biz de aynen böyleeyiz:95:
Peki bu durumu nasıl karşılıyorsun??
bende evlenmeden önce 2 sene cocuk yapmam.evliliğimin tadını cıkartırım gezerim tozarım diyodum.evlenince bi süre sonra insan cocuk istiyo.bi boşluk oluyo sanki.ama önemli olan bunu eşininde istemesi.cünkü bi kadın anneliğe herzaman hazırdır ama erkek babalığa hazır olmayabilir.buna zamanla sorunlar cıkarabilir.o yüzden biraz daha sabret.bu konuyu hiç açma.sabreden derviş muradına erermiş derler ya hani :) ben suanda böyleyim.o zaman geldiginde bana cocuk istiyorum diyecek arkadaş :))
galiba genelinin düşüncesi bu sorumluluk almak istemiyorlarbende oyunla filan olsun istemiyorum bebeğim olacaksa babasıda canı gönülden istesin istiyorum ama bakalım kısmet ,zaten hep dua ediyorum hepimiz için geçerli Allahım hayırlı ve sağlıklı bir bebek versin.,hayırlısı neyse o olsun .
ya bilmiyorum kızıyorum ona..maddi açıdan korkuyor yani sebebi bu aslında o da istiyor..bi taraftan da kv diyo ki ilk zamanlar olmazsa sonradan hiç olmaz korununca rahim tembelleşiyoı falan diyo yani bu biraz halk arasındaki hurafelere benziyo ama yinede çekiniyorum.ama bu kararı da ikimizin alması lazım..bilmiyorumm ya işte üzülüyorum..
Doğum kontrol hapı kullanmıyorsun umarım. Ben ilk 3 ay kullandım sonra bıraktım. Benim eşim korunuyor. Rahim tembelliği hap kullananlarda oluyor diye bildiğim için bıraktım. ben de duydum o hurafeleri yani. benim korkum o değil de, yaşım daha da ilerlemeden olsun bebeğim istiyorum. 30 uma kadar 2 çocuğum olsun istiyorum. şuan 26yım. istatistiklere göre kadınlarda 30 sonrası düşükler ve sorunlar sıkça yaşanıyormuş. en verimli dönem 18-28.
malesef doğum kontrol hapı kullanıyorum eşim kounmk istemiyor. ben de bu rahim tembelliğiolayından korkuyorum işte napacağımı bilemiyorum.doktora sordum yok öe bişey dedi ama kesin içim rahatlamadı..24 yaşındayım ben de..7 aylık evliyim
Hem çocuk istemiyor hem de kendi korunmak istemiyor. Oh ne âlâ... Sen bir an önce bırak hapı. Doktor öyle diyor tabi o hapın satılması gerek ama o hapın içindeki maddelerin bin türlü yan etkisi olduğunu da inkar ediyor mu?? zaten yazıyor da yan etkiler bölümünde.Tembellik yapmaz başka bir şey yapar. benim eşim neyse ki ilaç kullanımına karşı biri. doğallıktan yana. başından beri hap kullanmamı istemedi ama ben bi denemek istedim. kullandığım bikaç ay boyunca da kendimi hep kötü hissettim zaten pişman oldum. Sen de sağlığının kıymetini biliyorsan kullanma daha fazla onu. konuşun eşinle, üstüne düşeni yapsın..
ya ben de normalde hiç hap falan kullanmam.ağrıdan çatlarım yine de hap almam ama işte evlenince eşim böle bi talepte bulundu ben de geri çeviremedim.defalarca söyledim kullanmak istemiyorum bu bi hap sonuçta die ama ikna edemiyorum,alt tarafı bi hormon diyo nolacak diyo hurafelere inanma falan diyo ikna edemiyorum.kullanmazsan aramızda hiçbişey olmz diyo..napıyım bilmiyorum.hiç istemiyorum normalde...
iyi akşamlar kızlar bende 2. bebeği düşünüyorum ama eşim yanaşmıyor....
oğlum4 yaşında artık 2. bebişimi istiyorum
bidaki sene yaparız diyo
ama ben bu yaz sonu gibi başlayalım diyorum,
ağustosta korunmayı bırakalım diyorum ses çıkarmıyor ben çok istediğim için.
ağustos gelince ne yapıcak bilmiyorum,karşı karşıya gelicez die korkuyorum
oğlumda kendisi çok istemişti,ben biraz soğuktum,şimdi tam tersi
rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallahh
bizde durum tam tersi eşim çok istiyo ben istemiyorum henüz sürekli bebek konusu açıyo bu zamana kadar oyaladım hep onu evliliğimizin ilk zamanları yazın hamile kalayım bahar doğar daha iyi olur demiştim onunla oyalandı şimdi yazda geldi sürekli bebek diyo.yaşı geçiyomuş 29 yaşında bende 25 erken evlenseydin ben napayım diyorum sende erken çıksaydın karşıma diyoo bebek dedikçe istemiyorum demeyede korkuyorum çünkü istediğimizde ya olmazsa diye Allahın verdiğine istemiyorumda denmezki.niye acele ediyosun diyorum acele etseydim hiç korunmazdım diyo. zaten bir ömür bizimle olcak biraz geç olsun olduğu zaman istediğimiz gibi gezemicez istediğimizi yapamıcaz diyorum çocuklular gezmiyomu diyo.bende çok seviyorum çocukları ama kendi çocuğun olunca sevmekle bitmicekki iş bi sürü sorumluluk ama ikna olmuyo.temmuzda bırakcaz sanırım korunmayı hayırlısı
bi arkadaşımız var oğlu şimdi 1 yaşında yeni doğduğunda gittik görmeye hep ağlıyo bu böyle sürekli ağlıcakmı diye sordu gözü korktu sanırımo aklında kalmış öyle sonraları hep sordu mustafa hala o kadar çok ağlıyomu diye bende artık o kadar çok ağlamıyo büyüdükçe azalıyo diyorum. arkadaşımın eşide sürekli söyler çok zor siz 5 yıl çocuk yapmayın diye 2 hafta önce onlarla pikniğe gittik ordada gördü zorluklarını ona göre hareket etmek zorundayız çünkü
benim yeğenim var 4.5 yaşında o geldimi ev darmadağın oyun oynucam diye herşeyi dağıtyo. bi çocuğumuz olursa bak gör evimiz hep bu halde olcak diyorum. ama eşimi bunlar hiç etkilemiyo ama benimde ikna çabalarım sürüyo ne zamana kadar ertelebilirim bilmem.
akşam yine konusu açıldı bak dedim bizimle aynı dönemlerde evlenen 3 kişi daha var hiç birinde yok daha istemiyolarmış dedim onlar çalışıyo dedi hayır sadece biri çalışıyo diğerleri çalışmıyo dedim. onunda bizden 3-4 ay önce evlenen 2 arkadaşı var biri doğum yaptı biri hamile onların varya işte diyo onlar bizden önce evlendi dedim aramızda çok bişey yok ama onu nasıl kandırabilirim diye düşünüyorum.
ben en az 1 yıl geçsin istiyorum...
010712 sen ne zamandır istiyosunda eşin ikna olmuyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?