Eski eş ile yeniden evlenmek.

Ne alaka gercekten anlayamadim, madem cocuklar sizde yasiyor velayet tabi sizde olmali. Yarin obur gun adamin da anasinin da aklina esip cocuklari gelip almayacaklari ne malum? Ne yapicaksiniz o zaman? Burda okdugum en aptalca konulardan biri kusura bakmayin.
Velayet babada oldugundan nafakada yoktur her turlu adam kârda

Bence sizin basiretiniz bağlanmış.. konunun başında kendinizi suçlayarak başlamışsınız.. eşiniz personel olduğuna göre aileden de uzak bir yerdeydiniz. Zaten ikizleriniz olmuş 13 aylıklarsa şu an 2 ay önce 11 aylıktılar. İkiz bakımı hiç de kolay bir şey değil. Elbet depresyon da yaşanabilir. Eşinizin ailesi sürekli gelerek düşüncesiz davranmışlar buna rağmen eşiniz sizi korumak yerine ailesini tutmuş bir de üstüne iki çocuk vermenize rağmen sizi boşamak istemiş siz de mal istemek neyse de çocukların velayetini bile vermişsiniz.. iddia ettiğiniz gibi çocuklara bakamayacak kadar psikolojinizin bozuk olduğunu eski eşiniz de iddia edip sizi buradan vuruyorsa çocukları da size bırakmaması gerekirdi. Değil mi?

Selam kızlar. 2 ay önce eşimle anlaşmalı olarak boşandık. 13 aylık ikiz bebeklerimiz var, velayeti resmi olarak babada ancak çocuklarım benimle birlikte. Son zamanlarda sürekli benden çocukları almak istediğini ve benim ailemin yanında büyütmek istemediğini söylüyor. Annesinin evine çocuklar için oda yapmış ve haftalık alıyor, birlikte kalıyorlar. Boşanma sebebimiz doğumdan sonra benim girdiğim depresyon aslında. Sürekli eşimle ilgili beklentiye girdim ve evde sürekli huzursuzluk oluştu, annesi ve neredeyse tüm sülalesi de her gün benim evimdeydi. Özel hayat denen bir şey kalmamıştı. Sadece eşimle değil, kendime ait bir alanım dahi kalmamıştı. Bu taleplerim eşime hep şikayet olarak geldi ve beni sürekli ters görmeye başladı, her dediğimi reddetti. Ve annesinin yatağıma yapmış olduğu farklı şeyler de vardı, aynı yatağa giremedik. Yatağımın başına tülbent içinde iki adet taş bağlanmış şekilde bulduk, ne olduğu konusunda da ne eşimin ne de benim bilgim var. Birbirimizi çok seviyoruz, ağlaya ağlaya boşandık resmen. Eşim boşanmak istedi, bende diretmedim kabul ettim. Ama her fırsatta aramızda düzelmeyecek bir şey olmadığını söyledim. Hala çok istiyorum onu, onunda beni istediğini biliyorum ama kendini çok geri çekiyor. Evimiz, eşyalarımız dağıldı. Evliliğimizi çocuklar için sürdürelim, sabredelim gibi bir konuşma hiç olmadı aramızda birlikteliğimiz sağlıklı değil, birbirimize fayda sağlayamıyoruz diye bu kararı verdik.. Tekrar evlenilebilir mi, zamanla sağlıklı bir hal alır mıyız, ya da umut tamamen kesilmeli mi...
Tülbent taş ne alaka ya yatakta?

Ayrıca doğum sonrası depresyonda yasayabilirsiniz. Burada destek görmesi gereken kişi sizsiniz. Evinize doluşan ailesine engel olması gereken de eski eşmiş.
Ona rağmen sizi değil kök ailesini seçmiş. Boşanmak istemiş.
Nasıl aklınıza girmiş bilinmez , çocukların velayetini de almış. Yakında tamamen de alir ailesinin yanına.
Siz de ne zaman barışırız diye beklemeye devam edersiniz.

Suc esinizde degil size gore esinize kotu seyler yapilmis ondan bosanmak istemis siz ikiz bebek dogurup depresyona girdiginiz icin cok istekte bulunmussunuz ondan bosanmak istemis annesi yapmadigini birakmamis ozeliniz kalmamis esiniz annesinin tarafini tutmus ama yinede esiniz masum. Ne zaman gozunuzu acicaksiniz mal istememissiniz cocuklarin velayetini vermissiniz hala bekliyorsunuz donsun diye. Esiniz sizi sevmiyor sevse bosanmaz bir an once velayeti alin nafaka talebinde bulunun cocuklari ve kendinizi dusunun.

Biraz haklarına sahip çık ya bu neyin bırakmışlığı böyle
Bu ailenin bunları yapıp üstüne velayeti alıp ama bakımını sana yükleyip nafakanız tazminatsız valla çok garip

Doğum sonrası depresyon yaşamışsın tamam ama onuda keyfinden değil

Tekrar biraraya gelmeniz için karşı tarafta bişeylerin değişmesi lazım yoksa aynı şeyleri yaşarsın. Gerçi karşı taraf barışmak bir kenara çocuklara göz dikmiş

Çocukların velayeti bile isteye baba ya niye verilir? Mal neden istenmez? Nafaka da istemediniz belli.
Siz kendinizde misiniz? Adam çocukları sizden almaya hazırlanıyormuş ve siz hala yeniden evlenilir. İ diye soruyorsunuz. Kusura bakmayın ama adam sizi sevmiyor ve sevmediği için vazgçemiş sizden. Üstelik velayeti alıp nafaka vermeden size çocukları baktırtıyor.
Silkelenin kendinize gelin. Velayet değişimi kolay değil bilmiyorum alabilir misiniz

Bence siz tekrar evleneceğinizi düşünüp herseye tamam demişsiniz. Şimdi de ne zaman geri döner demeye çalışıyorsunuz.

Size kötü davranmıyor olabilir ama bu iyi davrandığı anlamına gelmez. Çocukları için oda bile yapmış bence ihtimali olsaydı zannetmiyorum yapmazdı. Adam istediği gibi çocukları alıyor, geziyor istediğini yapıyor.

Eski eşle yeniden barışmak ümidiyle her dediğini yapmış boşanma sürecinde ama elinde patlayacak bu ümidi farkında değil.
Çocukların velayeti bile isteye baba ya niye verilir? Mal neden istenmez? Nafaka da istemediniz belli.
Siz kendinizde misiniz? Adam çocukları sizden almaya hazırlanıyormuş ve siz hala yeniden evlenilir. İ diye soruyorsunuz. Kusura bakmayın ama adam sizi sevmiyor ve sevmediği için vazgçemiş sizden. Üstelik velayeti alıp nafaka vermeden size çocukları baktırtıyor.
Silkelenin kendinize gelin. Velayet değişimi kolay değil bilmiyorum alabilir misiniz

Selam kızlar. 2 ay önce eşimle anlaşmalı olarak boşandık. 13 aylık ikiz bebeklerimiz var, velayeti resmi olarak babada ancak çocuklarım benimle birlikte. Son zamanlarda sürekli benden çocukları almak istediğini ve benim ailemin yanında büyütmek istemediğini söylüyor. Annesinin evine çocuklar için oda yapmış ve haftalık alıyor, birlikte kalıyorlar. Boşanma sebebimiz doğumdan sonra benim girdiğim depresyon aslında. Sürekli eşimle ilgili beklentiye girdim ve evde sürekli huzursuzluk oluştu, annesi ve neredeyse tüm sülalesi de her gün benim evimdeydi. Özel hayat denen bir şey kalmamıştı. Sadece eşimle değil, kendime ait bir alanım dahi kalmamıştı. Bu taleplerim eşime hep şikayet olarak geldi ve beni sürekli ters görmeye başladı, her dediğimi reddetti. Ve annesinin yatağıma yapmış olduğu farklı şeyler de vardı, aynı yatağa giremedik. Yatağımın başına tülbent içinde iki adet taş bağlanmış şekilde bulduk, ne olduğu konusunda da ne eşimin ne de benim bilgim var. Birbirimizi çok seviyoruz, ağlaya ağlaya boşandık resmen. Eşim boşanmak istedi, bende diretmedim kabul ettim. Ama her fırsatta aramızda düzelmeyecek bir şey olmadığını söyledim. Hala çok istiyorum onu, onunda beni istediğini biliyorum ama kendini çok geri çekiyor. Evimiz, eşyalarımız dağıldı. Evliliğimizi çocuklar için sürdürelim, sabredelim gibi bir konuşma hiç olmadı aramızda birlikteliğimiz sağlıklı değil, birbirimize fayda sağlayamıyoruz diye bu kararı verdik.. Tekrar evlenilebilir mi, zamanla sağlıklı bir hal alır mıyız, ya da umut tamamen kesilmeli mi...
Ben olsam evlenmem en kötü anında yanında olmamış sülaleyi eve doldurmuş suçlu olan bence sen değilsin boşver yeni sayfa aç derim ben

Ben sizi anlayamadım. Diğer arkadaşlar da anlayamamış. Normalde de bu kadar kolay mı yönlendirilirsiniz acaba? Eşiniz durduk yere boşanmak istemiş, ailesi yerine kök ailesini seçmiş, üstüne bebeklerin velayetini almış ve onları da sizden alma planı yapıyor, mal paylaşımı yapılmamış. Yani yanlış anlamayın da siz böyle devam ederseniz sırtınıza semer vuran çok olur. Biraz kendinize gelin, gözünüzü açın. Anasının sözüyle sizden boşanan adam anasının sözüyle sizden o bebekleri almaz mı? Sizden bebekleri alıp anasına baktırıp büyütmez mi? Siz doğurdunuz ama bebeklerin üzerine eski kayınvalideniz konacak, babaannelikten annelik rolüne soyunacak. Hiç mi bunları düşünemiyorsunuz? Ayrıca askeri personel olması ile velayetin ne alakası var? Size uydurmuşlar bir şey siz de inanmışsınız, artık neyse bu. Biraz gözünüzü açın Allah aşkına. Çocuklarınıza da malınıza da sahip çıkın.

Anlamadigim için tekrar soracagim biliyorum ustte bol bol sorulmus ama cevap yetersiz

Çocukların velayeti neden babada
Bence konu sahibi kendi de tam emin neden bir şeyler söylüyor ama alakasız şeyler konu sahibini kandırmış olabilirler ben konuyu okurken bile konu sahibi kendine ve çevreye suç buluyor adam çok normal gibi düşündüğünü hissettim büyük manipüle edilmiş

X