5 sevgi dili kitabını okudun mu arkadaşım ?
merhaba arkadaşlar;
luffe arkadaşım yazdıkların çok doğru ve anlamlı. Türkiyede ki bayan modeli hizmet etmek için yaratılıyor sanki öyle yetiştirilmeye çalışılıyor. aman iyi yemek yapmayı öğren aman şunu öğren aman bunu öğren de evlendiğin adam bize küfür etmesin ne biçim ailesi varmış bişi öğretmeden evlendirmiş diye.
şimdi birde çalışan kızle evlenmek gibi bir tutkudur ki oğlan anneleri arıyorlar "var mı tanıdığınız iyi aile kızı ev işini iyi beceren oturmayı kalkmayı bilen memur kız?" hem evde her işi sadece bayandan bekledikleri yetmiyor dışarıda çalışmasınıda istiyorlar ve ve ikisini de birden iyi yapmasını istiyorlar. ama bakıyorum hep bayanlardan gittikçe artan beklentiler karşısında erkeklerden çalışması eve ekmek getirmesi dışında bişi beklenmiyor.(hatta benim kaynanacığım da içinde çoğu kaynana oğlunu evde iş yaparken görse yüreği sızlıyor) kadın hem dışarıda çalışacak eve gelicek tek başına tüm sorumluluk onda halledecek yemek bulaşık, çocuğu varsa tabi o da kadının görevi ilgilenecek hala bitmedi bakımlı olacak kocasınında gönlünü hoş edecek dimi erkek adamı ihmal etmeyeceksin aman gözü dışarı kayar. ay bu nedir bayanlardan beklenenler bayanların çektikleri....
zaten gündemde genelde erkeğin eşine yardım etmemesiyle tüm sorumluluğun kadında olmasıyla ilgili sorunlar var hep;
niyee;
çünkü çoğu erkek ailesinde annesinin kendine hizmet ettiği gibi hatta daha fazlasını karısının kendisine etmesinin kural olduğuna, asıl ve tek işinin çalışıp eve para getirmek olduğuna inanarak(vede işine gelerek) evleniyor. ama artık cahil olmayan bayanlar; kadınlığın erkekliğin altında bir statü olmadığını ondan aşağı olmadığını öğrenen bayanlar sorumluluğu paylaşmak ezilmemek istiyor sorunda burada çıkıyor. Allah yardımcımız olsun.
. ayrıca benle ilgili dediklerin zaten şu anda yapmaya çalıştıklarım inşallah başarılı olurum. ama söylediklerinde özellikle gözümden kaçmış ama sen söyleyince dikkatimi çeken bir nokta aşırıya kaçırmadan yapmak. suyun fazlası değil devamlısı delermişya taşı, bazı şeyler biranda olsun diye bazen insan aşırı davranabiliyor ama bu hiçbirşeyi çözmüyor hatta dahada bozabiliyor verdiğin örnekteki gibi. dediğin gibi bu bir süreç kısa zamanda olmayacak ve ihtiyacım olan şey: sabır, zeka:))
canlarım arkadaşım seninde yazdıkların için teşekkür ederim. sonunda mutluluğu bulmana çok sevindim...
Burdanda Birkez daha şu sonuç çıkıyor'ki
"Okumakla adam olunmuyor" böyle bi insanla ömür geçirmezdim ben şahsen :umursamaz:
Rabbim Yardımcınız Olsun bilmiyorumkismile
tgull cuğum yaşın benden küçük olmasına rağmen senden çok ders aldım eşim ne dese kaplan gibi atlardım hemen bağırırdım ama senin sabrına ibret ettim ve dedim ki bugün adaama sakin davranacağım ..Gerçi benim ki hiç sesini yüksletmez ben bağırınca da sakinleşmemi bekler ve der ki sen çok sinirlendin gel gezmeye gidelim falan deyip yatıştırmaya çalışır...Bugünlerde deprasyondayım birde... Neyse haftasonu senin gibi sabırlı davrandım hiç sesimi yükseltmedim bizim ki şaşırdı inan ne yapacağını şaşırdı ...Bulaşıkları yıkadı evi süpürdü sildi gezmelere götürdü vitrine azıcık göz ucuyla bakşam sne bunu beğendin gel alalım dedim..Süperdi...BANA DİLEKTE BULUNMUŞSUN YA AĞLAYARAK OKUDUM İNŞALLAH SENDE MUTLULUĞU BULURSUN EŞİN TAMAMEN SENİ ANLAR....İNŞALLAH...SANA ÇOK DUALAR ED,İYORUM ....ALLAH IM MUTLU OL..SABRININ SONU SELAMETE KAVUŞ İNŞALLAH:Saruboceq:
"Okumakla adam olunmuyor"bilmiyorumkismilefisfisfis ama üniversite mezunu olan benim(adam olmayan ben mi oluyorum şimdi)
"Okumakla adam olunmuyor"bilmiyorumkismilefisfisfis ama üniversite mezunu olan benim(adam olmayan ben mi oluyorum şimdi)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?