Eşinize her derdinizi anlatır mısınız?

Aman aman sakın herşeyi anlatma.. Gün gelir gerçekten ya yüzüne vurur yada ailenden soğur ve arada kalan yine sen olursun... Onlar senin canın canını sıktığı konular geçer sen unutursun ama kocalar unutmaz hele bide kin bağlar falan Allah korusun.. Ufak tefek şeyler neyse ama ciddi konuları anlatma..
Aynı şekilde eşinle olanıda ailene anlatma aynı şey çünkü, sen kızgınlıkla yaşadığını anlatır dökersin içini evine döner sarılırsın kocana ama aile seni üzdüğünü unutmaz soğur üzülür kinlenir...
Yaşandı bunlar yani o yüzden ben artık belirli şeyleri anlatıyorum sadece

Anlatılmaz gün olur yüzüne vururlar. Ailenle de iyi değilsin olur. Gidemezsin sanırlar. Her haltı yaşatırlar. Bir noktada akıllandım ama olan oldu. Biten bitti. Siz siz olun anlatmayın. Üzüntüden sıkıntıda olan patlayın ama anlatmayın eşinize
O kadar çok haklısın ki… benim babam vefat etti ben küçükken abimler var ve aramaz sormazlar… esim dedi ki “abinlerin araması lazım seni, küçük kız kardessin sonucta el evindesin niye gelmiyorlar baban yok onlar sahip çıkar sandım”… bu gerceği zaten biliyordum ama ondan duymak yıktı 😢😔

O kadar çok haklısın ki… benim babam vefat etti ben küçükken abimler var ve aramaz sormazlar… esim dedi ki “abinlerin araması lazım seni, küçük kız kardessin sonucta el evindesin niye gelmiyorlar baban yok onlar sahip çıkar sandım”… bu gerceği zaten biliyordum ama ondan duymak yıktı 😢😔
İşte o yüzden ailenle kötü bile olsan iyi göstereceksin. Arkanda bir aile var sanması gerek ki senin arkan yok diye düşünüp ezmesin.

Bence anlatılmamalı. Aile içi dinamiklerin kökleri çok derindir, eşiniz psikolog değil, olsa bile profesyonel tarafsızlığını koruyacak konumda değil çünkü eşinizdir. Siz bir sorunu aktardığınızda puzzle'in bir parçasını aktarıyorsunuz, bütününü değil. Ha diyelim ki eşiniz bunu ileride başınıza kakmayacak kadar olgun bir insan olsun yine de sizin aktardığınız şeyi unutmayacak, onlarla karşılaştığında aklına gelecek vs. Siz o an rahatlıyorsunuz ama o puzzle parçası da eşinizin aklında kalıyor, nereye koysun ne yapsın? Kendimden bir örnek vereyim ben eşime ablalarımla ilgili bir sorunumu anlattım adam benimle öyle bir empati yaptı ki ablalarımdan soğudum. Yani yukarı tükürsen sakal aşağıya tükürsen bıyık. Tüm bunları da eşinizin olgun ve iyi niyetli bir insan olduğunu varsayarak yazıyorum. Yani eğer ailesel sorunlarınızı anlatıp rahatlamak istiyorsanız size profesyonel birinden destek almanızı öneririm.

X