Eşini mezarında yalnız bırakmıyor

kito_

Gülümse ! ne düşündüğünü bilmesinler..
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2013
3.034
4.655
198
Zonguldak’ta yaşayan Mustafa Çoban, 9 ay önce vefat eden 69 yıllık hayat arkadaşının yalnızlıktan korkması nedeniyle her gün kabrine giderek, başörütüsünü sardığı mezarı başında “eşinin yanında uyur” gibi saatlerce yatıyor.
Sitene Ekle
esini-mezarinda-yalniz-birakmiyor-4684426.Jpeg

AA

85 yaşındaki Çoban, “Ona ‘Sen ölürsen korkma, ben senin yanında yatarım’ diyordum. Karıma söz verdiğim için sürekli mezarının yanındayım” diyor. Çevresinin “Her gün mezara gitme, arayı biraz soğut, acın hafiflesin” telkinlerine kulak asmayan Çoban her köşesi onun hatıralarıyla dolu evde olmaktansa kabrinde bulunmayı tercih ettiğini dile getirdi.

koca dediğin böyle olur....haberlerde dinlediğimde çok şaşırdım ...işte gerçek aşk...demekki 69 yıl yıl dile kolay çok iyi evlilikleri olmuş...:KK61::KK61::KK61::KK61::KK61:

Ah dedemmmm:KK61: Bu haberi kızım anlattı dün, çok etkilenmiş, anne aşk dediğin eskidenmiş herhalde dedi.
69 yıllık evli olduklarına göre karısı evlendiğinde 13-14 yaşlarındaymış demek ki, çocuk yaşta gözünü onda açmış:KK42:
Allah eşine rahmetini merhametini esirgemesin, dedeye de sabır versin inşaallah.
Benim dedeminde kulakları çınlasın, rahmetli babannem öldüğünde hemen gözleri yenisini aramış, bu dede 9 aydır mezar başında bizimkisi 9 ay hatun peşindeymiş, 2. eşini de mezara koyar bu gidişle:KK12:

Ah dedemmmm:KK61: Bu haberi kızım anlattı dün, çok etkilenmiş, anne aşk dediğin eskidenmiş herhalde dedi.
69 yıllık evli olduklarına göre karısı evlendiğinde 13-14 yaşlarındaymış demek ki, çocuk yaşta gözünü onda açmış:KK42:
Allah eşine rahmetini merhametini esirgemesin, dedeye de sabır versin inşaallah.
Benim dedeminde kulakları çınlasın, rahmetli babannem öldüğünde hemen gözleri yenisini aramış, bu dede 9 aydır mezar başında bizimkisi 9 ay hatun peşindeymiş, 2. eşini de mezara koyar bu gidişle:KK12:

Haberi okur okumaz benim de aklıma hemen şimdi ki yaşlılarda bir garip ya hani hemen genç , yeni es telaşına düşerler ya o geldi . Haber beni şaşırtmadı desem yalan olur .
Maşallah dedeye , Allah yardımcısı olsun .

“Sizin hayırlınız, kadınlarına hayırlı olan (iyi davranan)dır.” (Müslim, Birr 149)

“Kadınlara ancak kerîm olanlar ikrâm ederler (değerli olanlar değer verirler); onlara kötülük edenler ise leîm (kötü) kişilerdir.” (İbn Mâce, Edeb 3; Ebû Dâvud, Edeb 6, Rikak 22, İ’tisâm 3; Müslim, Akdiye 11)

dedem helal sana ağlattın ama beni
hala daha eşini yaşatıyor yüreğinde
RABBİM herkesin karşışına çıkarsın böyle eşler böyle bilinçte kişiler

Ayy benim büyükbabam da babaanneme çok aşıktı ya
Yanımızda belli etmezdi ama yataktan kalkması zor oluyordu destekleri vardı onlarla zor yürüyordu
Gece kalkıp yanına gidermiş tıkır tıkır sarılırmış "seni özledim" diye
Aşka bak yav
Bir de zamane aşklarına bak :KK61:

Birde soyleleri var esleri olunce o kadar goz yasi dokuyorlarki ne sevgiymis bu diyorsun.
Kisa sure sonra bakiyorsun adam mutlu mesut kolunda yeni esiyle dolasiyor.
Ben boyle haberlere pek inanamiyorum.

allah rahmet etsın dedeye sabır versın güç kuvvet versın gercekten cok sevıyormuş eşini:KK61::KK61::KK61: rabbım cok zor annemı bıraksak oda sureklı babamın mezarında yatıp kalkıcak hıc yanlız bırakmak ıstemıyorum babanızı dıyo kardeslerıme sız evlenınce ben babanızın yanından ayrılmam hıc dıyo:KK61::KK61::KK61::KK61::KK61:

Gözlerim doldu ya, nasılda göz yaşı döküyor hala... Dilerim ikisi de cennette buluşur tekrar.. Allah rahmet eylesin

Back