Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Canım tüp bebek tedavisi oldun mı ? Benim eşimin de önce 8 milyon morfoloji 10.9 çıktı iki ay sonra 5 milyon %88 normal başlı çıktı tabi bu sayılar total sayılar mlde daha dusuktu ilk 2 milyondu ikincide 600.000 e düşmüştü tüp bebek tedavisine başlıyoruz da çok da korkuyorum daha da kötüye gittiyse diyeŞartlarımız nerdeyse aynı ama çok ümit vermez benim hikayem. Ama süreçle ilgili merak ettiklerin varsa cevaplarım.
Evet 2 tedavi 4 transfer oldu. Bi tanesinde gebelik oldu 8. Haftada düşük ve kürtaj. Sonra kendiliğinden gebelik o da mol gebelik teşhisiyle kürtaj. Böyle biraz yıpratıcı bi sürecimiz oldu malesef.Canım tüp bebek tedavisi oldun mı ? Benim eşimin de önce 8 milyon morfoloji 10.9 çıktı iki ay sonra 5 milyon %88 normal başlı çıktı tabi bu sayılar total sayılar mlde daha dusuktu ilk 2 milyondu ikincide 600.000 e düşmüştü tüp bebek tedavisine başlıyoruz da çok da korkuyorum daha da kötüye gittiyse diye
Evet canım biz de onu duyup memorialde başladık laboratuvar olarak çok iyi dediler benim eşimde fsh yüksek ben de bilmeden keci boynuzu kürü uyguladım meğer uygulanmazmış fsh yüksek olunca biraz ona bağlıyorum düşüşü bu sırada klomen de kullandı o da hormon ilacı o da düşüş yapıyormuş sanırım farklı laboratuvarlarda yaptırdık testleri birincisini devlette ikinciyi özelde tedaviye başlayana kadar da progeny diye bir takviye kullandı 3 aydır kullanıyor bu ay tedaviye başlıyoruz insallah ama o korku hiç geçmiyor işte hiç hamile kalamadım ben daha içim içimi yiyor daha da kötü olduysa diywEvet 2 tedavi 4 transfer oldu. Bi tanesinde gebelik oldu 8. Haftada düşük ve kürtaj. Sonra kendiliğinden gebelik o da mol gebelik teşhisiyle kürtaj. Böyle biraz yıpratıcı bi sürecimiz oldu malesef.
Bizim ilk devlet hastanesinde yapılan sperm tahlilinde hiç canlı sperm yok çıktı. Azosperm yani. Sonra biz hemen izmirde medicalpark hastanesinde tüp bebeğe başladık. Sperm hiç yok değildi ama tek tük dü işte . 10 tane 11 tane totalde. Orda ne yazıkki hiç eşime ilaç tedavisi falan önermediler. Gerçi tek tedavi sonucu hamileliğimi de orda aldım ama olsun. Sonra öğrendik ki proxeed plus benzeri ilaçlar uzun süre kullanımda sperm sayısını ciddi oranda arttırıyor. En son 2 milyona yakındı ama morfoloji kötü işte. Yüzde 1. Bu s0reçte o doğal hamilelik gerçekleşti ki ben yaptığım meditasyonlara olumlu düşüncelere ve bu eşimin kullandığı ilaca bağlıyorum.
Eşine bu zamana kadar yanlış bi kür falan uygulamış olabilir misin? Ya da varikosel gibi bi rahatsızlığı olabilir? Bu tahlillerin hepsi farklı labaratuvarlarda yapıldıysa 7ndan da böyle düşmüş gibi görünüyor olabilir.
Ümidini yitirme. Bize kesinlikle doğal yolla hamilelik elde edemezsiniz demişlerdi. Eğer mol gebelik olmasaydı,( ki onunda spermle yumurtayla falan pek alakası yok herkesin başına gelebilecek bişeymiş. ) şu an 7 aylık falan hamile olacaktım. Olabiliyormuş yabi gördüğün gibi.
Tavsiyem iyi bir labaratuvarı olan iyi bir merkezle başlayın tedaviye. Erkek kaynaklı sorunlarda özellikle labaratuvar ve embriyolog çok önemli.
Evet evet yanlış kürler çok tehlikeli. Ama telafi etmiştir 3 aydır o takviyeyle. Klomeni ne için kullanmıştı sperm sayısına mi iyi geliyormuş?Evet canım biz de onu duyup memorialde başladık laboratuvar olarak çok iyi dediler benim eşimde fsh yüksek ben de bilmeden keci boynuzu kürü uyguladım meğer uygulanmazmış fsh yüksek olunca biraz ona bağlıyorum düşüşü bu sırada klomen de kullandı o da hormon ilacı o da düşüş yapıyormuş sanırım farklı laboratuvarlarda yaptırdık testleri birincisini devlette ikinciyi özelde tedaviye başlayana kadar da progeny diye bir takviye kullandı 3 aydır kullanıyor bu ay tedaviye başlıyoruz insallah ama o korku hiç geçmiyor işte hiç hamile kalamadım ben daha içim içimi yiyor daha da kötü olduysa diyw
Bizim fsh yüksekti ama doktor önemsemedi değişken bir değer falan dedi testosteronu yükseltmek icin klomen verdi testesteron çok da dusuk değildi aslında 300 küsurdu 4 kutu klomen kullandı sayı iyice düştü Başka bir doktorla konuştuk klomen herkeste aynı etkiyi göstermiyor dedi burda başka bir arkadaş daha kullanmıstı klomen onun esinde de sayıyı iyice düşürdü mesela düzeltmeye çalışırken iyice bozduk her şeyiEvet evet yanlış kürler çok tehlikeli. Ama telafi etmiştir 3 aydır o takviyeyle. Klomeni ne için kullanmıştı sperm sayısına mi iyi geliyormuş?
İnşallah gönlünüze göre olur herşey. Stres takmamaya olumsuz düşünmemeye çalış.
Dur bakalım memorialda yaptıracağınız ilk tahlille şekillenir herşey. Belki de şu an yükseldi boşuna endişe ediyorsun.Bizim fsh yüksekti ama doktor önemsemedi değişken bir değer falan dedi testosteronu yükseltmek icin klomen verdi testesteron çok da dusuk değildi aslında 300 küsurdu 4 kutu klomen kullandı sayı iyice düştü Başka bir doktorla konuştuk klomen herkeste aynı etkiyi göstermiyor dedi burda başka bir arkadaş daha kullanmıstı klomen onun esinde de sayıyı iyice düşürdü mesela düzeltmeye çalışırken iyice bozduk her şeyi
İnsallah canım güzel spermler çıksın da güzel embriyolar oluşsun hayırlısıyla Doktor çok önemli gerçekten ya işin uzmanı olmayan ürologlar maalesef bozabiliyor her şeyiDur bakalım memorialda yaptıracağınız ilk tahlille şekillenir herşey. Belki de şu an yükseldi boşuna endişe ediyorsun.
çok doğru bir karar.kesinlikle tüp bebek şart.Eşimin sperm sayısı 2 milyon ve morfoloji % 1. Doktorumuz doğal yolla hamile kalınabilir ama çok düşük bi ihtimal dedi. Tüp bebeğe karar verdik. Bu durumda olan arkadaşlar tecrübelerinizi öğrenmek isterim.
Benim de subatta fsh im 9.28 di suan kac bilmiyorum...tup bebek hocamiz istemedi bizden henuz ....ben kaan bozkurta gidiyorum...siz de moralinizi bozmayin lutfen ne mucizelere tanik oluyoruz....spermi cok daha yuksek olanlarin cocugu olmuyor ama cok daha azi ile cocugu olan var...bu biraz kader..Allah yazmissa elvette olacak sonucta lazim olqn 1 sperm ve 1 yumurtamoralinizi yüksek tutun eşinizin sperm sayısı iyi en azından. Benim bu zamana kadar hiç gebeliğim olmadı benim rahim filmim de sıkıntı çıkmadı. Sadece fsh 9.8 oda sınırı aşmıyor ama yine de biraz korktum. eşimin sperm sayısı 2,5 milyon mililtrede 500 bin oluyor. Normal yoldan gebe kalman imkansız gibi bişey dedi doktor. O yüzdem bizde tüp bebeğe karar verdik. Hangi doktora gidiyorsunuz
Hangi doktora gidiyorsunuzBenim de subatta fsh im 9.28 di suan kac bilmiyorum...tup bebek hocamiz istemedi bizden henuz ....ben kaan bozkurta gidiyorum...siz de moralinizi bozmayin lutfen ne mucizelere tanik oluyoruz....spermi cok daha yuksek olanlarin cocugu olmuyor ama cok daha azi ile cocugu olan var...bu biraz kader..Allah yazmissa elvette olacak sonucta lazim olqn 1 sperm ve 1 yumurta
Dr Kaan bozkurt izmirdeHangi doktora gidiyorsunuz
Bence korkmayin fsh 45 olup gebe kalan var sayfada...6 larda olup gebe kalamayan da. Bu tamamen Allaha kalmis birsey gerisi vesile sadeceAynen öyle inşallah isteyen herkese verir rabbim. Amh hiç baktırmadım ama fsh sınırda demişti doktor o yüzden korkmuştum
Acikcasi biz de basta istanbul bahceci dedim ama cok yorum okudum ve anladim ki her merkezden memnun olan da var kufur edecek kadar tiksinen de....Allah ol derse araci farketmezBizde izmirdeyiz ama İstanbul’a memoriala gitmeye karar verdik