Çatlaklar eski doğum çatlakları

Çatlaklar; nedenleri ve çözümleri

ikincibahar45

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2015
203
137
Arkadaşlar hepinize günaydın,
Benim yaklaşık 16 yıllık doğum çatlaklarım var (üst kol, bacaklarımın neredeyse tamamı, göğüslerim, göbeğim)
ve oldukça rahatsız edici seviyede. Bunca yıldan sonra geçmeyeceklerini biliyorum sadece şunu merak ediyorum bu kadar çok çatlağı olan başka kadın var mıdır? Arkadaşlarıma soruyorum sizde var mı diye yok diyorlar.
Ben 19 yaşında 32 kilo alarak anne oldum.

Geçen sene doğum yaptım ve hamilelik de 20 kilo aldım. Göbeğim, kalçalarım, bacaklarim, dizlerimin arkası hep catladi. Doktora gittim, hiç bir çaresi yok. Bunlarla yaşamaya alışmam lazım

Geçen sene doğum yaptım ve hamilelik de 20 kilo aldım. Göbeğim, kalçalarım, bacaklarim, dizlerimin arkası hep catladi. Doktora gittim, hiç bir çaresi yok. Bunlarla yaşamaya alışmam lazım
Teşekkür ederim cevabınız için.
Daha çok yenisiniz bence araştırın bildiğim kadarıyla ilk yıllarda uygulanan yöntemlerle görünümde azalma sağlanabiliyormuş.

Ben varım. 19 yıl önce doğum yaptım ve çatlaklarda vücuduma geldiler yerleştiler. İkinci doğmumda dahada arttı. Bazen çatlatlar olmasaydı daha gergin bir göbeği, daha sıkı bir cildim olurdu diye iç geçiriyorum ama sonra tekrar çatlakcıklarımla barışıp güllük gülüstanlık geçiniyoruz.

Bende aynı sizin gibiyim bir barışıp bir küsüyorum kendilerine
Ayrıca ben iki çocuklu bekar bir anneyim, sanırım bunun içinde gözümde büyüyor bu çatlak meselesi

Benim yeni yeni çatlaklarim oluşuyor. Krem kullanıyorum. Banyo da yağ kullanıyorum. Şimdi de bebek yağı aldım. Gerildikce sürüyorum. Ne olacağım belli değil.

At kestanesi yağı ise yaradığını duydum. Hamileyim diye surmedim. Ama doğumdan sonra kullanacağım.

Başka yöntem var mı ki...

Türk kahvesi ve limon karışımı ile kese denemiştim ben ama çok geç kalmışım

Türk kahvesi ve limon karışımı ile kese denemiştim ben ama çok geç kalmışım

At kestanesi yağını da deneyin. Kılcal damar çatlaklarim vardı onları geçirdi. Belki buna da iyi gelir.

Duyduğum iyi oldu türk kahvesi ve limonu ben deneyeyim. Doğumdan sonra tabi. Teşekkürler

eski yazıları okudum daha önce çatlakla ilgili ben doğum yapmadım öyle çok bi çatlağımda yok kalçamda biraz varlar ama takıntı işte rahatsız oldugum için araştırdım çatlağı geiren krem falan yok canım eski yıllarda bir arkadas babaannesinin türk kahvesi ve limonla 1 gün durup 1 gün ovarak peeling yaptıgını iyi geldiğini yazmış deneyen çoğu arkadas çatlaktan ziyade vücdun pürüzsüzlüğü için iyi geldiğini yazmıştı..Ama çatlağım kesin geçti diyen yoktu...
Bir başka arkadas baska birsey yazmıstı ki bana çook mantıklı gelmişti..AÇtlaklı bölgden bir kısmı böcek ısırmıs arkadas kasımıs kasımıs yara yapmıs sonra o yara iyileştiğinde yara olup iyileşen kısımdaki çatlağın gittiğini farketmiş etraftaki çatlakllar duruyormus yani... şimdi çıkan teknolojide özel saniyede birsürü iğne atımıyla çatlak olan bölgeyi önce yara yapıyorlarmıs yara olunca vücut kendini savunmaya gecip iyileştirme yoluna gidiyormus ve çatlaklar düzeliyormuş.... Normalde vücut o çatlaklaraı yara olarak kendisine bir tehlike saymadıgı için onarma yoluyna gitmiyormus... Ama yinde bir çözüm bulursan bizimle de paylaş lütfen

Kızlar benim cildimde çok kolay çatliyordu. fakat yillardirda sürekli arastiriyorum. hem hamilelikte çatlak oluşumunu önleyecek yağları buldum hemde yöntemi. Bana çok iyi geldi ve kesinlikle deneyin derim eski çatlaklar geçmiyor diyorlar ama bana gayet iyi geldi ve görünümunu azaltti. Hamileliktede düzei yaptim karnimda birtane bile çatlağim yok.
www.bebeksesleri.com bu siteye bakabilirsiniz. Blogumda yazdim.
ayrıca bu formül ile birlikte zaman zaman soğuk su ile duş yapin çatlak bolgelerinize gerçekten işe yarıyor. Benim gibi kolay çatlayan birine iyi geldiyse herkese iyi gelir diye düşünuyorum.
sitede DOĞUM ÇATLAKLARINA ÇÖZÜM yazimda bulunuyor. Eski catlaklarimada iyi geldi. bir cok yol denedim ama en etkili bu şekilde oldu

canım peki acı badem mi kakao mu en etkili olan.. Ben kabak lifi kullanıyorum ama sıcak suda bir süre bekletiyorum ama öyle yumusacık olmuyo daha cık mu kalması lazım suda.

bende 1 ay önce doğum yaptım sadece alt karında var.Rengi kahverengiden kırmızıya döndü. Beyaz lar mı acaba? Annemin de var çatlakları beyaz ama... en azından öylesi daha iyi görüntü açısından..

canım peki acı badem mi kakao mu en etkili olan.. Ben kabak lifi kullanıyorum ama sıcak suda bir süre bekletiyorum ama öyle yumusacık olmuyo daha cık mu kalması lazım suda.
yumuşatmana gerek yok onu kuzum kabak lifi sert olduğu için deriyi uyariyor ve o bölgedeki kan dolaşımını arttiriyor bu da hem o bölgeyi iyileştiriyor hemde yeni çatlağı önlüyor. ben ilk dönem acı badem kullandim son aylar kakao. sadece kakao yağının kokusu bir sure sonra ağır gelebiliyor. ikisi arasinda hic fark yok diyebilirim. ikisinide güvenerek kullanabilirsin.

Doğum çatlakları kahverengi haliyle yani beyazlamadan önce azaltılabilir ama beyazladıktan sonra hiçbir tedavisi yok malesef.Hamileyken mustela çok iyi bebek yağıyla birlikte yani bebek yağı duşta mustela hergün kullanılırsa %80 çatlamıyorsunuz.Birde soğuk duş tabii.Ama oluşmuş olan ve beyazlamış çatlaklar için yapılacak birşey yok malesef

tamamen yok edilmiyor ama görünümünü azaltabiliyorsunuz. Belki vücut tipine göre değişiyordur. Çünkü bana gerçekten iyi geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…