Öncelikle evde huzur çok önemli, eşini güleryüzle karşılamak, herşey için kavga gürültü çıkarmamak, sabahları kahvaltısını hazırlayıp, akşam güzelce yemek yiyip çay içmek. Çoğu erkek hemen hemen bunları ister. Ama bütün bunlara rağmen eve girmeyen erkekler de var. Şu da bir gerçek ki sevgiliyken nişanlıyken gördüğünüz ilginin devam etmesini beklemeyin, tabi ki hayatlarınızı birleştirdiniz sürekli dip dibe olmak istiyorsunuz ama eşinize nefes alması için zaman tanıyın. Arada arkadaşlarıyla buluşmasını, halı sahaya gitmesini vs hoş karşılayın, surat asmayın, siz de o zamanı kendinize harcayın. Benim eşim çok nadir çıkar, çıkacam dediğinde sorun çıkarmamaya çalışıyorum, gitme etme demiyorum ama çok sık olsaydı ben de istemezdim açıkcası.
Annesinden uzaklaştırıp kendi evinize bağlamayı kastediyorsanız, haftada 1 ya da 2 defa gitmek ya da onların gelmesi gayet normal. Ama hergün hergün çağırmaları ve eşinin gitmek istemesi bu normal değil. Erkekler evliliğin başlarında bu konuda bocalarlar, anneleri çağırır eşleri gitmek istemez, evde kavga çıkar. Bu konuda ailelerin anlayışlı olması gerekiyor, gelmek isteyen zaten gelir ısrar edip çağırmanın anlamı yok.