördüğün gibi çok unutkanım :)))

Canımı çok yakan, nişanlanma arifesinden döndüğümüz eski sevgilim benden helallik istedi aylar boyunca,içi yandıkça yazdı istedi, asla dedim hakkım sonuna kadar haram olsun yan benim gibi dedim. Bir yıl sonra bazı manevi şeyler yaşadım ve hakkımı helal etmem gerektiğine inandım.. En can alıcı nedenlerden ikisi, diğer tarafa ilk ben gidersem onu bekleyecek olmam, yüzleşmede o hesaplamalar çok inceymiş, çok araştırdım hemde çok! Günler gecelerce.. Borçlu ve günahkar çıkmaktan korktum.Onun hakkı bana geçebilirmiş bunu öğrendim. Öyle hakkımı helal etmiyorum demekle bu işler bu kadar basit değilmiş. Evet Allah o hakkı bize vermiş ancak, irademize bırakmış, nefsimize yenilicekmiyiz yoksa Allahın tecellisinemi bırakacağız. Çünkü sen hakkını helal etsende etmesende Rabbim senin hakkını onda bırakmıyormuş. Kamu davası gibi düşün. Diğer türlü olduğunu varsaysan, herkes herkese hakkını helal etse, bu kurtuluş olsa, cehennemdekilerin yarısı kimler? Üstelik şöyle bir hadis var 'ahiret günü hakkınızı helal etmediğiniz kişinin o halini görseydiniz, o an hakkınızı helal ederdiniz'' diye.. Düşünüyorumda, ben de pek mükemmel biri değilim, bende bilmeden can yaktım, bilerek yada bilmeyerek ağlattım, kırdım..Bunlarda hep bir hak.. Ben hakkımı helal ederek o ağırlıktan kurtuldum, ertesi sabah yeniden doğmuş gibi oldum. O sen etsende etmesende vicdanım rahat değil dedi, oda farkında çünkü Rabbimin katında benim bu lafımın pekte kıymetinin olmadığının..

Demem o ki, senin zaten canın acımış, ciğerin yanmış, sen hakkını helal et Allaha havale etki, Rabbinin katında hayırla anıl.. Allah affedicileri sever.Ve araştır bak, hak helal etmek ne kadar kıymetli ve önemli.. Diğer dünyalığını düşünen hakkını helal etsin diye bir söz vardır...Bence birdaha düşün canım..

vicdan azabı çekiyr hakkıma girdiğnin farkında ya canım o yeterli.
Ah be canım. Ne vicdan azabı çekmesi, diğer hatunla yapamamış sana dönmenin yolunu aramış. Şu erkeklerin helallik isteme oyunlarına kanmayın yahu... Affetmemekle ve dönmemekle zaten isabetli kararı vermişsin, takdir ettim seni.

Ah be canım. Ne vicdan azabı çekmesi, diğer hatunla yapamamış sana dönmenin yolunu aramış. Şu erkeklerin helallik isteme oyunlarına kanmayın yahu... Affetmemekle ve dönmemekle zaten isabetli kararı vermişsin, takdir ettim seni.

ÇOK CANIMI YAKTI HELAL ETSEM BİLE HABERİ OLMAZ. HAKLISIN CANIM AMA ZATEN DÖNMEM ONA GÜVENİM YOK VE YAPTIGI SEYLERİ UNUTAMAM

geri dönmek istemis kız kabul etmemis iste daha ne olsun?zaten kız da adam ölsün basına kötü bisey gelsin diye dua etmemistir pisman olsun geri dönsün reddediyim diye dua etmistir,bu da yeter zaten icinin rahatlaması icin:)

:) ASLA BEDDUA ETMEDİM ETMEM. SADECE ALLAHA HAVALE ETTİM CANIM. ASLINDA SADECE PİŞŞMANLIGINI GÖRMEK YETTİ. DÖNMESİNİ İSTEMEDİM ZATEN CANIM :) O BENDEN GİDELİ ÇOK OLDU HATUNUNDAN AYRILINCA DANK ETTİ

Canımı çok yakan, nişanlanma arifesinden döndüğümüz eski sevgilim benden helallik istedi aylar boyunca,içi yandıkça yazdı istedi, asla dedim hakkım sonuna kadar haram olsun yan benim gibi dedim. Bir yıl sonra bazı manevi şeyler yaşadım ve hakkımı helal etmem gerektiğine inandım.. En can alıcı nedenlerden ikisi, diğer tarafa ilk ben gidersem onu bekleyecek olmam, yüzleşmede o hesaplamalar çok inceymiş, çok araştırdım hemde çok! Günler gecelerce.. Borçlu ve günahkar çıkmaktan korktum.Onun hakkı bana geçebilirmiş bunu öğrendim. Öyle hakkımı helal etmiyorum demekle bu işler bu kadar basit değilmiş. Evet Allah o hakkı bize vermiş ancak, irademize bırakmış, nefsimize yenilicekmiyiz yoksa Allahın tecellisinemi bırakacağız. Çünkü sen hakkını helal etsende etmesende Rabbim senin hakkını onda bırakmıyormuş. Kamu davası gibi düşün. Diğer türlü olduğunu varsaysan, herkes herkese hakkını helal etse, bu kurtuluş olsa, cehennemdekilerin yarısı kimler? Üstelik şöyle bir hadis var 'ahiret günü hakkınızı helal etmediğiniz kişinin o halini görseydiniz, o an hakkınızı helal ederdiniz'' diye.. Düşünüyorumda, ben de pek mükemmel biri değilim, bende bilmeden can yaktım, bilerek yada bilmeyerek ağlattım, kırdım..Bunlarda hep bir hak.. Ben hakkımı helal ederek o ağırlıktan kurtuldum, ertesi sabah yeniden doğmuş gibi oldum. O sen etsende etmesende vicdanım rahat değil dedi, oda farkında çünkü Rabbimin katında benim bu lafımın pekte kıymetinin olmadığının..

Demem o ki, senin zaten canın acımış, ciğerin yanmış, sen hakkını helal et Allaha havale etki, Rabbinin katında hayırla anıl.. Allah affedicileri sever.Ve araştır bak, hak helal etmek ne kadar kıymetli ve önemli.. Diğer dünyalığını düşünen hakkını helal etsin diye bir söz vardır...Bence birdaha düşün canım..

YÜREGINE AĞZINA SAĞLIK... ONDAN GİZLİ EDİYORUM HELAL AMA AF EDEMİYORUM ONU CANIMI ÖYLE BÖYLE DEĞİL COK YAKTI... AMA ÇOK GÜZEL YAZMISSIN CANIM ELLERİNE SAĞLIK..

Merhaba arkadaşlarım. biliyorsunuz buradan eski nişanlımla ilgili çok konu açtım bana her sinirlendiğinde yüzüğünü al ayrıl demesi, bana sinirlenince hakaret edip, anneme saygısızlık edip ayrıldığımız. sonrasında bir ay dolmadan sevgili buldu ve yine ben iki ay boyunca nasıl ağladım nasıl acı çektim burada konu ustune konu açtım.. bugun bana eski nişanlım mesaj attı hakkına gırdım hakkını helal et diye. ha bu arada sevgilisinden ayrılmış ıkı uc gun oldu sanırım bilmiyrum da ablası öyle dedi. ha eski nişanlımın mesajı üzerine ben bana çok sey cektırdıgını ben af etsem bile Rabbimin af edecegının önemli oldugnu ve beni gerçek sevmedıgını anladığımı, nutursam yaptıklarını o zaman af edecegımı yazdım konuşacak bırsey yok dedim. ha bu arada ablasını severim ablası da af etmem tekrar barışmam yönünde mesaj attı bugun. yapamazdım bana aileme yaptıklarını ve yiğenin en yakın arkadaşıyla olmasının en buyuk darbesini unutup onunla olmazdım tekrar. benim durumda olan küçüklerim yaşıtlarım varsa veya haksızlığa uğrayıp hep üzülecegını düşünen varsa VALLAHA BİLLAHA İLAHI ADALET VAR.. çok ağladım iki ay boyunca o mutluyken baskasıla nolur bu durumda olan varsa Rabbine yönelsin.. ve kendilerine aileleine yapılan haksızlık varsa geri dönüş yapmasınlar.. çok huzurluyum mutluyum..
Güzelim boşver hak helaliği şu bu..Ablası mablası hepsini bi kenaa bırak.Ypluna bak.Boşta kalmış,kendi vicdanını böyle mi rahatlatıyor.

Güzelim boşver hak helaliği şu bu..Ablası mablası hepsini bi kenaa bırak.Ypluna bak.Boşta kalmış,kendi vicdanını böyle mi rahatlatıyor.

CANIM YOLUMA BAKIYORUM VE ASLA DÖNMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM.. ÇOKTAN SİLDİM..

Bu mesaj yemini yemişsin konuşmaya başlamışsınız öfke özleme dönüşür yakında sonra barıştık aileme nasıl anlatacağımı dönecek konu

Bu mesaj yemini yemişsin konuşmaya başlamışsınız öfke özleme dönüşür yakında sonra barıştık aileme nasıl anlatacağımı dönecek konu

Yok canım engelledim bir daha yazmasını diye. Ve o kadar çok yapmam gereken var ki. Ona geri dönmek mi uç ay önce evet ti ama simdi kendimi ateşe atacak değilim teşekkürler güzel yorumun için ;-)

Back
X