• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinizden gizli birikim yapıyor musunuz

acembuselik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2014
1.665
1.021
158
Ben 1.5 aylık evliyim. Nişanlılık dönemimizde 600 tl biriktirmiştim eşimden gizli, çok sıkıştığı anda çıkardım verdim çok mutlu oldu bende o günden sonra gizli birikim yapmaya karar verdim sürekli :)) gerçi artık "senin zulada vardır bişiler kirli çıkı" diye takılıyor bazen ama yok deyip geçiştiriyorum. Ben çalışmıyorum, evdeyim, üniversite sınavına hazırlanıyorum. Balayımızdan sonra tekrar başladım biriktirmeye çünkü eşimin düğünden dolayı çok borcu var ne olur ne olmaz gene para lazım olabilir üstelik eşim para hesabını hiç bilmez, biriktirmez biriktiremez ve sağolsun paranın lafını hiç yapmaz... O yüzden bu görevi kendiliğimden üstlendim ... Şu ana kadar 100 küsur liram olmuş.

Bazı hanımlar gizli birikim konusuna karşı çıkıyorlar. Peki sizler eşinizden gizli köşeye bir şeyler atabiliyor musunuz, sizce bu iyi bir şey mi?

Ben 1.5 aylık evliyim. Nişanlılık dönemimizde 600 tl biriktirmiştim eşimden gizli, çok sıkıştığı anda çıkardım verdim çok mutlu oldu bende o günden sonra gizli birikim yapmaya karar verdim sürekli :)) gerçi artık "senin zulada vardır bişiler kirli çıkı" diye takılıyor bazen ama yok deyip geçiştiriyorum. Ben çalışmıyorum, evdeyim, üniversite sınavına hazırlanıyorum. Balayımızdan sonra tekrar başladım biriktirmeye çünkü eşimin düğünden dolayı çok borcu var ne olur ne olmaz gene para lazım olabilir üstelik eşim para hesabını hiç bilmez, biriktirmez biriktiremez ve sağolsun paranın lafını hiç yapmaz... O yüzden bu görevi kendiliğimden üstlendim ... Şu ana kadar 100 küsur liram olmuş.

Bazı hanımlar gizli birikim konusuna karşı çıkıyorlar. Peki sizler eşinizden gizli köşeye bir şeyler atabiliyor musunuz, sizce bu iyi bir şey mi?
Bence güzel bir şey. Eski toprak kadınlar böyle yaparmış. Ne varsa onlarda var zaten.

bence iyi birsey bunu bende az da olsa yapiyorum seviniyor ve o mutlu olunca bende daha cok biriktirmek istiyorum:) bence bunu cogu kadin yapiyordur annemden de biliyorum bence kotu birsey degil aksine guzel birsey sonucta kotu bir amac icin degil borclariniz dogabilecek maddi sikintilar yada ihtiyac icin kullanacaksiniz :)

Gizli değil ama biriktiriyorum artik. Önceden yapamazdim. Şimdi elimden geleni yapiyorum. Eşim de biliyor zaten..

Sizinki de gizli değil aslinda, sonuçta eşiniz tahmin edebiliyor biriktirdiginizi... :KK66:

Annem hiç yapmadı çalışmasına rağmen. Bende geçen gün bir çeyrek yaptım söylemesemmi acaba dedim. Ve sonra annemin dediği laf geldi aklıma bir evde eşler birbirinden para gizlerse o evin bereketi kalmaz. Ayrıca eşim bunu hak eden biri değil.

Annem hiç yapmadı çalışmasına rağmen. Bende geçen gün bir çeyrek yaptım söylemesemmi acaba dedim. Ve sonra annemin dediği laf geldi aklıma bir evde eşler birbirinden para gizlerse o evin bereketi kalmaz. Ayrıca eşim bunu hak eden biri değil.

gercekten mi dogru mu acaba?
gerci benim ole bi huyum yok birikim yapamam ama cok guzel harcarim :-)

gercekten mi dogru mu acaba?
gerci benim ole bi huyum yok birikim yapamam ama cok guzel harcarim :-)
Ben inanıyorum. Yani eşiniz kumar oynamıyor parasını size harcıyor istediğinizi rahatça alıyorsanız bütçenin olabildirdiğince neden böyle birşey yapılsınki. para saklayan kişiler eşinden para çalmış oluyor.

Ben inanıyorum. Yani eşiniz kumar oynamıyor parasını size harcıyor istediğinizi rahatça alıyorsanız bütçenin olabildirdiğince neden böyle birşey yapılsınki. para saklayan kişiler eşinden para çalmış oluyor.

ben eşimden para saklamıyorum evet gizli biriktiriyorum ama bi işini görebilecek kadar olduğunda gene onun için evimiz için harcayacağım sonuçta başka türlü amaçla biriktirenler var mıdır bilmiyorum ama bana öyle gelmiyor bence her kadın evi için çocukları için birikim yapar en azından ben öyle düşünmek istiyorum :)

Bereket kaçma olayı çok doğru kızlar. Benim annem hiç biriktirmedi bugüne kadar, hep de aynı lafı söyledi. Ama eşiniz birikim yapamiyorsa da, uygun bir dille izin isteyerek yaparsanız daha doğru olur gibime geliyor. Sonuçta onun kazandığı para, bana söylemeden biriktirmek pek etik gelmiyor. Tabi söylemekten kastettiğim bir seferlik olay. Her kenara attığınız parayı da haber verecek değilsiniz.

benim esimde maasi verir bana
100 200 koyarim bir yere yokmus gibi daveanirim
maas bitince varmi diye sorar yada burda var derim
ama hic birikmedi simdiye kadar

Valla benim kaynanam yapiyor ihtiyac oluncada kizim dan borc aldimdiyor komsudan aldim diyor emek verip biriktiriyor rahatrahat harcayamiyor gizli birikim yaptigi icin gizli harcamada yapamiyor;-)

Ben de yapmıyorum gerek görmüyorum.
Ancak şuan eşim kendi işini yapmaya başladı ve her ay harcamamızdan arta kalanı biriktiriyoruz.
Yani gizli değil birlikte yapıyoruz birikimi.
Sen de o şekilde yapabilirsin. Mesela elimizde durduğunda harcıyoruz, bir hesap açalım her ay en azından 3-5 bir şey atalım oraya diyebilirsin.

ben biriktiriyorum. onun kazandığı para olabilir ama bana harcamam için verdiği para .ister harcarım ister biriktiririm. sonuçta o parayı da yine eşim için kızım için harcıyorum.

Back
X