eşinden şiddet gören kadınlar dertleşelim hadi

bir daha yaparsa böyle birşey derhal gidip bir hastaneden rapor al ondan sonra da Aile Mahkemesine başvurup eşin için evden uzaklaştırma al belki aklı başına gelir

kendi başıma yapamam dersen ıstanbul Barosu'nun Adli Yardım kurulu vardır onlara başvur internetten adreslerini bulursun sana bedava avukat sağlarlar ayrıca sığınabileceğin siğınma evi gibi birşey ararsan da Kadın Hakları Kurul yardımcı olur büyük ihtimalle

çaresiz değilsin bir şekilde çare bulursun ama önce istemen gerek

boyle bir konu dertlesilirmi Allah askina ne kadar saçma bir konu acmissiniz ya
dayak yiyorsaniz bosayin gitsin bizim kadinlarimizdada akil yokki dayak yiyip oturuyorlarkötükedihüsokötükedihüsokötükedihüsobi 2 tokatta sen çaksaydin senin elin yokmuydu ?fisfisfis

neden sacma olsun
su an ıcın elınden gelen dertleşmek belkı
maalesef her kadın ayn derecede guclu degıl işin içinde olmadan bılmek mumkun degıl
ben de boyle derdım ama iş geregı o kadar cok magdur kadın gordum ki ha deyınce bosanamıyorsunuz o surecte de en az bırlıkteyken kadar sıkıntı cekılebılyor esın psıkopatlık derecesıne gore .
öncelıkle yapman gereken eger bu evlılıgı surdurmekte kararlı isen esini ruh doktoruna goturmek cunku cocuklugunda dayak gormus bır ınsan ..ve lütfenn sonucundan korkmadan kendını koruma altına aldır bu benım dusuncem eger evlılıgını surdurmek gıbı bır dusuncen yoksa hemen bır tedbır kararı cıkart kendını guvenceye al ve sonra boşanma davası ac yoksa dava suresınce de bu adam pesını bırakmaz..

şuan dertlerim dahada büyüdü annemle aramıza daglar koydum babamı aldattı tartıştım beni evden kovmaktan beter etti yinede kocamı allah başımdan eksik etmesin allah çocuklarımdan ortada bırakmasın en azından kocam çocugunun hiçbirşeyini eksik etmiyor ama küsüp gitmeye karar verdim babam gelmesin birde çocugunumu beslicem sütmü alıcam demiş ben çalışsam çocuguma kim bakacak anne yok baba yok sayılır katlanıyorum işte mecbur mutlu yada mutsuz yaşadıgımhayat boyunca yapayalnız

kesin eşini çok seviyorsundur dimi.
genelde hep böyle şiddet gören,azar işiten vs vs.kadınlar kocalarını çok severler.

Şaka mı yapıyorsun sen?

Aklından zoru olan psikopat bir adam yani kocan(!), seni, canı sıkıldıkça_denemek için dövüyor resmen..
Ve sen de gidecek yerim yok, çek çekebilirsen diyorsun..

Çek o zaman ne diyim kolay gelsin sana:)))

kesin eşini çok seviyorsundur dimi.
genelde hep böyle şiddet gören,azar işiten vs vs.kadınlar kocalarını çok severler.

Zaten yukarda bir yerlerde yine de Allah kocamı başımdan eksik etmesin demiş arkadaş..

Amin diycem ama içimden amin demek de gelmiyor ne desem ki?kaydirigubbakcemile3

Klasik bir soru sorayım, çok sık kurarız bu cümleyi biz KK da;

Böyle bir adamdan neden hamile kaldın?

Cevabını da vereyim senin yerine;
Kazayla oldu ya da değişir sandım..

Aklını başına topla da bu adamdan nasıl kurtulabilirsin onun yollarını ara bence canım..

Ya da yat kalk dua at ki Allah kocanın yüreğine merhamet versin..

Sen herşeyi kabul etmişsin gerçi, Allah yardımcın olsun.

yani sizde okadar benimsemissinizki dayak yemeyi böyle bir konuda baska dayak yiyenlerle dertlesiceksiniz sizinde piskolojinizi bozmus bu adam birlikte piskologa gitmelisiniz diycem ama o adam buna zaten yanasmaz allah yardimciniz olsun ama direnin yani illa orda kalicaksiniz ve bosanmiycaksaniz karsi cikin lütfen bu duruma alismayinnn!!! offffff offff off yani

canim valla senin ne kadar cok derdin varmis sasirdim kaldim !!!!!
anneden babadan kocadan eltiden kayinvalideden kayinpederden görümceden
ohooo yazik sana allah yardimcin olsun....

hayatım bi ruh hastasıyla yaşamaktansa(kus bakma eşine böyle hitap ettiğim için ama görünen köy kılavuz istemez) ayrılmak en iyisi... baba evine dönemezsen kadın sığınma evine sığınabilirsin.... yoksa sende bu şekilde ruh hastası olup çıkıcaksın... Allah yardımcın olsun...

sanırım bende var bir tuhaflık algılayamıyorum, şimdi sen "dul olurum, ailem sırt döner" diye boşanamıyorsun ama annen babanı mı aldatıyor? bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?? doğu gibi her an dedikodunun çıkması mümkün olan bir bölgede annen babanın ruhu duymadan nasıl yapıyor bunu ya...
neyse gerçi konu bu değil ama merak ettim, allah yardımcın olsun ama çekilmez arkadaşım bu adam kusura bakma, k.validen de şiddet görüyormuş sanırım, onun sana karşı tutumu nasıl?

sanırım bende var bir tuhaflık algılayamıyorum, şimdi sen "dul olurum, ailem sırt döner" diye boşanamıyorsun ama annen babanı mı aldatıyor? bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?? doğu gibi her an dedikodunun çıkması mümkün olan bir bölgede annen babanın ruhu duymadan nasıl yapıyor bunu ya...
neyse gerçi konu bu değil ama merak ettim, allah yardımcın olsun ama çekilmez arkadaşım bu adam kusura bakma, k.validen de şiddet görüyormuş sanırım, onun sana karşı tutumu nasıl?

ya bakın bu çok ilginç.
bende merak ettim şimdi.
ve o anne hala o evde babayla mı yaşıyor. amadayak yiyen kızını kabul etmiyorlar.

sorma sebebim siz olsanız affdermisiniz babam her kaçgünde arıyo soruyo tlf anneme veriyo annem tlf kapatıyo konuşmadan.babam gelinleri savunduk annemde elkızını tuttular beni attılar demiş babama böyle biliyor eşim babam herkes.oyüzden elkızı için anadan kötü olunurmu diyolar bilmiyor kimse ne oldugunu ki bilseler annen kafayı yemiş derler babam yüzüne bakmaz annemin o yüzden sır kalacak bizde bu mesele
şimdi gördüm.
bir konu daha açmış annesiyle ilgili. baba bilmiyormuş..

http://www.kadinlarkulubu.com/kendi...e-anne-olur-yorumu-olanlari-bekliyorum-4.html

şimdi dikkat ettim 3 gündür yorum yaptığım konularım hemen hepsi sana aitmiş. eğer yazdıkların doğruysa annen babanı aldatıyor, baban sana "bu eve ancak kefenle dönersin" diyor, kayınvaliden; seninle eltinin (tabiri caizse) suyunuzu çıkarıyor, görümcen boşanmak üzere, kocan sürekli sözlü ve fiziksel şiddet uyguluyor (afedersin ama hemde manyaklık derecesinde), k.peder şiddet yanlısı, kayınbirader hakaret edip duruyor....
off gerçekten içim daraldı arkadaşım sana burası yardım edemez gerçekten söylüyorum bak, sen bir uzmandan yardım al derim.

ya bakın bu çok ilginç.
bende merak ettim şimdi.
ve o anne hala o evde babayla mı yaşıyor. amadayak yiyen kızını kabul etmiyorlar.

zaten bu da ayrı bir trajedi. çok afedersiniz de ne o öyle "satılan mal geri alınmaz" gibi. öff ülkemde kadınların değer kazandığını ne zaman görücem acaba :umursamaz:

ahhh. göremeyeceğiz galiba office.
hiçbir değişen birşey yok.
kız evlenince evlatlıktan çıkıyor sanki. bu nasıl bir sevgisizliktir anne baba için. insan kızının acı çekmesini, şiddete maruz kalmasını, nasıl kabul eder.
gelme der.
bence bunu söyleyen, o anne baba kızlarını ,sevmiyordur.bu kadar kesin ve net söylüyorum.
SEVMıYORDUR.

Şiddet görmek yalnızca sopayla, kötekle olmaz. Eğitimsiz, ya da akıl sağlığı yerinde olmayan erkekler dayakla şiddet uygularken, daha eğitimli erkekler psikolojik baskıyla kadını sindirmeye yöneliyorlar... Evden dışarı çıkarmama, kavga anında kadını konuşturmadan ortamı terketme, çalışmayan eşine harçlık vermeme -kendisine bağımlı olması için-, ailesiyle görüştürmeme; sahte otorite kurma çabası ve psikolojik şiddetin en çarpıcı örneklerindendir. Kötek atan kanuna karşı suç işlemiştir, cezası vardır; ancak diğerinin kanuna göre suç olarak kabul görüp görmediği meçhuldür.

ahhh. göremeyeceğiz galiba office.
hiçbir değişen birşey yok.
kız evlenince evlatlıktan çıkıyor sanki. bu nasıl bir sevgisizliktir anne baba için. insan kızının acı çekmesini, şiddete maruz kalmasını, nasıl kabul eder.
gelme der.
bence bunu söyleyen, o anne baba kızlarını ,sevmiyordur.bu kadar kesin ve net söylüyorum.
SEVMİYORDUR.

aslında birçok yerde kız evlenmeden öncede "evlat"gözüyle görülmüyor ki okypete. önce babası-abisi döver, sonra kocası. böyle ailelerde sevgi olmadığı konusunda kesinlikle haklısın. metropollerde kadın hakları bir nevi korunuyor görünüşte, ancak kırsal kesimlerde "hak" erkeğe özgü bir olay.
gerçekten böyle konuları okudukça içim sıkılıyor aslında. en acısı sor bu arkadaşın k.validesine; o bile "gelin dövülür" der. kadın, kadının dövülmesini savunurken... :kahve:

Allah yardimciniz olsun burdan konusmak teselli vermek kolay yasayanin halinden yasayan anlar ben bisey diyemicem sadece hakkini ara öle bir psikopatin ne yapacagi belli olmaz insallah cocuk felan yoktur cunku öyle bir ortamda olmak iyi degildir neyse son sözum Allah yardimciniz olsun Hakkinda hayirlisi neyse o olsun.

benim eşim çok sinirli hemen parlıyo başkasına sinirleniyo hıncını benden çıkarıyor.daha 3günlük evliyken yüzüme belki birkerede arkaarkaya 10 tokattan fazlaydı attı neymiş efendim ona karşı gelcekmiyim diye deniyomuş dünya başıma yıkıldı.defalarca özür dilese nafile unutamıyorum onda kalsa gezmeye götürüyo geldikten sonra yüzüme attı seslenmedim baktım birtane daha geliyo yeterya dedim öbür odaya kaçtım kapıyı aç yoksa kırarım dedi açmadım kapının camını kırdı cam parçaları sırtıma doldu ben şaka yaptım sen kaçtın diyobide aklından şüphe etmeye başladım megerse babası annesini sürekli dövermiş.hoşuma geldin yüzüne tokat attım sende hemen bagırıp çagırınca bende sinirlendim camı kırdım diyo.:gitme:kötü kader diye buna derler baban evinede gitme şansın yok çekçeke bilirsen ama sabır sabır nereye kadar şimdi deprosyon ilaçları kullanıyorum gençlik yıllarım şiddetle geçti şimdi aradan yıllar geçti ama arada yine yapıyo huylu huyunu bırakmazmış:olmaz:hakkımı sana haram ediyorum dedim
sizin yasadiginizin aynisini yasayabiliorum diebilirimmm ama bnm en cok sinirlendigimmm herseyin kayinvaldem yuzunden meydana gelip ve surekli suclu olanin bnmm oldugumu solemesi dovmekten beter oluoooo....

herşeyden önce ailem benim bu seviyeye düşmemin sebebide ailem babam burda okuyan herkese sesleniyorum birbirine kenetleşmiş ailenin çocukları evlendigi zamanda mutlu olma şansınız var ama düzensiz ailelerin çocuklarıda düzensiz oluyor ne yapcaksın ilk tokatta çekip gitsem daha 3günlüktüm sarmısagın kokusu bile 40gün çıkmaz dediler şuanoldugum durumu kabullenmedim ama kırgınlıgım günlerce sürdü bin özür aradan birkaç ay geçiyo hadi bakalım yine yapıyo yeminler ediyo inanıyosun yine tekrarlıyor ben günlerce komşumdada kaldım ama tekrar eve döndüm döndürüldüm hayal kırıklıgına yine ugradım böyle derken evliligim bir yıl oldu 8ay çocuk yapmadım sonra hamile kaldım ve beni bu halimle kabul etmeyen ailem çocuktanmı kabul etcekti elbette hayır mecbur koca evi baba evine nazaran daha iyi diyerek katlandım acaba başkaları nasıl yapıyolar fikirler ögrenmek için açtım ve kesinlikle burda anne babalar çocuklarına sahip çıkması tek başına bir kadın ne yapabilir sonuçta kadınsınız dul olacaksın tek başına yaşıyacaksın tüm aile akraba baglarını koparıp yalnız başına yaşayacaksın bizim bölgedede bu yok dogulu oldunmu oturup dert çekmeye mahküm oluyosun herşeyin başı sahibinin olması arkanın kuvvetli olması

Geçmiş olsun, halinize çok üzüldüm, ama birşeyleri değiştirmek sizin elinizde önce kimin için yaşıyorsunuz onu düşünün, çevre içinmi sizi düşünmeyen aileniz içinmi kimin için??
Sizin durumunuzda olan kadınlar için yüzlerce sığınma evi açıldı, çağrı hatları var.. En azındna arayıp bigi alabilirsiniz değilmi? Öncelikle kendinizden sorumlusunuz, kimse gelip sizi kurtarmaz, kendi arkanız kendinizsiniz..

Back