Esiniz izinli oldugunda neler yapiyorsunuz

Açıkçası ben tahammül edemem.
Çocuk üzerinde hiç mi sorumluluk almıyor, söyleseniz de yapmıyor mu?

Siz sormuşsunuz, anlatsam nispet yapar gibi olacak diye korkuyorum ama, çocuklar doğduktan sonra 12 ye kadar uyumuşluğumuz ikimizin de yoktur. Tabi eşinizin işini bilemem de tüm hafta işe gidebiliyorsa haftasonu da çocuğuna eşine biraz zaman ayırabilmeli, o kadar mu yoruluyormuş yani, öyleyse bir doktora gitsin.

+1
Ben 7-24 çocuk bakacağım da, boğazımdan geçen lokmalar, oraya buraya yetişeceğim derken zıkkım olacak da ne yediğimi içtiğimi anlayamayacağım da, adam yayıl yayıl uyuyacak, kahvaltısı önüne servis edilecek, sonra sigara keyfi için koltuğuna yayılacak, bir de boşluktan telefonda oyun oynayacak... Başka?

"Baba evinden mi getirdim ben bu çocuğu, kalk da biraz koca, biraz baba ol, kalk bakayım!" diyerek o oturduğu koltuğa uçan tekme atarım, bırak tahammül etmeyi.

Çok bencil, merhametsiz ve sorumsuzca eşinizin şu hareketleri. Ben eşimi anlatmayayım, nispet gibi olur, ayıp olur, bu konuda maşallahı var diyeyim o kadar.

eşim izinli oldugunda ben çalıştıgım için genelde pek birşey yapamıyoruz

haftada iki günümüz var tamamını birlikte geçirebildiğimiz,
onu da maksimum düzeyde değerlendirmeye çalışıyoruz.
erkenden kalkıp birlikte kahvaltı hazırlıyoruz, günü evde geçireceksek alışverişimizi yapıp geliyoruz, film izliyoruz, oyun oynuyoruz, yemek yapıyoruz vs vs
eğer ikimizden biri, bir sağlık sorunu ya da ekstra yorgunluğu olmadığı halde günün yarısını uyuyarak geçirse diğeri çok bozulurdu.

esiniz izinli oldugunda neler yapiyorsunuz? Arkadaslar kafaya Acayip takmis durumdayim esimin Bu huyundan nefret ediyorum izinli diyelim bugun Adam 12 kadar uyuyor her Neyse uyusun Ben Saat 8 de kalkiyorum 10 aylik bi kizim var cunku karnini doyuruyorum kahvaltiyi hazirliyorum sonra kizimin öglen yemegini hazirliyorum adam kalkiyor kahvaltisini ediyor kizimda kendi mama masasinda oturuyor Iste esim kahvaltisini yapip cocugu masada birakiyor sigara icmeye gidiyor balkona orda biraz keyif yapiyor telefonda oyun oynuyor cocuk o sirada Benim yanimda Ben biraz geh kalkiyorm kahvaltidan Adam Bu sefer balkondan cikip yatak odasina geliyor orda uzaniyor telefonla oynamaya devam
Yani Ben kahvaltimimi yapiyim cocugami bakiyim orayada toparliyim Bu Adam neden böyle Ya bütün gün yatakta kalsa cabasi artik Yeter Yani daha kizimla bi parka gitmemis Ben hep göturuyorum kizimi Adam hic demez beraber gezelim offff siz böyle biseyi tahamul edermisiniz?
Karşında ki kisiden bir şey beklemezsen hayat daha kolay oluyor tatlim...
Sen kizina yemek yedirirken yemegini de ye tatlim,, hem cocuk icin daha yararli tatlim,,, o evde yokmus gibi evde takil sonra istersen laf at kizi parka goturmek ister misin diye ? Veyahut ben kizimizi parka goturcem.sende gelmek ister misin de ? Gelirse gelir gelmezse gelmez....

Ee çocukla ne zaman ilgileniyor? Sen kucuk bebege kosturdugun yetmezmis gibi kocanin da yedir icir arkasını topla ohh. Anlattığıniza gore birlikte hicbirsey yapmıyorsunuz, herkes çalışıyor yoruluyor, bir eş ve baba olduğunun farkına vardirtirdim.

Bu kadar rahat takılmasına izin vermiyoruz :) Mesela oğlum 7 de kalkıyorsa ikimiz de 7 de kalkıyoruz kahvaltı yapıyoruz. Hafta içi evde tıkılıp kalan oğlumuzu dışarı çıkarmaya gün boyu dışarıda kalmaya çalışıyoruz.

Adam yataktan cikmiyor elinde telefon yatak Hadi gidelim de Ben kahvaltimi ediyim oralarimi toparliyim cocugami bakiyim
Bebekle yanına uzansanız fotolar çekinseniz bugün şu parka gidelim deseniz. Erkekler bu konularda pek üretken değil biraz ittirmek ve kafalarına sokmak gerekiyor.

çalışmıyorum evlendiğimden beri, maddi tüm yük eşimde. ama ev işinde yardım bekliyorum ondan. çocukla ilgilenmesi bana yardım amaçlı değil çocuğuyla ilişkisi için bunu yapması lazım. izinli olduğu zamanlar biryerlere gitmek istiyorum, çocuğumuzunda benimde eşimden beklentilerimiz çok. o babasıyla oyun oynamak istiyor ben kahve yapta keyif yapalım peşindeyim(0 kahveyi o benden daha güzel yaptığı için ). bunlar bana hiç aşırı istekler gibi gelmiyor. adamın bir günü var falan demeyin nolur. orada bir yetişkinle, sevdiği adamla vakit geçirmek isteyen ve o bir günü bekleyen bir kadın var. beklentileriniz fazla değil eşinizden. yardım etmesi lazım size. birgün öncesinden yapın planlarınızı ve söyleyin eşinize. seninle vakit geçirmeyi özledim deyin. size vakit ayırması gerektiğinin farkına varsın.

babası dama git derse dama amele olmaya gidiyor.bazen sinemaya gidiyoruz.yada arkadaşları tasması ile nereye çekiştirirse bazen kafasına eser asalak arkadaşlarına enayilik etme yarışına girer.tabi ben uyarınca kötü olurum.

esiniz izinli oldugunda neler yapiyorsunuz? Arkadaslar kafaya Acayip takmis durumdayim esimin Bu huyundan nefret ediyorum izinli diyelim bugun Adam 12 kadar uyuyor her Neyse uyusun Ben Saat 8 de kalkiyorum 10 aylik bi kizim var cunku karnini doyuruyorum kahvaltiyi hazirliyorum sonra kizimin öglen yemegini hazirliyorum adam kalkiyor kahvaltisini ediyor kizimda kendi mama masasinda oturuyor Iste esim kahvaltisini yapip cocugu masada birakiyor sigara icmeye gidiyor balkona orda biraz keyif yapiyor telefonda oyun oynuyor cocuk o sirada Benim yanimda Ben biraz geh kalkiyorm kahvaltidan Adam Bu sefer balkondan cikip yatak odasina geliyor orda uzaniyor telefonla oynamaya devam
Yani Ben kahvaltimimi yapiyim cocugami bakiyim orayada toparliyim Bu Adam neden böyle Ya bütün gün yatakta kalsa cabasi artik Yeter Yani daha kizimla bi parka gitmemis Ben hep göturuyorum kizimi Adam hic demez beraber gezelim offff siz böyle biseyi tahamul edermisiniz?

Son soruya cevap veriyorum; Etmem. Olay çıkarırım.
Kusura bakmayın ama bir kozalakla evlisiniz. Çocuk yetiştirmek saksıda çiçek yetiştirmeye benzemez. İnsan yanında duran çocuğuna nasıl bu kadar kayıtsız kalabilir anlayamıyorum.
Bu kızınız için ileride hiç iyi olmaz. Önlem alın. Eşinizle konuşun.

Valla bu her hafta oluyorsa sıkıntı etmen normal mesela bir haftayi ona birakin sonraki haftayi da sizin istediginiz gibi gecirin bunuda acikca konusun onunla. Baktin olmuyor mu seni ciddiye almiyor mu cocugun mamasini bezini vsvs ihtiyaclarini koy gozunun onune hafi canim ben bir iki saat kafa dinleyecem de cik evden. Valla ben olsam oyle yaparim.
Dersen ki ariza cikartir sonra sen ondan fazla cikart. Tez hirsiz ev sahibini sasirtir.

Bizimki de hep uyur ama çocuklarını da ihmal etmez ... Etmesine müsaade etmem ! Evde yalnızsa ve izinliyse hep uyur :) Kabullendim ben artık . Pazar günü arkadaşlarımla plan yapıp hep dışarıdayım. Çocukları da bazen kendisine bırakıyorum. Bazende anlayış gösterip , çocuklar la dışarı çıkıyorum. Adam cumartesi dahil çalışıyor (ben de aynı) uyumak onunda hakkı bir izin gününü de hadı kalk bizi gezdir denmez.... Anlayışlı olmaya çalış ama çocuğuyla mutlaka beraber vakit geçirmek için zaman yarat .

Isten eve gelir yemegini yer pc basina oturur counter oynar cocuk yaninda bi tarafini da parcalasa dikkatini cekemez kulakligini da takar dis dunyayla ilgisi yoktur bisey dersin duymaz.. yemekte de ayni sekilde bisey dersin duymaz hep biseyler dusunuyor en az uc kere anlatmalisin dikkatini cekebilirsen tabi .. hadi cocugu parka gotur derim goturmez hafta sonuda muhterem popisini yerinden oynatmaz pc basinda ya anime izler ya counter oynar kafasina gore takilir .. bak arkadaslarin sunu yapiyor diye gosteririm dellenir biz evde oturuyoruz herkes geziyor mu demek istiyorsun diye dellenir tartisir 1 - 2 saat odasinda takilir sonra yine gelir oyuna devam :) disariya cikacagimiz zaman bahane bulur cikmaktan vazgecer falan mecburen ben cikaririm cocugu cunku disari cikmak icin aglar .. ye ic yat kalk oyun oyna ye yat seklinde davranir .. arada birde cocugun oyuncaklarina kizar tekmeler falan bu oyuncaklar neden burada diye hafta da 1 gun de futboll oynar is arkadaslariyla hepsi bu .. bende cocugu parka gotururum gun icinde sonrasi hep evde yim hapis hayati vol 1... paylasim en alt duzeyde..

Benim esim bebegimizle cok ilgilenir. Izin günlerinde bazen piknige gideriz. Suan kizim 4 aylik tam anlamiyla tad alamiyoruz disari çıktıgimizda.ama evde de yapacak bir sy yok hakkaten. Ya ben herkesin boyle monoton oldgunu düşünüyorum. O yuzden takmiorum kafama :)

Bebekle yanına uzansanız fotolar çekinseniz bugün şu parka gidelim deseniz. Erkekler bu konularda pek üretken değil biraz ittirmek ve kafalarına sokmak gerekiyor.
Bebekle foto ceksem benimki sey diyo sosyal medya icin mi cekiyorsun oraya mi atacaksin falan sadece inst. Kullaniyorum ondada hepi topu 3 4 foto var hicbirinde de esimle fotom yok hemen bir igneleme geliyor . Parka da sen gotur ben calisicam diyor ama calismaz oyun oynar :)

Canım bu davranışlara kimse tahammül etmez bence. Telefonuyla uğraşacağına size vakit ayırmalı. Bizim çocuğumuz yok fakat ikimizde haftasonları erken kalkarız 8-9 gibi. birlikte kahvaltı hazırlar sonra dışarı çıkarız gezmeye hafta içi çalıştığımız için zaten vakit geçiremiyoruz fazla. Evlilik hayatında herşey müşterektir sizinle zaman geçirmeyecekse çocuğuyla bi parka gidemeyecekse ne diye evlendi ne diye çocuk yaptı bunu sorun bence

Back
X