- 4 Kasım 2014
- 493
- 292
- 73
- Konu Sahibi acembuselik
-
kesınlıkle oyle tabıkı degısır
ama bıyerlerde bı guvencem olsun ısterım her zmn ne bıleyım ıste =)
sagol canım cvp yazdıgın ıcın evet ben evlı degılım ama bunu dusundum ne yalan soylıyım sımdı ıyı kotu bırıkımım var evlenınce nasıl olcak dıyeSen sormuşsun canım galiba, evlenince boşanma durumunda hesaplar elbette talebe göre incelenir. Ama sanırım sen evli değilsin, evlenene kadar biriktirdiğin tüm para senindir. İmzanın atıldığı tarihe kadar sahip olduğun şeylerden boşanma durumunda eşin hak talep edemez.
Ama diyelim ki evlendin ve 100 bin tl paran vardı. O hesaba ödemeye devam ettin. Evlendikten sonra yaptığın birikim üzerinde eşinin hakkı olur. 100 bin 150 bin olduysa 50binin yarısı eşinindir. Bunu da tarihleri inceleyerek tespit ederler zaten.
İnşallah bu tip sıkıntıları yaşatacak biriyle beraber olmazsın. Ama genel anlamda hukuki düzen bu şekilde.
sagol canım cvp yazdıgın ıcın evet ben evlı degılım ama bunu dusundum ne yalan soylıyım sımdı ıyı kotu bırıkımım var evlenınce nasıl olcak dıye
zaten dedıgın gbı tarıhten fılan bellı olur ama yınede ne bleyım ıste o kdr calısıp dıdınıyorsun sonra bısey olur elınden gder zor bı durum sonucta guvence bıyerdedeHaklısın canım. Ben bu konuda çok hassasım.
Babamda savurgandı ama annemi takdir etmedi hiç. İnsanın eşi harika da olsa birikim muhakkak yapılmalı. Eğer güzel bir evliliğin varsa saklamazsın elbette, harcamalarını habersiz yapmazsın ama gene de köşeye atarsın ayırabildiğini.
Eğer böyle bir tedirginliğin varsa, evlenene kadar yaptığın birikimini, evlendikten sonra ayrı bir hesapta tut. En azından sana ait olduğu kesinleşmiş olur.
zaten dedıgın gbı tarıhten fılan bellı olur ama yınede ne bleyım ıste o kdr calısıp dıdınıyorsun sonra bısey olur elınden gder zor bı durum sonucta guvence bıyerdede
ama bosanma durumu olsa dahı karsı taraf ıstemezse banka hesapları vs arastırılmıyormus dogrumuEvlenmeden önce edinilen hiçbir mal normal bir boşanma sürecinde elinden gitmez.
Aldatma ya da evlilik birliğini sarsan şekilde olan davranışların ispatında tazminat olarak maddi talepte bulunabilir karşı taraf. Ama böyle bir durum yoksa, evlenmeden önce edinilen mallar, evlilik birliği içerisindeki mal paylaşım sürecine dahil değildir.
Gizli biriktirip sonra tekrar eşe vermek :) hmm.
Gizli olmasına pek de gerek yok sanki..
Ben yapmıyorum zaten yeni evliyim borç harçtan beş kuruş para kalmıyor :)
ama bosanma durumu olsa dahı karsı taraf ıstemezse banka hesapları vs arastırılmıyormus dogrumu
anladım canım sagol ,Tazminat talep edildiğinde, bildiğim kadarıyla talep edilen kişinin mal varlığı, maaşı inceleniyor. Ama talep eden kişinin de inceleniyor mu bilmiyorum.
nasıl biriktirebiliyosunuz valla helal olsun.
ah canim 100 tl mi biriktirdin :) inan cok tatli buldum davranisini. kendini cok zorlama ve kisitlama derim ben. el altinda biraz paran tabikide bulunsun, ama illa onun ihtiyaci olur diye degil, kendi ihtiyaclarin icinde gerekli bu.
aferin sana, evini esini gelecegini dusunmeye devam et, paranin kiymetini bil. sen kazanmasan bile. senden ornek alsin bircok bayan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?