Eski hamilelikler

Dilasare

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2018
1.089
-54
Kızlar şimdi ki hamilelikler neden hep sıkıntılı enfeksiyon ,şeker ,düşükler vs başka sorunlar eski zamanlarda yokmuydu insanlar nasıl doğuruyordu
Sorunsuz bir şekilde babaannelerimiz onca iş güç arasında nasıl doğuruyordu şimdi hep bir sıkıntı ve gerginlik şahsen ben öyleyim
Bir çocuğum var 7 yaşında
Birde su patlaması sonucu 13 haftalık kaybım var ve hamileyim ama içimde hep bi his aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum .

Kızlar şimdi ki hamilelikler neden hep sıkıntılı enfeksiyon ,şeker ,düşükler vs başka sorunlar eski zamanlarda yokmuydu insanlar nasıl doğuruyordu
Sorunsuz bir şekilde babaannelerimiz onca iş güç arasında nasıl doğuruyordu şimdi hep bir sıkıntı ve gerginlik şahsen ben öyleyim
Birde su patlaması sonucu 13 haftalık kaybım var ve hamileyim ama içimde hep bi his aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum .
Bence soludugumuz hava yediklerimiz içtiklerimiz .çok etkili

Gerçekten bu zamanda sağlıklı doğurmak o kadar zor ki

eskiden dedigin sorsana annene ananene kac kere hamile kalmislar kac cocuklari yasamis?
benim ananemde 2 , babaannemde 1 bebek kaybi var mesela. Arada ilk trimesterda düşen eden var mıdır onu bilmiyorum bu son aylara kadar gelen bebeklerden

Ben de sorunlu bir doğum yaşadım, nedense artık kadınlar o kadar rahat doğuramıyor, herşey kimyasal bence bu yüzden...

eskiden dedigin sorsana annene ananene kac kere hamile kalmislar kac cocuklari yasamis?
benim ananemde 2 , babaannemde 1 bebek kaybi var mesela. Arada ilk trimesterda düşen eden var mıdır onu bilmiyorum bu son aylara kadar gelen bebeklerden
Anneannem 7 tane doğurmuş, arada düşükler de olmuş, ben bir taneyi doğuramadım, ölümlerden döndüm, daha da tövbe 🙁

Eskiden düşük dış gebelik yokmuydu onları nasıl hallediyorlardı acaba

Doğuramayan telef oluyordu yerine yeni kadın geliyordu. Doğumda kaybedilen çocuklar için de aynısı dillendirilir. Hatta kuma vardı aynı anda birden fazla kadın biri giderse diğeri aynen devam. Gebelikler çok daha geç evrelerde öğreniliyormuştur test yok bir şey yok kadınların regl takvimi tutabileceklerini de pek sanmam.
Çok basit tedavi edilebilecek şeyler yüzünden insanlar ölüyordu.
Pestisitler mestisitler içimizden geçiyor gerçi şimdi de. İçtiğimiz su plastik yükü. Soluduğumuz hava öyle. Her yer kimyasal banyosu.
O dönemle bu dönemi bir tutamayız sizin için bile ilk gebelikle ikincisi farklı olmuş. Kısmet değilmiş. Devam eden gebeliğiniz de ilki gibi olur içinizi ferah tutun

Yüksek tansiyon hastası olduğumu gebeliğimde öğrendim yaşım da daha 27-28 falan bu yaşta bir de. Daha sonrası erken doğum, yoğun bakım ve bebek kaybı oldu. Yediğimiz, içtiğimiz her şey neredeyse adeta birer zehir ve doğal diye bir şey neredeyse hiç kalmadı. Eskiden köylerde çok fazla doğum oluyordu yine anne-bebek ölümleri oluyormuş ama bu kadar değilmiş. Bu zamanda sağlıklı bir bebek doğurmak adeta mucize.

En basiti yedigimiz gıdalar hiçbir organik değil ki tabi o zamanlar herkes organik yerdı beni sakınan göze çöp batar derler yanlış cümle kullanmadıysam İş gücü bilemem düşük yapanlar çok oluyordu o şekilde yani ben etrafımda duyduğum kadarıyla ağır iş yaptıkları için şimdi bakıyorsun hamilelikte taş agrısı kum dökme erken doğurma tansiyonlar fırlıyor hem daha stresli zaman bilmiyorum eskiler mi daha iyi şimdi mi daha iyi bilemiyorum tekn bir şey var içtiğimiz suya kadar hersey kimyasal dogal birsey kalmadı

X