• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşinde İnmemiş testise bağlı azospermi olanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
çok teşekkür ederim zcu' cum muhakkak ikisine de ulasıcam allahdan ümit kesilmez kim bilir belki vesile olursun....

Kızlar, biliyorumki erkek kısırlığının %20-25 sebebi inmemiş testis oluyor kk da hadi lütfen topikte yaptıklarımızı paylaşalım

ameliyat başarılarımızı sıralayalım arkadaşlar. kimlerin bulundu kimlerin bulunmadı patolojisi ne çıktı yazalım lütfen

Kendi eşiminkinden hemen başlayayım mikrotesede ilk çıkarılan 10 mikrogramlık yani 1 gramın 100 binde biri kadar ağırlıktaki testis dokusundan 50 nin üzerinde hem de hareketli sperm bulundu. Embriyoloğun dediğine göre hareketsizlerle beraber toplam sayı 100ü buluyormuş. Sonraki çıkarılan 3 dokuda daha sperm varlığı anlaşılınca o dokular ve icsi işleminden arta kalan 1 tüp sperm donduruldu.
Bu rakam testis yetersizliği olanlara göre baya yüksek zaten doktoruda eşime dokular gayet normal geç de indirilmiş olsa testis pek hasar görmemiş demiş. iğne dahi batırılmış olsa kesin sperm bulunurdu demiş. inmemiş testis ameliyatına bağlı kanallarda bir yerde bağlanma, tıkanma, kesilme, hasarlanma olabilir demiş.

Allahıma sonsuz sınırsızlıkta şükürler olsun. Testisin bu durumda olmasında veya kalmasında yetersizlik zannettiğimizden yaptıklarımız etkili olmuş olabilir işte onlar: Akupunktur, proxeed plus, keçiboynuzu, çakşır, nohut,havuç suları. arısütü bal polen, çörekotu ısırgan tohumu ve yaprağı demirdikeni ekstratı tarçın hindistan cevizi çiğ badem fındık ve ceviz. zeytinyağında kuru incir. keçiboynuzu pekmezleri yeşil sebzeler. Hormonlarımız en ideal durumunda olmasa da sınırların içinde belki bazıları alta ve üste yakındı ama bir aşırılık yoktu. kimi doktorlar gayet normal kimileri ise biraz yüksek demişlerdi.

Allahıma sonsuz sınırsızlıkta şükürler olsun. Testisin bu durumda olmasında veya kalmasında yetersizlik zannettiğimizden yaptıklarımız etkili olmuş olabilir işte onlar: Akupunktur, proxeed plus, keçiboynuzu, çakşır, nohut,havuç suları. arısütü bal polen, çörekotu ısırgan tohumu ve yaprağı demirdikeni ekstratı tarçın hindistan cevizi çiğ badem fındık ve ceviz. zeytinyağında kuru incir. keçiboynuzu pekmezleri yeşil sebzeler. Hormonlarımız en ideal durumunda olmasa da sınırların içinde belki bazıları alta ve üste yakındı ama bir aşırılık yoktu. kimi doktorlar gayet normal kimileri ise biraz yüksek demişlerdi.
bunları ne kadar zaman kullandınızve hepsini berabermi kullandınız.bizde bazılarını kullanıyoruz ama hepsini değil.sizin daha önce tese olmuşmuydu.bana neler önere bilirsinbilmiyorumkismile

Kızlar, biliyorumki erkek kısırlığının %20-25 sebebi inmemiş testis oluyor kk da hadi lütfen topikte yaptıklarımızı paylaşalım

Arkadaşlar her ne kadar bizdeki durum azospermiden çok oligoastenoteratospermiye daha yakınsa da yine de kendi durumumuzu sizlerle paylaşmak istiyorum. Çünkü benim eşimde de inmemiş testis (kriptorşidizm) durumu var.

Merhabalar arkadaşlar. İsmim Fatma. Eşimde inmemiş testis(kriptorşidizm) rahatsızlığı var(mış). 21 yaşında sağ orşiektomi ile Çapa Tıp Fakültesi'nde ameliyat olmuş. Çok geç kalındığı için sağ testis ameliyatla alınmış. Sol testis yerinde. Ama sol tarafta ise varikosel rahatsızlığı var halen. Skrotal dopplerde sol varikosel olarak tanı kondu.
Spermiogram değerlerine gelince; Ağustos/2010'da 3 gün arayla yapılan iki tane semen analizinde sırasıyla 4,5 ve 4 mililitre miktarlarında, 1.500.000 ve 1.000.000 spermatozoa sayısı vardı. Her iki tahlilde de hızlı ileri hareketli %25, yavaş ileri hareketli %10, hareketsiz %65'ti. Her ikisinde de kruger yöntemine göre; %2 normal, %98 anormal morfoloji vardı.
Eşim Çapa Tıp Fakültesi'nde spermiogramın haricinden, FSH,Testesteron,Y kromozom mikrodelesyon,karyotip analizi de yaptırdı.Bunların sonuçları temiz çıktı.
Ama tam olarak oligoastenoteratospermi'nin neden kaynaklandığını bulamadılar.En son Prof.Dr.Ateş Kadıoğlu'na muayene oldu eşim 2 kez. Ateş Hoca'nın söylediği ve tavsiye ettiği en son söz; Erkek Faktörü ICSI oldu. Yani mikroenjeksiyon( tüp bebek) harici hiçbir şekilde çocuğunuz olmaz dedi bize.
Eşim çok azimliydi. Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu'nun keçiboynuzu kürünü 1.5 ay, sperm azlığı kürünü(keçiboynuzu sallama çayı) 3 hafta kullandı. Ayrıca, bol bol ceviz,fındık,cezerye,bal,propolis,arısütü, 2 farklı özel karışım macun,1 kutu proxeed plus,birer kutu ACE Plus Selenyum ve Zinco, kuru fasülye, nohut, tere,roka, vişne-erik-kızılcık kompostosu,tavuk eti, çakşır suyu,ay çekirdeği,yumurta,zencefil,süt,kırmızı et,kepekli ekmek, peynir,havuç,domates,salatalık,soğan,patates,bezel ye,bamya,mercimek,muz,incir,üzüm yedi.Ben de sadece 10 gün Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu'nun soğan kürünü uyguladım. Ayrıca bol bol dua ettik eşimle. Bu çok kötü sonuçların üzerinden 2 ay geçmeden mucizevi bir şekilde, doğal yolla hamile kaldım. Sabır,dua ve gerekli besinler çok önemli. Eşim kesinlikle kola,çay,kahve,sigara,alkol kullanmıyor ve kullanmadı. Bütün anlatacaklarım bunlar. İnşaAllah herkes özlediği,beklediği bebeklerine kavuşur,Rabbim nasip eder,Allah yardımcınız olsun.Selametle...:ecrin_bebek::CüvCüv:delikafaduldenalkisalkisalkis:sm_cool::teytey:hihoyyyt

Arkadaşlar her ne kadar bizdeki durum azospermiden çok oligoastenoteratospermiye daha yakınsa da yine de kendi durumumuzu sizlerle paylaşmak istiyorum. Çünkü benim eşimde de inmemiş testis (kriptorşidizm) durumu var.

Merhabalar arkadaşlar. İsmim Fatma. Eşimde inmemiş testis(kriptorşidizm) rahatsızlığı var(mış). 21 yaşında sağ orşiektomi ile Çapa Tıp Fakültesi'nde ameliyat olmuş. Çok geç kalındığı için sağ testis ameliyatla alınmış. Sol testis yerinde. Ama sol tarafta ise varikosel rahatsızlığı var halen. Skrotal dopplerde sol varikosel olarak tanı kondu.
Spermiogram değerlerine gelince; Ağustos/2010'da 3 gün arayla yapılan iki tane semen analizinde sırasıyla 4,5 ve 4 mililitre miktarlarında, 1.500.000 ve 1.000.000 spermatozoa sayısı vardı. Her iki tahlilde de hızlı ileri hareketli %25, yavaş ileri hareketli %10, hareketsiz %65'ti. Her ikisinde de kruger yöntemine göre; %2 normal, %98 anormal morfoloji vardı.
Eşim Çapa Tıp Fakültesi'nde spermiogramın haricinden, FSH,Testesteron,Y kromozom mikrodelesyon,karyotip analizi de yaptırdı.Bunların sonuçları temiz çıktı.
Ama tam olarak oligoastenoteratospermi'nin neden kaynaklandığını bulamadılar.En son Prof.Dr.Ateş Kadıoğlu'na muayene oldu eşim 2 kez. Ateş Hoca'nın söylediği ve tavsiye ettiği en son söz; Erkek Faktörü ICSI oldu. Yani mikroenjeksiyon( tüp bebek) harici hiçbir şekilde çocuğunuz olmaz dedi bize.
Eşim çok azimliydi. Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu'nun keçiboynuzu kürünü 1.5 ay, sperm azlığı kürünü(keçiboynuzu sallama çayı) 3 hafta kullandı. Ayrıca, bol bol ceviz,fındık,cezerye,bal,propolis,arısütü, 2 farklı özel karışım macun,1 kutu proxeed plus,birer kutu ACE Plus Selenyum ve Zinco, kuru fasülye, nohut, tere,roka, vişne-erik-kızılcık kompostosu,tavuk eti, çakşır suyu,ay çekirdeği,yumurta,zencefil,süt,kırmızı et,kepekli ekmek, peynir,havuç,domates,salatalık,soğan,patates,bezel ye,bamya,mercimek,muz,incir,üzüm yedi.Ben de sadece 10 gün Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu'nun soğan kürünü uyguladım. Ayrıca bol bol dua ettik eşimle. Bu çok kötü sonuçların üzerinden 2 ay geçmeden mucizevi bir şekilde, doğal yolla hamile kaldım. Sabır,dua ve gerekli besinler çok önemli. Eşim kesinlikle kola,çay,kahve,sigara,alkol kullanmıyor ve kullanmadı. Bütün anlatacaklarım bunlar. İnşaAllah herkes özlediği,beklediği bebeklerine kavuşur,Rabbim nasip eder,Allah yardımcınız olsun.Selametle...:ecrin_bebek::CüvCüv:delikafaduldenalkisalkisalkis:sm_cool::teytey:hihoyyyt
çok sevindim canım Allah kuçuğına almayıda nasip etsin sağlıcakla.Allah bizlerede nasip etsin inşallah...

bunları ne kadar zaman kullandınızve hepsini berabermi kullandınız.bizde bazılarını kullanıyoruz ama hepsini değil.sizin daha önce tese olmuşmuydu.bana neler önere bilirsinbilmiyorumkismile
zcucum, değişik zamanlarda karışık kullandık. daha önce tese olunmamıştı ilk seferinde bulundu. sana önerim kaan hocanın verdiği ilaç ve tavsiye ettiği bitkiselleri kullanın aktarların özel yaptığı sperm azlık ve hareket problemlerine faydalı olan ürünleri de kullanabilirsiniz zarar gelmez. Eşimin akupunktur doktoru izmirde de bir uzman olduğundan bahsetmiş bir araştırın isterseniz.

Fatma tebrik ederim ateş hocayı ise kınarım. 1,5 milyon sperm bunun %25 ileri hızlı hareketli eder sana 400 bin kadar ileri hızlı hareketli sperm. e daha ne bunlardan birinin dölleme olasılığı elbette var. ha normalden düşük ama kullandığınız kürlerle sayı artabilir ve doğal bebek olabilir. hadi olmadı ivf için yumurta başına 100 bin sperm yeterli o bile olabilirdi ne mikroenjeksiyonu yemesin bizlerin. Gidin söyleyin tahlil sonucunu yüzüne çarpın senin yüzünden az daha bu kadar zahmete külfete girecektik seni dinleseydik deyin.

merhaba arkadaşlar benim eşimde de çift taraflı inmemiş testis var 15-16 yaşlarında ameliyat olmuş ailesi fark etmemiş eşimin anlattığına göre 2006 da 3.5 milyon sperm varmış şimdi sıfır temmuz 2009dan beri uğraşıyoruz kaan beyde emre beyde ümit vermedi ameliyata gerek duymadı
testislerden biri fındık kadar diğeri daha küçük ve ikiside şu anda yukarıda indirilmez demişler şu anda hayıt tohumu aldım çayını içiyor fshı düşürmek için fsh 30larda allahtan ümit kesilmez ama ben ümitsizim

akupunkturu nerede yaptırdınız yazar mısın canım

ya arkadaşlar benim nişanlımda 8 yaşında tek taraflı inmemiş testis ameliyatı olmuş.şu an tek testisi var.sol testisi ise çok ufak zeytin tanesi kadar.tek hamile kalmak için yeterli sperm üretmiyor mu.bu şekilde bilgisi olan var.lütfen acil yardım...:((

ya arkadaşlar benim nişanlımda 8 yaşında tek taraflı inmemiş testis ameliyatı olmuş.şu an tek testisi var.sol testisi ise çok ufak zeytin tanesi kadar.tek hamile kalmak için yeterli sperm üretmiyor mu.bu şekilde bilgisi olan var.lütfen acil yardım...:((

Bagzı durumlarda dıger testıste bu durumdan etkılenebılıyor zaman cok onemlı bır an once sperm sayımı yaptırın şimdi sperm olupta bundan 2 yıl sonra olmayabilirde

merhaba arkadaşlar benim eşimde de çift taraflı inmemiş testis var 15-16 yaşlarında ameliyat olmuş ailesi fark etmemiş eşimin anlattığına göre 2006 da 3.5 milyon sperm varmış şimdi sıfır temmuz 2009dan beri uğraşıyoruz kaan beyde emre beyde ümit vermedi ameliyata gerek duymadı
testislerden biri fındık kadar diğeri daha küçük ve ikiside şu anda yukarıda indirilmez demişler şu anda hayıt tohumu aldım çayını içiyor fshı düşürmek için fsh 30larda allahtan ümit kesilmez ama ben ümitsizim

Arkadaşım seninle aynı eşlerımızın durumu bizdede halen inmemiş durumda ümidini kırmak istemem Allahtanda ümit kesilmez ama bu durumda tıpta yapacak bir şey yok zaten testisler gelişmemiş vede vücut ısısında yapıları bozuluyor.çünkü testisler normal yerlerinde 2-3 derece daha düşük ısıları.
2006 yılında sperm çıkışının olması bana pek inandırıcı gelmedi imkansız gibi bir şey bu. Bizim gibi durumda olanla riçin tek çare kök hücre inşallah yakında olacak ümitliyim.biz kök hücre çalışmaları hızlandırılsın dıye çalışmalarımız devam edıyor başlık açtıkbakarsan sevinirim.

slm arkadaşlar ümüdünüzi kırmak istemem ben 18 buçuk yıllık evliyiz bizimde inmemiş tessilerden azosperm
ben 36 ya girdim eşim 43 yaşa daha olurmu havasıyla ugraşıyoruz napalım allahtan ümüt kesilmezmiş çıkmadık candan ümüt vardır biraz bizde bitkiseller kullanıyoruz belkide kaan aydosada gidicez bizimkininde 11 yaşında indirilmiş ilk zaman azda olsa sperm çıkmıştı sonrakilerde azo sperm oldu tese yapıldı ondada 10 tane bulundu birisi döllendi sadece oda tutmadı belki gene bulunur havasıyla birdaha yaptırdık onda bulunmadı 4 aydırda bitkiseller deniyoruz inşallah bir faydası olur allah herkezin yardımcısı olsun..

Kızlar merhaba aranıza yeni katıldım, daha önce bu sayfaları bende çok okudum. benim eşimde 6-7 yaşlarındayken bu ameliyatı olmuş.
Artık bizde bebek istemeye başlamıştık. Genel bir muayne için Kadın doğuma dr' ma gitmiştik,
altı ay içinde gebelik olmazsa gelirsiniz demişti. Sonrasında tesadüfen bu sayfaları görünce moralim bozulmuştu.
Ama yinede bir karar vermeliydim, bu okuduklarımı eşimle paylaşacaktım belki onunda morali bozulacaktı,
söylememeye karar verdim, altı ay deneme süreci tanıdım kendimize.
ilk iki ay olmadı ama Allahım üçüncü ayımızda, doğum günümde hamile olduğumu öğrenmeyi nasip etti.
Önceki aylara göre yaptığım farklı olan tek şey şuydu, olmucak heralde deyip kendimi salmak,
adet döneminde belim tutuldu diye yakı yapıştırmak iki gün. Sonradan bununda bebeğin tutunması için yapıldığını duydum.
Belki tesadüftür bilemem.
Yarın kısmetse bebeğimizi ultrasonda göreceğiz.
Ama ne olur umutsuzluğa kapılmayın, Allah hayırlı zamanda nasip eder.
Umut olayım diye yazdım arkadaşlar.
İnşallah en kısa zamanda sizlerinde gzüel haberlerinizi alırım.

evet arkadaşlar yüzdük yüzdük en sonunda kuyruğuna geldik şu an 19 aylık tedavideyiz emre beyde.bizde tek taraflı inmemiş testis sorunu var.5 günde 1 ovitrelle haftada 3 kez merional 150 kullanıyoruz.23 gün kaldı tüp bebek tedavimize bende hazırlanıyorum yumurtalarım toplanacak v.s... ardından 10 gün sonra eşim mikro-tese olacak emre beyde.yavaş yavaş heyecan başladı diyebilirim.hormon seviyelerimiz normal sınırlarda sadece LH yükselmedi.inmemiş testis durumlarında forumu sürekli takip edip geçmişi okuyorum genelde tesede sperm bulunup hamilelik sağlanıyor yeter ki bıkmadan usanmadan stres yapmadan doktorun dediklerini uygulamak.emre bey olumlu bakıyor bulunacağına dair kaan beye de mail atmıştım o da bulunacağına inanıyor abdullah arman özdemir de aynı şekilde bulunur diyor.geçen ay ekim de eşimin arkadaşı çift taraflı inmemiş testis durumu vardı hormon seviyeleri normal aralıkta imiş onlarında bizimkisi gibi LH hormonu yükselmemiş yerinde saymış 27 aylık emre bey kontrolünde ilaç tedavisi görmüş yapılan micro-tese sonucu 6 adet sperm blunup sadece 1 tanesi döllenip transfer edilmiş 12 gün sonra sevinçli hamile haberlerini aldık.inş bizde de bulunur da hamile kalırım.eşim hemen hemen yılbaşı gibi micro-tese olacak.dualarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.gelişmeleri buradan sizlerle paylaşırım arkadaşlar.

Slm kızlar benim eşimde 3 aylıktan inmemis testisten amlyt o,mus ve bir yumurtası alınmış...yeni öğrendik azospermi olduğunu hormonları normal..46xy kromozomda yani oda normal y delesyon sonucunu bekliyoruz en önemlisinde oymuş iyi çıkarsa sonuc sperm bulma olasiligi yuksekmis...heycanla bekliyoruz ins amlyttan dolayı kanallar kapanmistirda sperm üretimi vardır diye dua ediyoruz...esimin abisindede aynı şey olmuş ve bir yumurtası alınmış ona rağmen normal yolla bebek sahibi oldular..artık benim normal yolla hamile kalma gibi beklentim yok yeterli sperm olsunda tup bebek denilelim...sperm çıksın ok tup Bebek denemesi olmasada yinede umudm olcak..yeterli amlyttan sonra doktor hiç sperm bulamadık demesin...
Umarım birgun buraya hamileyim diye yazabilirim ( yazarız )

Esimde inmemis testis oldugu annesi 9 yasinda Banyo yaparken anlasiliyor amilayat 9 yasidayken olmus spermiogram da 0 sperm yikildim resmen... Normal yolla cocuk sahibi olamazsiniz dendi tup bebek merkezinden randevu aldim
Cok korkuyorum

Son düzenleme:
Cinsel Perhiz Süresi 3
hacim 3.6
ph 7.9
lokosit:1
sperm konstrasyonu:5.2
toplam hareketlilik:46
ileri hareketli :25
yerinede hareketli:21
hareketsiz :54
arkadaşlar lütfen bu sonuçlar nedemek doktor neden bi açıklama yapmadı kötümü sonuçlarrr lütfen bilgi verin lütfennnn

Back