Eşimle nasıl konuşabilirim

queenof

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2023
12
1
28
Herkese merhaba,
Arkadaşlar ben evleneli Kasım ayında 1 sene olacak ve maalesef ilk gecemi yaşayamadım.
Çok korkuyorum, aslında şimdi düşününce biz hiç denememişiz bile fakat çok fazla acıyacak korkusu çekiyorum. İlk gecemizde çok fazla alkol aldım belki etkisi olur diye ancak penis vajinaya değdiği anda bile irkiliyordum yani aslında orada bir girme planı bile yoktu bunu bilmeme rağmen çok korkuyordum. Bu zamana kadar neden hiç birşey yapmadınız neden tedavi olmadınız gibi şeyler lütfen söylemeyin. Bu konuda hemfikiriz fakat zaten bu psikolojide olan birisinde sürekli erteleme durumu oluyor. 1 2 doktor buldum fakat inanın onlara tedavi hakkında danışmak bile beni çok endişelendiriyor istemsizce panikliyorum çok çekiniyorum. Bunun sebebi tamamen içe dönük özgüvensiz biri olmam. Düşünün insan para verip hizmet alacağı bir kişiden bile çekinebilir mi? Bu zamana kadar sadece sürtünme ile rahatlama yaşandı(k.bakmayın bu detayı verdiğim için) ama bunun nereye kadar devam edeceğini bilemiyorum. Eşime gelirsek o bu konuyu bana kendisi açmıyor es kaza bu konu açılıncada 'ben sana sorsam alınacaksın sormasam umrumda değil sanacaksın, bizim evliliğimiz bunun üzerine kurulu değil isterse hiç olmasın' gibi şeyler söylüyor. Evet anlayışlı ama anlayışda bir yere kadar olmalı öyle değil mi. Bunu onu suçlamak için söylemiyorum ama zaten bu konuda kendimi çok yalnız hissediyorum ama oda bi yanaşsa bi sorsa ne bileyım bu durumda korktugum şeyler neler, yada o ne hissediyor bunlardan bahsetse, ama ne yazıkki ciddi bi şekilde konusamıyoruz bile. Uzun yazdıysam kusura bakmayın biraz dertleşmiş gibi oldum. Çünkü bu durumdan kime bahsetsem amaaan neden yapamıyorsun yuh çüş beceriksiz gibi tepkiler alıyorum artık çok sıkıldım sanki istemeyerek yapamıyorum gibi düşünüyorlar çünkü kendileri bi şekilde tek seferde yapabilmiş. Bu psikolojıyı bilmedikleri için söylemleri çok sıkıcı olmaya basladı. Şimdi asıl sormak istediğim eşimle bu konuyu cidden ama ciddi bir şekilde nasıl konusabilrim yani konuyu nasıl açabilirim, doğru cümleler ne olabilir sizce. Çünkü bu konu ciddi ve konusurken gercekten ciddiyetle ağlamadan kendimi açıklamak istiyorum

Anlattıklarınıza bakılırsa eşiniz bu konuda pek problem çıkarmıyor. Ayrıca bu tamamen sizin sorununuz ve sadece sizin çözmeniz gerekiyor. Hem madem eşiniz bu konuda sizi sık boğaz etmiyorsa canınızı sıkmayın ne zaman hazır hissedersiniz o zaman gider tedavi için gerekeni yaparsınız.

Çok teşekkür ederim. Evet problem çıkarmıyor ama malesefki işte insan kendi kendine düşünüp yetersiz hissediyor. Aslında ona bende söylüyorum bu benım sorunum cunku korkan taraf benim diye ama o hayır bu ikimizi ilgilendiren bi durum sadece sorun sende degıl gibi bişeyler söylemişti Fakat sonrası yok ne bu konu açılıyor ne bir adım atabiliyorum insan yanında b i destek görmek istiyor

Elbette yanınızda destek aramalısınız ama şöyle bir gerçek herşey beyin de biter. Bu problemi aşmak için çaba sarfetmelisiniz başaracağınıza inanmalısınız . Artık 21 . yy da yaşıyoruz modern tıp gelişti bu konularda terapi veren uzmanlardan yardım alın . Ayrıca cinsellik yaşayamamak yetersizlik değildir bu yanlış düşünceyi kafanızdan silin

Önce kendiniz tedavi olmak konusunda kararlı olun ve bunu en çok kendiniz için isteyin. Bu kararı aldıktan sonra eşinizle bu kararınızı paylaşın ve paylaşırken ondan beklentilerinizi eksiksiz bir şekilde anlatın. Umarım en kısa zamanda sorununuz cozulur.

Neden terapi almıyorsunuz çok iyi geliyor

Merhaba, yani şöyle söyliyeyim tedavi alıp ya çözemezsem diye korkuyorum aslında kendımı çözülemicekmişim görmeye basladım çoktan korkum bu yuzden. Umarım çözülür çok sağolun

Neden terapi almıyorsunuz çok iyi geliyor
erhaba, yani şöyle söyliyeyim tedavi alıp ya çözemezsem diye korkuyorum aslında , ve nasıl diyim öyle çok arkadaşı yada çevresi olan biri değilim çok sessiz çekingen biriyim buna bile özgüvenim yok o yuzden tedavi için adım atqamıyorum

Birde aslında bu konuyu eşimle konusup ona göre yol çizmek istiyorum ne bileyim hani öncesinde konusmamız doğru olur diye dusundum bu yola çıkarken onunda fikri alınmış olsun ne bileyim mesela o bu konuda ne kadar rahatsız vs yani birden tek basıma böyle bişeye grmeye çekiniyorum açıkcası o bakımdan nasıl konusabilirim diye dusundum

Merhaba, yani şöyle söyliyeyim tedavi alıp ya çözemezsem diye korkuyorum aslında kendımı çözülemicekmişim görmeye basladım çoktan korkum bu yuzden. Umarım çözülür çok sağolun

Cozemezsem diye yola çıkarsanız cozemezsiniz. Eşinizin fikri bellidir bence. Kadın yada erkek hiç kimse böyle bir evlilik geçirmek istemez. Sonuçta siz ev arkadaşı degilsiniz. Cinsellik evlilik için önemli bir konu. Daha fazla ertelemeyin zamanla evliliginize zarar gelir.

Söylediklermi yanlış anlamayın kesinlikle evet eşiniz destek çıkıyor size bu çok güzel bişey fakat siz de biliyorsunuz ki bu bir yere kadar daha sonrasında aranız bozulacak ve eşiniz size karşı hep tavırlı olacak yetersiz görecek bu duyguları yaşamadan kendinize cesaret verseniz eşinizin size olduğu desteğin karşılığında sizde bu cesareti gösterip bir danışmanla görüşebilirsiniz bence aksi takdirde eşiniz her zaman böyle anlayışlı kalmayacak ve bir aile olmak istediği zaman ise daha büyük bir sorunla karşılaşacaksınız işler daha sorunlu bir hale gitmeden herşey yolundayken bence sizin de bu cesareti göstermek zorunda olduğunuzu düşünüyorum. Bu arada bende sizinle aynı durumdaydım ama yaklaşık 1 ay sürmüştü çok ağlamıştım üzüntüden sonrasında kendimi gazladım.uyuşturucu kremler var onlardan sürüp hissiyatını azaltabilirsiniz ve birazda korkunuzu katlanılabilir hale getirmelisiniz.

Estagfurullah. Tabiki haklısınız ama tahmın edersınız ki bu durumdayken psikoloji çok garip bir hal alıyor insan kendisiyle konuşulmasını istiyor. Garip garip düşünceler geçiyor insanın aklından biliyorum eşim bu konuda ne söylerse benım bu psikolojide iken alınacağımı düşünüyor olabilir. Ve bu durumda sanki istemedende olsa eşimden çekinmeye baslıyorum gibi hissediyorum bu da sizin dediğiniz gibi arada bir sogukluk ve tavır olarak bize geri dönebilir. Bu arada siz tedavi ile mi çözdünüz

Hayır tedavi ile çözmedim kendi kendime düşündüm sonuçta bu bir evlilik ve ben evlenme kararı aldığımda bunların hepsinin olacağını bilerek evlendim.Eşimin ve kendi isteklerimin farkındayım ona kadınlık yapabilmeliydim cinselliğin evliliğin temeli olduğunu düşünüyorum bu olmadığında tam anlamıyla evlenmiş sayıldığımı düşünüyorum.Elbet bugün ya da yarın bunun gerçekleşeceğini ve ne kadar erken olursa korkacak ve ya acıyacak birşeyin olmadığının farkına varacaktım.Nitekim öyle de oldu korktuğum ya da acıdığını düşündüğüm hiçbirşey yokmuş aslında beynimin bana oyunuymuş ben bunu yapamıyorsam çocuk nasıl doğuracaktım ki? Hepsini düşündüm ve cesaretimi topladım asla ilişki esnasında beynimin bana oyun oynamasına izin vermedim hiçbişey düşünmemeye çalıştım eşimle konuşarak devam ettim konuştukça düşünmem zorlaşıyordu çünkü sende öyle yapabilirsin nedenlerini ve sonucunda ne olacağını düşünüp kendine açıklama yapmalısın ardından cesaretini toplayıp net olmalısın bende bu çok işe yaradı inşallah sende de işe yarar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…