Eşinizden gizli birikim yapıyor musunuz

Sonradan erkekler alışıyor bu gizli birikime sanki.
Bir şey olduğunda hemen vardır sende laflarına giriyorlar.
Açılmayan kumbaralar var , onlardan alın ikinizde atarsınız. Dolunca açarsınız. Boyutları da var.
Bence bu daha güzel :)

bende yapmaya başladım bu aralar. 100 tl var bendede şu anda.. ben calişıyorum bide düşünün yani..eşim çok savurgan başka türlü birikmiyor yoksa.. geçen ay biriktirdiklerimle bilezik aldım 1000 tllik.. onu bulsa bile benden izinsiz bozdurup harcayamaz

hayır ama yapmak lazım sonuçta yine o para ev aileyle alakalı bi konuya harcanır, erkekler genelde bugun buldun bugun ye zihniyetinde, onlara kalsa birikim yapmak imkansız, hepsi öyle değildir tabii de çoğunluk öyle benim gözlemlediğim

Babam çok savurgandı annemin birikimleri pek çok noktada hayat kurtarıcı oldu. Eğer evli olunan insan böyle ise bence para biriktirilebilir. Ama bir savurganlığı yoksa gizli para biriktirmeye sıcak bakmıyorum ben. Birlikte yapılmalı.

kesınlıkle oyle tabıkı degısır
ama bıyerlerde bı guvencem olsun ısterım her zmn ne bıleyım ıste =)

Sen sormuşsun canım galiba, evlenince boşanma durumunda hesaplar elbette talebe göre incelenir. Ama sanırım sen evli değilsin, evlenene kadar biriktirdiğin tüm para senindir. İmzanın atıldığı tarihe kadar sahip olduğun şeylerden boşanma durumunda eşin hak talep edemez.

Ama diyelim ki evlendin ve 100 bin tl paran vardı. O hesaba ödemeye devam ettin. Evlendikten sonra yaptığın birikim üzerinde eşinin hakkı olur. 100 bin 150 bin olduysa 50binin yarısı eşinindir. Bunu da tarihleri inceleyerek tespit ederler zaten.

İnşallah bu tip sıkıntıları yaşatacak biriyle beraber olmazsın. Ama genel anlamda hukuki düzen bu şekilde.

sagol canım cvp yazdıgın ıcın evet ben evlı degılım ama bunu dusundum ne yalan soylıyım sımdı ıyı kotu bırıkımım var evlenınce nasıl olcak dıye

ondan gizli birikim yapmak demek ondan gizli harcayacağın anlamına gelmez ki.. mesela ben birikim yapıyorum lazım odukça paylaşıyoruz. geçen ay kardesinin düğünu vardı eşimin yol parası düğün takısı hepsi benden gitti gene. ben bilezik aldım o gururlanarak taktı... ama birikim yapmasaydım eli boş gidip mahcup olacaktı ailesinee.. ben bu açıdan düşününce cok gerekli olduğunu düşünüyorum birikim yapmanın:)

sagol canım cvp yazdıgın ıcın evet ben evlı degılım ama bunu dusundum ne yalan soylıyım sımdı ıyı kotu bırıkımım var evlenınce nasıl olcak dıye

Haklısın canım. Ben bu konuda çok hassasım.

Babamda savurgandı ama annemi takdir etmedi hiç. İnsanın eşi harika da olsa birikim muhakkak yapılmalı. Eğer güzel bir evliliğin varsa saklamazsın elbette, harcamalarını habersiz yapmazsın ama gene de köşeye atarsın ayırabildiğini.

Eğer böyle bir tedirginliğin varsa, evlenene kadar yaptığın birikimini, evlendikten sonra ayrı bir hesapta tut. En azından sana ait olduğu kesinleşmiş olur.

Adamdan gizli niye yapiyimki helede onun maasiysa ayrics bilse nolucak gelip yolmuyorsa o paralari carcur etmek icin

Gizli biriktirip sonra tekrar eşe vermek :) hmm.
Gizli olmasına pek de gerek yok sanki..
Ben yapmıyorum zaten yeni evliyim borç harçtan beş kuruş para kalmıyor :)

zaten dedıgın gbı tarıhten fılan bellı olur ama yınede ne bleyım ıste o kdr calısıp dıdınıyorsun sonra bısey olur elınden gder zor bı durum sonucta guvence bıyerdede

zaten dedıgın gbı tarıhten fılan bellı olur ama yınede ne bleyım ıste o kdr calısıp dıdınıyorsun sonra bısey olur elınden gder zor bı durum sonucta guvence bıyerdede

Evlenmeden önce edinilen hiçbir mal normal bir boşanma sürecinde elinden gitmez.

Aldatma ya da evlilik birliğini sarsan şekilde olan davranışların ispatında tazminat olarak maddi talepte bulunabilir karşı taraf. Ama böyle bir durum yoksa, evlenmeden önce edinilen mallar, evlilik birliği içerisindeki mal paylaşım sürecine dahil değildir.

ama bosanma durumu olsa dahı karsı taraf ıstemezse banka hesapları vs arastırılmıyormus dogrumu

Gizli biriktirip sonra tekrar eşe vermek :) hmm.
Gizli olmasına pek de gerek yok sanki..
Ben yapmıyorum zaten yeni evliyim borç harçtan beş kuruş para kalmıyor :)

yaa gizli olmazsa günü birlik harcıyor.. mesela paramız varsa yemeği dışarda yiyoruz gereksiz teknolojik aletler alıyor arkadaşlarıyla değişik aktiviteler yapıor.. sonra bir ihtiyaç anında başkasından isteyip borç yapıyoruz..hazirandan beri birikim yapmaya başladım bende.:) ona parayı veriyorum ama o ailemden aldım sanıo:) yoksa asla bırakmaz peşimi

ama bosanma durumu olsa dahı karsı taraf ıstemezse banka hesapları vs arastırılmıyormus dogrumu

Tazminat talep edildiğinde, bildiğim kadarıyla talep edilen kişinin mal varlığı, maaşı inceleniyor. Ama talep eden kişinin de inceleniyor mu bilmiyorum.

nasıl biriktirebiliyosunuz valla helal olsun.

canim mutlaka eline para geciyodur harcamandan kalan bozuk paralari at bi kenara ben oyle 600 tl biriktirdim. simdi de evde buldugum bozuk paralari cebimdekileri koyuyorum zor degil ben uni. ye hazirlandigim icjn eger kismet olursa kazanirsam o gunlerde harcamak icin biriktiriyorum

ben gerekli goruyorum. calistigim donemde hee ay altin aliyodum ihtiyac oldugunda harciyodum simdi uni. ye hazirlandigim icin eger kismetse kazanirsam o gunlerdr kullanirim diye dusunuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…