eski kiracımız 5 yıl sonra yine başımıza bela

Bir evde iki aile nasil gozukuyor siz ikametgahi aldiginizda bir onceki aile dusuyor.
Sadece o ailenin izniyle sizde ayni anda kayit olabilirdiniz o daireye.
Icra yapamazlar ama komsulardan biri burada yasiyorlar derse ispat edemezsiniz.

aynen size katılıyorum bizzat başımıza geldi kardeşime haciz gelmiş haberimiz yoktu polis eşliğinde eve girip eşyaları almışlardı evde kimse yoktu yazlıktalardı üstüne

aynen size katılıyorum bizzat başımıza geldi kardeşime haciz gelmiş haberimiz yoktu polis eşliğinde eve girip eşyaları almışlardı evde kimse yoktu yazlıktalardı üstüne
Geçmiş olsun gerçekten. İnsan bu tarz durumlarda kulak ardı etmemeli. Sorun daha çok büyüyor temizlemesi zor oluyor. Baştan önlem almakta fayda var. Bugün icra kağıdı gelir, yarın alacaklı kapıya dayanır.

bu hafta babama hallettireceğim
inşşallah

Bir evde iki aile nasil gozukuyor siz ikametgahi aldiginizda bir onceki aile dusuyor.
Sadece o ailenin izniyle sizde ayni anda kayit olabilirdiniz o daireye.
Icra yapamazlar ama komsulardan biri burada yasiyorlar derse ispat edemezsiniz.

bizim daire kapı numarası =7
muhtarlıkta görünen daire kapı numarası = 7/1 imiş

ben adresi söyleyince muhtar oturmyor dedi
isim soyisim söyledim sonra 7/1 de oturuyorlar dedi sonra kendide böyle iç kapı numarası olmaz normalde sizde daire numaraları nasıl dedi konuştuk
yani kapı numaraları tuhaf ama icra takibinde adres direkt biz 7/1 değil zaten 7/1 diye birşey yok

bir başkasının adres kaydını siz düzeltemezsiniz ki. ancak kendi adresinizi düzenlersiniz...

Sizin evinize haciz yapılma ihtimali yok merak etmeyin. Ama başkasına gelen tebligatı alamazsınız, açamazsiniz. Buna dikkat edin

Nüfus memuruyum ceza şu anda 52 lira. Ödesinler onu da bir zahmet. Başının çaresine baksın.

Nüfus memuruyum ceza şu anda 52 lira. Ödesinler onu da bir zahmet. Başının çaresine baksın.

bu kadar mı az o zaman kesin bu hafta hallediyorum

biz 5 yıl önce muhtarlığa bildirip de nüfus müdürlüğüne bildirmediğimiz için(ki muhtarlıkta ki kimse bildirmedi nüfusa gidin diye bilmiyorduk) tehdit etmişlerdi 1,50 ay sonra gelseydiniz dünya ceza öder yoksa hapise girersiniz diye

bir başkasının adres kaydını siz düzeltemezsiniz ki. ancak kendi adresinizi düzenlersiniz...
Nüfus müdürlüğüne gidin adresi nasıl sildireceğiniz konusunda yol gösterirler. Yalnız 5 yıldır bu işlemi neden yaptırmadınız aklınız neredeydi vs diye söylenirler

Ceza yüksekti indirildi bu sene.

İyilik yapayım derken kabak sizin başınıza patlamasın gereken yerlere bildirin bence

Sikayet edin 6 ay kira takmis bide ne aciyosun bosversene hala suc ben henuz alamadim mesela ama ev sahibimin haberi var ceza gelebilir banada eski ev sabihim sikayet etse

Uc kagit bastan belli.Nufus mudurlugunde hemen onlari sildirebilirsiniz ben ikamet ediyorum onlar yoklar boyle bir kapi numarasida yok diye.
7/1 sadece dukkanlarda olur kafa yormuslar onlar bu ise.

Sizin evinize haciz yapılma ihtimali yok merak etmeyin. Ama başkasına gelen tebligatı alamazsınız, açamazsiniz. Buna dikkat edin

tebligat apartman dışında ki ortak posta kutusundaydı orada gördüm
ama sabah kayboldu
bir komşumuz çok sıkı fıkı o alıp ulaştırıyor diye düşünüyorum
(ama avukatlık bürosundan gelince tanımıyorum bilmiyorum demişti o ayrı, bir iki defa onlardan çıkarken annemle karşılaşmış ağız bükmüş kadın, aşırı bir kendini beğenmişti bir zamanlar kirada oturduğu halde oğullarının altında lüks araba vardı kocaman jeep)

Valla acinacak bir durumlari yok bence
Kirayi da size takip gitmişler
Bizim kiraci da aynısını yapti

Gidin nufus Müdürlüğüne ya onlari dusurtun ya da kendiniz tasiniyomus gibi ikametinizi o eve alin zaten o zaman onlari siliyorlar ve ceza gidiyor

İyide ev şuanda boş mu. Siz oturuyorsanız muhtarlığa ikametinizi taşımanız lazım. Bizede öyle olmuştu. Ben kendim otuyorum artık diye ikametimi evime aldırdım. Polis geliyor sonra o kiracıyı soruyor bende yok dedim kimligime baktı sorun yok artık kimse gelip gitmez dedi.oylede olmuştu.

Sizin guncel ikamet adresiniz eviniz degil mi? Yani kiraci evden ciktiktan sonra adres degisikligi yapmamis olsa bile siz o evde oturdugunuzu bildirdiginiz icin kiracinin sistemde gozukmemesi gerek...

Bu iste bir terslik var gibi geldi bana.

Guncel ikamet adresiniz suan oturdugunuz yani icra takibinin geldigi evse bir an once gidip bildirin.

Ayrica her icra takibi haciz anlamina gelmez. Hacze gelinebilmesi icin takibin kesinlesmesi vs. Gerek. takip sizin adrese geldiginden yani borclu teslim almadigindan/ teslim alan olmadigindan takip kesinlesmez henuz.

Yine de bir an once durumu acikliga kavusturup kiracinin orda oturmadigini bildirmekte fayda var ne olur ne olmaz.
niye gamsiz insanlar yuzunden bosuna basiniz agrisin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…