Eşimle sorunlarımızı çözemiyoruz.... Yardım eder misiniz?

Tgull tekrar merhaba,
Eşinin aslında birçok iyi yönü olduğundan bahsetmişsin. gerçekten de anlattıkların klasik bir türk erkeğinin kolay kolay yapmayacağı şeylerden ve bence ilişkiniz için çok olumlu davranışlar.
Maalesef ülkemizde kızlar küçüklüklerinden beri önce ailelerine sonra da evlenecekleri kişiye hizmetle yükümlü oldukları dikte edilerek büyütüldükleri için doyumsuz ve sorumsuz erkeklerin oyuncağı olarak buluyorlar kendilerini. Ve bu doyumsuz ve sorumsuz erkekler kendilerine farklı davranan hatta emreden başka bir kadın bulduklarında hemen eşlerini unutuveriyorlar.Bu nedenle senin için saçımı süpürge ettim ama yaranamadım cümlesi de da maalesef tipik Türk kadının en çok kurduğu cümlelerden biri sanırım. Bir kadın olarak ben bile etrafımda sürekli dediklerimi yapan, benden şevkat ve takdir bekleyen insanların bulunmasını istemem.

Maalesef insanın doğası bu; küçücük bebekler bile her istediklerinin yapıldığını gördüklerinde anne-babalarını esir alabiliyorlar. Ve maalesef bu nedenle doyumsuz nesiller yetişiyor.

Bir eğitimci olarak sen de çok iyi bilirsin ki sınıftaki sorunlu çocuğu kazanmanın ve yola getirmenin tek yolu fazla abartıya kaçmadan onu onore etmek ve değer verildiğini hissettirmektir. Yokmuş gibi davranmak, şikayet etmek, aşağılamak yada çok üstüne düşüp şımartmak hep kötü sonuç verir.

Eşinin ailesine şikayet edilme ihtimalinden çok korktuğunu ve davranışlarına hemen çeki düzen verdiğini yazmışssın. Bence bu çok önemli bir nokta. Yıllarca ona yeterli sevgiyi vermek bir yana, onu başkalarına kötüleyen, beğenmeyen ve gurur duymayan ailesine eşi tarafından da şikayet edilmek gerçekten onun için çok önemli bence. Bu nedenle onların yanında eşini dozunu kaçırmadan onore edersen senin aslında sığınılacak tek liman olduğunu anlayacaktır. Fakat bunun dışındaki bütün durumlarda senin patron olduğunu kesinlikle hissetmeli. Maalesef bu tip ayarlamalara ihtiyaç duymayacağın ve ikinizin de en doğal halinizle davranabileceğiniz günler için birkaç yıl emek vermen gerekiyor.
Fakat ona karşı üstün olduğunu ve aslında yönetimin sende olduğunu hissettirirken aşırıya kaçmamalısın. Kuzenim buna benzer bir olay yaşadı. 6 yıl birlikte olduğu kişiyi yıllarca deyim yerindeyse hem psikolojik hem de maddi anlamda ezdi. Ve nişanlısı TUS sınavını kazanır kazanmaz onu kendini daha çok erkek gibi hissettiren ve değer veren bir kızla aldattı. Nikahtan ayrıldılar.

Bazı kötü yönlerini törpülerken iyi yönlerini de överek daha fazla ortaya çıkarmalısın. aynı sınıfta yaptığımız gibi aşırıya kaçmadan ve her zaman kontrollü.

Sen ilişki gurusu musun diyenler olabilir. değilim tabii ki . hem mesleğim gereği hem de kişisel merakım
dolayısıyla insan psikolojisine ilgi duyuyorum. Çevremdeki ilişkileri incelediğimde maalesef sorunların ya fazla ilgiden ve hizmetten yada eksik ilgi ve şefkatten kaynaklandığını görüyorum. Ortasını bulabilmek emek,zeka ve sabır gerektiriyor sanırım.

Sana eşinle çok mutlu, sorunsuz ve pürüzsüz bir ilişki ve sonsuza kadar sürdüreceğiniz sağlıklı bir evlilik diliyorum. Yazdıklarından anladığım kadarıyla mantığın, zekan ve sabrın sayesinde zaten elde edeceksin bütün bunları.
sevgiyle kal
......

Son düzenleme:
valla işin zor kardeşim
bi erkeği eğiteceksin aklın sıra
ama sende tükeniceksin
allah kolaylık versin

ıŞıN GERÇEKTEN ZOR herkes gibi bende katılıyorumm.....ama biz bayanlar zor işler için yaratılmışızzemuszemus..Benim ikinci evliliğim ilk evliliğimde hakaret falan yoktu bağırma çağırma ama çok kötü davranıyordu bende deli gibi seviyordumm ama inanılmaz ne yapsa hoşgörüyordum ...Hatta aldattı bile çok üzüldüm ama belli etmedim gerçekten çok seviyordum sevgiyi anlarım o yüzden....Eve gelince memnun olsun diye kuyruğu kıstırılmış kedi gibi davranıyordum oda benim sahibim gibi...Anldım ki bekarken o hırçın kız yok kuzu gişbi ona hizmet ediyorum mutlu olsun diye uğraşıyorum herşeyi eline vermişim...Hamile kaldım hamileyken bile nasıl hizmetler...sevdiği yemekler böyle aynı karnı burnunda köle....Taaa NE ZAMAN ??Sevgim başkasına kayıncaya kadar ...Evet sevgim elimdeki küçücük bebeğe kaymıştı tüm sevgim ona kaymıştı o kötü davranan kocayı çok sevdiğim erkeği görmez olmuştum ....Şimdi ikinci evliliğim çocuğumu alıp annemin yaşadığı şehre gelmiştim..3sene sonra kızım 3 aylıktı tabiii geldiğimde 3 sene sonra çok efendi saygılı biriyle evlendim biraz ailemin baskısıyla oldu ama iiyi ki de olmuş şimdi çok mutluyum bütün erkekler hep aynı sanardım değilmiş...Çok saygın bir eşim var bazen o kadar şeyi niye çekmişim diye kendime kızıyorum ......Şimdi 2,eşimden 2,çocuğumu bekliyorum ilk kızıma da süper bir baba ...HERZAMAN HERŞEY ÇEKMEK ZORUNDA DEĞıLıZ AMA ÖNCE SAVAŞMAK LAZIM HERŞEY BıTıNCE CEPHANEELER ERZAK O ZAMAN GERı ADIM ATILIR...sağlıcakla kal....opuyorumnanaktan

merhaba arkadaşlar;
luffe arkadaşım yazdıkların çok doğru ve anlamlı. Türkiyede ki bayan modeli hizmet etmek için yaratılıyor sanki öyle yetiştirilmeye çalışılıyor. aman iyi yemek yapmayı öğren aman şunu öğren aman bunu öğren de evlendiğin adam bize küfür etmesin ne biçim ailesi varmış bişi öğretmeden evlendirmiş diye.
şimdi birde çalışan kızle evlenmek gibi bir tutkudur ki oğlan anneleri arıyorlar "var mı tanıdığınız iyi aile kızı ev işini iyi beceren oturmayı kalkmayı bilen memur kız?" hem evde her işi sadece bayandan bekledikleri yetmiyor dışarıda çalışmasınıda istiyorlar ve ve ikisini de birden iyi yapmasını istiyorlar. ama bakıyorum hep bayanlardan gittikçe artan beklentiler karşısında erkeklerden çalışması eve ekmek getirmesi dışında bişi beklenmiyor.(hatta benim kaynanacığım da içinde çoğu kaynana oğlunu evde iş yaparken görse yüreği sızlıyor) kadın hem dışarıda çalışacak eve gelicek tek başına tüm sorumluluk onda halledecek yemek bulaşık, çocuğu varsa tabi o da kadının görevi ilgilenecek hala bitmedi bakımlı olacak kocasınında gönlünü hoş edecek dimi erkek adamı ihmal etmeyeceksin aman gözü dışarı kayar. ay bu nedir bayanlardan beklenenler bayanların çektikleri....
zaten gündemde genelde erkeğin eşine yardım etmemesiyle tüm sorumluluğun kadında olmasıyla ilgili sorunlar var hep;
niyee;
çünkü çoğu erkek ailesinde annesinin kendine hizmet ettiği gibi hatta daha fazlasını karısının kendisine etmesinin kural olduğuna, asıl ve tek işinin çalışıp eve para getirmek olduğuna inanarak(vede işine gelerek) evleniyor. ama artık cahil olmayan bayanlar; kadınlığın erkekliğin altında bir statü olmadığını ondan aşağı olmadığını öğrenen bayanlar sorumluluğu paylaşmak ezilmemek istiyor sorunda burada çıkıyor. Allah yardımcımız olsun.

. ayrıca benle ilgili dediklerin zaten şu anda yapmaya çalıştıklarım inşallah başarılı olurum. ama söylediklerinde özellikle gözümden kaçmış ama sen söyleyince dikkatimi çeken bir nokta aşırıya kaçırmadan yapmak. suyun fazlası değil devamlısı delermişya taşı, bazı şeyler biranda olsun diye bazen insan aşırı davranabiliyor ama bu hiçbirşeyi çözmüyor hatta dahada bozabiliyor verdiğin örnekteki gibi. dediğin gibi bu bir süreç kısa zamanda olmayacak ve ihtiyacım olan şey: sabır, zeka:))

canlarım arkadaşım seninde yazdıkların için teşekkür ederim. sonunda mutluluğu bulmana çok sevindim...

kesinlikle katılıyorum.
ERKEKLER MARS'TAN KADINLAR VENÜS'TEN kitabını okudun mu?
yazarı john gray,arkadaşın dediği gibi 5 sevgi dilide çok güzel,aynı yazarın evliliğin 4 mevsimi kitabı da çok güzel.
son olarak senai demircinin VE AŞK EVLİLİĞİN ELLERİNDEN TUTTU. kitabı gerçektnde çok güzel :lepi: eşinle birlikte okumanı tavsiye ederim.

tgull arkadasim ALLAH yardimcin olsun...kolay degil yasadiklarin.ustelik daha yeni evlisin.senin icin inanilmaz bir hayal kirikligi olmustur.insallah esinin davranislari olumlu yonde degisir.belki evlilige alisamamistr.ondan kaynaklaniyordur bu sorunlar...insallah biran once degisir.ama sende bu sure icinde bebek falan yapma.biraz daha sabret.annenin babanin hasta olduklarindan onlari dusundugun icin bosanmadigini yazmissin.sana saygi duyuyorum.senin yerinde ben olsam bende sirf buyuzden bosanma kararini erteleyebilirdim.ama bu adam boyle gidersede omur boyu cekemezsin arkadasim.sana da yazik olur...Rabbim hakkinda hayirlisini versin...

Burdanda Birkez daha şu sonuç çıkıyor'ki
"Okumakla adam olunmuyor" böyle bi insanla ömür geçirmezdim ben şahsen :umursamaz:
Rabbim Yardımcınız Olsun bilmiyorumkismile

Burdanda Birkez daha şu sonuç çıkıyor'ki
"Okumakla adam olunmuyor" böyle bi insanla ömür geçirmezdim ben şahsen :umursamaz:
Rabbim Yardımcınız Olsun bilmiyorumkismile

"Okumakla adam olunmuyor"bilmiyorumkismilefisfisfis ama üniversite mezunu olan benim(adam olmayan ben mi oluyorum şimdi)

tgull cuğum yaşın benden küçük olmasına rağmen senden çok ders aldım eşim ne dese kaplan gibi atlardım hemen bağırırdım ama senin sabrına ibret ettim ve dedim ki bugün adaama sakin davranacağım ..Gerçi benim ki hiç sesini yüksletmez ben bağırınca da sakinleşmemi bekler ve der ki sen çok sinirlendin gel gezmeye gidelim falan deyip yatıştırmaya çalışır...Bugünlerde deprasyondayım birde... Neyse haftasonu senin gibi sabırlı davrandım hiç sesimi yükseltmedim bizim ki şaşırdı inan ne yapacağını şaşırdı ...Bulaşıkları yıkadı evi süpürdü sildi gezmelere götürdü vitrine azıcık göz ucuyla bakşam sne bunu beğendin gel alalım dedim..Süperdi...BANA DıLEKTE BULUNMUŞSUN YA AĞLAYARAK OKUDUM ıNŞALLAH SENDE MUTLULUĞU BULURSUN EŞıN TAMAMEN SENı ANLAR....ıNŞALLAH...SANA ÇOK DUALAR ED,ıYORUM ....ALLAH IM MUTLU OL..SABRININ SONU SELAMETE KAVUŞ ıNŞALLAH:Saruboceq:

ay ne güzel gerçekten çok sevindim senin adına.

"Okumakla adam olunmuyor"bilmiyorumkismilefisfisfis ama üniversite mezunu olan benim(adam olmayan ben mi oluyorum şimdi)

Yok Tatlım sözüm sana değil eşine bilmiyorumkismile
sonuçta oda okumuş biryerlere gelmiş ama kadın ruhunun derinliğe inememiş :mymeka:

Tgull cuĞum yenı gelıŞmeler nasıl
tepkılerı almaktan korkuyorsan bana Özelden yaz canım hanı bazen olumsuz Şeyler yazılıyor ya...

anladım Deren:))

merhaba CANLARIM, burdan yazmamda bir sıkıntı yok
Allah a şükür şimdilik iyiyiz, bir sorun yok elimden geldikçe yerinde cevaplar tepkiler vermeye çalışıyorum. öğlen iş yerime geldi bugün. ya maalesef gıcıklık huyu var gıcık etmeye çalışıyor, beni sinir etmek sanırım hoşuna gidiyor.
dün akşam daha öncede bahsettiğim "kendini yüceltip beni olumsuzluklarımla anma" konusunun üzerine konuştuk. ben, sabah ben kahvaltı hazırlarken onunda yatağı toplamasını istediğimi söyledim. o da abartıyorsun ben sana o kadar yardım ediyorum çoğu kişinin yapmadığını yapıyorum etrafında benim gibi erkek var mı falan başladı kendini övmeye yine... bende dedim tüh sana yazık oldu senin gibi üstün nitelikli ortalama erkek modelinin çok üstünde bir insan nasıl oldu da benim gibi birinin ortalamanın altında birinin eşi oldu. ben şimdi öyle mi dedim dedi. şimdi demedin ama tüm bunla ilgili söylediklerinden çıkarılacak ana fikir bu. sürekli kendi yaptıklarını yüceltip kendini yüceltip benim olumsuz özelliklerimi vurgulamak dedim. laf uzadı biraz sonra benim ev hanımı olmadığımı tek işimin evle ilgili şeyler olmadığını söyledim. yine mesai saatlerimin kısa olduğunu eve daha fazla zaman ayırabildiğimi söyledi. bende mesaimin kısa ama yorucu olduğunu söyledim çoğu zaman işten geldiğimde bir saat uyumadan yatmadan, kendine gelemediğimi belirttim. bu seferde demez mi demekki o iş sana uygun değil. (varya öyle bir patlatasım geldi kafasına anlatamam zor ama işimi çok severek yapıyorum, ) tabi konuşmanın dozunu kaçırdığını anlasın diye sen yine sınırlarımı zorlayan laflara başladın ben susuyorum düşünmeyi tek başına yap dedim. sanırım farkına vardı ki gıdıkladı bişiler yaptı ortam cıvıdı bilmiyorum.
çoğu zaman evde çok eğlenceli zaman geçiriyoruz evde oyun oynamak için babasını bekleyen bir çocuk gibi heyecanla bekliyorum onu, tv karşısına oturuyoruz yaslanıyorum öpüyorum alıyor beni kolunun altına acayip huzurlu ve mutlu hissediyorum öyle çok sevdiğimi hissediyorum ki sürekli sarılasım geliyor. ama bazende olumsuz davranışları hareketleri olduğunda üff eve gelme saati yanaştı şimdi gelir diyorum öyle soğuyorum mutfakta kendine iş çıkarıp yanına gitmemeye çalışıyorum yüzünü
görmek istemiyorum.
yani böyle iki uç duyguyu bir insana nasıl duyabilirim hayret ediyorum.
bazen bazı arkadaşların da çok dediği gibi çok bunaldığım zamanlarda aklıma boşanmayı getiriyorum boğazım düğümleniyor içimde sanki kara bir delik gittikçe büyüyor ve karanlık bir uçurumun kenarında heran düşecek gibi hissediyorum kendimi...

Son düzenleme:
buna %100de %100 eminim ki sevdiğğini sanıyosun yada gerçekten seviyosun diyelim bu adamı,ama unutma bu sevgi senin hiç anlamadığın zamanda bıçak gibi kesilip yerine saygısız bir soğumaya dönüşecek ondan.tecrübeyle sabitlenmiştir defalarca.

amaan yarabbiii yaaa
eşine aşağılık kompleksi olduğu için seni sürekli şağıladığını vurgulaman gerek canımm....Kimse eşine bazen tahammül edemiyor bazen bende akşam oldu diye görmek istemediğim zamanlar oluyor ....HerkesıN HAYATI AYNI bu senin ki biraz daha duygusal işkenceci inşallah düzelir evliliğiniz iyice oturmadan bebek yapma lütfen ama ters de olablir bebek olunca değişebilir de..Bazı babalr çocukla bütünleşip anneyi de safdışı bırakıyor sözle de ifade edenler var hatta şu çocuk için varsin şuna dua et yoksa sen şimdi olmazsın diye iki gramlık çocuğun çok da hatırlı olduğunu söyleyenler var....O YÜZDEN HERŞEYı ıYı DÜŞÜN....AKLIM VE DULARIM SENıNLE...

Canım eşin üniversite mezunu değil mi? Eğer değilse zaten sana karşı tutumunun nedeni büyük ihtimal budur. Erkekler eğitim konusunu çok fazla kompleks yapıyorlar duyduğum kadarıyla.

ya kızlar hiç normal bir adam kalmadı mı bu dünyada.çoğu kafayı yemiş.alsanaalsanasmile

arkadaşım okumuş eğitimli bir insansın .kolunda altın bileziğin var .o kadar çok mu seviyorsun ki boşanmıyorsun.sert tavrını koy,ben böyle koca istemiyorum de.yaşadığın hayat akıp gidiyor bir daha bu günlere,bu yaşa geri dönemeyeceksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…